icon

Chodíte so svojimi deťmi ešte šibať?

majlo1234
17. mar 2024

Chodite so svojimi detmi este sibat? Ja som to ako dieta nenavidela, doteraz mi je proti srsti, ked mladi dospeli/pubertaci nasilu biju a oblievaju dievcata ladovou vodou. Ale pamatam si, ze niektore kamosky na to s radostou cakali. No a teraz mam syna, rozmyslam, ci ho vobec “zaucat” do tohto zvyku. Sme z Bratislavy, tu v okoli sa to skor nerobi, muz to tiez nepraktikuje. Tak ma zaujima, ako to mate v dnesnej dobe vy?

Strana
z2
tana85
17. mar 2024

@jana_eyre_2 aj u nas takto. mame v susedstve zopar dievcat aj v synovom veku (6-7 rokov), takze to ide tak symbolicky vysibat len jemnucko nohy, ziadne vyprasky ani oblievacky, my to chapeme ako prianie zdravia a krasy 🙂

mane01
17. mar 2024

@majlo1234 nie, nepraktizujeme, najdebilnejsia tradicia ever 🤦🏼

4stanka4
17. mar 2024

My mame 3.5 rocne dievčatko a chodievajú zatiaľ k nám len chlapci z rodiny a susedia (4 a 2 roky). U nás je to fakt len o tej symbolike, u nás sa ani nikdy nejako divoko neoblievalo ani nebilo korbáčom aj oco max stamprlik vody. Uvidíme časom ako to bude dcérka brat, teraz sa tesi lebo sa pohra s chalanmi a poobede chodíme na výlet do okolia keď je pekne.

vieronika14
17. mar 2024

@majlo1234 ano chodia

bosorkabb
17. mar 2024

Synovia nechodia vôbec.
Úprimne tento sviatok neriešime, je to pre nás len obyčajný deň.

mimikarol
18. mar 2024

Dcéru chodia polievať dvaja spolužiaci. Jeden chodí už od škôlky s otcom a krstným otcom ktorý je náš sused. Druhý chodí s dedkom ktorého brat je tiež náš sused. Takže chlapci chodia poliať rodinu a jednou cestou prídu aj spolužiačku. Ale nosia voňavky, neni to taky masaker ako keď som bola dievča ja, že prišli chalani s kyblom vody 😅
Za seba to neznášam. Najradšej by som bola keby neprišiel nikto, ale ona sa teší takže kôli nej to pretrpim raz za rok

katkaseiner
18. mar 2024

mam syna aj dceru, ako dieta som polievacku neznášala. Vzdy nas moj muz so synom poleju - najskor vodou (aby sme boli cely rok krasne a mlade) a potom vonavkou. Deti si v zahrade pohladaju velkonocnu odmenu a potom ide muž so synom poliat babinu - tiez s vodou a potom vonavkou. Inde uz nechodia. Idealne by sme odisli na komplet vikend ale teraz sa pracovne neda - pred 2 rokmi sme boli v Londýne a bolo perfektne

Strana
z2