Chodíte na Veľkonočný pondelok šibať?

16. apr 2025

Pekný den. Chodite na Veľkonočný pondelok šibať k babkam celá rodina ? Alebo chodí len muž so synom? My máme jedného syna a dievčatá a rozmýšľam, že by sme tento rok zostali doma a išiel by iba muž so synom. Ako je to u vás?

janka_266
16. apr 2025

u nás chodia len chlapi a chlapci, a ženy čakajú doma oblievačov:D celý život som to mala za nespravodlivé :D ale zas známa chodila s rodinou, keďže mala dvoch chlapcov, ale chodili až po obede, keď už majú byť šibači doma:D

vroni
16. apr 2025

Nechodí nikto nikam, nedodržiavanie túto nechutnú tradíciu.

simca06022011
16. apr 2025

u nas v rodine vzdy chodili len muzi s chlapcami. Rano sa stretli aj viaceri a isli... zena nema co vtedy vobec behat po ulici :DDD

sweet20
16. apr 2025

U nas tiez nikto nikam nechodi... v nedelu sa ide na navstevu ku jednej babke, druhej a potom sme doma..

evcagabi
16. apr 2025

Chlap pojde po rodine, ja budem s malou doma 😅

petulda333
16. apr 2025

Muz so synom chodi iba

simsalabim
16. apr 2025

Chodievali iba manzel a synovec, po rodine, co to vyzadovala. Ku nam skusili ist ini, ale tieto tradicie neuznavam a nikoho nepustam, takze uz nikto nechodi ani ku mne a ani moje dievcata to nedodrziavaju.

tiezjedna
16. apr 2025

Keď sme ešte bývali doma, tak chodil manžel so synom. Ale už niekoľko rokov tieto priblbnuté tradície bojkotujeme a odlietame preč.

wolf_
16. apr 2025

Nepodporujeme túto tradíciu. Ponavštevujeme všetci spolu rodinu, ale "len" ako návšteva, nie ako "šibačka". A skôr to beriem ako oslavu jari, takže ak je pekné jarné počasie, tak prechádzka niekde mimo civilizácie, užitie si slnka, pokochanie sa prebúdzajúcou prírodou... 🙂

guudy
16. apr 2025

Zrusili sme tuto priblblu tradiciu dobre pred vyse 15 rokmi. Zacali sme chodit na wellness pobyty mimo miesta bydliska a bolo vybavene. Casom si rodina zvykla.
Ako dieta som neznasala velku noc…

tairyx
16. apr 2025

My sme to tiež zrušili, ja ani nepečiem ani nevarím tieto sviatky, všetko ako normálny deň.
A k otázke- ešte kým sme to riešili a aj keď som bola ja decko, tak vždy chodili z domu len chlapi a len doobeda. Dievčatá a ženy ostávali doma, dokonca u nás je povera, že ak by na Veľkonočný pondelok vošla do domu ako prvá žena, prinesie to nešťastie.

januska12323
16. apr 2025

My nechodíme nikam ani nikto k nám. Podľa tradície majú chodiť len chlapci ale je na vás ako si to spravíte.

zmrzlinka2021
16. apr 2025

Keďže sme kresťania, nič z toho nepraktixujeme

autor
16. apr 2025

Presne ani mne sa to nepáči tieto zvyky. Doteraz sme chodili všetci ale nevidím v tom zmysel. Keď tak veľmi muž chce nech ide so synom. Svokrovci na to tlačia aby sme tam chodili. K nám tiež nikto šibať nechodí a som s tým takto spokojná. Nemám to rada

ivanakal
16. apr 2025

Ja nechodim, ale muz so synmi ano. Tato tradicia sa mi paci, a vzdy sa mi pacila, lebo je to nieco nase, tradicne, originalne. Nikdy som z toho nemala traumu, alebo som to neprezivala ako nejaku ukrutnu tyraniu 😂

milanemila
16. apr 2025

Nastastie takymto “tradiciam” ako je bitie dievcat a zien moj muz neholduje a teda nevedieme k tomu ani nase deti. Na velkonocny pondelok detom spravime hru na hladanie vajicok a stravime den ako rodina niekde v prirode.

slavomira236
16. apr 2025

My vobec nechodime sibat. Syn ma 11. Neviedla som ho k tomu.

kiwi3
16. apr 2025

my uz sme davno presli na hladanie toho, co schoval zajacik na zahrade. deti vsetkych pohlavi si najdu rovnocenne a kedze mame aj nemeckych predkov, tak fakt nemam vycitky, ze by k nam ta tradicia neprisluchala.

petulda333
16. apr 2025

@ivanakal ty masochistka jedna 😁😁

sulavikova
16. apr 2025

U nás bola táto tradícia veľmi hlboko zakorenená. No ja a moja mamka sme ju zlomili. Chodíme
na dovolenku, takže žiadne upratovanie, vypekanie… teraz si užívame aj my. Keď chcú ísť chlapi šibať, nech si idú.

bosorkabb
16. apr 2025

Trávime dni na chate a deti hľadajú vajíčka. Nechodili sme s deťmi nikdy šibať.

katulienkax
16. apr 2025

Zrušila som túto traposinu už dávno a so sestrou a deckami chodíme pravidelne niekde na chatu a spoznávam okolie. Trápne toto prežieranie a čakanie komu sa únava polievať dievčatá.

danieladeley
16. apr 2025

Chodi muz s chalanmi, vacsinou po spoluziackach a babkach, krstnych. Chalani sa symbolicky "dotknu" korbacikom a raz strieknu z detskej vodnej pistolky. Ziadne polievanie vedrom a bitie, ani tyrania ani dozivotne traumy :D prinesu si tasku zajacov a vajicok a jedia to este pol roka. Mila tradicia, ked su ludia normalni. A ja si vacsinou doma pol dna oddychnem 🙂

rozculena
16. apr 2025

tradícia je taká,že chodia muži.Ty si urob,ako ti vyhovuje

terezkaarthuramax
16. apr 2025

U nas chodili len chlapi.uz nechodia . a pripajam sa k tym co su proti tejto tradicii .je to cirkevny sviatok a je to pripomienka Jezisa Krista. Takato tradicia je podla mna neúcta k nemu.

livia341
18. apr 2025

U nas je zvykom, ze otec so synmi chodi kupat a nie cela rodina po navstevach chodit t.j.tradicia pre kupacov-chlapov a zena caka na kupacov.

andreabug
18. apr 2025

Nikdy sme neboli, ani nebudeme chodit. Kupaci chodia kupat a baby cakaju doma. To je ako nezvana navsteva. Ani k mame by som nesla s dcerou. My mame svojich kupacov, ona svojich. A nasi kupaci maju svoje ritualy, ci tradicie u nas, maju naplanovane kto kam a kde spolu. Ci u nej,ci u nas. Je to ich den 🥚🐣🐔🧀🍰🥂

basska_b
18. apr 2025

My chodime vsetci, ale z tej druhej rodiny len "chlapi" a to je podla mna lepsie. Mne sa nechce cele sviatky chodit po navstevach.

andreabug
18. apr 2025

@basska_b ved vam to nik neprikazuje, ostante doma a cakajte na kupacov 😊

zanet266
18. apr 2025

Cez túto ,,nechutnu tradiciu,, ženy sedia doma a čakajú kupačov a odkedy mám dcéry som rada že to neschytam len ja, ale tešia sa na to aj dcérky a ja sa radujem s nimi😁🙂 a manžel sa ráno sám zoberie a ide obliať mamu, svokru, švagrine, neterky atď. 🙂🙂🙂