Pekný den. Chodite na Veľkonočný pondelok šibať k babkam celá rodina ? Alebo chodí len muž so synom? My máme jedného syna a dievčatá a rozmýšľam, že by sme tento rok zostali doma a išiel by iba muž so synom. Ako je to u vás?
Nechodí nikto nikam, nedodržiavanie túto nechutnú tradíciu.
u nas v rodine vzdy chodili len muzi s chlapcami. Rano sa stretli aj viaceri a isli... zena nema co vtedy vobec behat po ulici :DDD
U nas tiez nikto nikam nechodi... v nedelu sa ide na navstevu ku jednej babke, druhej a potom sme doma..
Chlap pojde po rodine, ja budem s malou doma 😅
Muz so synom chodi iba
Chodievali iba manzel a synovec, po rodine, co to vyzadovala. Ku nam skusili ist ini, ale tieto tradicie neuznavam a nikoho nepustam, takze uz nikto nechodi ani ku mne a ani moje dievcata to nedodrziavaju.
Keď sme ešte bývali doma, tak chodil manžel so synom. Ale už niekoľko rokov tieto priblbnuté tradície bojkotujeme a odlietame preč.
Nepodporujeme túto tradíciu. Ponavštevujeme všetci spolu rodinu, ale "len" ako návšteva, nie ako "šibačka". A skôr to beriem ako oslavu jari, takže ak je pekné jarné počasie, tak prechádzka niekde mimo civilizácie, užitie si slnka, pokochanie sa prebúdzajúcou prírodou... 🙂
Zrusili sme tuto priblblu tradiciu dobre pred vyse 15 rokmi. Zacali sme chodit na wellness pobyty mimo miesta bydliska a bolo vybavene. Casom si rodina zvykla.
Ako dieta som neznasala velku noc…
My sme to tiež zrušili, ja ani nepečiem ani nevarím tieto sviatky, všetko ako normálny deň.
A k otázke- ešte kým sme to riešili a aj keď som bola ja decko, tak vždy chodili z domu len chlapi a len doobeda. Dievčatá a ženy ostávali doma, dokonca u nás je povera, že ak by na Veľkonočný pondelok vošla do domu ako prvá žena, prinesie to nešťastie.
My nechodíme nikam ani nikto k nám. Podľa tradície majú chodiť len chlapci ale je na vás ako si to spravíte.
Keďže sme kresťania, nič z toho nepraktixujeme
Presne ani mne sa to nepáči tieto zvyky. Doteraz sme chodili všetci ale nevidím v tom zmysel. Keď tak veľmi muž chce nech ide so synom. Svokrovci na to tlačia aby sme tam chodili. K nám tiež nikto šibať nechodí a som s tým takto spokojná. Nemám to rada
Ja nechodim, ale muz so synmi ano. Tato tradicia sa mi paci, a vzdy sa mi pacila, lebo je to nieco nase, tradicne, originalne. Nikdy som z toho nemala traumu, alebo som to neprezivala ako nejaku ukrutnu tyraniu 😂
Nastastie takymto “tradiciam” ako je bitie dievcat a zien moj muz neholduje a teda nevedieme k tomu ani nase deti. Na velkonocny pondelok detom spravime hru na hladanie vajicok a stravime den ako rodina niekde v prirode.
My vobec nechodime sibat. Syn ma 11. Neviedla som ho k tomu.
my uz sme davno presli na hladanie toho, co schoval zajacik na zahrade. deti vsetkych pohlavi si najdu rovnocenne a kedze mame aj nemeckych predkov, tak fakt nemam vycitky, ze by k nam ta tradicia neprisluchala.
@ivanakal ty masochistka jedna 😁😁
U nás bola táto tradícia veľmi hlboko zakorenená. No ja a moja mamka sme ju zlomili. Chodíme
na dovolenku, takže žiadne upratovanie, vypekanie… teraz si užívame aj my. Keď chcú ísť chlapi šibať, nech si idú.
Trávime dni na chate a deti hľadajú vajíčka. Nechodili sme s deťmi nikdy šibať.
Zrušila som túto traposinu už dávno a so sestrou a deckami chodíme pravidelne niekde na chatu a spoznávam okolie. Trápne toto prežieranie a čakanie komu sa únava polievať dievčatá.
Chodi muz s chalanmi, vacsinou po spoluziackach a babkach, krstnych. Chalani sa symbolicky "dotknu" korbacikom a raz strieknu z detskej vodnej pistolky. Ziadne polievanie vedrom a bitie, ani tyrania ani dozivotne traumy :D prinesu si tasku zajacov a vajicok a jedia to este pol roka. Mila tradicia, ked su ludia normalni. A ja si vacsinou doma pol dna oddychnem 🙂
tradícia je taká,že chodia muži.Ty si urob,ako ti vyhovuje
U nas chodili len chlapi.uz nechodia . a pripajam sa k tym co su proti tejto tradicii .je to cirkevny sviatok a je to pripomienka Jezisa Krista. Takato tradicia je podla mna neúcta k nemu.
U nas je zvykom, ze otec so synmi chodi kupat a nie cela rodina po navstevach chodit t.j.tradicia pre kupacov-chlapov a zena caka na kupacov.
Nikdy sme neboli, ani nebudeme chodit. Kupaci chodia kupat a baby cakaju doma. To je ako nezvana navsteva. Ani k mame by som nesla s dcerou. My mame svojich kupacov, ona svojich. A nasi kupaci maju svoje ritualy, ci tradicie u nas, maju naplanovane kto kam a kde spolu. Ci u nej,ci u nas. Je to ich den 🥚🐣🐔🧀🍰🥂
My chodime vsetci, ale z tej druhej rodiny len "chlapi" a to je podla mna lepsie. Mne sa nechce cele sviatky chodit po navstevach.
Cez túto ,,nechutnu tradiciu,, ženy sedia doma a čakajú kupačov a odkedy mám dcéry som rada že to neschytam len ja, ale tešia sa na to aj dcérky a ja sa radujem s nimi😁🙂 a manžel sa ráno sám zoberie a ide obliať mamu, svokru, švagrine, neterky atď. 🙂🙂🙂
u nás chodia len chlapi a chlapci, a ženy čakajú doma oblievačov:D celý život som to mala za nespravodlivé :D ale zas známa chodila s rodinou, keďže mala dvoch chlapcov, ale chodili až po obede, keď už majú byť šibači doma:D