Chýbajúce vianočné darčeky od manžela
Už pár rokov sa mi stáva, že manžel mi nekúpi pod stromček nič. V podstate sa o všetky darčeky starám ja a za tie roky sme si zvykli (vlastne manžel je dosť šetrný až držgroš 😁) že ak si kúpime počas roka niečo neplánované, drahšie, vždy to okomentuje, aj berie tak, že "to už máme na Vianoce". Ja mu ale vždy na Vianoce nakoniec niečo kúpim. Posledné dva roky, som od neho nedostala ničovaté nič. A je mi z toho celého dosť smutno. Tak si uvedomujem, že som si to vlastne vytvorila okolo seba sama. Ja nič nepotrebujem od nikoho, sama sa zariadim. Tento rok ani staršia dospelá dcéra, nič. Nikoho nenapadne urobiť mi radosť. Nikdy som to nejako extra nevnímala, ale je mi z nich smutno 🫤.
@anonym_autor tak to je smutne, ale môžeš si za to ty sama. Aj toto treba deti naučiť, čiže to musia odkukať v rámci rodiny. Nikdy, naozaj nikdy sa mi nestalo(a dúfam, že sa ani nestane), žeby som nemala pod stromčekom darček. A ako deti zistili, že darčeky kupuje my, vždy niečo kúpia aj oni. Samozrejme, že čo potrebujem/chcem si kúpim sama. Ale keď zisťujú, čoby som chcela, tak vždy niečo drobne vymyslím, napr. Diar, lesk na pery, kľúčenku…proste drobnosť. Dúfam, že si to osvoja a raz to ich partneri ocenia 🙃
@anonym_0edf95 píšeš "môžeš si za to sama, deti to majú odkúkať od rodiny". Ale ja som tá kto obdarúva. Všetkých dookola. Takže nechápem ako inak som ich tomu mala učiť.
Nedala by som im budúci rok nič len tomu malému a kúpila by som si niečo drahé pre seba 🙏
@pikachu999 veď ja si aj kupujem. Práve kvôli malému. Raz som takto mala len jeden svoj darček a čudoval sa prečo mi Ježiško doniesol len jeden a ostatným viac.
@anonym_0edf95 píšeš "môžeš si za to sama, deti to majú odkúkať od rodiny". Ale ja som tá kto obdarúva. Všetkých dookola. Takže nechápem ako inak som ich tomu mala učiť.
@anonym_autor prepáč , ja som Ti tiež také niečo napísala... Ale ty od nikoho vôbec nič nedostaneš?
Nemému ani vlastný nerozumie, tak stazujes sa tu,a otvorila si si ústa pred mužom? Že haló vieš, že existujem a niesi mi schopný kúpiť aspoň kazetu z drogérie za 15 euro? Normálne takto by som to povedala, a ak je muž zgloš s takým by som nežila
@zuzubb007 viem, a kedysi dávnejšie som mu to aj povedala. A nasledujúce Vianoce aj kúpil. Ale už ma to nebaví takto žobrať. Tu nejde o darčeky ale o to, že im nezáleží na tom, aby ma potešili. Urobia to, ale už to bude taká povinnosť. Nepíšem sem preto, lebo čakám riešenie. Skôr som sa potrebovala vyžalovať. Lásku si člivek nevynúti. Buď ti na niekom záleží a chceš ho potešiť, alebo na neho se.ieš 🫤
@anonym_autor tieto VIANOCE sa ma počas rozbalovania darčekov,čo deti dostali odomňa nakolko on nekupujr darceky len ja ..pýtal,či som spokojná so sviatkami. Povedala som,že má sklamal a je to kazdy rok. Či preto,že som nič nedostala. No áno a presne mi povedal,že veď máme počas roka plno darčekov dovolenky atd..ale snažila.som sa mu vysvetliť, že Vianoce sú raz v roku a nejde mi o peniaze koľko by za darček minul..mna by potešil aj nejaký obyc.sampon za cca 3€ alebo aspoň keby na papier napísal.. dovolenka v lete alebo kupil aj 1€ blbost... ide Oto,že 1, myslel namna 2, kúpil premna ten darček, 3 keď by ho aj zabalil, 4 chcel ma obdarovať. 5 chcel aby som sa tešila atď. Ide o ten čas, že človek ak pre niekoho kupuje darček vynaloží čas a svoj cit. Musí ísť do obchodu, myslí na človeka premýšľa, čo by ho potešilo. Teší sa ak mu ten darček dá..dúfa,ze sa poteší..je to niečo pekné q mi Oto prichádzame 😒. Ja ak som bola malá síce nám kupovala mamina darčeky otec sa len tváril,ze to kupovali spolu ale stále dal darček mame q tak mi to ostalo v sebe a teraz zrazu
zmena. Muž mi nato ppvedal,že oni si darčeky doma nikdy nedávali.. len peniaze atd..a možno on to tak neberie ako my ženy ,keď to tak mame naučené od mala. Keďže teraz som mj to povedala.. nabudúce rok očakávam darcek budem vdacna za každú malickost.
@anonym_autor Je mi to luto autorka ,lebo to je naozaj smutná situácia 😔
Tu totiž naozaj nejde len o "vianočné darčeky" ale o "mamu" o ten pocit obdarovat niekoho blízkeho .Minimálne tie deti,resp.minimálne tá dcéra ktorú uvádzaš .Mohla by aj sama chceť mamičku potešit,hlavne ked musi vnímat že nebýváš obdarovaná.
My sme si kedysi tiež nedávali s manželom nič, ked boli deti malé..tešili sme sa z ich radosti z darčekov..no ako deti rástli začali sa pytat prečo nam Ježíšek nič nenosí a tak sme sa začali aj my s manželom obdarúvať.Drobnosti,maličkosti pre radost ❤️ Ani moj manžel věčně nevie co mi má kupit a tak teraz ja si povyberám,poobjednavam a on mi potom dokupi nejaku drobnosť,ktorá bude prekvapnie ..a vždy ma prekvapí milým darčekom.
Rovnako deti...dcéra(12r) ide s kamoškami do nákupáku a nakúpi nam všetkým rôzne drobnosti, kozmetiku,ponožky 😄 syn(16) to má zariadené ,ten jej dá peniaze a kúpi aj za neho..ale je to milé..nejde o ten darček ale o ten pocit,že tie deti na nás myslia.A je to už dobrých pár rokov čo žačali"kupovať darčeky sami od seba.
Neviem v akom veku máš deti..či na to ešte len prídu?🤷♀️ Alebo by možno nebolo od veci sa o tom niekedy otvorene porozprávať,mimo Vianoc,či si z toho niečo vezmú a budú si to pamatat na tie nasledovné Vianoce.
A manželovi by som asi otvorene povedala,že je to smutné že ma nechce potešit v tak výjimečné obdobie ako sú Vianoce.Ved dar nemusí byt okázalí ani drahý..ale od srdca ❤️
Prajem ti vsetko dobré ,vela síl a lásky ..a snáď to tvoji blízky pochopia a zmenia sa .Drž sa
@opica_skorica on má vypalovačku do dreva , manžel mu kúpil. Veľmi ho to baví. Má len takú hobby , ale chceme mu už troška lepšiu kúpiť.
@mikaela1 velmi pekne to napisal 🙂
@anonym_autor veď aj ty sama píšeš, že si si to vytvorila sama, že nič nepotrebuješ, všetko si kúpiš sama. Dospela dcéra ti nič nekúpila, prečo? Pýtala sa ta čo chceš, a ty že nič? Alebo ju to ani nenapadlo? Píšeš, že ty kupuješ, ale viedla si k tomu aj deti? Ja sa mojich občas opýtam, napr. Rozmýšľala si už, čo kúpiš tatkovi pod stromček? Tak isto, muz pripomenie dcére (vacsinou 23 🤣), ci ma už pre mna darček, že som spomínala nejaký lesk a on ho nevie vybrať 😀 Dalsia vec, keď sa muz nedovtipi (to si neviem ani predstaviť), tak mu to poviem na rovinu! No môj zlatý, či sa ti to páči alebo nie, chcem pod stromčekom darček, niečo hoc male, ale len pre mna. A ak nepochopí, tak si ho pod ten stromček daj ty, a on nech je bez darceka!
Mňa zaráža koľko žien chlapov berie ako debilov ktorým treba povedať čo kúpiť..šak keď miluje tak sa má snažiť o prakvapko a vybrať sám nie?
@anonym_autor Som na tom podobne. Zelala som si jednu knihu, poslala som mu na ňu link, tu kupil. A to je vsetko...
Budúci rok si spolu v advente sadnite, napíšte si na lístočky, čo by koho potešilo a lístočky si vymeňte dcéra dá tebe, ty manželovi, manžel dcére. Aby im to doplo. Ak by to aj ostalo len pri týchto troch darčekoch, nevadí. Po prvé zistia, že každý má nejaké svoje prianie, po druhé, že na Vianoce si každý v rodine zaslúži byť obdarený, po tretie, že to stojí aj istú námahu a ak to pekne vysvetlíš, môžete si k tomu pridať aj lístoček, za čo ste tomu druhému vďačný alebo najkrajšiu spoločnú spomienku v uplynulom roku. Buď kreatívna, ešte nie je nič stratené, vezmi to do svojich rúk a vytvor novú tradíciu.
moja dcera ma sice len 12,ale ked mali v skole secret santa vymyslala kamaratkam od vymyslu sveta ..minula na to uspory .. vzdy aj k narodeninam ked maju a ja nic... sme len dve takze ona si rozbali a ja nic ... keby tablicku cokoladky ,alebo kartu napisanu .. ale ona ma uz asi berie ako samozrejmost ... viem kao sa ctis,zial niektorym detom to nedojde ..lebo sme boli a budeme zdy ticho .. co sa tyka manzela -chlapy su taky .. nekupuj ani ty jemu alebo kup rovno spolocny zajazd ... alebo nieco co budete mat obaja .. nejde o to ze ti nedali honosne darceky tie cert vezmi..ale ze si nik nespomenie..neda namahu .. napodakuje tej co vianoce nachystala .. nakupila..navarila..vyzdobila a aj po nich poupratuje ..
na jednej strane tvrdiš, že ty by si nedokazala im nič nedat, kdežto oni dokažu
- je ti trapne a blbe si niečo pytat
- vieš, že muž je držgroš a rešpektuješ to
- staraš sa o druhych a akceptuješ, ked oni o teba nie
- si smutna, nepovieš to mužovi a synovi, ale cudzim ludom
- tipujem, že to skonči len vyžalovanim sa
- zmeniť svoj ppstoj musis v prvom rade TY!!!
@oslo1 presne. Zeny sa furt stavaju dobrovolne do roly chudery. Aby sa citili lepsie tak to volaju skromnost. Zacina to nie zlatko ja si veceru za seba zaplatim, pokracuje to ze ved ja som na materskej vsetko zvladnem a konci to tym ze na ne vsetci kaslu ale zaroven ocakavaju full servis. Staci sa pozriet na komentare v teme kde 24 rocna bola smutna ze nedostala knihu od rodicov. Ved ona ma byt stastna ze vobec nieco dostala, ved na darcekoch nezalezi (hovia ti co ich dostali), ved nema fnukat a kupit si sama, ved ma drzat hubu len aby niekoho nesklamala/nenahnevala...uz tam jej vacsina tlaci do hlavy ze na nej a na tom co chce nezalezi
@really8 presne, že je ufňukané decko
Ja tak isto už cele roky nedostávam nič ani na Vianoce ani na narodeniny.Ja samozrejme kupujem mužovi aj dvom deťom.A jeho odpoved?Ked ja nikdy nič nepoviem.Uprimne?Ja ich počúvam celý rok po čom túžia postupne kupujem.A ostatné že človek nepovie sú len výhovorky .A nakoniec som zistila že všetko si dokážem kúpiť sama a nesedim pod stromčekom sklamaná ale zato on tam sedi zahanbeneA postupom rokov ma to jednoducho prestalo zaujímať.A najlepšie je keď sa jeho kamaráti opýtaju čo mi kúpil a musí s pravdou von a hlavne sa to pýtajú predomnou tak musí povedať pravdu.Toto je premna ten správny cas keď vidím ako sa hanbí a kamosi mu nakladajú.
Ja tak isto už cele roky nedostávam nič ani na Vianoce ani na narodeniny.Ja samozrejme kupujem mužovi aj dvom deťom.A jeho odpoved?Ked ja nikdy nič nepoviem.Uprimne?Ja ich počúvam celý rok po čom túžia postupne kupujem.A ostatné že človek nepovie sú len výhovorky .A nakoniec som zistila že všetko si dokážem kúpiť sama a nesedim pod stromčekom sklamaná ale zato on tam sedi zahanbeneA postupom rokov ma to jednoducho prestalo zaujímať.A najlepšie je keď sa jeho kamaráti opýtaju čo mi kúpil a musí s pravdou von a hlavne sa to pýtajú predomnou tak musí povedať pravdu.Toto je premna ten správny cas keď vidím ako sa hanbí a kamosi mu nakladajú.
@anonym_1c8b36 dámy a páni a presne takto nevyzerá šťastný vzťah s rodina
@anonym_1c8b36 dámy a páni a presne takto nevyzerá šťastný vzťah s rodina
@anonym_698359 tu sa nebavíme o šťastí rodiny.Ru sa bavíme o darčekoch.Vaša rodina je šťastná a postavená na darčekoch,
@anonym_698359 tu sa nebavíme o šťastí rodiny.Ru sa bavíme o darčekoch.Vaša rodina je šťastná a postavená na darčekoch,
@anonym_1c8b36 nie je to o darčekoch je to o tom ako počúvame druheho a o pozornosti a snahe a láske
@anonym_1c8b36 nie je to o darčekoch je to o tom ako počúvame druheho a o pozornosti a snahe a láske
@anonym_698359 premna je snaha keď som chorá a pomôže mi.Pomoc je premna to že robí od rana do večera aby sme nežili od výplaty do výplaty.Ja som poukazovala autorke nato že nie sama v tom že nič nedostáva.
@anonym_698359 premna je snaha keď som chorá a pomôže mi.Pomoc je premna to že robí od rana do večera aby sme nežili od výplaty do výplaty.Ja som poukazovala autorke nato že nie sama v tom že nič nedostáva.
@anonym_1c8b36 bare minimum
@anonym_1c8b36 bare minimum
@anonym_698359 ?
@anonym_698359 ?
@anonym_1c8b36 to čo robí tvoj je úplne minimum vo vzťahu nič nezvyčajné
@anonym_1c8b36 to čo robí tvoj je úplne minimum vo vzťahu nič nezvyčajné
@anonym_698359 tak podľa toho čo vidím okolo seba a počúvam a čítam tu na diskusiách tak je to až až 😉😉
@anonym_698359 tak podľa toho čo vidím okolo seba a počúvam a čítam tu na diskusiách tak je to až až 😉😉
@anonym_1c8b36 ja sa tiež čudujem čo su tu ženy ochotne tolerovať.. smutné

Tak to je smutné keď vlastný manžel nekúpi darček pre ženu. Ja by som mu tiež nič nekúpila. Neverila by som že aj takí muži sú. Môj milovaný manžel na mne nikdy nešetril vždy ma vedel milo prekvapiť. Veľmi mi chýba 😥. Už rok je z neho môj anjel strážny.