icon

Cítiť sa opustená na narodeniny: Ako to riešiť?

22. jan 2024

Ahojte, zaujímal by má vás názor… Som na RD, manžel celé dni v práci, dosť často sa hádame pre to, že si na nás nevie / nemôže spraviť viac času, vie veľmi dobre, že mám pocit, že som stále sama. Rano zaspal, tak mi v behu hodil krabičku aj s nozikom a pusu so slovami: rýchlo otvaraj, lebo meškám… Krabička bola ešte od dopravcu, tak ako mu to bolo doručené 🙈 Vravím, že veď to nechajme na večer, že si otvoríme aj vínko, spravíme si taký milý večer. On, že OK. Cely deň sa mi neozval, večer došiel domov a ako keby nič, pýtal sa čo je na večeru atd. Úprimne poviem, že som čakala, že mi prinesie aspoň sushi, vie, že ho milujem, no nič. Potom padla reč na narodeniny jeho brata a on “aha” a doniesol mi zase tu krabičku.. Otvorila som, dostala som náhrdelník ale muž si išiel volať s mamou a chválil sa, čo som dostala atd ale proste ako keby doma ani nebol.. Potom sa ponúkol, že pôjde uspať malú, vravím, že OK, ale vráť sa, nie že zaspis a on nie, nie, neboj.. No jasne, že zaspal.. A ja som teda sama, varim mu obed má zajtra a upratujem ako každý deň… Dosť som z toho sklamaná, že vie, že sme spolu malinko a ani dnes si nemohol dať napr budík na hodinkách, aby sa premohol a zišiel za mnou aspoň na pol hodinku dole… Som len precitlivelá alebo by ste to riešili? Prídem si tak trochu neviditeľná pre neho :/ Darček kúpil ale pre mna je spoločnosť viac…

roja01
22. jan 2024

Netrap sa, urcite ta lubi a vobec na teba nezabudol. Len mu pekne porozpravaj ako by si si predstavovala narodeniny. A povedz mu, ze este nie je neskoro, ze zajtra sa mozete spolu pekne navecerat a uzit si vecer. Hlavne mu povedz nech ti nezabudne doniest to, co mas najradsej - sushi a kvet. Vyslovene zelania = stastne manzelstvo.

marca12
22. jan 2024

Kupil darcek,uspal dieta a chudak vycerpany zaspal. Prehanas. Ved pekny vecer si mozte spravit aj vez vikend. My v tyzdni ani neoslavujeme tak sme vycerpani,ze to vzdy nechavame na vikend. Mala si mu podakovat za darcek a nie robit okolo toho drahoty. Velmi sa prezivas. Ale tak on sa asi cely rok nesprava podla tvojich predstav.

lija22
22. jan 2024

ano,si precitlivena ale zrejme si potrebovala jeden pekny vecer v dvojici, ked uz mas tie narodky. Takze chapem. Dojdem na vino? cin cin a vsetko najlepsie 😗

dzulli1980
22. jan 2024

Choď ho zobudiť, dupni nohou ako malé decko a povedz mu, že si to chcela proste takto a takto ... a to, že zarába, chodí unavený z roboty, pomôže Ti s domácnosťou, s deťmi vlastne neznamená nič, lebo Ty jednoducho chceš také tie gýčové ružové prejavy lásky ... koľko máš? 18?

autor
22. jan 2024

@roja01 ďakujem veľmi pekne za milú a pozitívnu odpoved 🙂

autor
22. jan 2024

@marca12 za darček som poďakovala, ale viem, že cez víkend neoslavime, lebo muž to už nechá tak… nechcela som bujare oslavy a pod, chcela som len nech sme spolu aspoň 30 minút za posledné 2 týždne…kúsok jeho času.. nič viac… a áno, je unavený z prace, ako aj ja zo starostlivosti o malú… možno je to “môj problém”, že ak má niekto okolo mna narodeniny, vždy sa mu snažím ten deň urobít “špeciálny” a asi to nejako aj očakávam ja 🤷🏽‍♀️

autor
22. jan 2024

@lija22 hahaha, ďakujem pekne 🙂) dám chladiť fľašu ;)

autor
22. jan 2024

@dzulli1980 neviem odkiaľ máš že mi pomaha s domacnostou a s deťmi.. nevadí… a nie, nečakala som tu balóniky a tajnú oslavu.. čakala som len o kúsok viac pozornosti ako v bežný deň.. 🤷🏽‍♀️

amel
22. jan 2024

Nebola si sama,bola si predsa s dieťaťom.Ci?Prečo si ten pekný večer nezabezpecila Ty?U nás to funguje tak,že ten,komu sa gratuluje,urobí oslavu.Nikdy ju nerobí návšteva....to sushi si mohla objednať sama.

loliki
22. jan 2024

Chlapi tie narodky neprežívajú až tak. Aj ja som mala podobné zážitky, už som sa naučila.

autor
22. jan 2024

@amel navsteva? sak je to môj manžel nie sused 🙈 a nemohla, lebo nežijeme v meste ale na dedine a tu ti neodvezie pomaly ani tes co nákup nie to ešte nejaká restika.. takze vždy takéto “donaskove” jedlo nosí muž.. a áno, dieťa bola so mnou ale to vzhľadom na to, že má rok, je rado, že je rado..

amel
22. jan 2024

Obrazne napísané....ja osobne by som sa na toto neurazila,ale každý človek je iný.
Nabudúce povedz jemu,čo chces/nechceš.
Možno čakal,že urobíš dáku večeru....Ja neviem,ako to doma mate.Len jedna vec-ked Ta zaskočí takýto "problem",čo budete robiť,keď príde ten naozaj skutočný?

eniaq
Odpoveď bola odstránená
autor
22. jan 2024

@eniaq no veď aj mne taká maličkosť by stačila.. ja som chcela len 30 minút času môjho muža 🤷🏽‍♀️

autor
22. jan 2024

@amel chápem.. ono je to možno aj chyba v tom, že my sme narodeniny vždy trosku tak brali špeciálne… ja som mužovi urobila aj tajnú oslavu, on mne zase nejaké prekvapko, že má kdesi vzal a nevravel kam ideme a podobne… preto má to asi zamrzelo o to viac, že sa take milé veci vytratili a ostalo už len “na darček” a bežíme životom rýchlo ďalej 🤷🏽‍♀️

eniaq
Odpoveď bola odstránená
kristinka92
22. jan 2024

uuuuuplne ta chapem. malé dieta doma, každý deň to iste, totálny stereotyp. muž tiež chodí domov z práce až večer. človek sa cely deň cíti sám, že tých pár minút s partnerom večer, keď dieta zaspí je pre mna tiež veľmi dôležitých. tiež sa stalo že zaspal a ten “náš čas” teda nebol, tak z toho zostane človek smutný. takze úplne ta chápem ako sa cítiš, ak sa to stalo práve na narodeniny. :/ tak snáď ti to zajtra vynahradí, keby môžem dojdem si s tebou štrngnut!! ☺️

hederamonstera
23. jan 2024

Ja ta tiez chapem ale tak na mk su len hrdinky, ktore nikdy nic netrapi ;)
Zajtra mu o svojich pocitoch ale povedz, on si to zjavne ani neuvedomuje a dohodnite sa na nejakom spolocnom veceri

amel
23. jan 2024

Tak toto chápem.Dohodnite sa na inom termíne,trosku ho "posupni" ,keď mu to nejde samemu🙂
Ja naozaj tieto veci neriesim.Vacsinou ideme na výlet ci kamsi na obed.

rosavia
23. jan 2024

Aj ja Ta chapem. Skus mu povedat, ako Ti baby traveling vyssie, ako by si si to predstavovala a oslavte to spolocne mozno o den ci dva.
Vsetko najlepsie prajem 💐🎂🍾

dogblock
23. jan 2024

vobec si nemyslim, ze robis nieco zle. chcela si mat pekny den, citit, ze niekomu na tebe zalezi, miesto toho si dostala formalne darcek a... nic viac. velmi slabe. my vo vztahu si tiez snazime spravit vzajomne narodeniny nezabudnutelne, zahrnut sa mnozstvom darov, sladkostami, kopec spolocnych aktivit, vecer vasnivy sex... kebyze to mam takto, tiez ma to mrzi. normalne povedz manzelovi, ze si cakala trochu viac. ak ta ma rad, pochopi to a skusi ti to vynahradit. ak nie, tak nad tym kyvne plecom a povie, ze to moc prezivas