Čo darovať k narodeniu synčeka?
Ahojte dievcata, rada by som vas poprosila o radu. Kamaratke sa coskoro narodi ich prve babatko, mal by to byt chlapcek. Nakolko ja nemozem mat deti a tym padom nemam tuto skusenost, co teda vas, ako novopecene maminky najviac potesilo? Aky darcek? Nechcem kupovat hluposti a viem, ze vela veci dostali od rodiny (prebalovaci pultik, kocarik, autosedacku...). Je lepsie obdarovat babatko ci maminku? Niekde som citala, ze vela ludi obdaruvava deti, ale na maminky sa obcas zabuda a aj ony maju svoje tuzby a potreby.
Dakujem za kazdu radu.
Ja zvyknem nieco na oblecenie/poukaz do DMky pre babatko, kvety/sladkost mame a flasu vina tatkovi. Teraz ideme pozriet ale babatko kde tatko je abst. alkoholik, tak rozmyslam co jemu…velmi ho nepoznam
ja som dala kamaratke pandoru. kupila som malej plienky (tak chceli). a kamoske privesok v tvare rybky. mala sa narodila v marci. zvazovala som aj pismenko, ale rybka sa mi nakoniec viac pacila.
Mna napriklad od kamosky potesila kozmetika, nejake tie hydrogelove chladive naplaste pod oci😁 sumive magnezium ale za mna je stale uplne top poukazka do dm, mesacne tam necham kopu penazi tak som rada ked mi to podaruje hocikto k akemukolvek sviatku napriklad.
A pre malu sme dostavali oblecko, alebo bavlnene plienky, ci nejaka drobna hracka. 😊
Ockovi flasu vina alebo ak nepije tak nealko sampus co si vie dat napriklad aj mamka ked dojci ☺️
Daj nejaky nakupny poukaz do drogerky alebo detskeho obchodu, a ona si vyberie, co sa jej najviac hodi pre babo.
Popravde, co sa jednemu paci, pre ineho je to nevyuzitelna blbost a plytvanie peniazmi. Ja som napriklad nemala rada ked mi kupovali kamosky veci k detom, vela z toho clovek nevyuzije, alebo nesedi ta znacka, typ, velkost, atd. Plienok, kniziek, malych obleceni a fakt blbosticiek pre uplne male babo sme mali milion a nemala som co s tym...
@anonym_autor mňa potešila poukážka na rodinné fotenie do ateliéru, ktoré som mohla využiť do roka, takže ak sa mamička na to cíti, môže si urobiť napríklad novorodenecké fotenie alebo vianočné....
A potom jednoznačne poukážky do dm.
mne nosili také blbosti. Všetky švagriné oblečenie pre malinké a mne pálenku - vôbec nepijem, alebo štangľu salámy, tortu pri ktorej mi rovno povedali že to im raz vrátim. 😨
Dakujem pekne, ta poukazka do DMky je velmi dobry napad, aj to fotenie by ju urcite potesilo.
Jasne, ze aj maminku, pre nu je to tiez zaciatok noveho. 🙂 casto je problem s jedlom, mozno nejaku poukazku na donasky alebo nieco co jej urobi radost ako zene🙂
poukazka do DM potesi kazdu maminku. darcekom pre babatko by som sa naozaj nezapodievala, ta poukazka staci, pripadne nejaka drobnost, pekna hrkalka, ak chcete oblecenie, odporucam kupovat uz vacsiu velkost (aktualnej velkosti ma urcite kopu). neviem ake dobre kamaratky ste, ak viete co ma rada (sladke slane atd) mozte kupit nieco v tomto style, pripadne jej upecte kolac. neviem ci planujete navstevu po porode az, ak bude kojit, tak Matysaka na mlieko kludne…mna by spatne potesilo cokolvek na jedenie 😂😂😂 po porode som mala velky apetit 🙂 alebo sa jej narovinu opytajte co by ju potesilo 🙂
ja som dala kamaratke pandoru. kupila som malej plienky (tak chceli). a kamoske privesok v tvare rybky. mala sa narodila v marci. zvazovala som aj pismenko, ale rybka sa mi nakoniec viac pacila.
@anonym_47ad06 rybka je znak kresťanov,o.i., vedela si? len na okraj...
Kludne kup pekne oblecenie a velkostou na 6 az 12 mes. A mamičke kvalitne dzusy,šťavy , nie citrusove,
Hocaky poukaz na drogeriu ci baby veci su super.
U nas sa tradicne davaju najmä plienky,lebo tych nikdy nie je dost.
@anonym_47ad06 rybka je znak kresťanov,o.i., vedela si? len na okraj...
Kludne kup pekne oblecenie a velkostou na 6 az 12 mes. A mamičke kvalitne dzusy,šťavy , nie citrusove,
@janinah ryba je znamenie zverokruhu. ludia narodeni 19.2.-20.3. ked je ryba, nekupim jej kozorozca.
Niekedy tie najmensie skutky v nas zanechaju najviacsiu a najkrajsiu spomienku.
Mozno jej priniest resp zabezpecit obed. Bude vediet ze nemusi riesit varenie. Potraviny. Niekedy je toto ozaj najvacsia pomoc. Len proste sa davat dokopy. Oddychovat a venovat sa babatku.
Mne kamoska kupila veci pre maleho, a mne nausnice velmi ma to potesilo 🥰
@janinah ryba je znamenie zverokruhu. ludia narodeni 19.2.-20.3. ked je ryba, nekupim jej kozorozca.
@anonym_47ad06 ano,vseobecne sa znamenie ryby zobrazuje ako dve rybky v kruhu, jedna rybka hlavne ak je jednoducha odkazuje na kresťanstvo...ale to je jedno,kupila si co sa ti pačilo,mbwppne to len napadlo k teme,tak som to spomenula.

@anonym_autor určite niečo pre oboch, podľa mňa pre bábo najlepšie len nejakú drobnosť - napr. knižku a k tomu darčekovú poukážku do dm, nech si kúpi, čo potrebuje. Ak chceš ale kúpiť niečo drahšie, kľudne sa spýtaj jej, čo by potrebovala.