icon

Čo darovať, keď ste pozvaní len na krst do kostola?

21. aug 2026

cez vikend ideme na krstiny, ale pozvani sme len do kostola. obed potom maju iba s najblizsou rodinou.
teraz neviem co sa v takomto pripade zvycajne dava. normalne obalka ako keby sme isli aj na oslavu, alebo skor nejaka mensia pozornost pre babo? nechcem prist naprazdno, ale ani to zbytocne prehanat.

anonym_bdc15c
21. aug 2026

Menšiu drobnosť pre bábätko by som kúpila.

anonym_18ad31
21. aug 2026

ja by som nedala nic... ved na krst dava len krstna mama ...popripade najblizsia rodina ...

muchotrafka298
21. aug 2026

Na co davat nejake dary? Nepozvali Vas na oslavu, tak by som dala maximalne malickost pre babatko za par EUR. Ziadne peniaze do obalky. To nech davaju krstni rodicia a pozvani hostia na oslavu.

anonym_d5eff8
21. aug 2026

Ono to do kostola treba pozývať?

biba_18
21. aug 2026

ja som nedávala nič, ale keď sme boli prvý raz pozrieť bábatko doma, tak vtedy som doniesla ... ak by som neplánovala ísť ani na návštevu, tak by som to doniesla asi do kostola ... áno, takú pozornosť pre bábo, hrkalku, loziacu deku ... a tak ...
to by som doniesla ja ...

biba_18
21. aug 2026
@anonym_d5eff8

Ono to do kostola treba pozývať?

@anonym_d5eff8 tak zvyčajne nejdeš len tak na niekoho krstiny, to nie je svadba ... 🙂

lukbe
21. aug 2026

Je to divné pozývať na krst len do kostola. Zvyčajne idú tí, ktorí idu aj na hostinu. Toto som este nepočula. Dlaa by som len drobnosť alebo nic a niečo priniesla, ak by nas napr. neskor pozvali na návštevu.

biba_18
21. aug 2026
@lukbe

Je to divné pozývať na krst len do kostola. Zvyčajne idú tí, ktorí idu aj na hostinu. Toto som este nepočula. Dlaa by som len drobnosť alebo nic a niečo priniesla, ak by nas napr. neskor pozvali na návštevu.

@lukbe vieš čo, my sme tak boli lebo sme chceli ísť na krstiny. nemuseli sme, lebo sme vedeli že nejdeme na hostinu. ale bolo to úplne v pohode ...

anonym_2b3dbd
21. aug 2026

Dala by som malu drobnost pre babatko. Nic specialne. A ziadne peniaze.

lukbe
21. aug 2026
@biba_18

@lukbe vieš čo, my sme tak boli lebo sme chceli ísť na krstiny. nemuseli sme, lebo sme vedeli že nejdeme na hostinu. ale bolo to úplne v pohode ...

@biba_18 no chceli, ale ze osobitne pozývať bez pozvania na obed? Toto som nepočula.

biba_18
21. aug 2026
@lukbe

@biba_18 no chceli, ale ze osobitne pozývať bez pozvania na obed? Toto som nepočula.

@lukbe tak pozývať. no ... pokiaľ ti povedia že vtedy a vtedy sú krstiny - si pozvaná? alebo nie si? lebo tiež bežne hocikomu nehovoríš kedy a kde sú krstiny, že ...
my sme boli na krstinách kamoškiným vnučkám ... a na hostinu išli vyslovene iba rodina ...

laurika999
21. aug 2026

@anonym_autor Ak Ťa nepozvali na oslavu, do obálky určite nič nedávaj. Max. nejakú drobnosť pre bábätko kúp.

lukbe
21. aug 2026
@biba_18

@lukbe tak pozývať. no ... pokiaľ ti povedia že vtedy a vtedy sú krstiny - si pozvaná? alebo nie si? lebo tiež bežne hocikomu nehovoríš kedy a kde sú krstiny, že ...
my sme boli na krstinách kamoškiným vnučkám ... a na hostinu išli vyslovene iba rodina ...

@biba_18 nie, je to len oznámenie.

biba_18
21. aug 2026
@lukbe

@biba_18 nie, je to len oznámenie.

@lukbe tak neviem, kto tebe len tak oznamuje že vtedy a vtedy robí krstiny, ale ok 🙂 nás sa spýtali či prídeme ...

muchotrafka298
21. aug 2026
@biba_18

@biba_18 no tak ja by som to brala ako pozvanie, ked mi niekto oznami ze ma vtedy a vtedy a tam a tam krstiny svojho dietata.

ankare
21. aug 2026

@anonym_autor Drobnosť na pamiatku.

biba_18
21. aug 2026
@muchotrafka298

@biba_18 no tak ja by som to brala ako pozvanie, ked mi niekto oznami ze ma vtedy a vtedy a tam a tam krstiny svojho dietata.

@muchotrafka298 veď. ja som to tak aj brala - a aj oni 🙂

lukbe
21. aug 2026
@biba_18

@lukbe tak neviem, kto tebe len tak oznamuje že vtedy a vtedy robí krstiny, ale ok 🙂 nás sa spýtali či prídeme ...

@biba_18 ved si písala, ze nepozvali, len povedali, preto som pisala, ze je to oznámenie. Prepáč, ale oznámenie nie je pozvanie. Teraz píšeš, ze sa pýtali, no je to vaša vec, ako ste to vzali a ze ste išli.

rachel36a
21. aug 2026

Nič by som nedala. Neviem ako u vás, ald u nas na krste dávajú darček iba krstný rodičia. A do kostola sa nepozyva, tam príde kto chce

katulienocka999
21. aug 2026

@anonym_autor peniaze by som nedáva ale nejakú drobnosť pre babo skôr áno 🙂 tiež sme tak boli viac krát a väčšinou som kupila nejakú supravicku a nejaké kusatko alebo hrkálku 🙂

anonym_ae2502
21. aug 2026

by som ani nešla.

sovica
21. aug 2026

@anonym_autor Ste kamaráti alebo ste aj v nejakom rodinnom vzťahu? Asi by som kúpila len niečo malé pre dieťatko - hračku alebo niečo na oblečenie. Nič veľké, nič drahé.

anonym_d5eff8
22. aug 2026
@biba_18

@anonym_d5eff8 tak zvyčajne nejdeš len tak na niekoho krstiny, to nie je svadba ... 🙂

@biba_18 no áno.ale príde mi divné niekoho volať na krst do kostola a na oslavu už nie.preco? Len aby dali dieťaťu dar?

anonym_75e905
22. aug 2026

@anonym_autor 5€ na pohonne hmoty a dovidenia😎

anonym_41c938
22. aug 2026

Detskú kozmetiku Weleda pre bábätko by som pekne zabalila. To poteší, myslím každú mamičku.

2691
22. aug 2026

@anonym_autor záleží, v akom ste vzťahu.
Na krst sa darček nenosí. Ak pôjdete bábo pozrieť domov, bude slušné niečo priniesť.
Keď si nechcete s darmi začínať, nemusíte ísť ani na návštevu bábätka.

2691
22. aug 2026

@anonym_autor ešte som nepočula nikdy, že by niekto pozyval na krstiny do kostola a na pohostenie nie.....Nešla by som.