icon

Čo darovať návšteve zo Španielska?

xckaretxxx
9. aug 2024

Ahojte, mam návštevu zo Španielska.Chcem im do kufra pribaliť nejaký darček zo Slovenska. Rozmýšľam nad nejakou fľašou, parenicou. Ja neviem....prosím poradíte.Dakujem za tipy.

Strana
z2
muchotrafka298
9. aug 2024

@tenerifka podla mna je zbytocne davat vino niekomu, kto sam pochadza z krajiny, kde ma kvalitnych vin tonu. Ale to je mozno len moj nazor.

tenerifka
9. aug 2024

@muchotrafka298 ja ti to napisem z pohladu Spaniela-dobreho vina nie je nikdy dost😂, ja sa vzdy potesim, ak mi Francuz alebo Nemec daruje flasu vina z ich regionu, nepohrdnem ani kalifornskym alebo z Noveho Zelandu. Kto miluje vino, s velkou chutou ochutna vina z in ych regionov

muchotrafka298
9. aug 2024

@tenerifka to je za mna o tom, aby si sa vyznala primarne vo vinach a nedala nieco, co proste v danej krajine nepiju. Ja napriklad vino nepijem, vobec ziadne, takze by som ho ani nevedela dat niekomu zo zahranicia, ze toto je dobre.

akvi
9. aug 2024

@muchotrafka298 no tak čo ja som mala možnosť ochutnať, tak sladkosti napríklad v Británii sú úplná sr...a, čo sa chuti týka. Myslím, že o nejakej nutričnej hodnote sa tu nik nebaví, to určite nie sú ok žiadne takéto pochutiny. My posielame Horalky a sójovú tyčinku do Británie už roky, nikto to samozrejme neje na kilá, ale všetci sa vždy tešia. Kamoši v Amerike si tiež vždy nakúpia naše sladkosti a jedia ich tak, že jednu horalku si delia štyria a majú to ako taký rituál občas, na sviatok, keď sa všetci stretnú a pod. Sa snáď nemusíme tváriť, že na západ od nás si ľudia nikdy nedajú sladkú somarinu, lebo žijú všetci mega zdravo. Nám nosia Ukrajinci tie ich konfety, jem ich teda raz za rok, keď nás prídu pozrieť, vždy sa poteším, aj keď sama by som si to nikdy nekúpila, pritom tu už máme obchod s ukrajinskými sladkosťami. Nejde predsa až tak o tú sladkosť, ale o princíp. A isteže by som radšej kúpila ostiepok a korbáčiky a pod , lenže neriskovala by som ich prevoz letecky.

muchotrafka298
9. aug 2024

@akvi samozrejme ze jedia sladke somariny barskde, to bez debaty. Lenze ja mam skusenost, ze nikto v zahranici nebol vo vytrzeni z nasich keksov, este tak nejake deti. Ja by som im namiesto takychto veci dala radsej vylet, ze by som ich niekam zobrala a ukazala im veci, ktore v Spanielsku nemaju.
Ale kazdy si urobi podla uvazenia. V lete na prevoz vhodne nie je nic, co sa roztopi, pokazi a tak.

tenerifka
9. aug 2024

Skratka sucha klobasa, neudene korbaciky a flasa dobreho cerveneho z vinoteky....spanielske srdce bude spokojne

xckaretxxx
autor
9. aug 2024

@muchotrafka298 bli tu týždeň, výlety sme absolvovali

sisaka
9. aug 2024

@muchotrafka298 súhlasím s tými sladkosťami. Slováci sa možno z nejakej nostalgie idú zblázniť, keď im niekto donesie vymenované dobošky (inak už vôbec nechutia ako kedysi, už je to len taká presladená umelina), ale cudzincovi to fakt nič nehovorí a nik sa z toho od nadšenia nezblazni. Moja deti na ne nie sú zvyknuté, vždy rodina nakúpi a oni zjedia (tento rok, syn má 16 im už vyslovene povedal, že to nechce), ale žeby sa tešili, tiež nie.
Čo sa týka syra - úplne v pohode prežije cestu do Španielska, nosíme si do Kanady a prežije a to neletime 2 hodiny.
Súhlasím s
@tenerifka toto je niečo, čo by som aj ja kúpila pre cudzinca.

tenerifka
9. aug 2024

@sisaka vies co, k tym horalkam, mne je smiesne, ako mi dcera rozprava, ze ked k nej pride jej otec so zenou zo Sk, ako prve, co pchaju malej (3-rocnej) do ust je horalka, akoby to bolo to najlepsie na svete a my chudaci to tu v Spain nemame😂.

tenerifka
9. aug 2024

@xckaretxxx ked chces nejake sladkosti, tak mliecne Fidorky, vyzeraju oekne, chutia dobre, su malicke, a je to tiez typicke zo Sk. To chuti snad kazdemu, kto ma rad cokoladu. Tie zelene a modre su fajn

michellemary
9. aug 2024

@tenerifka až na to, že Fidorka je český výrobok. 🙂

osky
9. aug 2024

@pukina a tinktury su co?
Ja som nepisala,ze sa v tom treba kupat alebo ze toho treba vypit liter na ex ...
Poznas Kreuterlikör z Mariazellu?
Alebo vseljake tie rozne horke maceraty,tinktury......?
Prirodne,domace lieciva

tenerifka
10. aug 2024

@michellemary jejda..... Ale to az tak neva, konzumitel prepaci😁

renca05081986
5. jún 2025

ak hľadáš niečo pekné pre cudzinca, čo by mu pripomínalo Slovensko, tak odporúčam knihy Čarovné Slovensko. Pekne spracované a texty sú dvojjazyčné. https://www.carovne-slovensko.sk/?srsltid=AfmBO...

Strana
z2