icon

Čo je aktuálne trendy pre 9-ročné dievča?

11. dec 2025

Ahojte,
Úprimne takýchto príspevkov bude asi viac ale potrebujem nájsť vianočný darček pre neter, ktorú bohužiaľ nepoznám. Švagriná je v tomto prípade dosť špeciálny človek.
Netuším na com teraz dievčatá v tomto veku ficia, takze budem vďačná za každú radu.
Prajem pekný deň.

zara3
12. dec 2025
@a0

@roxanka1 to už že out.

Kozmetika fičí. Pre tieto baby je super essence, catrice a ak chceš byť naj naj teta na svete tak nyx alebo Mac 😅. A ešte možno huntrix, respektíve k-pop

@a0 ?? Coze? Kosmetika, make up? Moja bude mat 13, az minule vianoce dostala make up kufrik, ale to sa maluje len doma, ked sa nudi. Ziadny make up vonku, nic. To co teraz jaka vychova je? Najprv nadavate, ako dnesne 13 rocne dievcata vyzeraju na 20, ale ze ich v tom od ranneho veku podporujete, to vas nenapadne? Ked v 9 rokoch make up, za 3 roky co? To uz aj mamu moze do riti poslat a robit si svoje.

a0
12. dec 2025
@zara3

@a0 ?? Coze? Kosmetika, make up? Moja bude mat 13, az minule vianoce dostala make up kufrik, ale to sa maluje len doma, ked sa nudi. Ziadny make up vonku, nic. To co teraz jaka vychova je? Najprv nadavate, ako dnesne 13 rocne dievcata vyzeraju na 20, ale ze ich v tom od ranneho veku podporujete, to vas nenapadne? Ked v 9 rokoch make up, za 3 roky co? To uz aj mamu moze do riti poslat a robit si svoje.

@zara3 áno, kozmetika je aj balzam na pery, krém s trblietkami, šumivé gule, rôzne blbostičky vhodné pre vekovú kategóriu. Nikde nevidím, že spomínam make up 🤔. Si sa nejak rozohnila, sa choď poprechádzať von 😅

zara3
12. dec 2025

@anonym_autor Bomby do kupela ( neviem ako sa to u nas vola " bath bombs"), extra velky plysiak, moja dcera miluje malovanie, tak som jej kupila maliarsky stojan s olejovymi farbami a sadu maliarskych platnov(dufam, ze som dobre po nasom vyhladala preklad pre canvas), do teraz ma obrazky na stene.
Nejake oblecenie, supravy. Sponky, celenky do vlasov, papuce trebars Stich, alebo nieco z Carodejky ten film s Arianou Grande (tricks, saty, batoh, peracnik), mozes aj sportove daco, keby hrala futbal, tak futbalovy dres a loptu. Moze byt aj taky dievcensky parfem. Teraz moja kupovala kamaradkam darceky, take podobne papuce a naramok, a to im je uz 12 13 rokov. Este sa dievcata drzia, maju cas na vsetko.

zara3
12. dec 2025
@a0

@zara3 áno, kozmetika je aj balzam na pery, krém s trblietkami, šumivé gule, rôzne blbostičky vhodné pre vekovú kategóriu. Nikde nevidím, že spomínam make up 🤔. Si sa nejak rozohnila, sa choď poprechádzať von 😅

@a0 prepac, som si uz myslela, no prave ze tu su take co to podporuju hah 😅 to uz potom nas mamicky davaju do kuta, lebo nedame slobodu rozhodovania nasim detom 🙄

anonym_0adb59
12. dec 2025

Ako baby píšu k-pop demon hunters fičia, ale ak by som si vôbec nebola istá, čo má rada tak by som pokupovala neutrálne veci. Napríklad nejakú kreatívnu sadu, niečo na tvorenie. V tedi/ actione toho zoženieš veľa. To asi väčšinu dievčat neurazí, ale trafiť či má rada kpop demon hunters ťažko. Alebo možno naozaj jemné lesky na pery, iba niečo naozaj nenápadné veku primerané. Ak teda absolútne netušíš či radšej tvorí, číta alebo športuje. Tu sú len také základné tipy čo mi napadlo že by mohlo byť fajn:
https://www.action.com/sk-sk/p/3211255/vyrobte-...
https://www.action.com/sk-sk/p/3207440/vyrob-si...
https://www.action.com/sk-sk/p/3204863/diamanto...
https://www.mojadm.sk/essence-lesk-na-pery-juic...

anonym_173791
12. dec 2025

@anonym_autor moja ma 9 a vylet do DM je pre nu nutne zlo, maximalne tu bombu do kupela a balzam na usta. Kazdy den cita, urcite kniha, kabelka, lego kvety, tvorenie - cokolvek, rozne druhy naramkov, diamantove malovanie, kreativne potreby, vstupenka niekde (trampoliny, kino), hodinky, korcule, naposledy si vybrala taku tazku hunatu deku, svetielka do izby, stolny futbal, spolocenske hry...

anonym_47967b
12. dec 2025

Zara má oblečenie aj voňavku k pop huntrix 🙂 ja som vzala mikinu

terry658
12. dec 2025

@anonym_autor moja chcela v tomto veku lego, knižky, spoločenské hry. Neviem si predstaviť to sklamanie z dm poukážky.
Teraz už má 11 a kozmetikou by sme sa jej nezavďačili

a0
12. dec 2025
@zara3

@a0 prepac, som si uz myslela, no prave ze tu su take co to podporuju hah 😅 to uz potom nas mamicky davaju do kuta, lebo nedame slobodu rozhodovania nasim detom 🙄

@zara3 však nech sa slobodne rozhodnú ale 9r dieťa, ktorému je venovaná pozornosť, láska a pridaná hodnota ako človeku nepotrebuje strhávať pozornosť tým, že bude na seba patlať make up 🙂. Vyrastala som medzi “veľkými” sestrami a ony sa líčili a aj tak ma to nepotiahlo, aj ked nejaký pekný rúž alebo lesk som im predsa len “ukradla” v tom veku.

anonym_f151f7
12. dec 2025

@anonym_autor moja v tom veku veľmi rada skladala lego bud Disney alebo tie kytice kvetov, kukala Vaianu a Čarovný svet Encanto, oblečenie, voňavka je super, lesky na pery alebo nejake laky na nechty, sú rôzne sety aj s nálepkami, potom diamantové maľovanie, gumičky na naramky vtedy dostala, ešte na napadlo nejaké pyžamo s obľúbenou postavou, crossbody kabelka alebo nejaky malý ruksak, kniha! To ma tak narýchlo napadlo

anonym_98e3d8
12. dec 2025
@zara3

@zara3 13 ročná papuče Stitch? Veď na Stitchovi frčí moja 4ročná neter. Tiež mám 13 ročnú a so Stitchom by ma asi vysmiala. Skús dcéru už nechať dospieť, a nerobiť z nej nasilu malé dievčatko. A občas jej nakukni do mobilu, budeš prekvapená, o čom si píše s kamoškami 😉

mircalla
12. dec 2025
@iwesska

Urcite nie kozmetiku. Moja ma 11 a nicim sa nepatle,max tak tak balzam na pery. Ani by som jej to nedovolila. Taka sa este kludne moze hrat s babikami a nie sa patlat chemiou pre dospele zeny. Tazko radit,ak dieta nepoznas. Ja by som isla do niecoho tvoriveho - nejaky set na vyrobu slizov,naramkov....

Kozmetiku rozhodne nie. Dcera ma 10 a absolutne ju to nezaujima.
@iwesska Suhlasim. Daco na vyrabanie, kniha, pekny naramok, retiazka, kabelka, ruksak
Ja zasnem kolko 9rocnych fici na kozmetike
Este tie znacky, ked citam, totalne smejdy

zara3
12. dec 2025
@anonym_98e3d8

@zara3 13 ročná papuče Stitch? Veď na Stitchovi frčí moja 4ročná neter. Tiež mám 13 ročnú a so Stitchom by ma asi vysmiala. Skús dcéru už nechať dospieť, a nerobiť z nej nasilu malé dievčatko. A občas jej nakukni do mobilu, budeš prekvapená, o čom si píše s kamoškami 😉

@anonym_98e3d8 neni pravda, prave ze som v anglicku a tu su dievcata, ci anglicanky, moslimky, a aj moja dcera este decke. Ich chlapci nezaujimaju a moja dcera nema mobil, nezaujima ju a ked chce ide na moj alebo otcov. Ked jej bolo 10 tak dostala retiazky, koralky, jak som povedala ze rada maluje a doteraz, balzam na pery a tak. Hraje aj futbal obcas vo skole s dievcatami. Ja ju nemusim obmezovat, ona sama s tym nesuhlasi, co ostatne dievcata robia a uziva si dectva. A ano davam na nu pozor asi ako kazdy rodic este v tomto svete?

zara3
12. dec 2025
@a0

@zara3 však nech sa slobodne rozhodnú ale 9r dieťa, ktorému je venovaná pozornosť, láska a pridaná hodnota ako človeku nepotrebuje strhávať pozornosť tým, že bude na seba patlať make up 🙂. Vyrastala som medzi “veľkými” sestrami a ony sa líčili a aj tak ma to nepotiahlo, aj ked nejaký pekný rúž alebo lesk som im predsa len “ukradla” v tom veku.

@anonym_98e3d8
@a0 ano ale ruz urcite na doma a nie vonku by som este nedovolila.

janulik2008
12. dec 2025
@anonym_76ba79

Ja mám doma 9 r., ale z tu prečítaného mám pocit, že ešte len malé dievčatko a nie slečnu. Moja si totiž praje hracky, knizky, flirbalovu hokejku, možno niečo na tvorenie a zlaty krížik na retiazke 🙂)) kozmetika ide mimo ňu - tak to má viacero dievčat z ich triedy.

@anonym_76ba79 je to v pohode. Mam neter ma 10 a chce LEGO Harry Potter, 3D pero, UNO, Gravitrax stavebnicu a hračku Stitch kt vie chodiť 😀😀😀

anonym_47967b
13. dec 2025
@anonym_98e3d8

@anonym_98e3d8 a ty kde žiješ 😃 bežne veci Disney ako aj stitch mickey atď ešte aj grinch vyrábajú aj pre dospelých a dospelí ich aj nosia 😃 stitch papuče na doma pre 13r sú úplne ok 😊

janulik2008
13. dec 2025
@anonym_98e3d8

@anonym_98e3d8 to ze je niekto v puberte neznamena ze nemoze mat rad Disney veci alebo Stitcha. Bezne dospelaci nosia postavy s postavickami. Dospeli muzi nosia tricka Marvel a nikto sa nad tym nepozastavuje

anonym_98e3d8
13. dec 2025
@zara3

@anonym_98e3d8 neni pravda, prave ze som v anglicku a tu su dievcata, ci anglicanky, moslimky, a aj moja dcera este decke. Ich chlapci nezaujimaju a moja dcera nema mobil, nezaujima ju a ked chce ide na moj alebo otcov. Ked jej bolo 10 tak dostala retiazky, koralky, jak som povedala ze rada maluje a doteraz, balzam na pery a tak. Hraje aj futbal obcas vo skole s dievcatami. Ja ju nemusim obmezovat, ona sama s tym nesuhlasi, co ostatne dievcata robia a uziva si dectva. A ano davam na nu pozor asi ako kazdy rodic este v tomto svete?

@zara3 píše sa správne detské a detstva 😉 Veď mne to je jedno, kúp jej pod stromček aj baby born a kočík pre bábiky. Potom sa nečuduj, keď ti v 17 zdrhne s prvým chlapom, ktorého stretne. Bol o tom natočený zaujímavý film Odhalenie podľa skutočnej udalosti. Kedy matka chorobne nechcela nechať dcéru vyrásť a v 15 z nej robila malé dievčatko s diagnózami, len aby ju mala stále pri sebe.

terry658
13. dec 2025
@anonym_98e3d8

@zara3 píše sa správne detské a detstva 😉 Veď mne to je jedno, kúp jej pod stromček aj baby born a kočík pre bábiky. Potom sa nečuduj, keď ti v 17 zdrhne s prvým chlapom, ktorého stretne. Bol o tom natočený zaujímavý film Odhalenie podľa skutočnej udalosti. Kedy matka chorobne nechcela nechať dcéru vyrásť a v 15 z nej robila malé dievčatko s diagnózami, len aby ju mala stále pri sebe.

@anonym_98e3d8 no nie každé dievča dospieva v rovnakom veku. Keby som na mojej videla, že je už pripravená zanechať detstvo tak jej dám už niečo dospelácke. Ale keď to nechce, tak jej mám dať nasilu darček, ktorý nechce?

senta_sofia
13. dec 2025
@anonym_autor

@janulka453 ja ju moc nepoznam a na cizmy treba vediet nielen vkus ale aj velkost a typ nohy a ako som pisala, svagrina je viac nez komplikovana

@anonym_autor ja by som kupila nejaku kreativnu sadu, byvaju naramky, nechtove studio, vyroba mydiel, 3D pero alebo topmodel ma take skicare s nalepkami a obliekas modelku. Tiez ziram na tie tipy, mam v okoli asi 6 dievcat v tomto veku a teda kozmetika, parfumy nehrozi.

alexa21
13. dec 2025

Teraz som kupovala dcérinej spolužiačke ktorú tiež nepoznám na narodky par maličkosti a vraj sme veľmi potešili. Slečna je paradnica, tak sme to poznali tak.
Lesk na pery juicy bomb(majú v dm), ružové LED zrkadielko(action) a z toho bola nadšená aj naša, takže Ježiško donesie aj jej. , telový sprey chupa chups, goralky na tvorenie náramkov, vlasový uteracik,nálepky, kľúčenka..
Poriešila som vlastne všetko v action a vy skladala som za malo peňazí veľa muziky.
Naša miluje goralky, a aj vyššie spomenuté 3D pero ju veľmi baví už rok.
Radšej by som šla do maličkosti keďže nevieš čo už má, čo ju baví. Aby si neodniesla niečo čo bude len zavádzať. naša dostala minulý rok detský šijací stroj a mňa skoro vykotilo. Ona žiadny vzťah, ani záujem , a zaberá to pol skrine.

snowflakenel
13. dec 2025

Kozmetiku v kozmetickom kufriku

anonym_3a6c25
13. dec 2025
@anonym_98e3d8

@anonym_98e3d8 A co ked 13r.bavi Stich?? Moj bude mat 15r.a fici na Minecrafte,kym pre inych je to trapne,lebo to hraju od 5r. Ak je Stich trapny pre 13r. ,preco potom predavaju infantilne pyzama,mikiny s Mickey Mousom, Stichom, a inymi rozpravkami, kabelky s Bambim, Labubu pre dospele zeny??? Rozpravkove postavicky maju nejake vekove obmedzenie??🤔

iwesska
13. dec 2025
@mircalla

Kozmetiku rozhodne nie. Dcera ma 10 a absolutne ju to nezaujima.
@iwesska Suhlasim. Daco na vyrabanie, kniha, pekny naramok, retiazka, kabelka, ruksak
Ja zasnem kolko 9rocnych fici na kozmetike
Este tie znacky, ked citam, totalne smejdy

@mircalla Tak ked ich v tom mamy podporuju🤷‍♀️ Mne minule moje deti povedali,ze jedna 8r.prisla do skoly oblecena ako .... a hrala sa na drsnu dospelacku. To je v uplnom poriadku,ale dieta,co sa v tomto veku este hra je divne.🙄 O par rokov uz prvacky budu dostavat kozmeticke poukazky.

mircalla
13. dec 2025
@iwesska

@mircalla Tak ked ich v tom mamy podporuju🤷‍♀️ Mne minule moje deti povedali,ze jedna 8r.prisla do skoly oblecena ako .... a hrala sa na drsnu dospelacku. To je v uplnom poriadku,ale dieta,co sa v tomto veku este hra je divne.🙄 O par rokov uz prvacky budu dostavat kozmeticke poukazky.

@iwesska Neviem preco si myslia, ze ked na to ficia ich dcery, tak vsetky. U dcery v triede nejake 2-3 na tom ficia uz snad od 7. rokov a ked dostala podobne darceky na narodky od nich, stoja nam stale na policke. Od lacnej kozmetiky po lacne parfemy. Mala by som inak dost obavy to nacapat na detsku pokozku, nastastie ju to zatial vobec neoslovilo

anonym_1d2381
13. dec 2025

Susedina 10 rocna fici na tej klasickej plastovej babike a kocaruje ju . Veru, dlho som to u dievcat nevidela, az nedavno. 🙂

anonym_98e3d8
13. dec 2025
@anonym_3a6c25

@anonym_98e3d8 A co ked 13r.bavi Stich?? Moj bude mat 15r.a fici na Minecrafte,kym pre inych je to trapne,lebo to hraju od 5r. Ak je Stich trapny pre 13r. ,preco potom predavaju infantilne pyzama,mikiny s Mickey Mousom, Stichom, a inymi rozpravkami, kabelky s Bambim, Labubu pre dospele zeny??? Rozpravkove postavicky maju nejake vekove obmedzenie??🤔

@anonym_3a6c25 a videla si nejakú dospelú ženu, že by nosila oblečenie Frozen alebo Vaiana? Ja teda nie. Zas nie je Disney ako Disney. Bola mánia Barbie minulý rok. Ale Stitch? Hmm…Pokiaľ teda nie si Shopaholic Adel, ale táto bytosť je mentálne niekde inde.

aculy
13. dec 2025

@anonym_autor Moja ma 9, najväčšiu radosť jej urobia DM poukážky 😁 A ešte na vianoce si prosi Sol de Janiero. A lego friends môže byt. Ale Stitch, Wendsday a týmto podobné to vôbec. Ale kozmetika najviac (ale dovolím jej len viac menej nejaké rastlinné - Alverde, Yves rocher a sem tam Essence, Balea)

snowflakenel
14. dec 2025

Vcera som objednala kreativny set na vyrobu sperkov,,kluceniek a kadejakych milych drobnosti z epoxidovej zivice. Aj fotka sa da zaliat. Dostala to aj vlani a naozaj pekne veci sa daju z toho spravit. Dozdobit susenymi kvetmi, trblietkami....atd.

anonym_4b2ef5
14. dec 2025

@anonym_autor nečítam iné príspevky. Moja 9 ročná dekoratívnu kozmetiku nepoužíva vobec. Ani neviem, či je to trendy, ale ona má rada rôzne hobby sety, pletie si, robí si naramky občas šperky. ...a tiež ma rada knihy, rada tancuje a spieva čiže karaoke. Potom ju potešia aj zážitkové darčeky kino/ divadlo. A pod stromček jej ideme kupovať aj lego kvetiny od 8+ , to som videla a páčilo sa nám veľmi.