Čo kúpiť babke na 80. narodeniny?
Ahojte.Babka bude mať okrúhliny 80-ku. Co jej máme kúpiť? mama nám už stihla vyfuknúť jediný nápad a to bola kozmetika, ona jej dala vyrobiť obrovský kôš s kozmetikou. Takze..je na 80% imobilná, chodí veľmi ťažko 4kolkou, alebo barlami, moc von nechodí, max pred dom na lavičku ju dostaneme. Jej zaludok je velmi háklivy, zo vsetkeho jej je zle, cize je velmi dietne veci a alkohol neexistuje. Co jej preboha ziveho kupit? lubi si merať tlak ale to je dost blbé na 80ku jej kúpiť nový, lebo ten starý už pomaly vypovedá. Deduško zomrel 3 roky dozadu, takze uraduje aj depresia. Máte nejaký nápad? budem vďačná.
Tlakomer je náhodou dobrý nápad, alebo kreslo k telke 😄
ak mas viac casu, tak vytvorit album s fotkami od jej 0 - 80rokov.. nascanovat stare fotky, pouzit nove.
Nieco z ovcej vlny, ci uz deku, vestu, oblecenie, obuv pre seniorov (aj taku obvazovu pre imobilnych)… napr tu www.oveckaren.sk
Ahoj. My sme vo fotoshope dali spraviť väčšiu fotku všetkých vnúčat a druhú celej rodiny. Zarámovali, fotky má položené na poličke, každé ráno a večer zoberie do ruky a teší sa. Potom sme dali vyrobiť vankúše s fotkami. Fotokniha, fotokalendár je tiež super, len časovo náročné na výrobu. Podľa mňa ešte dobrý darček sú osušky, uteráky ak ešte pečie zástera, ak má rada kvety izbový kvet, ak číta predplatné časopisu napr. Zdravie. Ak máš čas jedlá kytica mala u nás veľký úspech. Ak sa nám zdá cena vyrobeného darčeka nízka, tak ku gratulácií do obálky vložíme peniaze, ktoré využije v lekárni ako doplatok za lieky, z toho sa tiež veľmi teší. Ešte mi napadlo ak máte záhradu a ovocné stromy, tak napr. sušička na ovocie, smoothies mixér ak sa nebojí elektroniky. Naša dostala aj lístky do divadla na činohru z čoho bola tiež nadšená.
Prehrávač na audioknihy plus CD-audioknhy,čítačka,kde sa dajú zväčšiť písmená,vlastnoručne spravený domáci chlieb,ak môže sedieť,tak puzzle.
Tak myslíte , ze napr. tlakomer, kytica, zaramivana foto bude ok? napr. takato kombinacia? velmi zle vidí bohuzial, takze nic na citanie ani puzzle... ale dakujem velmi ste mi pomohli
Ešte mi napadlo, ak je veriaca navštíviť špecializovaný obchod a podľa sumy, ktorú chcete minúť sa poradiť s predavačom. Prípadne objednať cez internet. (Krížik, obraz, sochu, Betlehem...) Alebo retiazku s krížikom.
Niečo na počúvanie, aby prišla na iné myšlienky, keď nevidí a nemôže ani čítať.
Tlakomer je užitočná vec a nie je ani celkom lacný takže kúpila by som tlakomer a k tomu ešte niečo ten album s fotkami od mladá je super nápad pamiatka.
Moja mama so sestrami sa mame, cize mojej babke zlozili na pohodlne kreslo k TV, lebo zo sedacky sa jej zle vstava. Ale aj ten tlakomer ke dobry napad, hlavne, ze to vyuzije. Zbytocne jej kupovat veci co nepotrebuje
Balíček s rôznymi vitamínmi a zdravotnými doplnkami, ktoré by sa jej zišli.
My sme babke dali poukazku do lekarne(lieky su drahe,cize sa potesila),mala tam slusny obnos penazi.a chcela nove dioptricke okuliare,tak sme sa jej zlozili. K tomu album s fotkami este ked s dedkom boli mlady,velku kyticu kvetov.
My sme kúpili starkej kreslo polohovacie a dali veľký rám s fotkami rodiny.
Kľudne ten tlakomer, peknú deku, kvalitné ortopedické papuče, domáce oblečenie aj tie fotky rámik..
My zvykneme na sviatky kupovat veci do pohody-dekyc vankuse, papucky-ako bolo vyssie spomenute z oveckarne, moja babka sa potesi aj obleceniu, kedze sama si uz nejde kupit, raz si dokonca vypytala ci jej kupime gatky. Na okruhliny sme sa tiez skladali na polohovacie kreslo. Moja este dobre vidi tak aj knihy, u tvojej asi nepripada do uvahy. Kozmetika jej povacsinou ostava v skrini stat…
Tlakomer a fotokn8ha s fotkami zo svadieb, vnutaca, oslavy narodenin, atd....
Alebo dat zaramovat nejaku krasnu foto celej rodiny, aby to mohla mat na stene, aby na tp videla.
Deku (mozno nejaku vyhrievaciu)...zvykne citat? Mozno predplatne nejakeho casopisu (babka zvykla citat slovenku, zhradkara, ....)

ten tlakomer je super nápad, myslím, že by sa mu potešila, možno niečo na čítanie...