Čo má robiť prvá družica?
Ahojte. Uz som tu jednu temu davala ohladom rozlucky. A este otazka: co u vas robila predna druzica? U mna (ako nevesty) bude ozdobovat auto, davat pierka. Je nutne aby isla ku zenichovi a jeho rodicom (cca 15 minut pred zenichovym odchodom ku mne), aby aj tam ozdobila auto a popripinala stuzky +dala pierka?
Hlavná druzica musí obiehať okolo zeme, to je jedna z jej hlavných úloh 😀 a teraz vážne. Družička by sa mala hlavne dohodnúť s nevestou, ake úlohy od nej teda od teba očakáva, darmo ti tu napíšeme čo robili/nerobili tie naše, keď to bude v rozpore s predstavou nevesty. Takže, odkomunikovať a dohodnúť sa s ňou. Príjemnu zábavu.
Hlavne nerobiť nič, čo nevesta vopred neodsúhlasí. Netreba totiž zabúdať, že je to jej svadba, čiže všetko má byť ako ona chce. Inak neviem, čo robia družičky, ja som na svadbe nič také nemala.
Tam ide o nezhodu zenicha so mnou. A s jeho rodinou. Oni si predstavuju, ze by mala prist potom ku nim. Pripnut pierka a ozdobit auta. Lenze ona tam nikoho nepozna a je jej to blbe tam ist. Ja si to nevyzadujem. Len ide o chlapa a jeho rodinu. Ze ako by to vyzeralo, keby im pripne pierka u nas a auta by ozdoboval hocikto
@marisoul no to je jedno 🤣🤣 ja ju volam predna druzica 🤣😀 ed sa chapeme
no u nas sa pripinali pierka az po odobierke, a ano pripinala ich prva druzicka a druzicky svojim druzbom, ale az pred odchodom do kostola... auta sa zdobili na oboch stranach tiez tak ze vsetky druzicky, nie len hlavna, a teda nejake boli aj z manzelovej strany...urcite by som pocas svadobneho dna este neposielala mojich hosti odbiehat k zenichovi domov...mali dost prace u nas...u nich doma si organizaciu zasa riadil on a svokra...
A načo ti je družička, ktorá nepôjde pripnúť pierka, lebo tam nikoho nepozná a je jej to blbé. Nemenila by som zvyk, vymenila by som družičku. Za takú, ktorá ňou chce ozaj byť.
na kazdej svadbe, kde som bola sa pierka pripinali tam, kde uz boli alebo prichadzali vsetci - napr. pred kostolom 🤷♀️ a inak som pomahala pri chystani nevesty, zbierala kvety a dary, mala som rozpis izieb a pomahala to koordinovat este pred svadbou a pod. zalezi co potrebujes a na com sa dohodnete ale teda v zivote som nepocula, ze by mala ist pripinat pierka k zenichovi domov
Zvyk je tak, že družičky pripinaju pierka až vtedy, keď sú všetci hostia pokope, teda obvykle keď ženích príde už k neveste,počas odobierky obvykle.Lebo aspoň u nás tak bolo, že na o dobierku šla len najbližšia rodina, a ostatni zatiaľ boli vonku, takže kľudne sa stihlo vsetko. Robilo to viac ludi, nie len prvá druzicka (a áno, je to druzicka, nie družica)
Auto sa ozdobovalo už u ženícha, lebo nim prišiel ženích,plus autá jeho hostí tiež vo vlastnej réžii.
Ďalšími úlohami je byt poruke neveste, pomáhať jej napríklad upraviť, vypnúť vlečku, potom zbierať kvety počas gratulácie, niekde aj usadzaju hostí k stolom (viac družici ek) majú zoznam, ako sú hostia ubytovaní (ak je ubytovanie), môžu mať aj kľúče od miestnosti s alkoholom, koláčmi, ale to skôr chlapi druzbovia zvyknu. . Proste hocičo, čo je potrebné, sa deleguje im, svadubny par sa nemá starať vôbec o nič, na všetko majú byť prave družičky a druzbovia.
Vyslovene družicku som nemala ale segra, sesternicd6a kamoska davali pierka z nasej strany a zo ženíchovej ked prišli na odobierku a zvysnym pri kostole 😊 plus som ich poprosila ci by neozdobili plot. Auto ozdobil zenich kedze on na nom prišiel 😁 ale davali potom stuzky na spataky ked prisliel ženích s rodinou na nase a ich auta a autobus 😊 určite by som neposielala nikoho ku ženíchovy aby tam isla ozdobiť auto a dat pierka 🤣 nech auto ozdobi zenichova strana a zvyšné auta a aj všetky pierka da ked prídu ku vám, pripadne ku kostolu 😊
No a potom s kym ma ist zenich na aute od neho na pytacky?
Ako vyssie spominali, ze druzicka nemusi k zenichovi. Ta ma byt pri tebe a pomahat tebe co budes potrebovat. Svokra nech si najme niekoho ked chce vsetkych opierkovat dopredu. Ja by som tiez sama k cudzim nechcela ist. Vyriesi sa to pri odobierke a moze to robit viac ludi, nielen jedna druzicka. Napr auto u nas si zdobil zenich sam so soferom. Ved pripnut stuhu snad vedia aj chlapci. Na brachovej svadbe som pripinala pierka ja hostom a nemala som ziadnu funkciu pridelenu.
prepac ale to fakt taketo hovadiny riesite? sam, s rodicmi, s bratom, s druzbom - nie je to jedno?
@katulienocka999 takto si to predstavujem aj ja. Lenze oni maju iny nazor. Uz je urazeny, ze predna druzicka nech ostane so mnou. Ze on pride s nejakou jeho kamaratkou na aute a aj do kostola pojde s nou na aute. (Vtedy by mala ist predna druzicka).
@petamich no zvada riadna. Az ma hlasivky bolia co sme sa pohadali......
Toto je presne to, preco som nechcela mat velku svadbu. Kazdy ti bude hovorit kto ma co robit, lebo tak sa to patri, tak to mali na svadbe oni, a tak to predsa musi byt spravne. A mne ako neveste sa taketo hovadiny riesit nechcelo, lebo mi je uplne u prdele, ci niekto bude mat pierka alebo nie a ci druzicka bude u zenicha alebo u nevesty 🤷♀️
Spravte si tak ako vyhovuje vam. Je to vasa svadba a urobte si to tak, ako chcete vy. A ak sa kvoli takymto hovadinam hadate aj s buducim manzelom, tak je to na zamyslenie.
bozinku planujete do poslednej blbosti a aj tak mi ver ze polovica veci naplanovanych sa nejak zvrtne a bude riesit za pochodu... a o diani na svadbe ani nebudete mat zdania, vy budete behat s fotografom, kameramanom, dodrziavat program co vam oni povedia, teraz je dobre svetlo na fotenie, teraz podte pripitky, teraz hromadne fotky, krajanie torty a pod. a celu svadbu sa nezastavite...my sme zabudli aj darceky aj hudbu na prvy tanec aj k jedlu som sa dostala az pri hlavnom chode, tortu som krajat nestihla ci zabudla...netusim, to ze mala jedna z manzelovych druziciek bielo-strieborne korzetove saty som si uvedomila az ked som pozerala dvd 😀 nerieste voloviny a nehadajte sa teraz lebo to len znaci co bude po svadbe...
Som sa az zasmiala, ze kvôli tomu urazený.. Nech sa zamysli, ze prečo si ta berie a ze je to vas veľký den ktorý by mal byt bez hadok a budúcnosť plna kompromisov 😁😊 inac moj išiel v aute ku nam s bratom a mamkou svojou a uplne v pohode 😊 zas do kostola sme sli peso ale ked sme boli gratulovat niekomu tak sla stale uz od nevestinho domu v aute nevesta a ženích 🤷♀️😊 ani neviem ci som niekedy videla, zeby sli zvlast.. Jedine asi raz
ked nemali odobierku ale to potom siel ženích so svedkom svojim/druzbom a nevesta zo svojim svedkom/druzickou... A potom od kostola uz spolu sli
Predna druzica, zadna druzica. Porazilo by ma z tohoto. Nech im pierka popripina ktokolvek, takuto vedu robit z takej banality🤷♀️, to sa da?
U nas sme zdobili iba jedno auto, zdobila ho teta. A sestra bola akoby druzicka, ak ked sme to tak nevolali. Ci pripinala pierka neviem uz, ale sa k zenichovi, a prisla potom s nim. Jednalo sa tiez len o 15 minut maximalne. Co tam robila neviem
nasa svadba - auta ozdobovali druzbovia a druzicky , prva druzicka pripinala pierka, potom prvy druzba s prvou druzickou vitali hosti, ale hlavne nalievali a ponukali zakusky ludom pred conziakom a pri kostole...a vlastne sme ich mali !po ruke" ked bolo treba podrzat kyticu, napravit saty
Na nasej svadbe nic...prisla si uzit den...jednine ck som ju poprosila, aby s mojim svagrom ponukali ludi pred obradom kolacikmi a palenklu...takych co prisli pozriet na kbrad...
Je to o dohode urcite..my sme mali prve stretko s hostami u manzelovej mamy, tam boli aj moje druzicky a hlavna druzicka a oni dvaali pierka aj hostom z “druhej”strany..a zas chlapi druzbovia nalievali pripitky…hlavna druzicka -svedkyna moja sestra mala pod palcom celu svadbu so vsetkym sommsa ma nu vedela spolahnut..kedze v rodine svadba oredtym nebola bikto poriadne mevedel co ma robit kedy kde ist atd😅😅tak to ona sefovala a bolo to super.
@petamich pre teba hovadiny , pre autorku asi dôležitá vec ....každý má iné priority
@0silvia0 no asi si ešte nebola na poriadnej dedinskej svadbe,,, zvyky sú zvyky...😉
@deti95060810 no asi som nebola na poriadnej dedinskej svadbe, pravdupovediac som rada😉
sorry,ale toto co su za sedlakoviny... vsak nech si auto ozdobia u zenicha sami alebo ho vyzdob s nim. u nas nikdy neboli taketo manevre.vsak popros nejaku sesternicu, aby prichadzajucim hostom pripinala pierka, bratranec s priatelkou mozu zdobit postupne auta stuzkami.hlavne auto vyzdobte vopred. podla poctu popros dve abo viac zodpovednych zien,nech ti podrzia kvety. najblizsiu pover tym,aby ti odkladala a strazila obalky atd.
Neviem prečo majú niektorí ľudia pocit, že žijeme pred 100 rokmi a musia byť niekto zvyky presne tak a tak... Je to vaša svadba a keď na nej budete chcieť mať hlavne jedlo melón a tancovať okolo svadobcanov v žlto zelených šatách tak prosím... Je to váš deň a vy si ho chcete užiť podľa seba a osláviť to s tými ktorých máte radi... Kto to nechápe nech sa strčí.... Toľko môj názor na túto aj predošlú tvoju tému....my sme povedali našim mám (otcovia už nežili), ak chcú prispieť na svadbu alebo niečo zaplatiť nemáme s tým problém, ale svadba bude podľa našich predstáv a nie podľa ich, či sa im to páči alebo nie. Na všetkom sme sa dohodli s mužom spoločne a veľa veci si aj vyrábali a keď sa tomu druhému niečo nepáčilo snažili sme sa nájsť kompromis. Samozrejme boli aj hádky a podobne, ale ze by sme sa nejak urážali to nie.. Veď sa chceme tešiť a nie vadiť sa a ako bolo písané vyššie aj tak polovica veci nevyjde ako si naplánujete... A teda ja som origoš "družicu" 😁nemala, ale všetci sa spoločne stretli pred kostolom a tam moja sestra aj bratova sestra pripinali pierka... Tak sa nemohlo stať, že niekto by niekoho nepoznal... Na "odobierku" po mňa prišiel len muž s jeho mamou.. Načo má prísť pol rodiny.... a auto si zdobil sám večer pred svadbou... Predstavte si neubudlo z neho 😁🙈🤷♀️.... Takže dohodnite sa spoločne na tom, co ake zvyky chcete mať na svadbe vy dvaja.. Nie mamy, sestry, tety a neviem kto, ale vy dvaja a ak sa v niečom nezhodneme urobte par kompromisov v niečom ustúpi jeden v niečom druhý a je....ak sa naozaj ľúbite a chcete svadbu a spoločný život tak to všetko ide, len musíte stať pri sebe vy dvaja a nie riadiť sa niekym z rodiny... Veď je to len jeden deň, kolko ústupkov, hádok ale aj krásnych chvíľ na vás čaká v živote.... Tak si to nekazte tým, že sa neviete dohodnúť kto komu bude pripinat pierka 😁
@deti95060810 riesit a hadat sa za to, kto ozdobi auto alebo kto pojde s zenichom v aute? a kvoli tomuto pred svadbou vytvarat dusno a zvady, no neviem, mozno som ja cudna ale su to totalne nepodstatne veci

A odporucate nalepovacie mihalnice alebo 3D radsej? 🤣