Čo robiť s nechcenými darčekmi?
Ahojte čo robite s nechcenými darčekmi na narodeniny? Mame stále vravím že nič nepotrebujem a hlavne nech nič nekupuje do mojej domácnosti.Nechcem vyznieť nevďačne je to milé ,ale ide o to že sú to pre mňa blbosti ktoré mi len zahlcujú byt.Minulý rok to bol vankúš ktorý mi netrebalo a stojí v skrini a vravela že prečo na ňom nespím že za neho dala 50€,ale bohužial zle sa mi na ňom spi a neviem na ňom zaspať a takto to je každý rok že niečo do domácnosti čo mi netreba ani to nepoužívam. Vravela mi že tento rok mi objednala nejaké lepšie uteráky ale no načo? Ved ich mame kopu nových doma. Ako to vysvetliť takému človeku že to je niekedy horšie ako keby mi nedal nič? Tu nejde o to že človeki by vadil darček len mi to pride aj z jej strany zbytočne míňanie na somariny.. ako to mate vy?
veci ktoré mi davajú pribuzný a netreba mi ich
bud ich predám alebo darujem dalej
pretože veta nekupuj nič nefunguje
popripade skus jej povedať čo by sa ti hodilo
Ked vies, ze to tak je, tak jej rovno povedz (posli link), co by ta potesilo/co by si potrebovala a nech ti kupi to. Jej proste robi radost, ze ti nieco moze dat.
Nijako. To nevyriesis... budes stale nevdacnica, ktora si nevie nic vazit... viem ti dat na to milion prikladov...
@anonym_autor podpalit na zahrade a opiect spekacky
ja vzdy poviem co chcem a vzdy nejaku malickost. Su to narodeniny a clovek chce nieco darovat
Čo nechcem, nehodí sa mi, posúvam ďalej, napr charita, utulky, …
Mizno by som mame povedala čo konkrétne chcem a ukázala jej to či pislala link
Ja som sa naučila hovoriť čo potrebujem a svokra je tým pádom rada že kúpila niečo čo nezaložím. Väčšinou jej poviem nech kúpi kilo kávy, jar alebo iné čistiace prostriedky alebo fakt čo potrebujem do domácnosti väčšinou nove utierky, handry na okna, (tam nemá čo pokaziť) ona miluje nakupovanie lacných blbosti a čím viac jej toho poviem tým viac sa teší a aj ja že nemusim behať a zháňať ako naposledy krajac na vajcia, šnúry na prádlo a koliky a také toe utierky látkové na rolke 😂. Predtým mi kupovala tiež kazdejake dekorácie ktorých som sa postupne zbavovala
Aj mne minule poslala svokra po manželovi 4 nové osušky a uteráky. Sfúkla som ich vo vreci a odložila dcére do výbavy 😊
Aj mne minule poslala svokra po manželovi 4 nové osušky a uteráky. Sfúkla som ich vo vreci a odložila dcére do výbavy 😊
@anonym_cc2476 chudera dcéra, určite bude nadšená z 300 ročných uterákov
😆😆😆☹️☹️☹️😳😳😳
Povedz jej, ze si zelas darcek co sa da skonzumovat: kavu, caj, vino, sladkosti, oleje.. cokolvek co mas rada.
😆😆😆☹️☹️☹️😳😳😳
@anonym_f46153 dcéra nie je novorodenec, je na VŠ.
Opytaj sa jej kolko chce minut na tvoj darcek a v takej cene jej posli link na presne to co potrebujes. Vzdy si odloz/zapis co by si potrebovala a nekupuj si to a radsej daj presny typ mame. A problem vyrieseny
@anonym_autor teraz už nič, buď predaj alebo daruj a nabudúce si vypýtaj konkrétny darček, lebo evidentne ti chce niečo priniesť. Kľudne aj poukážku do obchodu v ktorom nakupuješ (alebo lekáreň, drogéria), pripadne kvety, čokoládu hocičo, ale musíš byť konkrétna, aby to takto nedopadlo
@anonym_autor mama mi tiez kupuje haraburdy. Ked odide hned vsetko leti do kosa
Toto poznám veľmi dobre, mojej mame ani to ze som jej ukázala/povedala co by som radšej niekto jej darčekov chcela nestačilo. Velmi rada na to ,,zabudla " a i tak kúpila zbytocnu kravinu. Pomohlo až keď som sa na jej darčeky tvárila vždy totálne otravene a smutne, úprimne ono keď dostanete ako dospelý človek peňaženku pre deti alebo poukaz na lyzovanie pre vás a priateľa keď nelyzujete a ste sa práve rozišli a ona o tom vedela, to inak ani nejde. Veľa darov mi ale tiež bolo ľúto vyhodiť, boli to nove veci, takže čo som vedela komu sa hodilo som darovala, niečo predala a kúpila si co som potrebovala. Len veľmi málo šlo do koša, niektoré veci som odložila do darčekového suplika, mozno sa to niekomu ešte zíde
@anonym_autor kym neprestanes s nic nechcem budes dostavat somariny... ja som presla z nic nechcem pockaj porozmyslam dam ti vediet
Naučila som sa povedať vo by som si asi tak priala, lebo nekupuj nič alebo nepotrebujem nič nepomáha. To čo už máš posun ďalej - predaj , daruj. A teda mne keď by sa mama spýta prečo na vankúši nespím. Tak by som povedala pravdu, zle sa mi na ňom spí,a ráno sa budím s bolesťou hlavy,krku atď
😆😆😆☹️☹️☹️😳😳😳
@anonym_f46153 kedysi bolo bezne uteraky co sa dostali na MDZ v praci odlozit detom a po 20r im nic nebolo. dieta bolo rado ze nejake ma.
Vyhodím, nemám čas to predávať alebo hľadať niekoho komu to darujem. Ale väčšinou už sú naučení, že mi majú dať peniaze a ja si kúpim čo chcem.
@anonym_f46153 kedysi bolo bezne uteraky co sa dostali na MDZ v praci odlozit detom a po 20r im nic nebolo. dieta bolo rado ze nejake ma.
@natalka13 presne ako píšeš kedysi
My sme boli v rodine na 50tke. Oslavenec nas blizsich poziadal o cash na ebike. S radostou sme vyhoveli. No ti nobl hostia tuto spravu nedostali a poznasali "putovne" veci. Ked rozbaloval darceky, normalne mi ho bolo luto... Piknikova suprava v kosiku... ani na b... i nepreda🙆
Dohodnut sa, ze sa vzdy spyta co ti treba, narovinu jej povedat ze mas dost uteraov aj vankus a ty ppuzivas svojw, chces si vybrat atd.... a co s tym? No ja osobne normalne nieco.odlozim, co mi netreba posuniem dalej. Ale teda uz davno sa mi to nestava prave preto asi. Nebude mi mama nic nosit ked to potom "vyhodim" 😂 ja som napr ale.rpestala niektorr veci kupovat a mam ich "v rezerve" ak niekto nutne musi nieco kupit.
Je tak ťažké povedať vlastnej matke čo ja viem priala by som si tyčový mixér Bosch? Chcem si kúpiť bike, ak chceš pozrieme spolu.....
Predať darovať ďalej vankúš?
Asi nemáš 80r a tie uteráky by sati možno zišli o 10r ak nie tak aj to poduň ďalej.
😆😆😆☹️☹️☹️😳😳😳
@anonym_f46153 ja mam uteraky este co mi nskupila babicka a utierky a to uz budem mat 50 tku aj nepouzite a to je kvalita slivenska
@natalka13 ja este mam aj pouzivam aj nove nepouzite aj urierky od babicky a to uz budem mat 50..maju mozno 40 rokov a to je kvalita nasa

Evidentne ti nieco chce kupit, tak skus namiesto nic nepotrebujem strategiu toto si prosim. Tak to robim ja aj s mamou aj so svokrou, bud kupia konkretne alebo uz sa naucili aj ze poslu peniaze muzovi a on nieco vyberie (po dohode so mnou).