Čo robiť s nechcenými darčekmi zo Shein a Temu?
Ahojte,
zaujimalo by ma, co robite, ked dostanete veci zo shein alebo temu. Mne to nosi rodina a ja neviem co s tym. Je mi luto nove veci vyhodit, ale detom svojim by som to v zivote neobliekla. Co s tym robite vy?
Uz som hovorila, ze to nechcem a aj tak stale nieco donesu.
Daruj niekomu, na Facebooku je stránka Nevyhadzujte, darujte....niekto sa poteší
Ja inak nechápem ,že keď niekomu povieš ,že to nechceš a aj tak to prinesú.porazilo by ma,asi by som im to zbalila nazad, keby sa to opakovalo. a to som je veľmi nekonfliktna a veľa veci prekusnem ,len pre pokoj v rodine.
O mne vsetci vedia,ze odtial nechcem ani špendlik a nielen kvôlu kvalite,ale napr. aj takým skutočnostiam ako je detska praca. Rozchyr to o sebe aj ty a bude pokoj....
vyhoď, zanes ku smetiaku - niekto zoberie.
O mne vsetci vedia,ze odtial nechcem ani špendlik a nielen kvôlu kvalite,ale napr. aj takým skutočnostiam ako je detska praca. Rozchyr to o sebe aj ty a bude pokoj....
@janinah v oblečení sú aj chemikálie ktoré spôsobujú neplodnosť, nepodlieha to kontrole tak sa môže použiť všetko čo je najlacnejšie aby sa čo najviac predalo a zarobilo
Ja to núkam kolegyniam v práci. Vždy sa nájde niekto, kto odtiaľ objednáva a teda mu nevadí pôvod. Keď je to zadarmo, vždy si to nájde majiteľa. Mám veľa starších kolegýň, takže berú aj pre vnúčatá. Alebo dat na charitu ale s tým by som musela cestovať až do mesta 25km, bližšie nemám ani len tie kontajnery na zber a nejake soc rodiny v okolí tiež nemáme, takže toto je pre mňa výhodnejšie.
U nás chceli kúpiť a vyslovene som povedala že malej take veci v živote nedam tak nech to ani nenosia. Či by sa jednalo o oblečenie hračky nádobu nejakú na hračky to je jedno. Nechápem tých čo tam tie veci kupuju, však to nie je ani nejako kontrolované a kľudne si na seba dávajú veci so škodlivými látkami..
U nás chceli kúpiť a vyslovene som povedala že malej take veci v živote nedam tak nech to ani nenosia. Či by sa jednalo o oblečenie hračky nádobu nejakú na hračky to je jedno. Nechápem tých čo tam tie veci kupuju, však to nie je ani nejako kontrolované a kľudne si na seba dávajú veci so škodlivými látkami..
@anonym_e652f0 a keď kúpiš veci z nejakého eshopu, akú máš záruku, že to je kontrolované a pod?
@anonym_e652f0 a keď kúpiš veci z nejakého eshopu, akú máš záruku, že to je kontrolované a pod?
@anonym_e7abd8 spĺňa štandardy EU, preto si to z toho eshopu možeš kupiť lol
@janinah a ty si myslíš, že ak ti niekto niečo donesie z obchodu v meste, že to vyrobil miestny remeselník??? Smiešne 😃
@anonym_e7abd8 hadam si overis ci je to seriozny eshop ci len prepredavaju fejky. Ono sa to pozna aj na sortimente aj na cenach.
@janinah v oblečení sú aj chemikálie ktoré spôsobujú neplodnosť, nepodlieha to kontrole tak sa môže použiť všetko čo je najlacnejšie aby sa čo najviac predalo a zarobilo
@anonym_8bda63 Ale no tak ... zase z oblečenie ešte plodnosť nikto nestratil.
@anonym_8ebfa4 to nechaj na mna čo a odkiaľ kupim....
@janinah a ten prístroj z ktorého píšeš. Pri jeho výrobe nebola zneužitá detská práca? Fakt smiešne, fuj fuj Čìna, ale tv, tablet, mobil, práčku, rúru, šľahač, chladničku, router, auto mám 😃😃😃Aj plastové dózy na koláče a plastový obrus a lá Temu tiež 🫢🫢🫢
@anonym_8bda63 Ale no tak ... zase z oblečenie ešte plodnosť nikto nestratil.
@anonym_2f42cb z tesnych trenclov mozno ano... 🙂 🙂... ale to by asi mohli byt aj od Gucciho
@anonym_2f42cb z tesnych trenclov mozno ano... 🙂 🙂... ale to by asi mohli byt aj od Gucciho
@anonym_1ac8fa Zdravotnícke úrady potvrdili, že niektoré topánky a sandále prekročili limit pre toxické látky 11 až 229-násobne. Testovali 144 produktov, problémové boli najmä topánky, v ktorých našli veľké množstvo ftalátov (chemickej zlúčeniny). Slúžia na to, aby boli plasty pružnejšie. Táto chemická zlúčenina ovplyvňuje reprodukčné funkcie, znižuje počet spermií a môže spôsobiť neplodnosť, dokonca predčasný pôrod.
https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/seo...
@anonym_1ac8fa V detských textíliách z čínskych e-shopov namerali vysoké množstvo toxických látok. Pre ľudské zdravie predstavujú vysoké nebezpečenstvo.
Dokopy testovali 26 kusov detského oblečenia. Úrady v nich našli sedem druhov toxínov vrátane zmäkčovadiel ftalátov, olova a kadmia.
Detská bunda od Temu obsahovala 622-násobok povoleného limitu ftalátových zmäkčovadiel, chemickej zlúčeniny, ktorá robí plasty pružnejšími.
Podľa vládnej tlačovej správy sa v bunde tiež zistilo, že obsahuje olovo v približne 3,6-násobku povoleného limitu a kadmium v približne 3,4-násobku limitu.
https://www.businessinsider.com/temu-children-c...
@anonym_1ac8fa Detské hodinky obsahovali olovo 278-krát nad povoleným limitom a hladiny chrómu a niklu.
V detskom náhrdelníku z AliExpress boli zistené hodnoty olova 1,2-násobne vyššie ako je norma.
Testované sandále od spoločnosti Temu obsahovali olovo v množstve, ktoré viac ako 11-krát prekračuje povolený limit.
Úrad verejného zdravotníctva uvádza, že ftaláty môžu spôsobovať poruchy hormonálneho systému, čo môže mať za následok predčasné pôrody, pohlavné a reprodukčné defekty, nižšiu produkciu spermií, skorší nástup puberty a zvyšujú riziko rakoviny, astmy a alergií.
Ďalšou látkou objavenou v produktoch bolo kadmium. Je to chemický prvok, ktorý sa v ľudskom organizme ukladá v obličkách. Hygienici uvádzajú, že existuje aj súvis medzi množstvom kadmia v tele a hustotou kostí a kardiovaskulárnym systémom.
Ďalší ťažký kov olovo je mimoriadne nebezpečný. Podľa WHO má olovo mimoriadne zlé dopady na malé deti. Ovplyvňuje vývoj mozgu a nervový systém.
Olovo spôsobuje dlhodobé poškodenie aj u dospelých, vrátane zvýšeného rizika vysokého krvného tlaku, kardiovaskulárnych problémov a poškodenia obličiek. Vystavenie tehotných žien vysokým hladinám olova môže spôsobiť potrat, narodenie mŕtveho dieťaťa, predčasný pôrod a nízku pôrodnú hmotnosť.
@anonym_e7abd8 nekupujem v eshopoch. Kupujem len v overených značkách. Áno dávam si pozor čo dám malej na telo a radšej nech má toho menej a kvalitných veci ako veci plne chemikálií.. a preto nemám rada keď mi nosia ľudia oblečenie a veci pre malú len tak. Ale to je už o inom proste viem jej kúpiť čo potrebujem a nepotrebujem veci len aby sa povedalo že niečo doniesli.
@anonym_8bda63 Kto je neplodná? Lebo v mojom okolí z veci temu neostali neplodné 😂
@sisska96 no zisti sa časom. Už sa prišlo na to že z bločkov môžu ostať neplodní muži. A tiež si prečítaj niečo o ftalatoch ktoré sú aj v bežnej kozmetike a čo všetkých tých plastoch z temu je toho požehnane. Teraz sa možno smejes ale keď o 20 rokov prídu za tebou deti že sú neplodné tak ti smiešne nebude.
A áno neplodnosť stúpa a to dp istej miery súvisí s tým že ftalaty sú už všade a tak načo to podporovať vecami z tému atd. No nepochopím že si tam niekto kúpi oblečenie ktoré ide na najväčší organ tela
daj inzerat ze darujes na fb .. ked to uvidia ludia co to stale nosia snad im dotrkne a prestanu
@anonym_8bda63 Kto je neplodná? Lebo v mojom okolí z veci temu neostali neplodné 😂
@sisska96 sypala by si na svoje zemiaky DDT prášok a keď vyrastú ich jedla s deťmi? Veď svojho času to bolo normálne.
@sisska96 no zisti sa časom. Už sa prišlo na to že z bločkov môžu ostať neplodní muži. A tiež si prečítaj niečo o ftalatoch ktoré sú aj v bežnej kozmetike a čo všetkých tých plastoch z temu je toho požehnane. Teraz sa možno smejes ale keď o 20 rokov prídu za tebou deti že sú neplodné tak ti smiešne nebude.
A áno neplodnosť stúpa a to dp istej miery súvisí s tým že ftalaty sú už všade a tak načo to podporovať vecami z tému atd. No nepochopím že si tam niekto kúpi oblečenie ktoré ide na najväčší organ tela
@anonym_8bda63
@anonym_e652f0 Tak potom nepoužívajte ani mikrovlnku ani airfryer lebo po novom spôsobuje rakovinu https://www.cas.sk/spravy/zahranicne-spravy/lek...
Ale prosím vás choďte niekde uz s tým TEMU témou, keby to bolo také hrozné a nebezpečné ako to tu prezentujete vždy v každej tejto téme tak by už dávno bolo zakázané tie veci sem dovážať. Tak sa už prestaňte strapnovat. Ste smiešne.

Zbal do krabice a smer krízové centrum, sociálne slabá rodina, azylak, rôzne burzy kde darujes za kilo jablcok