icon

Čo robiť s nekvalitnými darčekmi od rodiny?

10. nov 2024

Co robite s nekvalitnymi darcekmi (napr. veci stylu Pepco, alebo ebay)? Uz ste viackrat povedali, ze to nechcete, lebo jd to skodlive (z vasho pohladu) a aj tak vam to furt rodina daruje. Alebo aj kozmetika - vedia ze pouzivate kozmetiku z lekarne a aj tak vam daruju polsky 3 eurovy krem.
Co s tym robite?

deti95060810
10. nov 2024

keby nikto v Pepcu nekupoval tak ho už dávno zatvoria...
jasné že tam majú aj celkom fajn veci, nič zlé na tom nevidím. KIK a podob. obchody sú s kvalitou veľmi podobné.

ivik4
10. nov 2024

Komu ? Mam Ti napisat mena tvojich kamosiek, znamych, susedov ked Ta nepoznam ?

miskajerry
10. nov 2024

Ja by som take veci rada prijala, pracujem so socialne slabsimi rodinami a potesili by sa všetkemu

zana147
10. nov 2024

Ženy uvedomujete si aké ste nevdačné , čo by niekto dal aj za tie podľa Vás nekvalitné krémy ,alebo niečo z pepka , sú rodiny čo otáčajú každé euro dva trikrát a sú radi a vdačný aj za také veci.

autor
10. nov 2024

@danyelia ty tiez budes z tych, co daruju lacne veci, bez ohladu na to, co obdarovani chcu

autor
10. nov 2024

@deti95060810 ja to ale nechcem a stale mi to niekto nosi

livuska124
10. nov 2024

Ja pracujem na úrade práce. Takéto veci, aj iné (hračky či oblečenie po dcére, veci do domácnosti a pod.) nosím na kuratelu. Oni chodia na šetrenia do domácností, vedia, kde čo chýba, takže všetko rozdajú. Skús zavolať na odd. kurately vo vašom meste a opýtaj sa, či takéto veci tiež prijímajú a rozdeľujú sociálne slabším.

autor
10. nov 2024

@zana147 takze mam na seba natietat parabeny?

autor
10. nov 2024

@livuska124 dobra rada

danyelia
10. nov 2024

Ja som hlavne z tých, čo nie sú také povrchné a nepotrpia si na drahé a ,,značkové,, darčeky a našťastie ani v okolí nemám ľudí, ktorí sú bio-eko-natural a príjmajú len kvalitné a certifikované dary s pečiatkou neškodnosti 😄 Inak určite vieš, že Pepco a Dráčik predáva rovnakú značku istej hračky? Ale tá z Pepca je fuj, no tá istá z Dráčika je super, nie? Viď. Tvoja logika ...

minesasubu
10. nov 2024

daj to na swap v skupine ma FB alebo daruj naspat ludom čo ti to dali 🙂

bobaas
10. nov 2024

@zana147 to je všetko v poriadku, ale nevidím dôvod, aby mi niekto zahlcoval domácnosť lacným plastom a kozmetikou , ktorú nepoužijem. A ver mi, rozdiel je vidieť. Ak mi niekto chce čosi darovať úprimne, nech si dá prácu zistiť, či si želám. A ver mi, nie je to o cenovke.

322sima123
10. nov 2024

Nahodou, pepco ma aj kvalitne veci, treba kukat, bavlnene atd

eternity24
10. nov 2024

Vyhodim alebo posuniem ďalej

zmrzlinka2021
10. nov 2024

@zana147 to nie je o nevdacnosti ale uvedomení si, že nechcem veci, ktoré mi nevyhovujú. Keď som bola ja socka, bola som happy zo všetkého, teraz namiesto kvantity preferujem kvalitu a vzťahy s ľuďmi. Daruj mi radšej jednu čokoládu lindt a tráv so mnou čas. Nepotrebujem 10 haraburd dokopy za 20-30 eur.

zmrzlinka2021
10. nov 2024

@322sima123 aj kvalita bavlny môže byť mega rozdielna

evcagabi
10. nov 2024

Darujem co uznam za vhodne, co nie hodim k smetiakom

tetapetra
10. nov 2024

Posuniem, vyhodím. Hlavne to nikomu nepoviem

evcagabi
10. nov 2024

@322sima123 pepco sice bavlnene veci mat moze ale napr. bodynko pre malu z pepca a ina znacka, je k**** rozdiel 😊

larapb
10. nov 2024

Niektorým ľuďom nevysvetlíš. Vezmem všetko čo mi nevyhovuje a darujem to do azylového domu pre matky s deťmi. Ja a moje dieťa nie sme odkázané na nosenie fast fashion harabúrd z vyššie spomínaných reťazcov.

322sima123
10. nov 2024

@evcagabi tak tu uz ide o to, kolko a co si mozu ludia dovolit.. 🙂 tiez som kupovala z H&M body 5ks supravu ale len raz, inak to povazujem za vyhodene peniaze, zbytocne drahe

belle_vie
Autor odpoveď zmazal
autor
10. nov 2024

@belle_vie smutne

svetlonos
10. nov 2024

@miskajerry
ahoj, budem vytriedovat oblecenie po detoch, myslíš, že by si to vedela využiť?

miskajerry
10. nov 2024

@svetlonos napíšem ti rp

lucia13022023
10. nov 2024

Keď dostanem zlý darček, posuvam ho ďalej v rodine/kamoškam. Ak nikto nechce, zvažujem swap, azyl, detská nemocnica, charita, zberné centrum, kôš.

svetlonos
10. nov 2024

@322sima123
hej? Príde ti to ozaj drahe? Ja som kupovala aj v pepcu aj v hm. Mam susicku a z pepca sa mi veci zrazili, teda som ich tam nedavala. Body z hm 3 ks 20 e. Ôk, na prvý pohľad masaker oproti pepcu a iným. Ale je to bavlna s elastanom, a dieta ich veľmi dlho výnosy keďže majú presah cez dve veľkosti. To sa mi v pepcu štát nemôže. Tie body sú po krátkom čase viac široké ako dlhé. V hm maju aj akcie 3 za 2 a zase je to o inom. Pokial sa co I len trosku dá, radšej potom vyhim 3 body z hm ako 6-9 lacných verzii. Ale zase pokial ich dostanem, nepredám. Sama obcas kúpim aj pepco veci, detom nič nie je z nich. Ale skôr také tepláky tričká. Ale tie body sa fakt ničia a prať pre deti len na 30tke, nič moc.

sisska96
10. nov 2024

Neriešim. Nie som náročná. Čo fakt nepotrebujem , posuniem ďalej.

svetlonos
10. nov 2024

@322sima123
a inak, tie kvalitnejšie bavlnené body v pepcu tiez nestoja 2e ale kľudne 5e. Mala som ks a tie boli fajn.

sisska96
10. nov 2024

@zana147 presne tak. Tiež mi lezú na nervy také ženy