Čo robiť s nekvalitnými darčekmi od rodiny?
10. nov 2024
Co robite s nekvalitnymi darcekmi (napr. veci stylu Pepco, alebo ebay)? Uz ste viackrat povedali, ze to nechcete, lebo jd to skodlive (z vasho pohladu) a aj tak vam to furt rodina daruje. Alebo aj kozmetika - vedia ze pouzivate kozmetiku z lekarne a aj tak vam daruju polsky 3 eurovy krem.
Co s tym robite?
Predošlá
Strana
z3
Co uznas daj do charity, co sa Ti nepozdava vyhod. Ver tomu, ze nejaka mamicka, ktora nema peniaze sa potesi aj hracke z Pepca. Aj tak je vacsina veci vyrobena v Azii. Tak kvalita v drahsich obchodoch je diskutabilna.
Autorka, sú ludia ktori potrebujú prísť s veľkou taškou 🤣....ja tomu nerozumiem ale je to tak. Raz som chcela, aby sme spolu kúpili krásnu bábiku, tak nie. Nakoniec sme kúpili my z vlastného vrecka a kopec volovin dostala.
Predošlá
Strana
z3

Ono to celé nie je o nevdacnosti ani o bio eko ale skôr o rešpektovaní sa navzájom. Ja som už tehotna povedala, že chcem kvalitné hračky a rafsej menej. Ale ani by ma nehlo okolo žiadať ten litl duch ci grimm. Navrhla som, ze radšej nech hodia namiesto lacnej blbosti tie 2-3 e do pokladničky a potom za to kúpim niečo. Vacsinou to vsetcia pochopili aj keď, no... Babky chcú potešiť a vidia kúpia hurá... To ze fakt ten plastový šrot ma životnosť u detí do 3-5 rokov tak 5 minut - to ich nenapadne. Takto som vyhodila už 4 lacne auta traktor žeriav. No načo zbytocne produkovať odpad?
Priznám aj ja som kúpila už taký lacný šrot a ozaj škoda peňazí.
No na piesok je uplne v pohode pepko aktion a podobné. Tie veci sú pevné, vydržia a hlavne ich deti nelizu.
Aj lacnejšie veci môžu byť fajn no treba sa rešpektovať. Mnoho krát poteší viac jedna lepšia čokoláda, hračka, hocičo ako kvantá lacných hlúposti. Byty a domy nie sú nafukovacie a ani spracovanie ton odpadu nie je žiadna výhra.
Mila autorka,
pokial mas v okolí ľudí "rezistentnych" na tvoje priania 😉 neprerobis ich zial. Vezmi tie veci, odnes jam ti tu zeny poradili. Ja som bola rána hneď ale treba na to aj vnimave okolie. A teda bývame dosť mimo rodiny, takže je to jednoduchšie. Naši vedia, že je zbytočné kupovať detom veci, keďže mam prehlad co treba a čoho je dosť. S prázdnymi rukami neprídu a nosia teda raz za rok aj oblecko z pepca, nevadí mi to, aj ja občas kúpim. Ale nenosia toho tony.
Co sa týka škodlivosti- naši maly ohryzali aj látkovú myšku z oepka, nič im nie je. Tie veci sa v drvivej väčšine testujú, aj hračky. Keby je to taky pruser, deti v Číne by umierali už do 5 rokov.
Nerozculuj sa zbytočne. Mne znama hovorila presne obdobný prípad ako si ty. Svagrina v pohode kupovala hryzatka z pepca, ved sú pekné. Chcela potešiť dieta. No a tej mame to vadilo, ta zrovna mala veci od litl duch atd 😂. Ona bola za fiflenu a svagrina za dobracku, co sa snaží a nič z toho 😁
Neries to, poďakuje a zariqd sa ako uznáš za vhodne. Sladkosti s xy éčok by som ale detom nedavala, keď to už máš v oku.