Čo robiť s nekvalitnými darčekmi od rodiny?
Co robite s nekvalitnymi darcekmi (napr. veci stylu Pepco, alebo ebay)? Uz ste viackrat povedali, ze to nechcete, lebo jd to skodlive (z vasho pohladu) a aj tak vam to furt rodina daruje. Alebo aj kozmetika - vedia ze pouzivate kozmetiku z lekarne a aj tak vam daruju polsky 3 eurovy krem.
Co s tym robite?
@svetlonos ano, su tam drahe veci, ani ja si tam nekupujem
Co uznas daj do charity, co sa Ti nepozdava vyhod. Ver tomu, ze nejaka mamicka, ktora nema peniaze sa potesi aj hracke z Pepca. Aj tak je vacsina veci vyrobena v Azii. Tak kvalita v drahsich obchodoch je diskutabilna.
Autorka, sú ludia ktori potrebujú prísť s veľkou taškou 🤣....ja tomu nerozumiem ale je to tak. Raz som chcela, aby sme spolu kúpili krásnu bábiku, tak nie. Nakoniec sme kúpili my z vlastného vrecka a kopec volovin dostala.
Im to posun o rok nazad ... sa dovtipia snad a prestanu s tym
@mantilka presne a tie voloviny stoja tolko ako pekna babika

Ono to celé nie je o nevdacnosti ani o bio eko ale skôr o rešpektovaní sa navzájom. Ja som už tehotna povedala, že chcem kvalitné hračky a rafsej menej. Ale ani by ma nehlo okolo žiadať ten litl duch ci grimm. Navrhla som, ze radšej nech hodia namiesto lacnej blbosti tie 2-3 e do pokladničky a potom za to kúpim niečo. Vacsinou to vsetcia pochopili aj keď, no... Babky chcú potešiť a vidia kúpia hurá... To ze fakt ten plastový šrot ma životnosť u detí do 3-5 rokov tak 5 minut - to ich nenapadne. Takto som vyhodila už 4 lacne auta traktor žeriav. No načo zbytocne produkovať odpad?
Priznám aj ja som kúpila už taký lacný šrot a ozaj škoda peňazí.
No na piesok je uplne v pohode pepko aktion a podobné. Tie veci sú pevné, vydržia a hlavne ich deti nelizu.
Aj lacnejšie veci môžu byť fajn no treba sa rešpektovať. Mnoho krát poteší viac jedna lepšia čokoláda, hračka, hocičo ako kvantá lacných hlúposti. Byty a domy nie sú nafukovacie a ani spracovanie ton odpadu nie je žiadna výhra.
Mila autorka,
pokial mas v okolí ľudí "rezistentnych" na tvoje priania 😉 neprerobis ich zial. Vezmi tie veci, odnes jam ti tu zeny poradili. Ja som bola rána hneď ale treba na to aj vnimave okolie. A teda bývame dosť mimo rodiny, takže je to jednoduchšie. Naši vedia, že je zbytočné kupovať detom veci, keďže mam prehlad co treba a čoho je dosť. S prázdnymi rukami neprídu a nosia teda raz za rok aj oblecko z pepca, nevadí mi to, aj ja občas kúpim. Ale nenosia toho tony.
Co sa týka škodlivosti- naši maly ohryzali aj látkovú myšku z oepka, nič im nie je. Tie veci sa v drvivej väčšine testujú, aj hračky. Keby je to taky pruser, deti v Číne by umierali už do 5 rokov.
Nerozculuj sa zbytočne. Mne znama hovorila presne obdobný prípad ako si ty. Svagrina v pohode kupovala hryzatka z pepca, ved sú pekné. Chcela potešiť dieta. No a tej mame to vadilo, ta zrovna mala veci od litl duch atd 😂. Ona bola za fiflenu a svagrina za dobracku, co sa snaží a nič z toho 😁
Neries to, poďakuje a zariqd sa ako uznáš za vhodne. Sladkosti s xy éčok by som ale detom nedavala, keď to už máš v oku.