icon

Čo sú a prečo sa oslavujú Vianoce?

roamers
20. dec 2015

Vsade citam, aky darcek pre toho ci toho, ale ja mam 3 rocneho synceka, ktory sa pyta, co su Vianoce, preco ich oslavujeme, preco mame stromcek, co je cert a anjel, preco dostavame darceky. Aby to bolo este viac zamotane, manzel je American, takze darceky nosi Santa. Ako dietatu vysvetlit co oslavujeme s prihladnutim nato, ze niesme krestanska rodina, i ked synovi vysvetlujem i tento pribeh, no nechcem ho strasit nebom a peklom.

libka1
20. dec 2015

@mawka tak mandarinky su podla tvojho zelania, kupovala som tie vazene, nie vo vreckach balene. ale mohli by byt tusim stavnatejsie 😀 😀

janulik2008
20. dec 2015

@mawka my sme našťastie nemali problém. Sestre malú pokrstili v pohode. Mňa tiež vychovávali rodičia k viere. A poviem pravdu že keď som bola tretiačka na základnej škole kostol som neznášala. Rok chodiť do kostola a to vidím aj teraz na deťoch (chodila som na detské omše) že v apríli tam chodia len kvôli tomu avy mohli ísť na PSP. toto sa mi nepáči nútiť deti chodiť do kostola. A tak isto birmovka ja som chcela birmovku ale poznám takých čo šli len kvôli tomu lebo babka chcela.
Veriaci nebudú asi súhlasiť ale toľkokrát som ja na Boha nadávala že ak do frasa existuje prečo umierajú deti ktoré za nič nemôžu. Toľko krát som sa pýtala prečo musel dedo umrieť skôr ako ja som sa narodila. A vieš čo? Pomohlo mi to kričať na "neho" po čase som prišla na to že čo sa týka napr môjho starého otca ak by zomrel tak ako zomrel ... ja by som to nezvládla to viem. Vezmi si mám 21 a doteraz si pamätám ako som moju starku videla naposledy.
Ale to je od témy ide o to a neraz som sa stretla s tým že keď som povedala že nechodím do kostola tak ma skoro zjedli 😀
Podľa môjho názoru ak Boh je tak aj ten najväčší ateista ak umrie a robil dobro ma také isté právo ísť do neba ako ten veriaci ktorý robil tiež dobro.
Teda ak nebo existuje ja verím neviem ako ty ak nie tak to ber len ako názor veriaceho človeka. 🙂.

zita19
20. dec 2015

@cackaa ja mam napecene, upratane, nakupene. Ja som sikulka, ja mam uz predvianocny veget 😉

mima4
20. dec 2015

@alaguema

je rozdiel byt fanusik a rozdiel byt nasledovnik a ucennik Jezisa Krista. To ze sa niekto zapise do "klubu pekarov" neznamena, ze aj realne vie, ci vobec chce piect.

Taktiez neexistuje ani nepraktizujuci veriaci, pretoze viera sa neda skryt, neda sa zit nieco ine, ako comu veris a za cim si stojis... to je potom len pokrytectvo

alaguema
20. dec 2015

@mawka veď originálny darček - stelesnená láska... (veľmi stelesnená 😀 )

cackaa
20. dec 2015

@zita19 Tak to ti ticho závidím... Mňa ešte čaká to pečenie 😝
Ale keďže som veľmi šikovná, tak to určite dám...aj s tými 2 kilami naviac... 😀

libka1
20. dec 2015

@mima4 ale vyraz nepraktizujuci veriaci bezne cirkev pouziva. toto mi utkvelo v pamati ze takto farar nazval mojho muza ked sme s nim riesili cosi 😀

maminka1986
20. dec 2015

@libka1 ty si kto že ma sudiš???? ako vieš aka ja som? nesud a nebdueš suedná prosim ta netrep hluposti prva začala rýpat ta hore a ni eja ja osm napísal anazor bodka a ako vdim neveš ho prijat 🙂))) si staršne smiešna

libka1
20. dec 2015

@alaguema ja si ta pamatam aj z inych tem, mna neosalis 😀

libka1
20. dec 2015

@maminka1986 radsej budem smiesna ako plna nenavisti voci ludom co zmyslaju inak ako ja.

mima4
20. dec 2015

@libka1

no pre mna nepraktizujci veriaci neexistuje..to je ako tehulka, v ktorej sa dieta prestalo vyvijat... proste nezmysel...

to ako keby sme niekoho milovali, ale ho v podstate ignorujeme, nechceme s nim travit cas, nechceme stat pri nom, byt mu oporou..

tak je to aj s vierou... ta sa proste neda skryt

libka1
20. dec 2015

@mima4 ja sa v tomto osobne nevyznam, len si pamatam ze toto muzovi povedal ten farar, mne je to v podstate jedno 😀

mawka
Odpoveď bola odstránená
mima4
20. dec 2015

@maminka1986
@libka1

babenky, nechcete banany? mame teraz dost...su dobre na nervy... a ja uzivam 😀 😀 😀 😀

alaguema
20. dec 2015

@mima4 ale ja som to pochopila 😉 A teraz by ma naozaj veľmi zaujímalo, ako sa ti podarilo zistiť, že tých pravoverných kresťanov, je 10%? Ja som veriaca, ale nehlásim sa k žiadnej cirkvi. Aplikujem kresťanské princípy (určite vieš, že nie sú prítomné iba v kresťanskom učení, ale aj v iných náboženstvách...sú proste tu prítomné, aj keby sme žiadne náboženstvo nikdy na Zemi nemali, pretože stelesňujú všetko to, v čo veríš ty a ja a čo niekto volá Boh a niekto inak), snažím sa žiť v súlade s nimi. Viem, že je nás takých viac, lebo osobne takých ľudí poznám. My asi nie sme zarátaní v tých percentách, že? 🙂 Nevadí...Stačí, ak pochopím, ako si došla k tomu číslu. Naozaj ma to zaujíma, nerýpem.

libka1
20. dec 2015

@mima4 ja nepotrebujem, ad jedna som uz dnes mala dva kedze tie tescove su fakt dobre ad dva som v pohode 😀

mawka
20. dec 2015

@mima4 aj banany, ano. a potom sa neviem 3 dni vytoto 😅 😅 😀
ale potom dam rano mandarinky moje milovane a kavu s mliekom a vybavene 😀

alaguema
20. dec 2015

@libka1 ja teba nie a neviem, o čom hovoríš 🙂 Žiadne štatistiky ani výskumy vo veci vianocami pošramotených orgánov, som nespomínala. Netreba si domýšľať, vznikajú zo toho celkom nekresťanské nezhody 😉

maminka1986
20. dec 2015

@libka1 plna nenavisti si ty a ešte jedna tu .) lebo neznesite ked vam niekto oponuje a napíše pavdu ))) tak si vstup do svedomia lebo vy tu utočite na ženy KTORE SU VERIACE A OPOUNUJU VAM 🙂)

libka1
20. dec 2015

@alaguema ved statistiky predsa 😀

maminka1986
20. dec 2015

damy opušťam diskusiu lebo SU TU VELMI NEPRIJEMNE OSOBY ktore neznesu INU PRAVDU LEN SVOJU A ROBIA TU VELKEEE ZLO KTORE VALAJU NA INE ZENY 🙂 nestoja mi o to aby som tu travila čas s takými..... pekne vianoce a tých bananikov si dajte viac lebo ste veelmii nervové .)

slnecnica174
20. dec 2015

@maminka1986 Pravdu? To akoze tomu ty veris tak je to pravda? 🙂

mawka
20. dec 2015

@maminka1986 papa 😀

slnecnica174
20. dec 2015

Zaujimave ctenicko na nedelny vecer🙂

mima4
20. dec 2015

@alaguema je to cisto moj odhad na zaklade toho co zijem, kde sa pohybujem... nie je to ziadny špeci vypočet, ani statistika...iba moje subjektivne vnimanie.
Pre mna je krestanom clovek, co sa rozhodol zaclenit Boha do svojho kazdodeneho zivota, rozhodnuti a ustanovit ho Panom svojho zivota. Je si vedomy, ze je hriesny, ze potrebuje Bozie odpustenie, mudrost a vedenie a na piedestal svojho zivota stavia Boha, nie seba, ludi, karieru, peniaze, ... A s tym v ruka v ruke ide ovocie, ktore prinasa v zivote, pretoze dobry strom rodi dobre ovocie a zly..ved to poznas 😉

Cize pre mna "kecy" su iba kecami a vzdy budu, podstatne je ako clove zije, ci naplna to, co hovori Biblia, ci miluje ludi, ci sa riadi tym, co dal cloveku Boh...

janulik2008
20. dec 2015

@slnecnica174 tu má každý svoju pravdu 😀 a niektoré by najradšej boli keby oni mali pravdu 😀

mima4
20. dec 2015

@slnecnica174 kde sa hrabu tie nase konikovske "spisovatelky" so svojimi "napinakmi" pre ludi s IQ pod 80 😀 😀 😀 😀 😀

sense
20. dec 2015

niektore prispevky boli zaujimave k teme sama som nevedela co a ako ...ale niektore damy tu hanbite sa, hlavne ta kt. sa bije do hrude aka je veriaca a katolicka a ide z nej len zloba a pokrytectvo...a nenavist....prijemne sviatky vsetkym...

gab
20. dec 2015

@margarita kralovna Alzbeta II. je narodena 21.4.1926 🙂

slnecnica174
20. dec 2015

Nech si kazdy veri kto chce v co chce, trebars aj na zelenych pidimuzikov🙂 Ked som si precitala, ze nas tu riadi nejaky "zly" myslela som, ze odpadnem. Pekne Vianoce vsetkym! 😉