Dali by ste dieťaťu meno Jeremiaš alebo Eliaš?
Co hovorite na tieto mena?
Moja kamaratka ma syna Eliaska a myslim, ze je to velmi pekne meno. Elias dobre znie a aj dobre vyzera ako meno v pisanej podobe.
@mamartinka Neviem kedy ma meniny Simeon, ale neoslavuju na Simona a vsetci ho volame Simeon alebo Simeonko, tak sme si akosi zvykli
Dcerka ma spolužiaka,nevola sa Eliáš, ale ELIAS (bez makcena)
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale to je toľko žien v tejto krajine nesvojprávnych? Ty dávaš meno svojmu dieťaťu, ty ho budeš tak volať každý deň a ty mu budeš gratulovať k meninám. Tak prečo sa pýtaš neznámych žien na internete? Si skutočne tak ľahko ovplyvniteľná totálne cudzími ľuďmi? Vravím ti: daj akékoľvek meno, na akom sa s partnerom dohodnete a aké sa vám bude najviac páčiť.
Eliáš je prekrasne meno, keby tak nenazvala nedavno kamoska syna, urcite by som po nom siahla. Teraz mi to je take blbe, ze by som opakovala.
A ze teda bude niekomu pripadat nenormalne aj taketo meno, to by som necakala. Holt, dufam, ze moje dieta sa raz nestretne s detmi niektorych tychto "tolerantnych a rozhladenych" dam 😉
Pokiaľ nemá aj priezvisko Eliaš, tak v pohode. Chlapci majú meno s priezviskom väčšinou stabilné na celý život, čo sa u dievčat vzhľadom na zmenu stavu väčšinou mení.
Keby som dostala chuť na akékoľvek meno tak ho dám, pretože to dieťa budem vychovávať a živiť ja, ak by bol niekto, komu by sa to meno nepáčťilo ochotný moje dieťa živiť, tak možno pouvažujem na niakym kompromisom 😉 😉 😉, ale táto verzia určite nehrozí.
To, aké vyberiete dieťatku meno, je podľa mňa jedine vaše rozhodnutie. Treba však pri tom všetkom zvážiť, či sa napríklad hodí k priezvisku a či napríklad nebude mať ako väčší problém. V našej rodine išli zniesť zo sveta jednu mamičku, čo sa rozhodla pomenovať dieťatko Aurel a teraz, keď je malý na svete, to meno mu nesmierne pristane.
@anavila preco si taka ista, ze tvoje deti nie su "chudatka" a maju "normalne" mena? to, ze ty si si vybrala urcite meno, neznamena, ze to je to najlepsie a najkrajsie. 😝
skor by malo byt tvoje dieta chudatko s menom, ktore ma kazde druhe dieta v dnesnej dobe. ziadna originalita... 😎
nech si mamicka vyberie meno, ake chce, bez ohladu na to, ci sa to niekomu paci alebo nie. rozhodnutie je iba na nej a na partnerovi. a to, ci sa niekou paci meno Elias alebo Jeremias je uuuplne jedno. ked sa jej to paci, nech ide do toho a nech ju nezaujima, co si o tom ostatni myslia, pretoze je to jej dieta a jej rozhodnutie.
@lennyska55 NIE
Mená sú nádherné. Len nevýhodou je, ze sú krásne samy o sebe - v základnom tvare. Akákolvek skratka ich len zospati. .
Mena maju vplyv aj na osud dietata, ci uz niekto veri na numerologiu, alebo nie - je tu aj psychologicke hladisko. Kamarat sa tym zaoberal a vypocital, ze uplne najlepsie vibracie ma Zachariáš. Maly Zacho uz chodi do skoly a tesi sa z toho, ze nikto nema take meno ako on - ti ostatne su tak 3-4 krat v jednej triede. Rodic by ma aj vycitit, ake meno jeho dieta "potrebuje". Drzim palce k odvahe!
coskoro sa nam ma narodit buduce krsniatko a viem,ze jeho maminka ma v zasobe aj meno Elias.Mne sa velmi paci.
u nás v dedine majú Jeremiáša a volajú ho Jerko (brrrr) otras ,ak niekto dá akékoľvek meno,mali by ho volať ako sa píše.ale meno Eliaš nie je na zahodenie ,ale myslím si a je to môj názor,že ho treba volať tak ako sa píše a nie žiadne zdrobneniny.ja mám napríklad Daniela a státe je len Daniel a ináč nie.ale je to samozrejme na vás
@vieram45 súhlasím. Hlavne pri tychto dvoch menach sa skratky nehodia. Jerko, Elo? Brrrrrrr
@lennyska55 pekné obidve 🙂
ak sa hodia k priezvisku a vám sa páčia, tak nie je o čom 😉
ja poznám jedného Jeremiáša a všetci mu hovoríme /"džeremy"/
Eliáš v pohode. S Jeremiášom by som mala problem. Neviem vysvetliť prečo. Je to asi o zvyku.
pekne mena a zatial niesu otrepane.
mne sa páči Eliáš 🙂
za mňa Eliáš, Jeremiáš mi spôsobuje zimomriavky, je to ako z hororu 😅 😅 😅
v nejakom bola aj stará Jeremiáška 😝 😀
@edie63 práveže jej dieťa a jej rozhodnutie, ale nemyslíš si, ze niekedy rodičia takto narobia kopec problemov prave svojim milovanym deťom? teraz nemyslim konkretne Jeremiaš alebo Eliaš, ale stáva sa, že ked ma niekto divné meno, že sa mu posmievaju v skole deti a celkovo sa hanbi vobec predstaviť sa...napr. poznám jednu slečnu, ktorá má priezvisko PANENSKÁ a jej mama jej dala meno Blanka. Na to som naražala...lebo ked sa niekto vola bežnym menom, Peter, Jozef, Michal, Julia, Maria, Anna, Simona, atd atd... tak sa nad tym nikto nepozastavuje, ale ked niekto da meno Kunikunda, tak to je fakt chudák to dieťa...stale bude cely zivot trpiet ono kvoli tomu, len kvoli tomu, ze rodicia chceli byt originálni 😖 to je len moj názor.
@anavila súhlasím, ale ona práve tá Blanka je celkom nešťastné meno, hocijaké priezvisko k tomu je, stále bude terčom "vtipných" poznámok. Mala som spolužiačku Blanku, tak viem, o čom hovorím a to mala úplne obyčajné tuctové priezvisko.... A ešte bola aj ošklivá, takže bežne sa hovorilo, Blanka s blankou navždy 😅 😅
Eliáš je krásne meno 🙂
Jeremiáš bol fajn chlapík 😉 ale meno... mne osobne sa nepáči.
Aj tak najkrajšie biblické je Jacob, žiadny Kubo!! Ale krááásne Jacob 🙂
Elias bez makcena sa mi paci, aj Jemerias bez makcena je fajn, ale to by som uz k slovenskemu priezvisku asi nedala
známi majú syn Eliáš a dcéra Amália a Dorotka
@danielle37 Amalku chcem strasne ja niekedy ci sa vobec podari.Krasne meno.
no aj my chceme ešte jedno bábo po 10 rokoch mne sa páči Tadeáš, mužovi nie, takže bude Daniel a dievčenské netuším....
len nech sa podarí
@anavila ano, mas pravdu, niektori rodicia uz nevedia ake mena maju davat svojim detom, aby boli vynimocni, ale je to ich problem. podla mna vsak su to skor mena, ktore v kalendaru nie su, vselijake zahranicne kombinacie (a k tomu slovenske priezvisko... ani nekomentujem), ktore clovek ani nevie vyslovit (horeuvedene mena su celkom "normalne", nachadzaju sa aj v kalendari). ale ja som toho nazoru, ze je to ich problem, oni nesu zodpovednost za to, co urobili a ja sa do toho nestaram, nech to vyriesia oni. a na druhej strane, deti dokazu byt taki zli niekedy, ze aj z "normalneho" (je to dost relativne, pretoze pre kazdeho moze byt nieco ine "normalne") mena si dokazu urobit srandu. 🙄

@jastemi krasne meno Simeon tiez.Volaju ho Simon ci?A meniny ma na Simona?