icon

Dali ste svojmu dieťaťu meno Bonifác?

janulka24
3. okt 2013

Ahojte, dali ste niekto svojmu synovi take meno? Alebo vasi znami? Paci sa nam to meno, ale bojime sa reakcie rodiny.

blanch12
3. okt 2013

..je to krasne meno a ak sa Vam paci - tak ho dajte...pre moje meno som mala toooolko "srandy" v skole...a v obdobi puberty...bohuzial ani nie tak zo strany spoluziakov a rovesnikov, ale zo strany ucitelov a dospelych ☹...poznamky typu: " to co ti rodicia nerozmyslali, ked ti to meno davali..." a pod. mamka mi vzdy povedala : "mas krasne meno a nedaj si ho zobrat...a ked sa niekomu nepaci - je to jeho problem...ked si z teba robia srandu - su to hlupaci" ..pamatam si to ako dnes 😉...a mala pravdu...ako tu uz niekto pisal, na kazde meno sa da vymysliet nejaka prezyvka...tomu sa neda zabranit...a ked vy ako rodicia s tym menom nemate problem - ani syncek nebude registrovat neskor "netypickost" mena...a urcite nepozerajte na to , "co povedia ostatni"..je to Vase dieta 😉..bude to iste vynimocny cloviecik 🙂

kikatko
3. okt 2013

@janulka24 a prečo nie? mám známu a u nich je to rodové meno-jej syn je už 6 nositel tohto mena. celé meno skoro vobec nepoužívaju a maleho volaju Bony, Bobo a pod. poznám tiež kopu rodín kde sa takéto mená dedia- napr. Klement, Prosper, Mikuláš..., teda ak sa vám páči, prečo by ste ho tak nepomenovali

sante81
3. okt 2013

nie nedala, nepáči sa mi to meno, ale keby sa mi páči nejaké iné, a hodilo by sa to k priezvisku, tak názor rodiny by nebol az taky dôlezity

kikina84
3. okt 2013

@janulka24 nikdy by som take meno dietu nedala..uz len preto ze si viem pedstavit zakerne deti ,budu sa mu posmievat..dnes si decka robia srandy za kazdu hovadinu..je jedno ci sa paci vam,ale treba mysliet aj na to dieta..
prave to iste riesime s mojou susedkou..preto sem aj pisem,lebo mam na to nervy..dali dcere meno Gertruda,lebo sa jej zdala pekna prezyvka Gerdi ked bola mensia a teraz ked chodi doskoly,chodi s placom malá,ze si ju decka stale doberaju za jej meno a robia si srandy..a mam viac skusenosti s tym v okoli...moj nazor

ywet72
3. okt 2013

Ja poznám jedného mladeho muža s menom Cyril (27r) to je tiež niečo ako ,,takéto" mená Bonifác a pod. ono teraz su už možno s tým zmierený ako napr. blanch12 ale kým prejdu všetky školy (ZS, SS, VS) u každého to najprv vyvolá zaskočenie že ahoj ja som Cyril, ja som Bonifác, rovnako ako ja som Rosalinda (prehánam ale dnes už má pomaly každé druhé dieťa ,,iné" meno)

ja osobne by som nedávala takéto domáce ani zahraničné ,,iné" mená lebo by som nechcela aby sa mi dieťa ,,podakovalo" ale ked sa mi niekto predstaví BOnifác - pozastavim sa asi minutu nad tým a na druhý den mi to nepríde žiadne iné...

Moj manžel má meno Szabolcs (v Madarsku bezné ako Peter napr.) ale tu - celá rodina sme slovenská - každý sa pozastavoval ako to vysloviť napísať ohlásiť ho - dnes sa NIK nepozastaví jednoducho si zvykli aj ked on má problémy stále či už na uradoch v práci pri predstavovaní a pod.

seraa
3. okt 2013

ja by som sa nebala o rodinu ale o dieta, ci sa mu to bude pacit a ci nebdue mat stym problem v skole
deti sa vedia chytit na vselico
ale dnes uz je normalka mat ine mena nez tie tradicne ...

lujza123
3. okt 2013

Mne sa to meno páči. Bonifác..a prezývka Bony.......ja som si vždy hovorila že keby mam trojičky chlapcov tak sa volaju Pankrác, Servác, Bonifác..boli by to Punky, Bony...no a ten Servac neviem..ale nieco by sa naslo

kikina84
3. okt 2013

@seraa ano presne,som pisala to iste aj ja vyssie..napr.dalsia kamoška ma syna a vola sa ze Johnny vyšváder..no uplne otras..kazde je same osebe akceptovatelne,ale ked je to v jednej vete,hroza strach 😀

adri2211
3. okt 2013

moja mala ma meno Summer. reakcie tu na mk boli podobne, ci sa nebojim, ze sa jej budu vysmievat 😖 nechapem preco by sa mali... a ak budu, budu to len deti s prepacenim hlupych rodicov, ktori maju taky nazor. kludne dajte meno ake chcete a ake sa Vam paci.

kikina84
3. okt 2013

@lujza123 pisala som koment vyssie,presne na tuto temu..

kuwait
3. okt 2013

a co tak mu dat meno Nathan ,Nathaniel,Ariel,Andrea(ano je to aj muzske meno v Taliansku)Silven,Mario,Michael,nieco take pekne znejuce lebo hoci Bonifac sa da skratit na Bonny alebo Bono a to znie dobre lenze tie decka nanho v skole budu revat Bonifaaaaaaaaaaaaaac,radsej nie ak planujete zit len na Slovensku

adri2211
3. okt 2013

@kuwait tetin maly je Andrea ziju v IT

seraa
3. okt 2013

@adri2211

ved to nikto nechape preco sa deti smeju a zle si robia neznamena ze nechapeme lebo sme uz dospeli ze sa nestava
a nie je to len ze "aj ked budu tak su to len deti", lebo dieta si to bude pamatat a niest so sebou navzdy
pootm jasne zalezi an mene a ajasne zalezi an skole a kolektive
ak bude summer medzi samimi misko, katka zuzka od jozka je jedna vec
a ak bude medzi jony, mia, lili, simone je druha vec zalezi aj na tom ci ste na orave alebo v bratislave

marylis
3. okt 2013

Podla mna super meno!! Hlavne ho nema kazdy druhy 😉 Co si myslia ostatni, vam moze byt srdecne jedno. 😀

kuwait
3. okt 2013

@adri2211 vidis to meno sa mi velmi paci,raz ho dam vnukovi
aj Rene pre chlapca sa mi paci ale ked ho volaju Reno to sa mi nepaci.Reneeeeeeeee,krasne

adri2211
3. okt 2013

@seraa ja len nemam rada nazor, ze sa deti budu smiat kvoli menu. ano deti su aj take, ale prave preto ich treba ucit na to, ze sa tak spravat nemaju. a ked mi napisali nejake mudre, ze sa jej budu smiat, lebo sa vola Summer tak ma skoro vystrelo. a moja odpoved bola, ze ano mozno budu, ale len deti takych ´inteligentnych´ ako autorky takehoto komentu 🙂

m_ij_ka
3. okt 2013

nie , nedala by som svojmu dieťaťu takéto meno

emily76
3. okt 2013

@kuwait vidis, mne sa napr. z tych mien, co si napisala ty paci akurat Michael... ostatne su u mna na urovni Bonifaca.. ale ak sa niekomu tie mena pacia, nech ich da. 😉 To, ze sa nepaci mne neznamena, ze nikto iny take meno dietatu neda. @janulka24 tisic ludi, tisic chuti... uvidis syna a sama budes vediet, ci sa mu to meno hodi, alebo nie. 😉

oktoberka
3. okt 2013

noooo,nepaci sa mi....ale tak je to vase rozhodnutie...musi sa pacit vam

gabrielka
3. okt 2013

baby, uprimne mi je vas na slovensku luto. luto preto, ze musite riesit taketo problemy s menom. slovensko je maximalne netolerantna krajina, nech si kto hovori, co chce, je to tak ! ano, zijem v zahranici, kde je cecilia kazde piate dievca ci zena, aj seherezady tu su. nikto sa nikomu neposmieva kvoli menu. kiez by sa s otvorenim hranic v 1989 bol otvoril aj obzor a mozog mnohym ludom ...

@janulka24 bonifac je zriedkave meno, treba dietatu vstepit lasku k mene a potom ho ziadny hlupak nerozhadze !!!! vela stastia a pohodove tehotenstvo

kuwait
3. okt 2013

@adri2211 detom nerozkazes oni su proste take,najdu si vzdy nieco na com sa bavia,na mne sa smiali lebo som bola vysoka???Baby ktore teraz na stare kolena maju 152 cm vysky a vyzeraju ako kybliky 😀 kamaratke sa smiali ze nosi okuliare...proste deti su prostoreke

seraa
3. okt 2013

@adri2211

ja viem chapem ta a mas pravdu len problem je to ze vtedy jej to bude tak jedno ked jej povies ze su to deti
"takych" rodicov ..
a to nemysli summer alebo bonifac ale celkovo "ine meno" a urcitych podmienkach ..
zakladatelka pise ze sa boji rodiny , tak odpovedam ze toho by som sa ani tak nebala kedze rodina su dospeli ludia
skor treba mysliet na skolu a deti

adri2211
3. okt 2013

@gabrielka maximalny suhlas velmi velmi bdobre napisane.
@kuwait ano deti su proste take, ale aby mal aj dospely taky nazor, ze sa jej/jemu budu kvoli menu smiat 😖 ako pisala
@gabrielka je to len o netolerancii a slovenskej mentalite, riesit niekoho podla mena, vyzoru atd...

kuwait
3. okt 2013

@gabrielka tak moj syn ma irecite miestne meno a smeju sa mu hoci je to meno ktore mali krali a plno ludi tu ho ma ale da sa vysvetlit aj inak ked sa inak vyslovi a potom to znamena nieco co pouzivame v kuchyni a tak ho v skole volali decka a teda slovaci to neboli

sendy1977
3. okt 2013

@adri2211 môj syn sa vola David, a prezývali ho jeden čas v škole spolužiaci Davidko- pravítko. Tak je podľa mňa jedno aké meno dieťa ma či, klasické alebo netradične, deti s dôvod na vysmievanie nájdu.

simona24
3. okt 2013

Kludne by som dala, je to pekne meno. Znama ma Benedikta a volaju ho Beny, Ben 🙂

adri2211
3. okt 2013

@sendy1977 ked uz ideme takymto smerom, je teda uplne jedno ake meno to dieta ma.

bimba01
3. okt 2013

ako tu spominala nejaka mamicka, ty sama mas strach z toho, ako sa zatvaria sestricky, ked im po porode povies meno dietata. to znamena, ze ty sama mas voci nemu nejake predsudky. co potom to dietatko, ktore sa bude musiet tak predstavovat cely zivot?

barcelona94901
3. okt 2013

@adri2211 ale ty máš Summerku ešte malinku ,nemá vlastné skusenosti zo školy,kolektívu a nerozkážeš všetkým ľudom na planéte aby sa tvójmu dieťaťu nesmiali,hlavne teda si to predstav,že už chodí len trebars na taku anglinu ,čo chodiť bude musieť a neni to o slovači,máš to všade na svete ,to neni o reakcii rodiny,ktorá si zvykne..ale celá spoločnosť je taká,nielen v menách,celkovo a to ty nezmeníš a deti s tým musia žiť a nie každemu vštepíš a naprogramuješ ,že je to skvelé a čo dalej?všetci su hlupáci? nemaj komplexy,,,vieš..a prezývky su pekné,no používaju sa v blízkom okolí,rodine,nie v spoločnosti,na uradoch,na školách...

ja som videla včera niečo z tv programu,kde sa kočky obliekaju...jáj nákupné maniačky sa to volalo..a práve taký kusok ,kde sa dve mladé kočky ,v podstate verejne vysmiavali,inej kočke za jej váhu..ako naozaj to bolo trápne ,komentovali tam veľkosť šiat..no dve ťapy..ale už len to,že je to odvysielané,hoci nejakému návrhárovi sa to tiež nepáčilo..ale ten holý fakt,že niekto sa stane inému posmeškom za pár kíl navyše,za to ,že nevyzerá podľa niekoho "vkusu-štýlu-oka"
to nezmeníš len tým,že tej kočke povieš,netráp sa,su to blbane..hlupane..sedláčky..?už tým to vlastne vraciaš rovnako naspať ..tomu sa nedá vyhnuť,či si v číne,na Slovensku..kdekoľvek,preto je na rodičovi aby myslel nielen na seba ,ale aj na samotné dieťa,ktoré si to nesie so sebou 😉

esti77
3. okt 2013

Pridávam sa k žienkam, ktoré sú názoru, že ak sa VÁM PÁČI, nie je dôvod, prečo by ste mali pozerať, ako to vezme okolie. Je a bude to ich problém. Určite si spomínaš na ten krásny pocit, keď prvýkrát držíš svoje dieťatko v náručí a v tom momente je úplne, ale úplne jedno, či sa dieťatko volá Gertrúda, Irma, Demeter, alebo mnoho iných, nie až tak používaných mien, ako sú u nás tie najbežnejšie alebo tie, ktoré sú práve teraz "IN". Môj názor je ten, že niet krajšieho mena ako je to, ktoré bolo vybrané z lásky 🙂 , a keď v jej duchu vychovávate aj dietky, tak je potom len a len problém OKOLIA, ak majú sprosté poznámky či už na adresu rodičov alebo samotného dieťatka. Mne sa vysmievali v škole Esta vesta, našťastie, dosť skoro som pochopila, že ten, ktorí sa mi vysmievajú majú problém sami so sebou 😉 .
Raz sme sa s deťúrencami hrali na také kráľovstvo, kde sme si povymýšľali mená, ktoré nie sú až tak bežné, a medzi nimi bolo aj meno Gertrúda a samozrejme, ako deti aj my dospelí sme si robili srandičky z týchto nie práve najbežnejších mien, ale len odtiaľ-potiaľ - žiadne hanobenie mena..len zdrobnelinky. Pred dvomi rokmi - nenapíšem náhodou, pretože si myslím, že nič nie je náhodné - som bola rok v pracovnom kontakte s jednou krásnou osôbkou, ktorá mi dala toho aj duchovne veľmi veľa, žiaľ, už tu nie je ☹ . Jej meno bolo slovensky Gertrúda. (Hneď som si spomenula, ako sme sa hrali na bláznivé kráľovstvo a hanbila som sa v sebe 😒 . Tak sme spomenuli dietkam , že to nebolo správne,aj keď to bolo len v rámci sradny a že neexistuje pekné, krajšie, škaredé meno a nech na to nezabudnú). Bola to krásna, múdra žena, s obrovským srdiečkom. A ja som dodnes šťastná, že som mohla s ňou stráviť nám spoločne dopriatý čas. Okolie ju bralo úplne normálne, + s úctou k jej krásnemu veku a mne ani nenapadlo, že by sa jej niekto za jej krásne meno vysmieval. Je však pravdou, že to nebolo tu na Sk, tým som chcela podotknúť, že bez urážky je u nás ešte veeeeľa prispatých a to nielen čo sa týka názorov na mená...Tak ako sa niekomu nepáči meno Bonifác, jemu sa zase nemusí páčiť Patrik ,ktoré je pre druhú stranu úplne super. Rešpektovať a byť rešpektovaným... Rozhodnite sa podľa seba 😉. Každé meno je krásne.........