Dali ste svojmu dieťaťu meno Bonifác?
Ahojte, dali ste niekto svojmu synovi take meno? Alebo vasi znami? Paci sa nam to meno, ale bojime sa reakcie rodiny.
a este mi napadlo, ako niekto mudro poznamenal a ako som chcela napisat aj ja 😀 o tom, ze za bony sa kupovalo v tuzexe vie kto ? my a nasi rodicia, nie 5 rocne deti. kocura bonifaca si nepamatam ... ze valentina nam pripomenie valentinu tereskovovu, aurora vystrel z aurory a podobne pojmy z dob minulych, to dnesne deti nepoznaju, takze sa nemaju nad cim pozastavovat ! to len my, rodicia, im o tom hovorime, smejeme sa, krutime hlavou a podobne. a nase deti robia potom to iste.
aj moja mamina par dni rozdychavala meno svojej vnucky. ano, vola sa abigaëlle, meno sa mi paci a hotovo. a nie je 24 hodin denne len abigaëlle, je aj abi, abusik, bibi. a na slovensku "ebi". babyyyyyyyyy, TOLERANCIA je zaklad fungovania nielen spolocnosti, ale aj (predovsetkym?) rodiny. zacnime my, deti budu nasledovat. mam podla mna pekne meno, ale ked mi niekto povedal gaba zaba 😠 takze bonifac je fajn !
haha, to tu vyznieva ako kazen, nedela je sice az zajtra 😀 ale porozmyslat nad sebou mozeme kedykolvek, nie ? a ak budete mat chvilku casu, pozrite si FORREST GUMP
ak už chceš počuť názory úplne cudzích osôb na meno tvojho dieťaťa, nech sa páči: nikdy v živote by som také meno nedala, je tam vysoký predpoklad, že sa mu budú posmievať a tvoriť z toho mena skomoleniny, deti sú dnes strašne zlé, /ja o tom viem svoje, mojmu synovi sa smejú za priezvisko, s tým sa nedá nič robiť. / Vidieť svoje dieťa uplakané preto, že sa mu spolužiaci rehocú za meno- garantujem ti, bude do plaču i tebe.
Žienky, nedá mi nenapísať aj za cenu privysokú - že sa pustíte do chúďatok písmeniek, ktoré tu napíšem 😝 . A čo tak, ako napísali ženušky predo mnou aj ja sama, tolerovať, rešpektovať, neposmievať sa, neodsudzovať...????????
Keď sa tak bojíme toho, že deti sú kruté, nebolo by fajn tú ich krutosť otočiť v niečo krajšie? 😎 A porozmýšľať, prečo sú také kruté? Nemajú ten vzor "krutosti", "povýšenectva", "nadradenosti"..... vo svojom najbližšom okoli? Dcérka prišla zo škôlky s tým, že kamarátka sa volá XY a rozprávala o tom, ako sa spolu hrali a ako bolo fajn. Nerozoberala v žiadnom prípade jej meno. PREČO ASI? 😉 . Nie každý pochopí..... Pekný deň všetkým....
@cat aj ste sa o tom, preco sa deti smeju pre priezvisko, spolu bavili ? prepac, ja som fakt strasne naivny clovek, ale verim, ze ak dietatu veci vysvetlim alebo aspon sa porozpravam a ono pochopi tym svojim detskym rozumom, tak plakat nebude. s menom fakt nic nenarobis, to je pravda. s tym, ako na to pripravis dieta, ano
@gabrielka samozrejme, možeš a aj musíš vysvetlovať, aj učiť zaujať istý postoj voči tým..,ale citlivé dieťa /moj má teraz 7r./ to bude mrzieť a trápiť aj tak.
My možme tie naše deti viesť k tolerancii, ....ale čo, keď to nerobia všetci, kopec rodičov nato asi kašle,,vidím, že tie posmievajúce sa decká majú reči o rešpekte a tolerancii úplne v paži. Toto vždy a bolo a aj bude.
@cat ja vieeeem, lahko sa mi pise, taku jednu citlivku mam doma aj ja, ked konci toy story 3, reveme spolu 😀 ja si to tak idylicky predstavujem, ze moje deti budu silne, tolerantne, dostatocne sebavedome, aby sa v zivote nestratili. aspon sa snazim ich tak vychovat. uprimne ti poviem, ze zatial, ak baby nieco zamrzelo a trapilo ich, sadli sme spolu, ony sa vyplakali, nasla som nejaky proti argument a spolu so slzami odisiel aj smutok. ano, vela deti slovo respekt a tolerancia v slovniku nema, bouzial. ale tie tvoje ano, tak nech su na to patricne hrde !
moja mamca mi vzdy povie, co "ta je po druhych " 😉 tak idem v jej slapajach, zi a nechaj zit, aj pre hlupakov svieti slnko ! a ked budem mat syna, bude to hugo a je mi jedno, ze sa tak vola pes jednej znamej
Nežijeme v dobe ked sa každé dievča volá Janka alebo Zuzka a chlapec Jožko alebo Janko.
Niektorí rodičia dávajú deťom čudné zahraničné mená, preto si myslím, že sa to medzi takými menami stratí a nebude cieľom posmechu len preto že má netradičné meno.
Ja na tom mene nevidím nič škaredé ani hanlivé, takže ak sa vám páči a hodí sa k priezvisku, prečo nie ja Bonifác 🙂
Na mna je moc dlhe, ale keby sa mi pacilo, kludne by som ho dala. Je pravda, ze niektore deti sa posmievaju, ale ak si vyberu jeho ako obet, najdu si dovod vysmievania. Ak bude mat tuctove meno, budu sa mu vysmievat za krive nohy, prizvuk, farbu tricka, ci pracu jeho rodicov. Ja len nechapem, ze niektore tupritomne este zo skolkarskeho veku zjavne nevyrastli. Mne sa tiez nepacia vsetky mena, ale vysmievat sa za to?
A este som chcela dodat, ze ja mam totalne tuctove meno a vzdy mi liezlo na nervy, ze nie je originalne, napriklad, ze vzdy v triede nas bolo viac.
@kuwait 100 krat horsie nazvat dieta ako praci prasok (mimochodom Ariel je tiez na Slovensku povazovane za zenske meno), ci dat zenske meno chlapcovi (nezije v Taliansku).
@janulka24 kludne dajte take meno ak sa vam paci a ked tu niektore pisu ze sa vam nepodakuje ked bude väčši je na nom ako sa bude predstavovat......moja mala je napriklad Petronela,normalne meno ale ona kazdemu hovori ze je Nela tak ju volame odmalicka a teraz ked chodi do skoly tak aj na zositi si pise Nela a priezvisko.....a nikdo to neriesi ze oficialne sa vola Petronela.
Hm...ked som si precitala nazov diskusie, najprv som si myslela, ze si niekto robi srandu...sorry...mozme sa tvarit, ze sme neviem ake liberalne, ale to dieta s tym menom bude musiet naozaj zit...a je viac nez iste, ze sa mu budu deti smiat, ked bude dospely, jeho meno urcite bude vyvolavat usmev...a s inteligenciou to bude suvisiet asi tak,ze ten inteligetny si z neho nebude robit otvoreny posmech, srandicky ako ten menej inteligetny, ale usmev a pobavene reakcie to meno bude vyvolavat urcite u kazdeho....ak bude vas maly rodeny zabavac, mohlo by to byt celkom originalne :D Ale ak tichy chlapec, ktory netuzi zbytocne vyvolavat pozornost..tak si koledujete o zbytocny pruser..a je rozdiel, ci ma niekto prezyvku Jakubko pravitko ci ako to bolo a ked sa vola cely zivot Bonifac...moj nazor. A buduce mamicka bude musiet to meno povedat nielen sestrickam, ale aj lekarovi, ucitelkam, atd...podla mna uz to, ze u nej samej to vyvolava zmiesane pocity je jasnou odpovedou...normalne nechapem, ako moze nad tym vobec rozmyslat, ked ona uz teraz riesi to ako budu na nu sestricky pozerat....fakt...nerozumiem....PS : Mam vysku, nemam skostnatene nazory, ale jednoducho sa mi zda prilis odvazne dat v dnesnej dobe dietatu meno Bonifac ci Gertruda...
@leak61 prepac, ale mas skostnatele nazory. U mna zatial ziadne meno v zivote nevyvolalo usmev. S vynimkou toho, ked niekto komoli mena. Ze napr Jessicu nazve Dzesika (pis ako pocujes).
Tiez nerozumiem, cim je Bonifac ine ako nejaky Damian, ci Nicolas. Meno ako meno. Len kedysi to boli nepouzivane mena a dnes sa tak vola kazde druhe dieta. Tak o par rokov mozno aj Bonifac bude beznejsie.
@anglicanka1981 Ariel je MUZSKE meno.Nie zenske.Ariel Sharon-izrealsky politik bol MUZ. Andrea je talianske muzske meno a vyslovuje sa s dlhym E.Andrea Casiraghi monacky princ.A Bonifac by som decku nikdy nedala to meno znie nepekne,nechapem prec ho ta zena chce dat svojmu dietatu?Je tolko pekne znejucich mien.Ze Bonifac nieje rozsirene meno ma ten dovod ze sa proste ludom nepaci a Servac je este horsie 😀
@pettulka22 prečo ste potom dali meno Petronela keď ju tak od malička nevoláte? ja v tom fakt potom nevidím žiadny význam. Veď pokiaľ ste chceli Nelu - keďže ju tak voláte, prečo ste ju tak nezapísali? veď Nela sa bežne dáva
@sashabb Hlavne kôli tomu lebo ked som ja bola dieta tak napriklad moje meno Petra nebolo v kalendari a mna to ako dieta dost mrzelo ze nikdo nevedel kedy mam meniny,tak som nechcela aby aj dcera mala tento isty problem kedze ked som jej ja pred skoro 8rokmi davala toto meno tak nebolo v kalendari a neviem ci uz vobec je.Tak preto sme jej dali meno Petronela aj ked sme vedeli ze ju tak volat nebudeme. pre niekoho mozno blby dôvod 🙂 ale pre na nie.
@kuwait no to je sice pekne, ale ziju na Slovensku a keby nazvali chlapca Andrea, tak neviem, ci by im to vobec preslo cez matriku a urcite by mal s tym viac problemov ako s takym obycajnym Bonifacom. Ariel poznam len malu morsku vilu a ta teda bola zenska. Ja viem ,ze v zahranici je kopec mien, ktore su unisex.
Mne sa tiez az tak nepaci, ale mne sa nepaci ani Palko a mne sa ani pacit nemusi. A tebe tiez nie.
@pettulka22 tak ja som od teba o dva roky starsia, ale o tom, ze by meno Petra v kalendari nebolo nic neviem. odjakziva som oslavovala meniny na Petra a Pavla, v kalendari bolo uvedene Peter a Pavol, Petra. ale pre istotu si to este overim u mamy 🙂
@anglicanka1981 Tá morská víla sa volala Arielle. 🙂
nedala... lebo sa mi nepáči.... ale je to meno, zapísané v kalendári, takže smelo... 😉
ja osobne by som si také nedala, ale je to na vás
@janulka24 - trosku ma prekvapuje, ze sa na taku vec pytas tu, na MK! 😉 Ja som len chvilu zacala googlit, lebo som si bola ista, ze toto meno ma nejaky povod a nejaku historiu a zistila som, ze meno Bonifac ma dokonca alternativy v mnohych dalsich jazykoch (cize argumenty typu "dnesni mladi cestuju...ako to len pre boha budu vyslovovat v anglictine?" su dost od veci, odhliadnuc od toho, ze sorry...ale keby sa kazdy anglican, talian, spaniel zamyslal nad tym ako sa bude jeho meno vyslovovat inde vo svete, tak sme asi vsetky Emy a chlapi asi vsetci Svenovia 😀 ). Pozri napr. tu:
http://www.behindthename.com/name/boniface
A ze sa mu deti budu smiat? Tak ako niekto vyssie pisal pokial vy v nom vybudujete pocit, ze na svoje meno ma byt hrdy, ze ho dostal preto a preto, tak sa na deti moze vykaslat. I ked jasnacka, ze beriem to, ze to je krute v tom veku ak k niecomu takemu pride! Nasa generacia sa napr. ale vysmievala vsetkym Dorotam, volat sa Kubo bolo tiez skor za trest a dnes?? Samy Kubko, sama Dorotka... Urcite chodte do toho, ak sa vam to meno paci a na tvojom mieste by som sa vobec nepozastavovala nad nazormi studovanych hlav tu s uzasne liberalnymi nazormi, ktore ti ale aj tak napisu ci si normalna!?!
@janulka24 nezvyknem prispievať, ale na toto Ti chcem zareagovať. Náš synček má ojedinelé meno, sestrička pri pôrode mala nemiestnu poznámku k menu a neskôr aj k priezvisku partnera, pamätám si to ako dnes (ale nezasiahlo ma to, už som bola imúnna). S menom mala problémy aj rodina, aj okolie a úprimne? Keď sa narodil, všetci ,,prezliekli kabáty,, a vidím, že ľudia na ulici ho poznajú, aj keď ho nikdy nevideli, lebo o ňom počuli :D a my sme v konečnom dôsledku veľmi spokojní, že sme nedali na tlak okolia, lebo si myslíme, že by sa náš syn nemohol volať inak, nechaj to na intuíciu. PS: Bonifac je za mňa krásne meno. Neskracujte/nehľadajte skratky ani moje meno neskracovali a všetci si zvykli ma oslovovať Barborka.
@janulka24 moja známa tak ospevovala meno Tea, ako sa jej to meno páči aj jej manželovi. A tak dali svojej dcére meno Tea. Potom, keď chodila do školy, tak deti ju nevolali Tea, ale čaj. A koľkokrát to oľutovali. Dievčatko z toho bolo nestastne. Tak sakra si to veľmi dobre premysli. Či tvoj muž by bol rád, keby bol Bonifac.
Ja osobne nie,poznám to ako meno pre kocúra
@janulka24 kľudne daj to meno okrem iného, je to rozprávkové meno 🥰
Moja mama, má 70 rokov a volá sa Claudia. Na tú dobu, keď bola dieťa vec nevídaná. Pripadala si ako exot, potom si zvykla aj ona aj okolie. Mama môjmu staršiemu bratovi, dala meno Matúš. Vtedy ho nemal žiaden chlapec. Pri mne, ju od experimentov odrádzalo okolie a dala mi meno Jana. Spôsobila však iba to, že som sa celý život cítila neviditeľná.
Meno má byť jedinečné ako dieťa samé. Takže smelo do toho.

zienky, pisete o kombinacii mena a priezviska. pisete o dorote krakovej (osobne sa nad takou kombinaciou nepozastavujem, ale chapem tie, ktore to prekvapilo 😉 ). a myslite aj na to, ze dorota krakova sa raz vyda a bude sa volat inak ? tak, ze to bude niekomu zniet lepsie ako teraz ? a po druhe, mozno uz vydata je a doteraz sa volala inak ... ano, u muzov tento "problem" nie je. je to vobec problem ? nie vsetci mrkvickovci sa trapia, ci ?
mam dobreho kamarata, vola sa ado hanus; kedze francuzi nevyslovuju H, citaju to ako anus co znamena otvor traviacej sustavy, cez ktory evakuujeme jedlo. rit. no a ? usmeje sa a povie, nie, volam sa hanus. blbec sa bude smiat nadalej, normalny clovek sa ospravedlni a usmieva sa mozno v duchu ...