Darček partnerovi na stužkovú

11. okt 2023

Ahojte, poraďte prosím nejakú drobnosť ako darček pre partnera na stužkovú. Dievčatám nosia partneri zvyčajne kyticu, prípadne náramok, prívesok, voňavku a pod.. Ale čo chalanovi? Ďakujem za tipy. 🙂

sissy27
11. okt 2023

Z mojich skúseností nechodia na stužkovú ako partneri, bavia sa ako trieda všetci spolu, žiadne darčeky si nikto nedával. Kvety sa kupovali pre učiteľky a pre triednu darček. Ale medzi sebou si decká nedávali nič. Nemýliš si to s venčekom? Tam idú v pároch, a u nás si vymieňali malé ozdobené venčeky a nie len pár medzi sebou, ale aj ostatným, s ktorými potom tancovali.

vulka
11. okt 2023

U nás som videla ako dievčina dala kamarátovi pero s akýmsi nápisom(akože úspešný maturant, či také čosi).

sissy27
11. okt 2023

a teda ak myslíš, že slečna si pozve priateľa na svoju stužkovú - tam myslím, že stačí že zaňho zaplatila večeru.

autor
11. okt 2023

@sissy27 naopak, partner pozyva dievca na svoju stuzkovu, ako vdaku mu chce dat darcek..

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
11. okt 2023

Čo? A to sa kde takto robí? Ešte som o tom nepočula.

emka530
11. okt 2023

My sa akurát chystáme v piatok. Darčeky sa partnerom nekupujú, veď niekto má miesto partnera súrodenca, to by bolo divné keby jemu kúpila...
Akurát mám takú trocha dilemu. Aj u vás sa za partnera platí navyše? Že kto má, zaplatí navyše, kto nemá, platí sa z vyzbieraných peňazí? My s mužom si veru nepamätáme takéto čosi...podotýkam, peňazí sa vyzberalo dosť pre všetkých.

januska12323
11. okt 2023

U nás sa žiadny frajeri nepozývali, asi by museli sedieť na chodbe.

alex49
11. okt 2023

frajerov sme nemali na stužkovej, ani ostatné triedy, tiež som nepočula o nejakých darčekoch. Darčekom pre maturantov je samotná stužková, ved sa na nu 4 roky skladali. Pozývali sa rodičia, ak boli rozvedení, tak prišiel rodič so súrodencom, alebo novým partnerom. Neviem o tom, žeby prišli aj frajeri, možno prišli neskôr. A tí frajeri aj sedia spolu? či z rodičmi? lebo my sme mali stôl maturantov, stôl učiteľov a rodičov.

koniarova
11. okt 2023

Načo by som tam brala frajera? My sme tiež mali bez. Len spolužiaci. Vy to máte nejaké moderné 😁

emka530
11. okt 2023

@koniarova ja som pred 23 rokmi frajera mala 🙂)) asi iný kraj, iný mrav...

koniarova
11. okt 2023

@emka530 áno. Bude to tak.

sissy27
11. okt 2023

Autorka: Neviem, nejako nevidim dovod na darcek za to, ze je slecna pozvana 🙈 a zvazila by som, ci nebude jedina priatelka niekoho a nebude bokom, resp si on neuzije vlastnu stuzkovu, lebo sa bude venovat jej. Ako pekne gesto, ale naozaj na zvazenie.
@emka530 u nas sa z vyzbieranych penazi platilo len za maturantov, vsetko ostatne zvlast. Niekto mal len rodicov, niekto len mamu, niekto to ponal “na hujera”. Ale frajerov / frajerky sa dohodli, ze nechaju doma, nech sa mozu zabavit spolu bez toho, aby sa museli venovat cudzim.

himedzi
11. okt 2023

Ked som šla chalanovi za partnerku, doniesla som mu fľašu a nejakú drobnosť (hrncek, pero s menom, mydlovu kyticu pre mužov s mydlom v tvare fľaše atď. Niekto da do obalky 50€). Určite sa patrí niečo doniesť.

himedzi
11. okt 2023

@koniarova tak väčšinou všade....

kataleya
11. okt 2023

Bola som na stužkovej 3x. Na mojej stužkovej mi dal partner darček strieborný náramok. Na ďalšej som bola ako partnerka a nevymenili sme si nič. Na tretej som bola tiež ako partnerka a dal mi toho viac. Už nepamätám presne čo. Ďakoval mi, že som s ním šla na stužkovú a vlastne som mala aj meniny, tak možno aj preto.

ibrunova
11. okt 2023

Darčeky na stužkovej som nezažila, ani som o tom nepočula, ani od frajera, slovom partner by som ho asi v stredoškolskom veku nenazývala.

kataleya
11. okt 2023

@ibrunova tanečný partner som napr. Myslela ja 🙂

kitycat
11. okt 2023

Prlne sa oblec a namaluj, nech mu ostatni zavidia