Darček pre deda na osemdesiatku. Tipy a inšpirácie?
Čau, moj dedo sa o pár týždňov dožíva 80-ky a ako každý starký "On nechce nič, všicko má".
Ešte raz sa vyjadril, že "Ja keď mam babku, tak mám všetko" :D Takže... nejaké dekorácie, prkotinky, lavova lampa, obrazy a také blbosti u neho neprichádzajú do úvahy. To by rovno vyrutil za psom.
Má rád prírodu, stále je aktívny, čiperný, chodí aj na hríby, ale kvôli medveďom ho už bars pušťať nechcú. Chodí aj na záhradku, ale tam má všetko, čo potrebuje. No a ešte má rád vodku (ale neni alkáč, len nedbá uliať). Môj najlepší nápad zatiaľ je nejaká taká drahšia vodka, možno s nejakou témou - v súdku, alebo s dajakou soškou...
Nemáte náhodou nejaké iné typy?
klobásovú tortu
@dundulica Joj no to on si udí klobásy sám, tak ako ja. Vlastne on ma to naučil. 🙂 Takže jedine, že by som niečo také vyrobil, ale toho asi nie som schopný
Môjmu dedovi urobil radosť klobúk. Už tiež veľmi nechodil do lesa, lebo by sa kdesi zatúlal, ale ten klobúk nosil po dvore a na záhradke. Alebo keď šiel na drobný nákup.
@anonym_69d814 Mojho deda som nikdy nevidel v klobúku, on nosí také tie starecké čapice s krátkym šiltom, čo si môžeš odopnúť a zatiahnuť na uši, ale žiaden dzedo to nikdy v živote neodopol, ani keď bolo vonku mínus dvesto.
Takýto poľovnícky aj s pierkami.
@anonym_69d814 Pekny, ale mojho by to asi nepotešilo. Mňa osobne hej
Opytaj sa babky, či má dedko nejaký dávny sen, miesto, ktoré by chcel navštiviť a nikdy sa tam nedostal...ak ano...zobrala by som ich na výlet...dovolenku...wellnes...
@anonym_69d814 Pekny, ale mojho by to asi nepotešilo. Mňa osobne hej
@thirstymonk OK.
Opytaj sa babky, či má dedko nejaký dávny sen, miesto, ktoré by chcel navštiviť a nikdy sa tam nedostal...ak ano...zobrala by som ich na výlet...dovolenku...wellnes...
@kvietok2012 To bohužiaľ nemá. Najradšej je doma. Je to človek z dediny, v 20ke sa prisťahoval do mesta a cíti sa ako veľmi mestský občan. Takže je to s ním ťažké. :D
ahoj, my sme davali dedovi na 80tku nove kreslo. Bola to velka zmena oproti otmu, co malo uz cez 20rokov :D bol s nim velmi spokojny. okrem toho mi napada taka malickost -- personalizovany nozik na huby. To som davala babke ktora rada chodi na huby a bola nadsena z takeho osobneho darceka :D https://www.cistedrevo.sk/hubarsky-noz-s-vlastn...
Usporiadat na zahrade grilovacku. Ale posedenie asi budete mat, to je vacsinou samozrejmost. Mozno nejake veci do zahrady, novy zahradny nabytok, zahradnu hojdacku alebo co ja viem mlady stromcek, ktory si zasadi 👍 Potom mi napadaju veci z lekarne, ze Voltaren, Detralex, Omega 3, Probiotika napr. Probiofix, Pharmmaton Geriavit alebo Centrum senior pre muzov 👍 Mozno taky zdravší darčekovy kôš spravit s vecami z lekarne 😉 Odporúčam ale kupovat z eshopov, kvoli cenam...
Do toho pridat nejakú knihu podla jeho vkusu a darcekovu kartu ci pohladnicu s venovanim 🙂
Ďalej nejaky čajík alebo kávu, oriešky ak pohryzie, nejaké pistácie alebo aj sladké čosi. A do stredu tú vodku a okolo nožičky klobas slebo slaninu 😅 Ze ved vyvažene zdrave s nezdravym 😂😇
Tieto Vianoce ja som sa asi ze prvykrat trafila babke do vkusu ked som jej dala pulover, ktory sa jej velmi pacil, bude nosit k doktorovi ☺️ Neviem ci som ti poradila? 😅
Ja si myslim, že do tej záhradky by sa určite niečo našlo, čo sa zíde novšie a týmto smerom by som išla 😊
@thirstymonk do kúpeľov by nechcel ísť? Alebo na masáž, toto sme my darovali na jubileum . A na ďalšie jubileum sa chystáme kúpiť pohodlné kreslo. Ale je to pre človeka, čo už ozaj väčšinou len sedí pri telke alebo lusti krížovky.
Patricne velka chata a cele potomstvo na predlzeny vikend pod jednou strechou. Dali sme nasmu dedkovi na 80 a vznikla tradicia, tento rok pojdeme uz 6ty rok
Moj otec je tiez 80tnik a hoci mam rada osobnejsie dary, jemu kupujem drahsi darcekovy koš s kvalitnymi dobrotami, aj drahsi alkohol to obsahuje, proste potraviny, ktore si bezne nekupi. Nie v retazci, ale specialny obchod s tymto tovarom, tam to kupim, nech to aj vyzera. Inak na 80tku dostal let balonom, to bol jeho sen...
tiež mi napadlo nejaké kreslo na záhradu , alebo nožík na huby, košík na huby , alebo nejakú skladaciu stoličku ktorú ponesie v rukách alebo hodí cez plece keď pôjde do lesa a bude si potrebovať sadnúť . alebo nejaký strom . budete mať aj pamiatku že to vysadil na 80tku . je jedno či bude ovocný a bude mať aj ovocie, alebo niečo iné .
Ja som dala môjmu otcovi na 80 tku darčekový kôš, ktorý mi urobili v mäsiarstve - ich vlastné výrobky. Boli tam klobásky, salámky, mäsá v konzerve a kopec rôznych syrov, korbáčiky, parenice.. Bol celý natešený, lebo od ostatných dostal klasiky - fľašku a sladkosti , hoci mal cukrovku, a sladké nejedol.

Môjmu dedovi urobil radosť klobúk. Už tiež veľmi nechodil do lesa, lebo by sa kdesi zatúlal, ale ten klobúk nosil po dvore a na záhradke. Alebo keď šiel na drobný nákup.