Darček pre dedka
Ahojte
Začala by som s tým, že mám 20 a pracujem pol roka. Priateľa nemám a momentálne bývam u rodičoch- odkladám si na bývanie. Dedko mal narodeniny a kým som nepracovala, darčeky rodine kupovali rodičia v mene celej rodiny. Teraz ako som začala pracovať, darčeky kupujem zvlášť. Rodičom platím “nájom” a všetky výdavky si už platím sama (účty, jedlo, oblečenie, kozmetika..).
Radila som sa s mamou, čo kúpiť dedkovi. Od nich vždy dostanem obálu s peniazmi (20-30€) - spoločne od babky a dedka. Mamina mi poradila kúpiť poukážku do potravín a čokoládku, no v akej hodnote mi nepovedala, vraj sú to moje peniaze a ako uznám za vhodné. Tak som sa rozhodla kúpiť peknú darčekovú tašku, čokoládku a poukážku za 15€. Dnes mi však vynadala, že snáď tam nechcem ísť s 15€ poukážkou, že je to trápné. Oni zvykli dávať v hodnote ako dostávajú = 20-30€. Lenže oni to dávajú spolu. Mňa poukážka , čokoláda a taška vyšla tiež cca do 20€ a ja to dávam sama , nie vo dvojici.
Naozaj je to málo a trápné podľa vás?
@ivangeline prepáč, ale trochu ostré vyjadrenie. Baba pracuje pol roka, rodičom platí nájom stravu všetko čo treba. Keby má minimálnu mzdu?! Zdá sa ti to malo z minimalky?!
Vobec to takto nekalkuluj kto komu kedy kolko dal. Ved to si potom iba vymienate peniaze 🤷 daj mu to, co si myslis, ze ho potesi a neries hodnotu daru.
Teraz citam, ze tu poukazku si sam zelal. Tak podla mna je to v pohode, ked si si ty urcila taku sumu.
@martul Keby? A ma? A dedko ma narodeniny kazdy mesiac?
@ivangeline Áno mám, dedko nie ale nie je jediný , ktorý má narodeniny. Narozdiel od nich ja dávam darčeky všetkým (oni len gratulujú bez darčekov , komu dávajú darček som len ja a sestra)
@ivangeline veď práve, nevieme. Tak keď neviem nepíšem, že skúpa.
Podľa mňa je aj od dedka dosť blbé,že si pýta od vnučky poukážku,môj mi vždy povedal(ešte keď žil)aby sme si neminali peniaze,ale šetrili si,veď tu nejde o hodnotu daru,ale o to,že si spomenieš,prídeš za ním posedieť a osláviť,úplne stačí 15€ poukážka,aj čokoláda by stačila,ja nechápem ako niekto môže napísať ešte aj 50€, ja by som od starých rodičov 50€ neprijala určite...smutné
Vobec by som sa netrapila a neriesila nejakych 50€. Podla mna dedka potesi aj to, ze vobec prides, najdes si na neho cas, zablahozelas mu a das mu pusu. To len svet sa zblaznil a kazdy si mysli, ze ak nedas neviem aky dar, nebude sa to ratat. Kludne mu daj tu cokoladu a 15€ poukazku, ja by som mozno aj ine spravila. Vytlacila by som "osobnu" poukazku na obed pripraveny vnuckou. A za tych 15 € by som kupila suroviny a spravila babke a dedkovi skvely obed.
My sme s traja súrodenci zložili na debnu s pivom www.ideabox.sk. Stála 60 eur, takže každý po 20. Neviem v čom je problém.
Autorka, som nemilo prekvapená, čo tu dostávaš za odpovede. Jasné, že tvoj dar je v pohode. Úplne. Veď si len teraz začala pracovať. Ty sama dostávaš od babky+dedka 20-30€. Keď to tak máte zaužívané, prečo by malo byť 20€ od teba málo? A mama+otec dávajú 30€, čiže 15 za jedného a od teba to má byť málo?! Dedko sa určite poteší, že si mu dala darček za vlastné zarobené peniaze.
Teraz pozerám, že diskusia je z marca, takže už je to asi aj tak jedno.

@basska_b On si poukážku prial