Darček pre dedka
Ahojte
Začala by som s tým, že mám 20 a pracujem pol roka. Priateľa nemám a momentálne bývam u rodičoch- odkladám si na bývanie. Dedko mal narodeniny a kým som nepracovala, darčeky rodine kupovali rodičia v mene celej rodiny. Teraz ako som začala pracovať, darčeky kupujem zvlášť. Rodičom platím “nájom” a všetky výdavky si už platím sama (účty, jedlo, oblečenie, kozmetika..).
Radila som sa s mamou, čo kúpiť dedkovi. Od nich vždy dostanem obálu s peniazmi (20-30€) - spoločne od babky a dedka. Mamina mi poradila kúpiť poukážku do potravín a čokoládku, no v akej hodnote mi nepovedala, vraj sú to moje peniaze a ako uznám za vhodné. Tak som sa rozhodla kúpiť peknú darčekovú tašku, čokoládku a poukážku za 15€. Dnes mi však vynadala, že snáď tam nechcem ísť s 15€ poukážkou, že je to trápné. Oni zvykli dávať v hodnote ako dostávajú = 20-30€. Lenže oni to dávajú spolu. Mňa poukážka , čokoláda a taška vyšla tiež cca do 20€ a ja to dávam sama , nie vo dvojici.
Naozaj je to málo a trápné podľa vás?
@ivangeline prepáč, ale trochu ostré vyjadrenie. Baba pracuje pol roka, rodičom platí nájom stravu všetko čo treba. Keby má minimálnu mzdu?! Zdá sa ti to malo z minimalky?!
Vobec to takto nekalkuluj kto komu kedy kolko dal. Ved to si potom iba vymienate peniaze 🤷 daj mu to, co si myslis, ze ho potesi a neries hodnotu daru.
Teraz citam, ze tu poukazku si sam zelal. Tak podla mna je to v pohode, ked si si ty urcila taku sumu.
@ivangeline Áno mám, dedko nie ale nie je jediný , ktorý má narodeniny. Narozdiel od nich ja dávam darčeky všetkým (oni len gratulujú bez darčekov , komu dávajú darček som len ja a sestra)
Podľa mňa je aj od dedka dosť blbé,že si pýta od vnučky poukážku,môj mi vždy povedal(ešte keď žil)aby sme si neminali peniaze,ale šetrili si,veď tu nejde o hodnotu daru,ale o to,že si spomenieš,prídeš za ním posedieť a osláviť,úplne stačí 15€ poukážka,aj čokoláda by stačila,ja nechápem ako niekto môže napísať ešte aj 50€, ja by som od starých rodičov 50€ neprijala určite...smutné
Vobec by som sa netrapila a neriesila nejakych 50€. Podla mna dedka potesi aj to, ze vobec prides, najdes si na neho cas, zablahozelas mu a das mu pusu. To len svet sa zblaznil a kazdy si mysli, ze ak nedas neviem aky dar, nebude sa to ratat. Kludne mu daj tu cokoladu a 15€ poukazku, ja by som mozno aj ine spravila. Vytlacila by som "osobnu" poukazku na obed pripraveny vnuckou. A za tych 15 € by som kupila suroviny a spravila babke a dedkovi skvely obed.
My sme s traja súrodenci zložili na debnu s pivom www.ideabox.sk. Stála 60 eur, takže každý po 20. Neviem v čom je problém.
Autorka, som nemilo prekvapená, čo tu dostávaš za odpovede. Jasné, že tvoj dar je v pohode. Úplne. Veď si len teraz začala pracovať. Ty sama dostávaš od babky+dedka 20-30€. Keď to tak máte zaužívané, prečo by malo byť 20€ od teba málo? A mama+otec dávajú 30€, čiže 15 za jedného a od teba to má byť málo?! Dedko sa určite poteší, že si mu dala darček za vlastné zarobené peniaze.

@basska_b On si poukážku prial