icon

Darček pre kamaráta môjho syna za 45 EUR

14. júl 2025

Ahojte ,malý bol na oslave svojmu kamarátovi , kamarát si vypýtal špecifický darček za skoro 45 eur plus kuriér a čokoláda ,teda vlastne maminka , darček sa musel dať vyrobiť ..objednala som , vyrobilo sa, zaplatila som , boli sme blahoželat kamarátovi , všetko super , oslava bola ok..bolo nás tam viac ..vedel čo od nás dostal , nakoľko sme dostali špecifické zadanie..
Veľmi zle som sa začala cítiť až potom ,čo mi domov zavolala maminka oslávenca ,že či je to všetko čo od nás dostal , a teda či len to. ..chcela by som ešte napísať ,že sme priemerná rodina,s priemerným platom..a pre kamaráta sa mi to zdalo aj tak dosť,a chcel to tak sa mu to kúpilo ...
Tak som jej povedala že áno , že či je to málo , a ona že veď nevadí no ...
Viac na oslavu asi nepôjdeme , chápem oni sú finančné inde , ale nie sme rodina ani nič podobné , dostal tam aj 150 eurové darčeky ale od babky , my nie sme nič len , sa kamarátia..
Myslíte že som len precitlivena?
Maminka cenu darčeka vedela ..

Strana
z4
anonym_719de7
14. júl 2025

@anonym_autor nie si,ja by som to brala rovnako z tvojho pohladu. Kamaratovi by som iba nieco symbolicke davala.

biba_18
14. júl 2025

akože fuuuha, 50€ na darček je málo? mne aj to príde uletené ... nie som si istá či by som prispela na taký darček, skôr nie ako hej ...

autor
14. júl 2025
@anonym_719de7

@anonym_autor nie si,ja by som to brala rovnako z tvojho pohladu. Kamaratovi by som iba nieco symbolicke davala.

@anonym_719de7 on je zjavne zvyknutý na iné veci , asi čakal k tomu ešte niečo iné ,aj keď to bol darček ,vyslovene podľa jeho priania..ale dosť ma zarazilo ,že maminka volala kvôli tomu , a vlastne že aj ona čakala viac ,pritom sme to konzultovali

biba_18
14. júl 2025

ale blbo by som sa určite necítila, kvôli takej trube... mrzelo by ma to kvôli synovi, to hej ... ale inak nie ...

1angelika
14. júl 2025

@anonym_autor nepíšeš vek detí ale aj tak choré, že ti volala , že či len to..to je čo za ženu? a takíto rodičia potom vychovávajú deti, ktoré sú také isté, no rozum mi zastáva nad tým fakt. Normálny človek by nikdy nekomentoval dary...a ešte takto priamo

autor
14. júl 2025
@biba_18

akože fuuuha, 50€ na darček je málo? mne aj to príde uletené ... nie som si istá či by som prispela na taký darček, skôr nie ako hej ...

@biba_18 aj mne sa to zdá veľa , ja keby sa ma niekto opýta čo malému z kamarátov , tak by som mu nepovedala darček za 50 e

annm81
14. júl 2025

Sila... že sú finančne niekde inde neznamená, že majú poňatia o tom, ako sa taktne správať. 45 eur je veľa za darček pre detského kamaráta s ktorého rodičmi ani s ním ty ako dospelá nemáš žiadny osobnejší vzťah. My vždy kupujeme tak za 20-25 eur a to žijeme v krajine, kde sú platy na o dosť vyššej úrovni ako na Slovensku. Ale tak to je len finančná stránka. Slušnosť káže, že za darček sa poďakujem a neohŕňam nos

Plánuješ aj oslavu svojho syna? Kamaráta by som pozvala do cukrárne, kúpila mu zmrzlinu a vopred vypýtala darček v podobnej hodnote.

autor
14. júl 2025
@1angelika

@anonym_autor nepíšeš vek detí ale aj tak choré, že ti volala , že či len to..to je čo za ženu? a takíto rodičia potom vychovávajú deti, ktoré sú také isté, no rozum mi zastáva nad tým fakt. Normálny človek by nikdy nekomentoval dary...a ešte takto priamo

@1angelika 6 rokov predškoláci

januska12323
14. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_719de7 on je zjavne zvyknutý na iné veci , asi čakal k tomu ešte niečo iné ,aj keď to bol darček ,vyslovene podľa jeho priania..ale dosť ma zarazilo ,že maminka volala kvôli tomu , a vlastne že aj ona čakala viac ,pritom sme to konzultovali

@anonym_autor za toľko eur nekupujem ani rodine, oni sú zrejme materialisticky založení a s tým nespravíš nič. Snažila by som sa synovi nájsť iných kamarátov.

1angelika
14. júl 2025
@annm81

Sila... že sú finančne niekde inde neznamená, že majú poňatia o tom, ako sa taktne správať. 45 eur je veľa za darček pre detského kamaráta s ktorého rodičmi ani s ním ty ako dospelá nemáš žiadny osobnejší vzťah. My vždy kupujeme tak za 20-25 eur a to žijeme v krajine, kde sú platy na o dosť vyššej úrovni ako na Slovensku. Ale tak to je len finančná stránka. Slušnosť káže, že za darček sa poďakujem a neohŕňam nos

Plánuješ aj oslavu svojho syna? Kamaráta by som pozvala do cukrárne, kúpila mu zmrzlinu a vopred vypýtala darček v podobnej hodnote.

@annm81 tým by klesla na ich úroveň, ja by som to nerobila...

autor
14. júl 2025
@januska12323

@anonym_autor za toľko eur nekupujem ani rodine, oni sú zrejme materialisticky založení a s tým nespravíš nič. Snažila by som sa synovi nájsť iných kamarátov.

@januska12323 áno rozmýšľam o Tom, pretože naozaj som mala robotu s tým , aby mal to čo chcel ..

1angelika
14. júl 2025
@anonym_autor

@1angelika 6 rokov predškoláci

@anonym_autor netráp sa pre to, viac by som nešla a nech si myslia čo chcú. Synovi by som sa to snažila nejako primerane vysvetliť.

ivik4
14. júl 2025

Dostal viac nez dost. To co je za matku 🙄

autor
14. júl 2025
@1angelika

@anonym_autor netráp sa pre to, viac by som nešla a nech si myslia čo chcú. Synovi by som sa to snažila nejako primerane vysvetliť.

@1angelika až srdce mi stislo keď mi volala ,že či to je všetko , ozaj ..ľúto mi to bolo

annm81
14. júl 2025
@1angelika

@annm81 tým by klesla na ich úroveň, ja by som to nerobila...

@1angelika spravila by som to raz a to len preto, že by som chcela vidieť, ako zareagujú. Lebo by ma vôbec neprekvapilo, keby sami očakávali veľa, ale prišli len s jednou čokoládou a páreurovou činskou hračkou.

1angelika
14. júl 2025
@anonym_autor

@1angelika až srdce mi stislo keď mi volala ,že či to je všetko , ozaj ..ľúto mi to bolo

@anonym_autor keby nedostal aj nič, alebo napr len čokoládu tak sa nepatrí to riešiť, fakt otrasné...

autor
14. júl 2025
@ivik4

Dostal viac nez dost. To co je za matku 🙄

@ivik4 aj mňa to prekvapilo

1angelika
14. júl 2025
@annm81

@1angelika spravila by som to raz a to len preto, že by som chcela vidieť, ako zareagujú. Lebo by ma vôbec neprekvapilo, keby sami očakávali veľa, ale prišli len s jednou čokoládou a páreurovou činskou hračkou.

@annm81 to áno , sú také typy čo nemajú chrbtovú kosť...

nyusika
Odpoveď bola odstránená
autor
14. júl 2025
@1angelika

@anonym_autor keby nedostal aj nič, alebo napr len čokoládu tak sa nepatrí to riešiť, fakt otrasné...

@1angelika to myslím že čokoládu by neprežil ani on ani oni.. kamarátke došiel vyšibať dcéru a každému šibačovi davala 2 eura ,tak aj jemu , a on nahlas pred všetkými,to len 2 eura si mi dala? 5 ročný chlapec ,otec bol s ním a nič mu nepovedal🤷

anonym_e11b2f
14. júl 2025

Dalsi vymysel. Ano dospela osoba zavola druhej dospelej osobe (cudzej, iba ich deti sa hraju), ci darcek za 45 je teda vsetko. Ach naco tieto vymyslene temy zakladate.

biba_18
14. júl 2025

kks, z malého rastie duduško ...

thereisabear
14. júl 2025

Jedine ona by sa mala cítiť zle. Aj keby len tú čokoládu doniesol alebo dokonca nič, nemá ti čo vyvolávať.

denkabemommy
14. júl 2025

Syn chodí na oslavy kamošom. Držím sa toho, že darček do 25€ (so všetkým aj čokoláda apod.) s takýmto zvláštnym správaním od ktorejkoľvek mamy som sa nikdy nestretla - našťastie. A to sú v partii rôzne finančné vrstvy. Úprimne by som si premyslela, či chcem, byť v akomkoľvek kontakte s takými ľuďmi.

autor
14. júl 2025
@nyusika
Odpoveď bola zmazaná

@nyusika nie je mi to proti srsti vôbec , ja som mu to rada dala , myslela som že sa bude tešiť , ale som smutná veľmi na to ..keby sa tešil ,všetko je v poriadku , keby mi vadila cena darčeka ,tak na tú oslavu nejdeme , moja fenka bola po operácii nádoru , musela som k nej ďalších dvoch ľudí volať aby pri nej na gauči boli ,lebo sama byť nemohla ani by som ju nenechala...a v prípade potreby išli na kliniku ,tak výhovorku by som mala ,ale oslávenec aj syn sa tešili ,tak sme to spravili takto ..ale áno pre svoje dieťa by som si taký darček od kamaráta nevypytala..napriek tomu ,dostal čo chcel,len ma mrzelo že nepotešilo. .

autor
14. júl 2025
@anonym_e11b2f

Dalsi vymysel. Ano dospela osoba zavola druhej dospelej osobe (cudzej, iba ich deti sa hraju), ci darcek za 45 je teda vsetko. Ach naco tieto vymyslene temy zakladate.

@anonym_e11b2f my sa poznáme dosť dobre, až také cudzie nie sme ..nie sme rodina a žiadne väzby ale komunikujeme normálne aj ohľadom iných veci cez mobil

luccija
14. júl 2025

Super hodnoty má ta mama nechcem vedieť čo naučí syna do života.Drzost nad drzosť.Na to, že to je kamarát s deti majú 6 r je to vysoká suma.Babka nech mu kúpi aj tryskac🤣

autor
14. júl 2025
@luccija

Super hodnoty má ta mama nechcem vedieť čo naučí syna do života.Drzost nad drzosť.Na to, že to je kamarát s deti majú 6 r je to vysoká suma.Babka nech mu kúpi aj tryskac🤣

@luccija ono malý asi nevie celkom ,ale neviem ako to má v hlave usporiadané ,keď 2 e boli málo za šibačku ..lebo keď sa k nám príde hrať je normálny ,naozaj ..
Tam mu mali asi oni vysvetliť alebo ona nemusela volať či to je všetko , nakoľko keď voláme ohľadom iných veci je úplne v poriadku, ale asi proste keď sa jedná o ich syna ,asi len najdrahšie a čo najviac ..inak si to vysvetliť neviem

colsami
14. júl 2025

Cele chore. Tu niet co viac dodat.

zmrzlinka2021
14. júl 2025
@anonym_autor

@luccija ono malý asi nevie celkom ,ale neviem ako to má v hlave usporiadané ,keď 2 e boli málo za šibačku ..lebo keď sa k nám príde hrať je normálny ,naozaj ..
Tam mu mali asi oni vysvetliť alebo ona nemusela volať či to je všetko , nakoľko keď voláme ohľadom iných veci je úplne v poriadku, ale asi proste keď sa jedná o ich syna ,asi len najdrahšie a čo najviac ..inak si to vysvetliť neviem

@anonym_autor problém nie je to dieťa, on je malinký, ale vy dospeláci. V živote by som nedala za darček 45 eur. My v rodine deťom max do 25 eur.

Strana
z4