Darček pre muža k 50tke

lucitta9
30. dec 2023

Ahojte, prosim nejake napady, inspiracie na darcek pre muza k 50tke. Je to manzelov bratranec, zije v CZ, videla som ho 5x v zivote a vobec netusim ake ma konicky, co ho bavi a aky je. Moj muz je typicky chlap, on nevie co by ho bavilo, vraj kedysi hraval futbal, ale davno sa uz tomu nevenuje. Je to velmi dobre zabezpeceny muz, ma uz dospele deti. Cize peniaze nepripadaju do uvahy. Vylucila som aj poukazy na wellnes, pobyty - to vsetko si poriesi sam, cestuju vela, celkom su v tom narocni takze takyto darcek radsej nie. Prakticky darcek tiez nie, maju fakt vsetko. Chcela by som nejaky skor neutralny darcek, kedze ho velmi nepoznam, ale zase na urovni, mozno jemne vtipny. Je vzdelany, rad cita ale netusim, aky zaner ma rad. Ale ak mate tip na zaujimavu knihu, urcite uvitam. Financny limit nemam ale prehnany dar davat nechcem. Pozname sa fakt malo.
Dakujem za kazdy napad 🙏 ja uz si mesiac lamem hlavu a nic som nevymyslela

madeincssr
30. dec 2023

@lucitta9 no toto už vyzerá len na nejaké umenie (pochodiť po predajných galériach). Alebo nejaký originálny umelecko-remeselný výrobok - napr. parádny nôž od majstra nožiara, alebo nejaký krásny a/alebo [aj] užitočný výrobok od umeleckého kováča. Ešte ma napadá kvalitný luk na lukostreľbu, šípy a slamený terč, alebo parádnu kušu. Ale dobre situovaný muž už také možno má.

h2
30. dec 2023

@lucitta9 Prečo to riešiš ty??? Je to bratranec tvojho muža. Toto ja nikdy nepochopím, prečo sa ženy vždy do tohoto angažujú. Chlap povie, že "ja neviem, vyber ty" a ty, ktorá tiež nevie, lebo ho nepozná ani zďaleka toľko, čo tvoj muž, si už mesiac nad tým lámeš hlavu. Je to jeho bratranec, tak on nech nie je lenivý a pohodlný, ale nech pekne vyberie a aj kúpi!

lucitta9
autor
30. dec 2023

@madeincssr obraz mi napadol tiez, ale netusim aky typ umenia sa mu paci. Ale to umelecke kovacstvo ma zaujalo, skusim nieco pohladat. Dakujem krasne 🙂

madeincssr
30. dec 2023

@lucitta9 nemusí to byť obraz. Sám som niekedy prekvapený, aké pekné veci majú v rôznych art predajných galériach. A to sú práve veci, ktoré si obvykle človek sám nekúpi, hoci sa mu páčia. Prejdi nejaké fyzicky (spravidla vo väčších mestách) a nechaj sa inšpirovať.

lucitta9
autor
30. dec 2023

@h2 ja zase nepochopim preco niekto silou mocou sa potrebuje vyjadrovat ku vsetkemu aj ked nevie/ nechce poradit 🤷🏻‍♀️
moj muz absolutne nevie kupovat darceky, fakt ze nie, ani len pre mna a deti… takze u nas v rodine vymyslam darceky ja 😉 vobec mi to nevadi, on zasa zabezpecuje ine veci v nasej rodine. tebe to mozno pride nepochopitelne a mate to doma s manzelom inak rozdelene a je to len vasa vec. ja ti do toho nejdem kecat a poucovat ta 😉

lucitta9
autor
30. dec 2023

@madeincssr dakujem ti za dobru radu 👍 urcite nieco taketo pozriem

h2
30. dec 2023

@lucitta9 Ale veď zjavne s tým máš problém aj ty. Keby si napísala, že u vás doma vyberáš všetkým darčeky ty, lebo ti to ide najlepšie, preto si aj jeho bratrancovi vybrala, nepovedala by som na to ani mäkké f. Ale zjavne sa s tým trápiš už mesiac, kým tvoj manžel to pustil z hlavy presunutím zodpovednosti na teba. Ale keď sa ti to zdá v poriadku, tak sa tráp ďalej. Hoci tebe to tak nepripadá, ja som ti svojou odpoveďou chcela pomôcť.

anjelok
30. dec 2023

Darcekovy kos s kvalitnymi pochutinami. Tomu sa potesi kazdy, je to neutralne.

madeincssr
30. dec 2023

@lucitta9 ešte ma napadá niečo pekné, vkusné, tradičné ručne vyrábané slovenské v novom šate (pre dnešného človeka). Myslím, že s týmito vecami už existuje aj webshop - pogoogli niečo okolo čičmianskych vzorov. Alebo možno to pozná niektorá MKáčka/MKáč a poradí.

stanulienkat
30. dec 2023

@madeincssr obraz je velmi specificky dar. Malokomu sa zavdaci. Cicmiansky vzor, alebo umelecke kovacstvo by u mna letelo do kosa.
Ideal je nieco neutralne, vo sa zuzitkuje, ako pise
@anjelok .

lucitta9
autor
30. dec 2023

@h2 to ze v tomto pripade s tym mam problem neznamena ze
1/ aj pre ostatnych neviem vyberat darceky
2/ ze by s tym moj muz nemal este vacsi problem
Ak si mi chcela poradit, tak ti uprimne dakujem 🙂 z toho ako si to napisala som skor citila kritiku ako to mame doma zle nastavene. Ako som uz napisala - moj muz darcek vyberat nemoze, to by nedopadlo dobre 😉

vler
30. dec 2023

@lucitta9 poukazku do knihkupectva

zuzanka.zuzu
30. dec 2023

@lucitta9 ešte dôležitá info - idete na oslavu? veľkú či menšiu rodinnú? hotel alebo gril v záhrade? či len to posielate?

sense
30. dec 2023

Kvalitné víno, vo veľkosti magnum s vlastnou etiketou., darčekový kôš. Nejaký gurmán zážitok. Človeku ktorý má všetko a prakticky na všetko je to prakticky jedno, na dary si nepotrpi, aspoň teda cvo name my v okolí ľudí.

muchotrafka298
30. dec 2023

Ja by som urcite nekupovala vec ako obraz alebo akykolvek umelecky predmet, ked toho cloveka nepoznam. Mozno ma vztah k takym veciam a mozno vobec nie, nemusi to byt ani jeho vkus. Zobrala by som neutralny dar, darcekovy drahsi kos, daju sa kupit rozne vyrocne alkoholy. Toto je za mna neutralny dar cloveku, ktory si neurazi, nenadchne, ale vzdy lepsie ako socha za stovky EUR, ktora mu bude stat niekde v pivnici alebo v garazi, lebo co s tym? Daju sa kupit aj repliky novin z dna narodenia, to tiez je taka vtipna sranda. Pokial neidete na oslavu, neriesila by som nic. UTiez by som nedavala nic ludove, so slovenskym motivom, lebo to tiez nie je podla vkusu kazdeho.

rebrambora
30. dec 2023

Fuu tak umenie alebo kniha su dost odvazne dary. Podla mna kvalitny noz potesi kazdeho.

danica2711
30. dec 2023

darček neporadím, ale keď spomínaš knihu, tak ak je to sčítaný a vzdelaný človek skús Buzalka, Juraj: Postsedliaci. Nie je to kniha pre každého, ale je pozoruhodná. A inak, ak muž aspoň tuší, čo pije, tak kvalitnú fľašu a máš vystarané

tykat
30. dec 2023

@lucitta9 nejaku dobru archivnu whisky alebo kvalitny rum. Alebo paradnu kolekciu Tatratea.
Obraz by som nekupovala.

lucitta9
autor
30. dec 2023

@zuzanka.zuzu ano, na oslavu ideme…bude to v hotelovej restauracii. Je to rodinna oslava, zelal si tam mat celu rodinu. On mal narodky uz pred Vianocami, ale oslava bude az koncom januara.

Flasu kvalitneho vina uz pre neho mame, ale inak darcekovy kos s pochutinami asi nie. Ja neviem, dostali aj nasi na 60tku obrovsky kos a polovicu z toho nechceli, nevyuzili.

Praveze on urcite umenie oceni, len sa obavam, ci sa trafime do vkusu. On mojmu manzelovi tiez daroval obraz k narodeninam. Moj muz ho ma v pracovni. Len obraz by som si ja netrufla vybrat.
Ten noz ma zaujal - nejaky kvalitny, speci. Mozno uz nejaky ma, ale to moze mat vsetko.

Dakujem vam za vsetky napady 🙂 je fajn mat aj dalsie nazory 👍

janinah
30. dec 2023

Máš jeho fotku? Objednaj karikatúru.Kolegyna dala pre tiež takého čo všetko má a bol nadšený .

lucitta9
autor
30. dec 2023

@janinah to je tiez skvely napad 👍 dakujem 🙂

jaja20
30. dec 2023

@lucitta9 Mňa zaujalo toto.
Idem to objednať manželovi k narodeninám. Samozrejme, fľašu doplníš podľa vlastného výberu.

muchotrafka298
30. dec 2023

@lucitta9 znalcovi umenia sa musis trafit do jeho vkusu, ci zbiera konkretne druhy (olejomalby, grafiky, a pod.), nejake obdobie, pripadne autora. Vtedy to ma podla mna vyznam. Ale kupit len tak "pekny obraz" co sa Ti paci, moze stat kludne aj niekolko tisic, je velka skoda a zbytocne utratene peniaze. Teraz je vela mladych sikovnych umelcov, ale nikdy nevies predpokladat, ze ci ich cena porastie alebo nie. Nedavno som bola na vernisazi, kde vystavovalo viacero umelcov a jeden z nich ma svojimi nekonvencnymi dielami (opalujuci sa banan, odkusnuty donut na skejborde, traja krali s mobilmi a tak) celkom oslovil. Napriek tomu, ze tie grafiky nie su drahe (500-700 EUR), pacili sa mi, tak som si nevedela predstavit, ze kam by som si to doma zavesila. Lebo by sa mi to nehodilo nikam.
Kedze ho az tak dobre nepoznate,ja by som akykolvek "obraz" vylucila.

lucitta9
autor
30. dec 2023

@muchotrafka298 ano, obraz som hned vylucila, vobec by som si netrufla kupit, ked neviem aky typ umenia ma rad.

drobcek26l
30. dec 2023

@lucitta9 skús pozrieť na FB profil tohoto pána. Robí umelecké nože, dýky, brošne na opasky. Ešte tam vyrazí aj meno. Možno by to nebol zlý dar...

lucitta9
autor
31. dec 2023

@drobcek26l dakujem 🙂👍 pozriem

april171
31. dec 2023

@lucitta9 ak knihu, tak možno nejakú o umení, prípadne ak pije kvalitné víno, tak niečo o ňom
Alebo poukaz do Michelin reštaurácie, ak žije v ČR, tak v Prahe je určite aspoň jedna, prípadne vo Viedni, ak by bol napríklad z Moravy.
Alebo sa zvyknú dávať nejaké vyhliadkové lety, či už balónom, vrtuľníkom ...
Alebo nejaký kurz varenia, napríklad príprava steakov

petrooshka
2. jan 2024

@lucitta9 ak by si sa rozhodla pre nieco z umeleckeho kovacstva, odporúčam Meridius - umelecké kováčstvo ❤️ vyrobia ozaj cokolvek 💪👌

reenie
2. jan 2024

@lucitta9 pozri Diela a dielka pár vecí sme tam už kúpili..