Darček pre náročnú mamu
Ahojte, vzdy viete poradiť. Čo kúpiť mame? Je tesne po 50ke.Ja uz fakt nemám fantáziu. Knihy nečíta, darčekové poukážky neznáša, šatku, rukavice dostala minulý rok, darčeky z fotiek tiez nemusí, kupila som jeden kozmetický balíček YR a chcela by som este niečo. Dakujem Vám za nápady.
@ladyelsa87 Poznám to aj ja. No u našej mami sa osvedčilo len narovinu sa opýtať, čo by konkrétne chcela, lebo presne to skončilo ako s tvojou, že ofrfľala, neraz povedala akú kravinu sme kúpili alebo dostala od niekoho a pod., dokonca raz aj veľmi nepekne odmietla dar k narodeninám, lebo sa jej nepáčil a ešte sa aj nahnevala na nás a sklamaná bola - to sa stalo, keď sme boli ešte malé deti so sestrou, oco nás zobral do obchodu nech jej niečo vyberieme, lebo nevedel sám čo, a mama vtedy poslednú dobu neustále doma nadávala, že nemá poriadu kabelku do práce, robila v poisťovni vtedy ešte, a tak sme jej vybrali jednu veľmi peknú- trošku elegantnejšiu, ale pravda nechali sme bloček, aby si ju mohla ísť vymeniť, keby niečo. Veľmi sme sa tešili, keď si darček rozbaľovala, čo naň povie. No poviem ti tá jej reakcia, až takú negatívnu sme nečakali...nám so sestrou bolo do plaču aj ma pri srdci zabolelo, a otec sa vtedy veľmi nahneval, od vtedy sme jej nič nekupovali bez toho, aby sme sa nespýtali, čo by rada,prípadne len dostala peniaze nech si kúpi čo chce...
To pises o mojej mame😁😍😘 ma vsetko mozne😆 uz zo zasady kupujem len kozmetiku kt pouziva a viem ze ju bude pouzivat ona❤️ Vyuzije, neposuva dalej a je spokojna🍀 uz nespekulujem ani sa jej nesnazim robit extra prekvapenia bo furt to potom posuvala po rodine a mne luto ze 30-40€ darcek skoncil inde. 4 rok kupujem to co viem ze pouziva a sme spokojne obe😁
@moonlight1210 da sa to predsa povedat aj arogantne, aj s citom, nie ? Ale beriem, mozno by bolo vhodnejsie urobit to napr. na meniny ako na Vianoce, ale urcite by som rok co rok so stiahnutym zaludkom nevyberala darcek pre 50 rocnu zenu, co je mlada baba a nepocuvala jej frflanie. A keby mi povedala, ze o ten darcek ani o dalsie nestoji, tak by som jej povedala iba dobre. Ja si nenecham zneprijemnovat zivot ani vlastnou mamou. Keby bola starsia, zahryznem si do jazyka, ale v tomto pripade nie. Urcite aj sama poznas ludi, ktori dokazu "sprijemnit" kazdu oslavu, svadbu, dovolenku. Preco by to ostatni mali tolerovat?
@ladyelsa87 ja som riešila niečo podobné niekoľko rokov. Narodeniny, meniny, vianoce, Mikuláš... Už dva roky im dávam k sviatkom aj ocinovi aj mamine peniaze. Normálne do obalky, k tomu kvety alebo fľašu ak má sviatok otec a hotovo. A vieš čo mám pokoj. Bolo mi ľúto ze čokoľvek som vybrala nebolo dosť dobré, biele, čierne, tvrdé, mäkké,... 🤦🤷♀️
A myslím ze aj oni sú spokojní.
@elizabet173 poznam takych. Ale tito frflaci su najcastejsie ludia, ktori su vo vnutri prekvapivo krehki. A v podstate oni ten darcek/dovolenku/navstevu/... ofrflu, ale cakaju, napr. ze ten darcek dostanu, dokonca hodnotia jeho hodnotu - lebo tym si potvrdzuju svoju hodnotu, vnutorne ich ubezpecuje, ze su este pre druhych doleziti, nimi prijati.
Ale navonok sa robia silni: nic nechcem, nic nepotrebujem, naco mi to davate, co ja s tym,...
Taka reverzna hra.
Malokedy je frflac aj naozaj silna osobnost, co skutocne nic nechce/nepotrebuje a ako to povie, tak to aj mysli. A ked nic nedostane, naozaj mu to bude srdecne jedno a dokonca oceni, ze bol respektovany.
Takze ano, vedia pokazit dovolenky, sviatky, zmrazit usmev, ale zas ich treba brat s nadhladom. Hlavne ak je to rok, co rok.
Tak mu s usmevom milo povedat, ze zas je to tu. Bez toho jeho/jej frflania by to uz ani neboli tie prave sviatky. Mami, ty ked raz konecne nieco neofrfles, tak ... ma asi rovno pod tym stromcekom svihne od soku. 🙂
Alebo to podat mame s usmevom a slovami: ja viem, ja viem, co chces povedat. Na co ti to bude. Ale ked ja som musela. Povedz, ze tentoraz som sa konecne trafila.
Obratit to na humor a rodinnu tradiciu.
Alebo sutaz: kto kupi starkej darcek, ktory najmenej ofrfle, ten vyhrava od nej pusu/horuce kakao/salku hriateho s extra davkou alkoholu/cokolvek.
Autorka si mamu pozna, najlepsie bude vediet, co by zabralo.
@ladyelsa87 mam rovnaky problem, tento rok dostane aroma difuzer....ale je to peklo kazde vianoce, zvykli sme davat wellness pobyty ale cez koronu to nie je zrovna najlepsi napad :D
@ladyelsa87 ja ti napisem darceky itore som dostala. nepytapa som si ich. a su mi na prd po rokoch lezania v skrini som ich darovala na charitu: set na krajanie syrov. klucuaca miska. malovana hodvabna kravata (tu dostal manzel) bizu mimo moj vkus asi 10setov roznych. kavovar na kapsule. nemam rada ani kapsule ani plastovy kavovar na linku. caje ake nemam rada. ponozky hrube ake nemam rada. ach kiez by som nedostala radsej nic alebo peniaze. takto je to skoda ekonomicka ekologicka aj priestorova... viem ze sa ti ludia snazili a mam ich rada. posledne mojmu dietatu darovali tri deky....poslala som ich rodinam v nudzi. dela fakt staci 1 max 2...
@ladyelsa87
Podakovala by som sa jej za zivot a ze ma vychovala. Nasledne by som jej dala pusu....mozno potom prijme aj inak ten darcek, ktory bude zbytocny.
Ale uplne zbytocny.
@juliet86 presne co ma najvic serie z celej darcekovacej manie je to, ze ti kupia total kravinu a este cakaju ze budes vyskakovat pod lampu a ty len prosim ta radsej nekupuj nic a usetris cas aj peniaze - vsak stretnut sa mozeme aj tak ja necakam darceky. Koli tomuto neznasam nakupovanie darcekov a ani dostavanie darcekov, vobec mi to nerobi radost to zbytocne vyhadzovanie penazi a povinny nakup - som radsej ked sa stretneme bez toho, zeby tam bol ten podton “musis kupit darcek” - dame si obed/vecer, nejaky drink, porozpravame sa a klud a ziadny stres. Kludne vianoce za nami 😂😂
Btw - to je fakt take tazke zobrat matku do obchodov a kupit podla jej vkusu??? A nie podla tvojho alebo 20 tiet z modreho kona???
Daj deťom niečo namaľovať a zarámuj. Ak už aj takýto darček ofrfle tak ozaj neviem..ja mám takého svokra..nič nie je dosť dobré.Minulý rok mal sedemdesiatku..mojím babám som farbou ponatierala ruky nohy,obtlačili sme na veľký výkres,dokreslili motýliky a kvietky,za štyri eurá v jysku rámik a dedo plakal od dojatia ako malý..
@karmen118 ďakujem, ze chápeš 🙂 ja to neberiem, ze je zlá, ona si to jednoducho neuvedomuje, že môže svojou reakciou raniť. Len ked sa jej spýtam, co by si prosila, tak odpoveď je ze nič. No a keby nič nedostala, viem, ze by bola urazena. Takže začarovaný kruh 🙃
Dala by som jej kartu s otlackami rúk jej vnúčat.
Predplatne casopisu Miau, k tomu je aj poukazka do fann na 25 eur. Nejake masky na vlasy, nakrcnik z lanu, cinsku konvicu na caj...
@ladyelsa87 kvalitnu kabelku?
@ladyelsa87 ako cez kopírak 😀, aj moja keď povie, že nechce nič, aspoň jej kúpim obľúbenú čokoládu, lebo keby reálne aj to nič dostala, tak zas by bolo zle, by jej to prišlo ľúto atď., na to ju už moc dobre poznáme v rodine 😅. Hej no, nie sú zlé, len proste, to čo si normálne človek pomyslí, lebo nechce druhého uraziť alebo aby mu nebolo ľúto, tak povedia nahlas 🙈, plus moja mama je dosť emotívny človek, a akoby nevie nájsť ten správny stred, vždy to nejako exceluje do extrému v jej prípade...😒
Darčekovu poukážku do jej obľúbeného obchodu a nech si kúpi čo chce !
Popravda pochybujem, ze sa jej niecim zavdacis. Poznam to sama dobre. Ked sme jej kupili drahu kabelku, tak bola pre nu "tazka", ked som jej kupila drahu satku, tak to bol pre nu urcite "fake" a mohla by som menovat mnozstvo veci. Dokonca minuly rok som jej kupila za otca od Villeroy Boch taky krasny akoby vianocny stromcek s figurkami a melodiou a tiez to ofrflala. Snazim sa ju skor prinutit si nieco sama vybrat, lebo ako sa snazim, tak sa snazim, najcastejsie je to ofrflane.
@mischelag ja sa o toto uz ani nesnazim, tito ludia neocenia ze dstane kvalitnu kabelku, ze satka je hodvabna a nie polyesterova, ze dostala porcelan a nie keramiku, to je uplne zbytocne...cim nehovorim ze je to nejaka ich chyba ale proste nevidia a neoenia ze dostali nieco kvalitnejsie.
my sme minuly rok sme nasej starkej dali urobit kosik zivych ruzi a myslim ze to bolo prvykrat co som ju videla dojatu. takze mozno aj kvety mozu byt pekny dar pre niekoho, kto ich ma rad.
@nikolka1986 ja ťa chápem, čo si chcela povedať, ale ja mám skúsenosť takú, že keď sme čušali (nešlo o darček), tak pridávala plyn, vekom to totiž graduje. Vyústilo to do toho, že sa takmer nestretávame. Nešlo o moju maminu, tá bola mojou najlepšou kamarátkou, ale jednu pani z rodiny.
@moonlight1210 rešpektujem tvoj názor a páčia sa mi tvoje návrhy, viem, že niekedy človek takýmto správaním skrýva svoju zraniteľnosť, niekedy je to žiaľ manipulátor.
@karmen118 nie sú sestry s mojou? 😃 ono je to fakt dosť ťažké vybrať niečo, co poteší.
Takže ešte raz Vam ďakujem veľmi pekne za všetky tipy, som rada, ze v tom nie som sama a prepáčte, ak neodpíšem každej zvlášť, to s malým nestíham 👹
@nikolka1986 ju baví darčeky kupovať a peniaze do obálky by bola pre ňu urážka. Ako som vyššie písala, neznáša darčekové poukážky, pre ňu je to starosť navyše, aby si išla niečo sama vyberať.
@prasiatko30 ano predstav si je. Neberiem to ako povinnosť, len chcem urobiť radosť niekomu, kto ma 9 mesiacov nosil a vychoval. Nech je aká je, matku mam len jednu a znova sa opakujem ako verklík, chcela som len tipy na darčeky. Vďaka za pochopenie 😚
@ladyelsa87 alw ked vidis ze prekvapenia ju netesia tak preco to hrotit hadam tvojim cielom je urobit jej radost a ak mate uplne odlisne nazory na to co jeje tu radost urobi tak preco nie sa opytat priamo 🤷♀️ Mozno by bol pre nu omnoho lepsi darcek to, ze s tebou stravi den pochodite po obchodoch, date si kavu a obzrie si nieco co ju potesi a aj ty si vsimnes co ju zaujme a kupite to spolu a tak budete spokojne obidve ale ty silou mocou chces kupit jej nieco o co mozno ona ani nema zaujem a zase budete sklamane obidve - niekedy najlepsie prekvapenie je to co mozno pre teba vobec nie je prekvapenie
Keby si vystriehla, čo potrebuje? Ja napríklad registrujem celý rok kto mi čo hovorí, čo by bolo treba 🙂
nakupit v Yeme a dat jej to do darcekovej tasky - tak to robim ja, ci ide o kamosky, ucitelky, vychovavatelky v skole.
@ladyelsa87 My to mame podobne s niektorymi starsimi clenmi rodiny. Hocico dame, ohundru to, naco ste si robili starosti, na ine vam peniaze treba, zbytocne ste sa trapili, nechajte si to vy, nam to netreba. Niekedy je to az trapne, ako sa snazia dat najavo, ze sme si s nimi nemali robit starosti. Nevsimame si to, snazime sa kupit nieco, co vyuziju, ale "zo slusnosti" to vzdy ohundru, to uz vieme.
Listky do divadla. Zazitok. Materialne si kupi sama podla gusta.

@nikolka1986 uplne normalne by som to na Stedry vecer vybalila, tak ako ona svojim frflanim kazdy rok "sprijemni" rodine tento den. Keby mala 70 rokov, sklopim usi a nejako prezijem. Ale zase by som si nelamala hlavu s tym, co kupit, aj tak ofrfle vsetko.