icon

Darčeky od blízkych: Snažia sa vás potešiť?

Včera o 09:48

Ahojte zeny..taka trosu netradicna otazka ale..ked mate nejaky sviatok alebo su vianoce a pod..vasi blizki sa vam snazia dat darcek o ktokrom vedia ze vas potesi? alebo je im to jedno a kupia vam hocico len aby to bali vybavene..a je im fuk ci vas to potesi alebo nie..hlavne ze vam daco kupia a splnili si povinnost..pisem preto lebo ja sa vzdy snazim kupit kazdemu to o com viem ze ho urcite potesi, vybrat nieco take kde prihliadnem na ich zaujimy ( napr. svokra miluje puzzle a parfemy..svagrina miluje kozmetiku a sport..tak vzdy im nieco z tohto kupujem alebo darcekove poukazy..mna moja svokra a svagrina poznaju uz 11 rokov ale nikdy v zivote som od nich nedostala darcek ktory by ma potesil resp..ja milujem zahradu, bytove dekoracie a historicke romany..nikdy ale nikdy mi nic v suvlislosti s tymto nedarovali pritom dobre vedia co mam rada..a co ma bavi..napriklad na posledne narododeniny mi svagrina darovala akusi scif knihu o umelej inteligencii pritom ja absolutne tuto temu nemusi kazdy kto ma pozna to o mne vie ze mne sci fi nic nehovori..svokra mi darovala drahy pletovy krem..pritom ja pouzivam jednu lacnejsiu znacku uz roky ja si na toto vobec nepotrpim..proste ja neviem akoby som bola pre nich cudzia a vobec ma nepoznali alebo je im jedno co mi daju hlavne ze nieco daruju a maju somnou pokoj..len chcem vediet ci to mate tiez tak alebo niel

autor
Včera o 09:49

neberte to prosim tak ze tu fnukam zue nedostavam dobre darceky..ako male decko..ale proste len mi je to strasne zahadou..

anjelicek26
Včera o 09:51

Malokedy kupujem to, co clovek - uz vela ma, zbiera, ma ako hobby... preco? Lebo to uz pravdepodobne - sam ma, kupil by si ine, ma vyhraneny typ, chce si to kupit sam...

autor
Včera o 09:53

ok to je jedna vec..ale napriklad na tridsiatku mi chceli svagrovci darovat zoskok padakom,,pritom ja nenavidim lietadla aj vysky..mam z toho panicky strach.vzivote by som nesadla do lietadla.a oni to dobre vedia o mne

januska12323
Včera o 09:58

A inak máte aké vzťahy? My si dávame celkom dobre mienené darčeky ale veľa peňazí za ne nevyhadzujeme, nepotrebujeme sa predvádzať.

anonym_fcc4a3
Včera o 10:13

@anonym_autor tak vyslovene naschval si nerobime, ale ak clovek "vsetko ma", tazko je mu tak romanticky x-krat za rok trafit genialny darcek...

muchotrafka298
Včera o 10:14

Ja ti napisem tak, ako to je u mna. Ja si darceky kupujem sama. Nie som male dieta, aby som mala ze jejda prekvapenie. Prekvapila ma dost minule vianoce kamaratka, ktora mi dala taku misku VilleroyBoch, vedela, ze ten porcelan mam. Bolo to od nich velmi mile, ze to spravili takto. Alebo mi kavu donesu a tak. Ze vedia a pocuvaju, co chcem. Niektori davaju darceky take, co by oni chceli dostat, co je podla mna najhorsie co moze byt.

anonym_65b101
Včera o 10:24

Väčšina darčekov poteší, Len moja matka ešte nikdy netrafila ten správny, mne ani nikomu v rodine.

anonym_e40ea0
Včera o 10:58

Ano, mam taketo v rodine.. bud maju nieco s mozgom, ze si nepamataju co neznasam, alebo ma maju uplne u prdele..

anonym_21bd82
Včera o 10:59

My si nekupujeme so svokrom a svagrovcami nic, takze vybavene

anonym_d198e2
Včera o 11:05

Kupujeme si zažitky,okrem detí. Ale dopredu sa pytane,takze zoskok padakom nehrozí.

anonym_c358cf
Včera o 11:09

Absolutne to takto neriesim.Dospelaci si uz na vianoce ziadne darceky nedavame,iba manzelovi.Na meniny a narodky sme si to vzajomne ulahcili tak ze kvet a flasa ci sladke.Jediny na koho darceky myslim su deti a muz.Nie je to ani financne unosne a za mna ani potrebne.To keby som mala takto obdarovavat vsetky deti,svagriny,svagrov,rodicov,svokrovcov aj vlastnu rodinu to by proste neslo.Takze za mna su taketo tanecky okolo darov napriec rodinov tazko pochopitelne obzvlast,ked svagrina to vobec vazne neberie.
A nie,ja tiez od rodiny daty na zelanie nedostavam,nebudem ich zatazovat,viem si co chcem kupit sama.

anonym_0011dd
Včera o 11:22

So švagrinami si darčeky nedávame vôbec, od svokry vždy dostanem niečo praktické, často do kuchyne, čo v podstate nie je pre mňa ale je to vybavenie domácnosti. Ale beriem to úplne v pohode, svokra je veľmi prskticky založená, ona to nemyslí zle ale oblečenie mi nekúpi, kozmetiku nejak špeciálne nepoužívam a dekorácie tiež nie. Takže kupuje takto. Od rodičov naopak často dostávam také veci, ktorých kúpu odkladám a robia naozaj radosť.

anonym_21bd82
Včera o 11:25
@anonym_autor

ok to je jedna vec..ale napriklad na tridsiatku mi chceli svagrovci darovat zoskok padakom,,pritom ja nenavidim lietadla aj vysky..mam z toho panicky strach.vzivote by som nesadla do lietadla.a oni to dobre vedia o mne

@anonym_autor tak to by som taky darcek ani neprijala a vratila s tym, co pises, ze toto robit nebudes

anonym_4bfbb2
Včera o 11:35

Tak ani nevieš ako to berú oni. Švagriná má rada kozmetiku a šport. Tiež si moze povedať aké somariny jej kupuješ. Možno používa úplne iné veci ako jej ty vyberieš. Veď napr také Sportisimo obrovská predajňa tiež sa môžeš trafiť do niečoho čo už má alebo kúpiť nejakú blbosť na cvičenie čo nikdy nevyužije. Kozmetika detto možno si číta zloženie hľadá v kozmetike niečo konkrétne a ty aj keď jej kúpiš drahšiu absolútne jej to nemusí ani sadnúť

anonym_700e90
Včera o 14:05

Dostávam, aj dávam. Avšak ja sa snažím skôr kreatívne a skôr zážitkové darčeky dávať.

anonym_d4f34b
Včera o 14:19

@anonym_autor my si so ziadnymi dospelymi darceky nedavame. Zrus to aj Ty a usetris si cas, peniaze, nervy a sklamanie

anonym_64da5c
Včera o 14:28

Darcekovanie s dospelymi sme stopli a zijem omnoho kludnejsie. Nemusim striehnut ci svagrine su spokojne s darom a rozmyslat kazde 3 tyzdne co komu kupit na narodeniny, meniny, na vianoce a co ja viem este co. A sme vsetci spokojni

cimage
Včera o 16:15

Zruste dary a mate po probleme a za peniaze co das im za darceky si kup pre seba nieco co ta potesi. My sme obdarovavanie zrusili aj pre deti. Odvtedy sa mi hned zije lepsie a viac sa tesim na nase stretnutia.
Podla mna staci bonboniera/kava a kvety. Naco si komplikovat zivot.

anonym_538e76
Včera o 16:39

Ani raz. Muž darčeky neriesi - buď da peniaze, poukážku a vie že mám rada zlato tak stále niečo kúpi. Jediný kto mi fakt vie kúpiť vecný darček je môj otec lebo ma počúva počas roka - ale on zas ide na praktickosť čo sa mi páči lebo ma to reálne poteší a koľkokrát je to len kopa blbosti. Svagrina je za klasiku - parfum, ponožky a pod - poteší, neurazí. Ale svokra je topka ta dokáže kúpiť také nezmysly že dovi dopo - čo je kde v akcii aká lacná blbost to kúpi. Utierok mám asi 20 sad. Nepotrebujem drahé darčeky, úplne by postacila čokoláda alebo káva to ma poteší viac ako somariny

anonym_3340bf
Včera o 20:01
@anonym_autor

@anonym_autor takze z toho vyplyva ze svagrina ta nema rada a chcela sa ta zbavit 😂

windblue
Včera o 21:53

No poviem to takto..od mojej mamy dostávam už len peniaze a čokoládu. Lebo po viacerých hádkach uznala že mi v živote nedala darček ktorý by sa mi hodil akýmkoľvek spôsobom. Totálne blbosti od prkotinirk typu detský pôsobiaca peňaženke, lebo to bolo podľa nej mile a v skutočnosti úplne nepouzit3lnr až po šperky, ktoré si myslela ze by som kohla začať nosiť až na tu alergiu na kov teda. Aj také osoby sú, proste to majú v sebe, že nevedia dávať dary aj keď toho pre koho ste to určené poznajú. Tebe trebárs chceli dat knihu iného žánru aby si vyskúšala niečo ine alebo ten zoskok ich možno napadol, že by si tak mohla prekonať strach. Nám je síce jasne ze to sa nestane, ale v ich zmyslani to tak mohlo byt.

anonym_34426c
Dnes o 07:17
@anonym_fcc4a3

@anonym_autor tak vyslovene naschval si nerobime, ale ak clovek "vsetko ma", tazko je mu tak romanticky x-krat za rok trafit genialny darcek...

@anonym_fcc4a3 tak co ja viem,...ked ma svagrina rada historicke tomany, tak sa opytam, a tuto knihu mas? Alebo aky by si chcela? A kupim ten, ved to nemusi byt prekvapenie. Alebo sa spytam, ci nieco do zahrady by chcela, pripadne tiez, nech si sama vyberie a pojdem kupit alebo objednam. Ved nie su male deti a nemusi to byt "prekvapko"...my to robime teda takto.

d_ivana
Dnes o 08:27

@anonym_autor Vždy poviem svojim blízkym, čo si želám a oni povedia mne, čo by chceli. Takže áno, potešia ma.