Darček za pôrod
Ahoj kočky. Tak ma zaujíma, dostali ste nejaký darček od partnera za to, že ste mu porodili dieťa? 😀 Kade tade počúvam, či vidím že ženy dostali buď nejaký šperk, alebo aspoň pekné kvety, či dokonca nový telefón. 😀 Mám viac ako 2 roky po pôrode a ešte stále som nedostala ani ten kvet! Keď náhodou padne téma tak sa vždy pripomeniem. 😁 Pochváľte sa teda, čo ste podostávali? 🙂
@mirkaferko za piaty pôrod by som čakala skôr chladničku, vzhľadom na predchádzajúce dary 😅😂
@jullyeverest Pocula som, ze sa to dava, ale povedala som manzelovi, nech nic nekupuje. Nastastie ani nechcel. Citila by som sa divne, neviem, akoby si ma najal na porodenie dietata a zaplatil mi za to. Obaja sme chceli dieta, obaja sme cele tehotenstvo prezivali, staral sa o mna, daval na mna pozor, vsetko co sa dalo robil za mna a keby mohol, aj za mna porodi, tak ma lutoval, ze som musela prezit vsetku tu bolest. Stresoval viac ako ja, kym doma cakal a nevedel co sa deje a len cakal, ci budeme s babatkom v poriadku. A pre oboch bolo najvacsim darcekom prave babatko, ziadny iny dar by nemohol byt vacsi a krajsi. Ja by som dieta nemala bez neho a on bezo mna. Takze nic sme si navzajom nekupovali.
@jullyeverest A podla mna by nieco za porod mali dostat babatka 😀 . Matka sa aspon tesi a vie preco to vsetko musi absolvovat, babatku je dobre tam kde je a zrazu kopa stresu, adrenalinu, musi sa predierat porodnymi cestami, caka ho chladny a hlucny svet, kde musi samo jest a samo dychat a vsetky tie zlozite a tazke veci, co nemuselo robit v maternici. Babatka sa netesia z toho, ze sa narodia a keby mohli, asi by sa vratili spat do bruska. Takze my sme skor chceli kupit dcerke nieco male na pamiatku, ako to vsetko statocne zvladla. Ale tak aj tak je vsetko teraz zatvorene kvoli korone, tak nevyslo zatial.
@cervenaruza123 To iste prezival aj moj muz, cely cas pri mne, pocas tehotenstva a aj pocas porodu. A potom som od neho dostala dar (zlaty sperk - vid moje prispevky vyssie). A ver tomu ci nie, vobec ale vobec, a to do dnes, som sa necitila divne. :wink (A mimochodom, nikto mu nic nevnucoval/nepresviedcal ho, nejak to bolo cele prirodzene)
@number19 V tomto zase beriem, ze kazda sme ina a verim, ze to mnohe zeny potesi, mna by sa to ale mozno aj dotklo. Preto som to aj muzovi dopredu povedala, lebo chapem, ze by to myslel dobre ale ja by som to brala trochu negativne.
@cervenaruza123 Nechapem co by sa ta na tom mohlo dotknut. Si zena, ktora mu vynosi (9 mesiacov) a porodi dieta. Kyticka, docenienie? Co by sa ta malo dotknut ak to manzel doceni? Sa snazim len pochopit preco ten bic na seba...prijmi akceptaciu seba ako zeny od otca vlastneho dietata...
Tak ja som môjmu jemne povedala, že kamos dal žene prsteň za "každé dieťa", a nič, tak som mu to povedala drsnejšie, aj ukázala co sa mi páči, nič, tak som pri tvrdila, proste to zo mňa vyšlo raz pri hádke, lebo sak sa tváril jak hluchý a slepý a furt nič 😂🙈 a verte či nie, po tomto to už kúpil. Je to prívesok v tváre siluety mamičky s bábätkom, je to krásne, presne mal foto co sa mi páči 😂 vyzerá to hnusne z mojej strany akoby som trvala na hmotných veciach a veru tak to aj zobral 🙈 co ma mrzí. Je pravda, že ten prívesok som obdivovala ešte v tehu, ale ono stačí aj nejak pekne poďakovať a čokoládou v ruke hejze🤷♀️ 🤔 a ďalšia vec, keď muž vie co presne si želám, je nejaký problém jej raz za čas urobiť rádost? Napr po pôrode? 😁 Taky bol môj príbeh
@jullyeverest nie. Môj vie že si moc na darčeky nepotrpím, asi by som sa ho opýtala, že načo to kupoval. Všeobecne mám ďaleko od romantika, možno je to tým. Nemám ani moc rada darčeky. Keby som potrebovala auto/telefón/čokoľvek, tak si ho normálne kúpim, alebo to normálne dohodnem s mužom spolu, bez zámienky typu narodeniny, Vianoce, narodenie dieťaťa, atď. Asi som iný typ človeka ako ty.
@janai1 však hej,ale to musíš porodiť dieťa Kollárovy🤣🤣🤣🤣 mi skromnejšie dostávame prstienky.
@jullyeverest krasnu kyticu za prveho aj druheho syna... z prvej mame 2 obrazy spravene v obycacke... druha caka na spracovanie... mam sikovnu svagrinku 🙂
Mne sa snad sniva... To ako vazne darcek za porod? Ako keby uplatok za to, ze ste vynosili dieta... Ano keby ste ho nechceli... Este tie kvety zneju normalne...
@number19 No lebo ja som nevynosila a neporodila dieta jemu, ale nam. Nase, nie jeho dieta. Nemam rada, ked sa to oznacuje, ze zena porodi dieta muzovi. To dieta je predsa spolocne, nie je jeho viac ako moje.. Ze je v prirode nastavene, ze rodi zena, je uz neovplyvnitelne. Mne zase bolo luto, ze on vsetky tieto zazraky zazivat nemohol. Citit v sebe dietatko rast, hybat sa, byt s nim cele dni, nemoze ho ani dojcit... Videla som, ze mu je to luto. Mne to pride ako velka vysada byt zenou a toto vsetko zazit, odmena sama o sebe, co moze zazit a pochopit len zena, matka. A muzi su o to ukrateni, aj keby to mozno zazit chceli, ake je to vsetko krasne. O to viac energie a snahy musia vydat, aby ich dieta vnimalo ako otca.
Ale ako vravim, kazda zena je ina, kazda to vnimame inak, nema zmysel o tom nejak prilis polemizovat. Den porodu sme ale obaja s manzelom vnimali skor ako velky den pre dcerku, nie pre mna ani prenho. Aj ked este pocas tehotenstva som na den matiek od neho kvety dostala a to mi prislo pekne a prirodzene.
Ja som pri prvej dcére dostala veľkú kyticu a zásnubný prsteň a pri druhej dcére veľkú kyticu a náušnice.❤️❤️
@jullyeverest ja som dostala diamantovy prsten so zafirom lebo je to vraj kamen mesiaca september kedy sa mala narodila. Tiez som predtym o tom nepocula ze sa za porod davaju darceky. Ani to tak nevnimam ze to bolo za porod. Manzel mi povedal ze z vdaky za to ze som mu dala rodinu a ze som skvela mama. Potesilo ma to to uznavam. On je vseobecne velmi stedry ku mne aj dcerke.
@jullyeverest Povedala by som ze ziadny dar som nedostala ale to nie je pravda lebo najvacsi dar bol syn. Muz povodne nechcel deti ale zmenil koli mne nazor. No a druhy raz mi dal darcek ked sa rozhodol v 6 mesiaoch ze bude k synovi vstavat kazdu noc aj napriek tomu ze chodi do prace. To je pre mna nezaplanitelna pomoc a nikdy mu to nezabudnem.
Ja som 14 rokov po svadbe. Porodila som mu 3 deti a takisto nič som nedostala žiaden kvet dokonca ani keď je MDŽ a podobne.
@number19
@jana_eyre_2 ja som nepísala že všetky od muža drankat darčeky ale ak si tu konkrétne prečítate niektoré odpovede tak dosť báb píše ze museli mužovi niekoľko krát povedať ako sa to po pôrode robí resp že majú niekoľko rokov po pôrode a na tzv "pôrodné" stále čakajú... Tak sa do mňa nenavazajte prosím aj napriek tomu mne osobne príde dosť od veci aby mi chlap kupoval dar za to ze som mu porodila dieťa. Je to snáď naše spoločné dieťa nie jeho alebo moje a teda ak niečo očakávam tak to ze sa k tomu tak aj postaví... Môj muž nemal od prvého dňa už v pôrodnici najmenší problém postarať sa o syna prezliecť prebaliť po nosiť na rukách ak treba aj celé hodiny. Malý ma rok vie sa s ním super zahrať každý deň keď príde z prace aby som ja mala aspoň chvíľku voľno. Nemá problém cez víkend poupratovať alebo vziať malého von. A robí to preto lebo chce nie preto ze musí. Ja osobne si toto vážim oveľa viac ako hocijaký iný vecny dar za porod a tým to žiaľ v mnohých rodinách so spoločnou výchovou konci... A áno bežné dostávam kvety a darčeky keď mám sviatok... Keď treba niečo kúpiť aj väčšie do domácnosti nemá s tým problém nenapadlo by ho mi to potom akokoľvek vytknúť alebo pýtať odomna peniaze za to alebo tamto a mňa zasa to zneuzivat.... Domácnosť je naša spoločná a deti tiež takže sa k tomu obaja tak staviame... A toto je to co si na ňom vážim ak to dokážu niektoré dámy pochopiť....
@ivula0807 presne toto aj ten moj že nevedel 😀 ale aj tak mi nič nekúpil 😂 akože mne celkom bohato stačilo že tam bol somnou. Ale za tých 55cm a 4,5kg by som si aj niečo zaslúžila 😂
@zuzanka.zuzu lebo som nehľadala či tu niečo také je a založila som novú diskusiu. Nato 🙂
@vierocka888 chladničku sme kúpili niekedy pomimo pôrodov 🤣 normálne kupujeme elektroniku aj pomimo, veď pri počte členov domácnosti má stále niekto nejaký sviatok 😂🤭
Akoze za tu bolest porodu? Celkom mi stacil jeho nadseny pohlad na malu a to najprv chcel aj druheho chalana. Pri prvom aj druhom sa tiez tesil, ja tiez, nejaky darcek sme neriesili.
@jullyeverest za prve znackove saty (netusim, co ho to napadlo). A za dalsie dve NIC. A som nasrdena 😂😂😂 Ale vo vseobecnosti, moj manzel je velmi nepozorny, nikdy som od neho nedostala ani kvety, neoslavuje MDZ, ani den matiek... Ale davam to za vinu svokre, ze ho k tomu neviedla 😁
Mne muž kúpil hojdacie kreslo aj s hojdacou podnožkou, že keď prídeme s malym z pôrodnice, aby sme sa mohli hojdat spolu 😊 vedel ze o ňom snívam uz davno.... teraz čakáme druhe, tak neviem co dostanem, ale sušička by potešila, ale poteší aj kytica, nepotrpim si na drahe dary....
@kulumulu123 Nikto sa tu do teba nenavyza. Som len prekvapena, ze sa niekoho moze dotknut darcek od manzela. To je vsetko. Moj muz je presne taky ako tvoj (pozorny, pomaha, je to nase dieta...) a plus mi dal aj darcek za porod. A mna potesil a schvalujem to ako velmi sympaticke gesto voci matke svojho dietata.
@jullyeverest pri prvom kyticu ruzi ktoru si aj odniesol,lebo v porodnici su zakazane kvety.
Pri druhom krasne podakovanie za dcerku 🙂
u nás už generácie šperky.... už dedkova mama dostala, moja omama tiež, moja mama to preniesla a ocino si to osvojil- za mňa dostala prsteň s diamantom a za brata retiazku s perličkou. ex-priatel o tom tiež nepočul ale páčilo sa mu to a za dcérku som dostala prsteň s čiernym diamantom. a voláme to doma trpné :D
@jullyeverest niektorim chlapom to nedochádza. A to nielen co sa týka pôrodu ale aj narodenín, Vianoc a podobne.
Keď máš doma podobný exemplár tak namiesto večného očakávania a dufania treba rovno dovliect do obchodu pripadne pred PC kde už je nachystaný tovar v košíku a zavelit: miláčik toto mi kúpiš za pôrod.
Ja som si vypýtala tenisky vtedy (ale ja som zaťažená na obuv, pod 100 eur ani nejdem) takže adekvátny darček.
A niekoľko mesiacov som mu pripomínala že keď prídem z pôrodnice bude doma upratané a navareny poctivý kurací vývar.... A tak aj bolo
@kulumulu123 kto sa do teba naváža prosím ťa? Ty môžeš riešiť ženy že drankaju darčeky, ale už to na to nesmie nikto odpovedať, alebo ako by to malo byť podľa teba? 🤔
Mne muž nekúpil po pôrode nič. On povedal že na čo 😀 😀😀🥴🥴. Ja si ale myslím že najkrajší darček mi dal už 9 mesiacov pred pôrodom ;) a odrodil ho so mnou bez ujmy tak by som mala dať darček asi ja jemu 🙂

@kulumulu123 zase sa to zvrhava.. prečo drankat, keď ťa niekto obdaruje, vždy je to.lem potom že od neho drankas? Lebo ja neviem, môj muž nie je síce romantik, ale dary kupuje sám od seba, nemusím od neho nič pýtať a ani.by som to nerobila.. keď má nejaký chlap chuť svojej žene kúpiť čokoľvek tak je to jeho vec.. kam sme to dospeli, že ľudia musia riešiť všetko čo sa ich netýka...