icon

Darček za pôrod

jullyeverest
16. mar 2021

Ahoj kočky. Tak ma zaujíma, dostali ste nejaký darček od partnera za to, že ste mu porodili dieťa? 😀 Kade tade počúvam, či vidím že ženy dostali buď nejaký šperk, alebo aspoň pekné kvety, či dokonca nový telefón. 😀 Mám viac ako 2 roky po pôrode a ešte stále som nedostala ani ten kvet! Keď náhodou padne téma tak sa vždy pripomeniem. 😁 Pochváľte sa teda, čo ste podostávali? 🙂

ona303
16. mar 2021

Ja teda idem len rodiť, ale úplne mi stačí, ak mi manžel kúpi kvety 💐.. Aj tie čo predávajú v tescu za 2,99€
A najviac pre mňa bude, ak bude môcť byť pri mne a bude mi oporou pri pôrode.
Potom radšej kúpime niečo maličkému 🙂

horalka1986
16. mar 2021

Od ex manzela za dve deti som nedostala ani dakujem. Aj ma to mrzelo. Aspon kvety by som si snad zasluzila. Za dceru od terajsieho muza som dostala zlaty prsten, aj podakovanie,aj kvety a bombonieru.

jana_eyre_2
16. mar 2021

Už tu raz bola taká téma dávno a ženy sa začali riadne hádať 😅 túto diskusiu ešte nečítam radšej...
Keď sa narodil môj prvý syn môj muž mi kúpil šijací stroj 😂 neviem čo tým myslel, vzivote som nesila a neviem to dodnes, nemám k tomu vzťah a trpezlivosť.. ani som ho vlastne nevybrala z krabice 🙊 ale teda originálne to bolo to je pravda.. po ostatných pôrodoch som dostala kvety...

elementissa
16. mar 2021

Darcek za porod????? To je snad sen :D za co by konkretne chcela zena darcek? Za to, ze sa a mužom dohodla, ci v pripade mnohych ho DOTLACILA do dieťaťa? Ved to dieta minimálne z 50% (a zvyčajne to je viac) chcela ona. Nevidim logiku v tomto úkone

gbgb
16. mar 2021

@jullyeverest nie, za porod ako taky nic. Asi by som ani nechcela, pride mi to take divne 🙈. Ved nie som nahradna matka. Pocas tehu mi vymenil moje stare auto za poriadne, lebo sa bal o nasu bezpecnost. Ucty mame oddelene a kupi mi co chcem a kedy chcem. No sperkom sa vyhyba oblukom... To od neho nedostanem nikdy.

martaturi
16. mar 2021

Ja som dostala horu lásky 🥰❤️ manžel sa o mňa príkladne staral počas celého tehotenstva a aj po pôrode. Žiadne materiálne darčeky mi nechýbali ani nechýbajú. Ale ani ich neodsudzujem ☝️😊

romi1019
16. mar 2021

Naše druhé dieťatko som porodila teraz na Štedrý deň, takže celé Vianoce v pôrodnici. Keď som prišla domov, urobili sme si náhradný Štedrý deň. Navarila som tak, ako zvykneme na Vianoce, hrali nám rozprávky, rozbalovali darčeky. Večer mi drahý hovorí: Chcel by som sa ti poďakovať za tie najkrajšie Vianoce v mojom živote. Tak veľmi vás všetky tri milujem. Pre mňa ste zázrak. Keby mi niekto pred piatimi rokmi povedal, že budem mať dve takéto krásne zdravé deti, neveril by som. Si pre mňa tá najsilnejšia žena akú poznám, lebo to, čo si dokázala ty, ja by som nikdy nedokázal. (Priateľ je vdovec, s manželkou boli spolu 20 rokov a deti mať nemohla. Posledných 6 rokov sa o ňu staral aj o celú domácnosť). Pre mňa tie slová boli viac, ako akýkoľvek šperk. A nemyslím si, že žena musí za pôrod od muža niečo dostať. Po prvom mi síce dal (akože len tak) retiazku z bieleho zlata s príveskom slniečko. Ale tie slová pre mňa znamenali viac

number19
16. mar 2021

Ja som dostala zlaty sperk. Vitazna spermia v ramci istych velmi prijemnych okolnosti je jedna vec. Vynosit a donosit dieta 9 mesiacov vo vlastnom tele je druha. A potom byt matkou, ktoru si tvoj muz pre vase dieta ziska, lebo veri ze to bude ta najlepsia matka pre jeho potomstvo. Chapem to ako gesto zo strany muza. A dcere to predam dalej.

kuko55
16. mar 2021

@number19 👌👌👌👌krásne napísané, ja mám presne taký názor, ja keďže to bol syn budem dávať dúfam vnučke 🙏

rachelkk
16. mar 2021

Dostala som zlatú retiazku s anjelom 😊😊 a teda veľmi ma to potešilo a je to milé gesto.

banderaska29
16. mar 2021

mne sa páči myšlienka vzájomného daru - ty pre muža a on pre Teba. Za vaše spoločné dielo 🙂
ja neviem, príde mi to také princeznovské - porodila som tak mi daj darček 😀 viem, čo to je rodiť, viem, aká to je makačka. ale nečakala som nič, pretože som dary dostávala bežne. 🙂

jaskolka
16. mar 2021

Ja som dostala kvety a prsteň.

luciannka83
16. mar 2021

@elementissa hovori sa tomu bolestne😅

c_est_la_vie
16. mar 2021

@elementissa existujú i funkčné vzťahy. Existujú i muži, korí dieťa chceli. Takže ja nevidím nič zlé ak sa milujúci pár rozhodne pre dieťa. A chlap ako gentleman, ocení partnerku. Lebo on má dieťa rovnako ako ona, ale pravdepodobne 4 mesiace nechodil do práce s tým, že ho celú cestu napínalo, pravdepodobne posledný trimester nevstával každé dve hodiny na wecko, pravdepodobne počas pôrodu nemal niekoľko hodinové bolesti.
Samozrejme, najdôležitejšie je že partnerku a dieťa miluje a pomáha im. Ale ak žene podľa možností poďakuje (niekedy slovne, niekedy kyticou, niekedy bonboniérou, niekedy šperkom, niekedy autom- každý vie, čo si môže kedy dovoliť a aké má priority) tak to nie je nič odsúdeniahodné.
Mne priniesli kyticu i moji rodičia "za vnúča". Nemuseli. Chceli.

simsalabim
16. mar 2021

Mne manzel po prvom porode nakreslil obrazok 🙈 Kresli nadherne. Porod bol dlhy a tazky a takto si vyventiloval emocie, negativne aj pozitivne. Obrazok este mam niekde odlozeny. Ani jeden sme netusili, ze by mal dat nejaky hodnotny dar....

number19
16. mar 2021

@c_est_la_vie Aj mne doniesli rodicia kyticu. (Priviedla som noveho cloveka na svet) A dobre napisane. Netvarme sa ze sme rovnaki. Muzi a zeny SU rozdielni, ale (idealne) kompatibilni. Muz to dieta nevynosi a neporodi (so vsetkymi dosledkami)...hold realita. Bez neho by to dieta ale nebolo, jasne. Nie som feministka, ale realistka, kytica je minimum...ako gesto od muza za to co on skratka nemoze a my zvladneme (lebo nie vzdy je to lahke)...

duduska25
16. mar 2021

@amel presne tak. Aj mne daroval to, ze bol pri porode a bol to aj vdaka manzelovi uzasny porod. Nic viac mi nebolo treba.

haslerka31
16. mar 2021

@danieli krasne napisane ❤

qetka
16. mar 2021

ja som dostala naposledy lego bonsaj 😂
ten moj muz vie, co ocenim 🙂 a teda pre mna je to viac ako daky prsten, naramok a podobne veci, ktore by som neocenila a su to podla mna vyhodene peniaze ;)

hanka1505
16. mar 2021

@jullyeverest ja skromne, prívesok na pandoru za každé, ale to som chcela aj keď manžel že mi kúpi co chcem. Mne stačilo toto. Ale musím uznať, moj muž by mi kúpil čokoľvek, a to nie sme milionári, aj šetríme aj si kupime🙂 pred rokom mi malý oblial PC. a ten potrebujem k VŠ, tak manzel makol v praci a tajne mi kúpil novy😍ale zasa napr aj ja mu doprajem, odkladanie z rodičaku na hodinky, trosku drahšie na narodky🙂 snažím sa aby to bolo vybazene🙂 že aj on mne aj ja jemu doprajem❤️

jana_eyre_2
16. mar 2021

@elementissa keď na to chces ist takto, tak logika vlastne nie je v absolútne žiadnom dare.. načo niekto dá dar na narodeniny? Načo na meniny, Vianoce? Vlastne žiadna príležitosť nie je logická..

hanka1505
16. mar 2021

@jullyeverest a aby som nezabudla, vždy mi doprial nadštandard, lebo vedel že chcel byť sama na izbe a mohol za mnou kedykoľvek prist❤️dokonca pri druhom porode som tam Bola týždeň co stalo ako wellnes pre dvoch na celý víkend, ale nikdy mi to nevytykal❤️a teraz pri treťom sám prišiel že chce aby som zas tak bola❤️takže pre mňa aj toto bola odmena za pôrod, súkromnie a vlastna samostatna sprcha a toaleta😂možno to znie trápne, ale mne to tak po porode vyhovovalo a som happy ze jemu to nevadilo❤️😂🤦‍♀️

henka123123
16. mar 2021

2 porody za sebou ale este furt cakam na ten darcek 🤣🤣🤣🤣

schoki
16. mar 2021

Ahoj.Nic a vsetko.Stara sa o nas,väcsiu cas vydavkou plati on.Dopraje nam skoro vsetko.Nie je slovak,nepoznal tento zvyk.Az ked pomahal mojmu bratovi zohnat darcek pre svagrinu.Len krutil hlavou.Ja som mu aj zakazala mi nieco kupovat.Staci ked dostanem nieco na narodeniny a vianoce 😉

majulino
16. mar 2021

@amel presne aj moj toto, bol pri kazdom porode a bol mk velkou oporou, hladil ma, utieral pot, daval pit. Upokojoval.
To bol najvacsi dar. ❤️

evaachesa
16. mar 2021

Tak ja som o tom nikdy nepočula, ani moja mama...takže keď mi svokra darovala sadu z bieleho zlata, skoro som odpadla, prisahám, sánka dole 😱😍 mám super svokrušu...dala mi vyrobiť sadu náušníc a náhrdelník s príveskom 😊

nelca0510
16. mar 2021

@jullyeverest ja som dostala náušnice s českým granatom

kulumulu123
16. mar 2021

@danieli absolútne súhlasím. Osobne sa mi zdá dosť zúfalé drankat od kohokoľvek darčeky. Snáď som nerodila kvôli tomu co dostanem??? Ale u niektorých mi to presne takto pripadá... Kam sme to dospeli??? 😭😭😭

number19
16. mar 2021

@kulumulu123 Nikto tu nehovori o drankani, skratka moj chlap pochopil situaciu.

number19
16. mar 2021

@kulumulu123 Pochopil a docenil. (Este dodam 😉)