icon

Darček za pôrod

jullyeverest
16. mar 2021

Ahoj kočky. Tak ma zaujíma, dostali ste nejaký darček od partnera za to, že ste mu porodili dieťa? 😀 Kade tade počúvam, či vidím že ženy dostali buď nejaký šperk, alebo aspoň pekné kvety, či dokonca nový telefón. 😀 Mám viac ako 2 roky po pôrode a ešte stále som nedostala ani ten kvet! Keď náhodou padne téma tak sa vždy pripomeniem. 😁 Pochváľte sa teda, čo ste podostávali? 🙂

lubiss
17. mar 2021

nepotrebujem nic, len nech pekne pomaha to ma zaujma...ale jak ho poznam mozno cosi bude....po potrate som dostala bolestne prsten..

bororka
17. mar 2021

@romi1019 Neskutočne krásne slová ❤️

bororka
17. mar 2021

@lejduska 😃😃😃 Môj je podobný. Aj keď som ešte nerodila, ale taký nevnímavý aj na veci povedané do papule😅 Ja som asi ešte drsnejšia ako ty. Ja som sa s ním pred plodenim dohodla, že môj dar za pôrod budú nové prsia. Keďže mám predstavu, čo mi tam ostane. 😒

lelet1609
17. mar 2021

Dostala som slová, ktoré zahriali na srdci a krásnu veľkú kyticu a to, že mi bol cely čas obrovskou oporou. Viac nebolo treba 😊

basska23
17. mar 2021

Ja som nedostala nič a ani by som nechcela.
Zato mi po pôrode veľmi pomahal a aj pomaha 🙂
Nema problém umyť okna,ožehliť, navariť, oprat......
Toto je pre mňa viac ako darček

maminecka266
17. mar 2021

neviem, ako nie som nejak za neviem ake darceky, kedze najdolezitejsie je aby bolo babo a mamina v poriadku, no taka ta poriadnejsia kytica to je podla mna tak akurat

natirobko
18. mar 2021

Ja som dostala Od muža zlatý prsteň, ostala som prekvapená nečakala som nič, dal my ho hneď jak prišiel po nás do pôrodnice.., Od mamini a už nebohého tatina💔🖤Som dostala zlaté náušnice a obrovskú kyticu, no aj ľudia z rodiny ktorý chodili pozerať malého priniesli darček mne aj malému čo som bola dosť milo prekvapená..A názor na darček za pôrod mam asi taky že Sama by som si nepýtala od nikoho nič ani od muža keby nebolo jeho tak synčeka nemám 🙂Ale ak to niekto urobí ako prekvapenie že o to ne žiadate nasilu je to fakt milé

natalala
18. mar 2021

@jullyeverest ja som dostala kyticu, ale uz dopredu som muzovi hovorila, aby mi nekupoval ziadne hluposti. Dohodli sme sa, ze ked odkojim aj druhe babo dostanem nove prsia. Takze za prve dieta 1 a za druhe 2 😂 myslim, ze dobry deal.

medeaa
18. mar 2021

@jullyeverest prvy krat o tomto pocujem a pride mi to absurdne. Ved sa o mna stara a zaujima cely cas, co som tehotna. Pomaha mi, dava na mna pozor, dopraje mi co potrebujem, poskladal nabytok do detskej izbicky a aj o polnoci mi bezi na pumpu pre zmrzlinu... Najvacsi darcek pre mna bude, ked ho uvidim dojateho drzat nase spolocne babatko.

number19
18. mar 2021

@medeaa Ale ved tak isto sa staral a stara moj manzel o nasu rodinu (mna, dceru). A navyse mi dal darcek za porod. A naozaj si neviem predstavit, ze by som mu povedala "tento darcek mi pride absurdny" ??? Padlo mi to velmi dobre. 😉

medeaa
18. mar 2021

@number19 no ved jasne, nech da darcek, mne to pride skor absurdne ako nejake pravidlo alebo nieco, co sa automaticky vyzaduje, zle som sa vyjadrila. Inak kazda laskavost padne vhod, aj pocas bezneho dna mimo prilezitosti. Mna urcite bude doma cakat velka Nutela po porode 😂 tak bez daru nebudem ani ja.

habibim
18. mar 2021

Pri prvom set náušnice náhrdelník a prsteň ručne robene strieborné so zeleným kameňom, pri druhom zlaté náušnice...
Ale je fakt, ze záleží, ako kto je vychovaný... Ja žijem v zahraničí a tu je to zvykom.. A najviac ma potešilo to, že navaril, upratoval, vysaval, umýval, dal prať, povystieral prádlo, kupal malé babo a mňa pohladil celé tri týždne po každom porode, kým videl, že som po sekciach fit..

number19
18. mar 2021

@medeaa Nutela mnam. Ja som dnes kupila tulipany, pre mna a pre muza lebo sme home office tak trochu jarnej nalady.
A prisla som a povedala mu: kupila som ti tulipany a on ze dik. Som si ista ze mu to dobre padlo . 😉

sono2
18. mar 2021

Bože baby aké ste. Téma je o pochválení sa. Tak nechápem že načo odpovede typu, nedostala, trápne načo atd
Ja osobne som chcela môj muž totiž automaticky nedáva nič. Ale potom som od toho ustúpila. Ale možno si to raz kúpim. Aj tak by som si to vybrala.
Mne sa to ľúbi tiež. Je to spomienka

maryah
18. mar 2021

Hmotný darček som nedostala a ani som to nevyžadovala... No počas oboch pôrodov bol pri mne, nespal (prvý sa narodil nadránom, druhý poobede, ale celé to začalo v noci), bol mi neskutočnou oporou a veľmi mi pomáhal a to bolo pre mňa neoceniteľné 🙂

sono2
18. mar 2021

@natalala A spokojná?
Ja tiež veľmi rozmýšľam. Koľko si dojčila obe?

oliali
18. mar 2021

@luciasveckova to je ale smutna vizitka chlapa ktory sa za tolke roky nezmoze ani na kyticku tulipanov z kauflandu alebo lidla :/ mna vzdy potesi ked si moj muz spomenie... nie je ziaden romantik ale kvety do porodnice alebo na MDZ prinesie

natalala
18. mar 2021

@sono2 mame este len to prva dietatko, ma 13 mesacov a este ju kojim stale kojim. Ja sa este nacakam 🙏🏼

sono2
18. mar 2021

@natalala jaaj lebo ja končím druhé dokopy 4 roky dojčenia, ako neni to žiadna katastrofa, ja mám b ale také plné c/d ako keď som mala po pôrode prvé mesiace by sa mi ľúbili a aj koža by sa vypla.
Som myslela, že si už v štádiu rozmýšľania

elementissa
18. mar 2021

@kulumulu123 myslim, ze sa v tom iba odrazodraza malost ducha niektorych zien. A vidis, je ich dostatok, ktore porod povazuju za nejaky oceneniahodny ukon a vyzaduju VDAKU od ostatnych. Mne az trapne prislo, ked na krpcove prve narodeniny povedala mamina (svokra) pri pripitku, ze dakuju MNE, ze som sa na to vsetko dala a vdaka mojej obeti maju uzasneho vnucika. Ano, mala som hrozne tehotenstvo, niekolkokrat som balansovala na hrane zivota a smrti, cely cas doma na infuziach, v nemocnici na silnych liekoch, oblbovakoch. Prisla som kvoli tomu o pracu, v ktorej som videla potencial. Ale nesuhlasim s tym, aby mi niekto dakoval. Ved predsa sme sa s manzelom dohodli, ze dieta CHCEME... Pride mi to maximalne pokrytecke, materialisticke, slaboduche, hlupe...od zien, aby cakali vdacnost a dary za to, ze oni same chceli dieta. Lebo to potom tak vyznieva, ze dana zena rodi pre to, aby ju niekto ocenil. To naozaj nemaju nic ine, ziadnu cnost, ziadnu dobru vlastnost, za ktoru by mali byt pochvalene? Nedosiahli vo svojom zivote nic, ziaden uspech, nespravili nic pre spolocnost, nic pre druhych, nic pre Zem, aby boli ocenene? Potrebuju si dokazovat svoju hodnotu tym, ze zo seba vytlacia dieta? To je cista tragedia. Rozmyslat sposobom- mala by som byt ocenena, lebo som porodila dieta. No fakt uzasny vykon. Nikto pred tebou to nedokazal.

number19
18. mar 2021

Ja osobne sa za to ze mi muz sam od seba kupil za porod darcek necitim byt "maximalne pokrytecka, materialisticka, slaboducha, hlupa". V zivote, a to si dovolim povedat kedykolvek aj nahlas, som dosiahla vela (privatne a aj karierne) a som na seba hrda. A akykolvek darcek od mojho manzela, vratane toho za porod, si cenim a paci sa mi to. Zase nemusime byt na seba zle len preto ze niekto nieco dostane a niekto dostane velke nic.

elementissa
18. mar 2021

@jana_eyre_2 samozrejme ;) neuznavam hmotne dary. A uz vobec nie na nejake hlupe vymyslene sviatky bez hlbsieho zmyslu. Z darov tvoj zivot nebude bohatsi

kulumulu123
18. mar 2021

@elementissa no vidíš ved sociálne siete sú predsa o tom ze sa pochválim aký mám dokonalý život a dokonalú rodinu dokonalú dovolenku a dokonale všetko vždy keď môžem nafotiť tu mega kyticu XY ruzi alebo dary ktoré dostávam alebo dom či auto ktoré je lepšie väčšie výkonnejšie ako susedove lebo sú zo mňa všetci padnuti na zadok.. A áno tiež mame dom, každý svoje auto dovolenky pri mori len akosi nemám potrebu to všade zviditelnovat. A život plynie a deti rastu.... Ale ved každý si rozumie sám sebe najlepšie...

kikazoe
18. mar 2021

waw, až žasnem kam sa to dostalo.... inak, viete vlastne prečo sú tieto pre niekoho šialené tradície? vôbec nie sú umele a skôr čisto pragmatické a účelne.... darovať žene šperky- hlavne od muža bola jedna z možností ako ju finančne zabezpečiť ! ak to muž od dávna myslel so ženou vážne, dával jej dary- aby preukázal že je schopný sa postarať sa o ňu a následne aj o rodinu. prvý hodnotný dar bol snubný prsteň- podľa možností daného pána ( 1. plat až ročný výnos zo statkov za prsteň ). v prípade že sa stalo niečo mužovi ešte pred svadbou, bola snúbenica zaistená- v prípade núdze prosto predala prsteň. kedže boli aj predtým veci pred svadbou, sem tam tehotenstvo- tak sa rýchlo našiel niekto druhý a prsteň pokryl výdavky. po svadbe sa dávali šperky na veľké výročia ale za deti.... tak isto- ak muž a živiteľ zomrel, stratil sa vo vojne, nehoda- žena nebola vydaná na nemilosť príbuzných ale z predaja vedela zabezpečiť slušný štandart pre seba a deti. ( áno, píšem to hlavne o šlachte, vládcoch, neskôr o mestskej honorácií ) .toto platilo celé storočia a doteraz sa to robí- šperky nikdy nestratia na hodnote, ľahko a rýchlo sa s nimi manipuluje- pozemok si na úteku nevezmete, všade majú cenu- na rozdiel od peňazí .... stačí si pozrieť pár strán z kníh o 2WW ( ruská cárska rodina, židovské zlato..... ), potom prišiel k nám komunizmus a buuuum- veľa dobrých zvyklostí a sem tam aj zdravého selského rozumu je zrazu považované za blbosť
p.s. viem že doba je už iná, každú z nás poteší niečo iného 🙂

number19
18. mar 2021

@kikazoe Super vystihnute.
Ja som napr. od svokry dostala zlate mince, ktore ona dostala za porod mojho manzela od jej rodicov. Planujem ich dat za porod mojej dcere. Si zoberte ze 4 generacia tie iste mince za porod. (Vdaka bohu, ze nebola potreba ich inac vyuzit.) Ked uz sme pri selskom rozume, tak handry a kabelky potesia, ale to zlazo je a vzdy bola fakt ista komodita.

jana_eyre_2
18. mar 2021

@kikazoe každu potesi niečo iného, len na modrom koniku sa ženy musia pretekať ktorej názor je ten správnejši a nezabudnú to tým ostatným "milo" pripomínať..

kikazoe
18. mar 2021

@number19 jej, to je krásne..... tak nech ešte dlhoooo kolujú ako rodinná pamiatka

habibim
18. mar 2021

@number19 takéto nasledovanie generácií ja osobne v mojej rodine na svk mam a dokonca sa takto šperky za deti dedia... A paci sa mi to.. Môj manžel je cudzinec, tu majú také obyčaje od pradávna, aj v kultúre to majú, ženu obdarovať keď si ju vezme, keď mu porodí deti, keď je nejaký vzácny okamih ženy v ich spoločnom živote.. Narodeniny meniny valentin a takéto sa až tak neoslavuje ako toto.. Šperky, ktoré som ja dostala nosím a budem ich uchovávať pre moju dcéru, pre synovu manželku, pri narodeninách deti.. Čiže toto nikdy sa nestratí... Tak ako moja mamka napr.snubny prsteň od otca chce, aby ostal mne ako najstaršej, lebo vie, že ho potom prenesiem svojej dcére...
Čiže za mňa daruvanie šperkov nie je nič zlé, ak si ľudia stvoria s nimi príbeh, ktorý bude pokračovať...

@kikazoe logické vysvetlenie, len škoda, že v dnešnej dobe je to naháňanie sa za co najlepším a najdrahším, dokonca aj takí, čo na to nemaju

kikazoe
18. mar 2021

@jana_eyre_2 aj by som povedala/ teda napísala obľúbené porekadlo čo používame na tieto prípady ..... ale urazím xyz % koníka :D

natalala
18. mar 2021

@sono2 no ja uz mam jasno, ze si ich dam spravit. Ja som mala vzdy velke prsia, takze chudatka su uz teraz take vycuckane a smutne pozeraju do zeme :D takze ja potrebujem aj korekciu a z E/F co mam nejake pekne Decka pozerajuce znovu k oblakom by boli super 🙂 aj ked manzel mi stale hovori, ze sa mu pacia, mne je do placu ked sa vidim hola v zrkadle, preto som rada ze toto rozhodnutie nechal na mna.