Darčeky pre polovičky, rodičov a svokrovcov
Neviem čo im kúpiť,každý rok to je drogeria,ako to riešite Vy. U nás ešte aj švagrinam, švagrom a ich detičkam.Neviem či zas to vyriešiť tou drogeriou,alebo niejake nápady.Ďakujem🙂
skus to neako poriesit napr u nas sa daju kupit karty do obchodov vlozis tam kolko chces a das osobe kartu ta s nou ide do daneho obchodu a kupuje si co chce u nas sa to vola GIFT CARD
u nas to bola kazdy rok kozmetika ale tento rok spekulujem nad darcekovou kartou netrebe to zase prehanat uz sa daju kupit v hodnote 5-10eur z tesca alebo z kauflandu a nech si kazdy kupi co chce
my sme sa v rodine nastastie dohodli, ze kupujeme len detom a rodicom. So svagrami a súrodencami si nekupujeme. povazujeme to za zbytocne, Vianoce su o inom, nie o spekulovani, co kupit a podla moznosti moc neminut. Svokrovcom uz niekolko rokov kupujeme vstupy do wellnes, rodicom nieco uzitocne, co si myslime, ze sa im zide - nieco do kuchyne, do domacnosti. Skladame sa na to surodenci, aby sme nekupovali drobnosti, ale nieco hodnotne.
My tradicne rodicom a svokrovcom fotoknihy s fotkami deti z celeho roka a naozaj sa tomu vzdy potesia. Alebo fotokalendar. Maju radi svoje vnucence a toto su naozaj osobne darceky 😊
@kengurica a kde dávaš robiť tie fotokalendáre. Papúč už majú moji rodičia dosť. A svokrovci tiež nič nechcú.
ach tie darčeky. Mojim 4 deťom ešte viem čo a ako, ale ostatným - krstným deťom je dosť problém. A potom mi sme takí čo máme troška menej peňazí - 4 deti, zdravotné problémy 4 roč. dcéry DMO, žijeme z 1 platu..... A tie krstné deti sú práveže z dobre situovaných rodín. takže tam sa dostávajú mobily..... neviem či ich zaujmeme nejakou knihou. ale čo už peňaženka nepustí.
my dávame darčeky len deťom a rodičom, súrodenci si nič nedávame a keďže len my máme dieťa, tak kupujeme len rodičom a tí si rozkázali kalendár, ako aj minulý rok, tak som spokojná, k tomu fajnú kávičku, otcom nejakú fľašu a vybavené
My kupime svokre nieco taketo http://www.shopper.sk/zlava-386
Povedala by som, ze kolobeh darcekov zjednodusit na minimum. U nas sa obdaruvaju len deti a rodicia, my so surodencami navzajom nie.
Rodicom z oboch stran davame tradicne kalendar s fotkami vsetkych vnucat, pripadne fotoknihu s vnucatkami. Velmi sa tomu tesia. Jedna sa o malickosti, netreba drahe dary.
Neterky mam uz vacsie slecny, to riesim oblecenim. Ked boli mensie, tak vzdy povedali, co si zelaju, spisali zoznam a ja ako teta a ich babky si z toho zoznamu vybrali, co im kupime my a co ich rodicia.
Manzelovi predplatne na oblubeny casopis a nejaku technicku vychytavku. Pre moje deti mam uz nakupene, to som kupovala od zaciatku roka a tento mesiac bol posledny nakup.
mne zas pride zvlastne ako niekto dava darceky beznej spotreby ako napriklad obliecky 😕
Ja uz si pisem co komu kupujem aby som nahodou nedala nieco rovnake 2x po sebe alebo obrok.. Tak davam sem nieco na inspiraciu:
Pre mamu: kabelka, penazenka, satka, vona, privesok na kabelku, velmi rada cita tak vzdy aj poukazka na knihy, sada manikura/pedikura, flanelove pyzamo, kozene rukavice-kazdu zimu straca:D, vesiak na sperky/bizu
Otec: ten sa potesi kazdy rok voni, znackovy sveter, encyklopedia o vine, obal na tablet, termopradlo, sada na vino, taska na doklady etue, doplnky stravy
Brat: pubertak takze mi posle zoznam oblecenia ktore chce a ja mu nieco vyberiem, poukazka na nakup, knihy, puzdro na mobil/tablet, penazenka, spodne pradlo termo na lyzovanie, opasok ck
Babka: darcekova sada susienok, cajov, vlneny sal, klobuk, rukavice, nejake vitaminy, masti na klby prip. Doplnky stravy
Priatel: oblecenie/doplnky na bicykel, kozene rukavice, kozmetika, vona, flanelove pyzamo, sada na bike gps, poukazka na nakup knih, autodoplnkov..
@jaja018 Jéééj aj my máme tieto nože 🙂 sú veľmi dobré akurát to že keď sa umyjú a dajú sa dokopy s ostatným príborom tak sa na nich oškiera farba a tiež si neviem predstaviť ako ich budeme ostriť ale už ich máme cca 1,5 roka a zatiaľ ich netrebalo ostriť a to ich používam každý deň.
ja vždy dávam knihu, vec na oblečenie a deťom + hračku, v poslednej dobe chceli starší furt dáke športové potreby
Prišla som na to , že viac ako 2 veci je zbytočné, ale vždy toho je viac.
Tento rok sa snažíme sústrediť financie na splácanie podlžností a teda nevychádza nám moc, tak tento rok to bude pre mm parfém a kniha a deťom kniha + hračka , staršia sa ma už pýtala, že koľko kníh si môže napísať , že aký je limit 😀 a že teda nič iné nechce, len tri knihy ------- no a teda ešte dodala , že keby boli peniažky, tak vodičák na motocykel heheheheheh
svokričke kúpim kvalitné vitamíny na kĺby , každý rok jej dávam niečo čo viem , že potrebuje a nekúpi si napríklad tlakomer, alebo takéto a len jednu vec a k tomu drogériu
ostatní sa v rodine neobdarúvávame. len na meniny a narodeniny a to vždy riešim kozmetikou, čajíkom , alebo podobnou pozornosťou
Davame darceky iba detom, lebo darcekovy rozmer Vianoc sa nam zda vhodny len pre deti, co uz si dospelaci budu hykat nad nejakou drogeriou, mat oskricky v ockach od spodneho pradla, penazenky ci mobilu? Akoze nie ze by doslepaci nemali potreby, ale kupia si sami a najlepsie co potrebuju. Teda u nas v rodine davme len detom, s muzom sa tesime viac na chvile nez na hmotne dary, starkym jednym aj druhym po 1 nastennom kalenadri s fotkami vnuceniec- co si sami vzdy pytaju a najviac zelaju.
Svagrom a svagrinam tiez nic mame navzajom dohodu, nakolko zasobovat sa haraurdami len aby nieco hmotne bolo sa neosvedcilo - resp. len ich detom 🙂
Tento model ma radu vyhod, tak nejak to odlahci atmosku, dovoli sustredit sa viac na vztahy, stretnutia, a atmosku ako taku a potom sa tesime spolu s detmi z ich darcekov..
@map0007 Svokra dostane knihu, masáž teda poukaz na masáž, svokor kávu Kopi Luwak zbožňuje ju a papuče, lebo tie mu vždy kupujeme my. Krstný syn zimnú bundu, mužove segry s chlapmi niečo do domácnosti prerábali obe takže zistíme čo im chýba a so svokrovcami budeme kupovať praktické veci- spotrebič, obliečky a pod. Dcéru máme vyriešenú nová výbava na lyžovanie, lebo veľmi vyrástla, našo víkend v kúpeľoch plný procedúr. Manžel netuším ale najradšej by svätý pokoj pre všetkých najmä seba
rodicia dostavaju kalendar s fotkami alebo fotoknihu, popr. nejake drahsie vitaminove doplnky o kt. vieme ze by sa im zisli ale zial si ich nemozu dovolit....nasa mala dostane hracky a nejake oblecenie (ale tiez to neprehaname) a my si kazdy nieco vyberieme....uz to bolo spominane vianoce nie su o daroch....
@alexandra28 aj my ich mame a som veeelmi spokojná. Svokra sa furt stazuje ze ma zle noze tak sme jej to takto vymysleli
@bonaqa2013
Fotoknihu som davala robit cez fotolab , ponuka to skoro kazdy, ale posledne 3razy som vyuzila cez zlavu dna vo Fotomagica, tusim aj teraz niekde je. Skus pozriet. A aj v DM drogerii sa da.
@map0007 my sme sa dohodli, že svokrovcom a rodičom dávame len symbolické darčeky - najčastejšie tú kozmetiku (majú už svoje značky, tak z tých niečo...), vitamíny, kalendáre, fotoknihy....a to na narodeniny, meniny a Vianoce.... švagrovcom ani súrodencom nedávame darčeky, ich deťom (neter, synovci) len na meniny, narodeniny ...na Vianoce nie...aj tak toho majú veľa...😉
deťom kupujeme knihy, hračky, hry, tým starším už aj darčekové poukážky na oblečko...
svokrovci, moji rodicia a moja babka fotoknihy deti (fotokalendare davam mimo vianoc uz),
otec vino a robim mu zbierku papuc (miluje jednorazove hotelove papuce - ak by ste niekto mali doma nerozbalene, nepouzite, budem rada 😉 😉 😉 😉 ) a asi podlozka pod mys s detmi
svagrovci si vypytali grilovaciu panvicu
mama asi nejaky sperk zo sashe a knihu
muz tielka (starneme 😉 ), tiez podlozku a este nieco musim vymysliet
deti lego basic velku sadu a nejake mini drobnosti
bracho so zenou darcekovu kartu do ikea (cakaju babo, stale zariaduju dom...)
svokrovci - ako kazdy rok netusime 😠 😀 😀 😀
Konečne originálny darček pre rodičov / starých rodičov pozrite 🙂 🙂 🙂
Odporúčam tento darček http://www.babickarstvo.sk/ 🙂 Určite sa oplatí to pozrieť.... máte tam aj ukážku vpisovateľnej knižky 🙂 Vašim rodičom dáte pocit že sa o nich aj s vašimi deťmi zaujímate a zároveň vytvoríte pre vaše deti knihu ktorá bude obsahovať zážitky ich starých rodičov keď ich už oni sami pozabúdajú 🙂 Je to originálny darček a je to novinka na Slovensku 🙂 Kúpiť ho môžete kdekoľvek: na danej stránke www.babickarstvo.sk , v kníhkupectvách alebo vašich oblubených internetových kníhkupectvách 🙂
pre pánov a chlapcov odporúčam pozrieť ponuku internetového obchodu http://budchlap.sk/
Majú nielen oblečenie ale i doplnky ako penaženky, opasky, kravaty či motýliky
Tak drogerii neni nikdy dost 🙂 Ale tak mozno by som to vyriesila aj nejakymi ramikmi s fotkami alebo take nieco podobne co im ostane na pamiatku

Vianoce nie sú o darčekoch,nepreháňam to.....a švagrinám a celej perepúti darčeky určite nekupujem....deťom študentom knihy,malému hračku...ale všeobecne k sviatkom rada darúvavam knihy,snažím sa dopredu zistiť aká asi by to mala byť....