icon

Darčeky zo Slovenska pre rodinu z Kolumbie

janinah
2. máj 2025

Ludkovia,prosím,raďte.Potrebujem darceky pre zaťových rodičov cca 55r. a surodencov 25r.sestra a dvaja bratia pred 30tkou.Sú z Kolumbie. Darceky by mali byť niečo naše slovenské,mensích rozmerov,ľahké,kvalitné hoc nie mega drahé,nie potravinové.Radsej viac darcekov ako jeden váčší.Nepoznam ich záľuby,sestra je baletka.Mama má rada kozmetiku.Žiju tam v dome vo veĺkomeste.
Ďakujem.
Knihu o Slovensku v španielcine asi nemame,či?

Strana
z2
pribinak
2. máj 2025

Lesný med, darčekové balenie mesovnickov, naše bylinkové sypane caje, sušenú klobasku, potom napr balenie tatranskeho čaju rôzne percenta

biba_18
2. máj 2025

ja by som sa potešila nejakej keramike - napr. držiak pod varechu… ja som si kúpila na kréte či kde a jeden z obľúbených kúskov u mňa… ak by som nenašla, dala by som si urobiť na sashe…

pribinak
2. máj 2025

Nepotravinove ….nejaku obrázkové encyklopédiu príroda hrady zámky jaskyne

Alebo nejaké krojove košele a klobúky …pofotia sa

janinah
autor
2. máj 2025
@biba_18

ja by som sa potešila nejakej keramike - napr. držiak pod varechu… ja som si kúpila na kréte či kde a jeden z obľúbených kúskov u mňa… ak by som nenašla, dala by som si urobiť na sashe…

@pribinak tam vela veci neprejde cez colnicu ,klobasky urcite nie

@biba_18 ano sashe uz studujem,len ide mi aj o cas

lenkakravcova
2. máj 2025
@janinah

@janinah a čo tak nejaký pekný vyšívaný opasok? Dámsky s nejakým slovenským kvetinovým vzorom. Alebo nejakú menšiu vyšívaný kabelku, brošňu?

liz_lemon
2. máj 2025

možno aj nejaké magnetky

lenkakravcova
2. máj 2025
biba_18
2. máj 2025
@janinah

@janinah má ich skladom ☺️

april171
2. máj 2025

@janinah Slovenska kozmetika od slovenských výrobcov dulcia, kvitok- nejaký krém na ruky.., ozdoby na stromček nejaké zo Sashe - supolie, keramika, potom prívesok, brošňa ručne robené.

biba_18
2. máj 2025

@liz_lemon ooo, paradne, majú aj v košiciach!

domiklik
2. máj 2025

@janinah Slovenská kozmetika kvitok

pinkgirl
2. máj 2025

Čo tak obraz - napríklad z mesta odkiaľ pochádzaš, do veľkosti A5. Stačí nejaká známa stavba či ulička alebo príroda - napríklad tatry. Dajú sa kúpiť obrazy menších rozmerov nakreslené uhlíkom, akvarel alebo akryl. Alebo séria fotografií ktoré si doma zarámuju (aby si ram nemusela prevážať v batožine).
Škoda že potraviny si vylúčila. Nedalo by sa aspoň niečo odniesť v originálnom balení? Naše sladkosti ako študentská pečať, mila, horalky...

vavaska
2. máj 2025

Niečo pekné od Petra Tóth alebo Kamenska dizajn - tá má okrem šperkov aj iné veci: hrnčeky, tašky...krásne veci a použité vzory sú určite slovenské, resp. inšpirované slovenskými... nehrozí, žeby opajcli teraz "všadeprítomné" škandinávske alebo maďarské alebo moravské tradičné vzory, ku ktorým niekto prirobí nápis "Slovakia" a už sa to chce tváriť ako tradičný slovenský vzor...na to pozor 😉

lindous
2. máj 2025

Skús porozmýšľať čo by potešilo teba 😀 ja som za veci praktické, nemám rada lapače prachu, ani zbytočné dekorácie, navyše z miest, kde som nikdy nebola 😅 čiže ak to má byť drobnosť, ľahká, skladná, nie drahá, tak pre chlapov napríklad Fuskale čičmanské, sestre pozrieť plátenú tašku s našim vzorom a mamine kozmetiku čo je spomenutá vyššie ak prejde alebo potom niečo do domácnosti, utierky napr.

aniele
2. máj 2025

Ja som nášmu anglickému zaťovi vybrala odtiaľto grafiku nášho mesta:
https://bratiska.sk/kategorie/limitovane-printy
Priamo som kúpila v Artfore.

minutka
2. máj 2025

Slov kozmetiku alebo sperk

margotka17
2. máj 2025

@janinah niečo praktické do kuchyne slovenské utierky chnapky so slovenským motívom, hrnček na kávu s ich menami....

renesance80
3. máj 2025
@pribinak

Lesný med, darčekové balenie mesovnickov, naše bylinkové sypane caje, sušenú klobasku, potom napr balenie tatranskeho čaju rôzne percenta

@pribinak citam s porozumenim ,nie potraviny

renesance80
3. máj 2025

@janinah chlapom opasky z pravej koze od slovenskeho vyrobcu ..kupujem opasky cez net zo stranky opasky sk.,zenskym kozmetiku AB , to co vyuziju a co pouziju ,ziadne ludove motivy z pred storokov ,to by nenosili, buchnu to do suplikov a finito

janinah
autor
3. máj 2025
@renesance80

@janinah chlapom opasky z pravej koze od slovenskeho vyrobcu ..kupujem opasky cez net zo stranky opasky sk.,zenskym kozmetiku AB , to co vyuziju a co pouziju ,ziadne ludove motivy z pred storokov ,to by nenosili, buchnu to do suplikov a finito

@renesance80 kozene veci dostavame od nich.maju kvantum hov.dobytka a kopu kozenych vyrobkov.Mam odtial asi 5 kozenych a aj ručne maľovanych kabeliek

janinah
autor
3. máj 2025

Dakujem vsetkym.urcite nieco najdem a pozerám aj vase tipy

zmrzlinka8
3. máj 2025

@janinah v Mexiku aj v Peru chutili naše cukríky. ale nechceš potraviny. knihy o Slovensku sa dajú nájsť v španielčine myslím, ak nenájdeš, hľadaj obrazové fotoknihy s popisom fotiek v angličtine. mamine by som nejakú kvalitnejsiu kozmetiku, poteší sa aj inej európskej značke. otcovi podľa toho, v čom pracuje, čo ho baví, nehľadaj typicky slovenský ľudový folklór, ich poteší, že je vec z Európy a je to niečo, čo sa im zíde. ty asi o nich vieš viac, čo robia, čo majú radi.

danica2711
3. máj 2025
@janinah

Dakujem vsetkym.urcite nieco najdem a pozerám aj vase tipy

@janinah dobrých nápadov bola kopa, ja len pripomínam, mysli aj na to, aby to nebolo príliš veľké a ťažké (do lietadla), napr. keramika je krásna, ale nespratná a ťažká

prasiatko30
3. máj 2025

Ja som este rozmyslala nad pekne vysivanym obrusom - tieto latino radi stoluju spolocne aj vo vsedne dni aj na sviatok - len svaitocny by musel byt asi na velky stol, tam sa vzdy zrazi kopec ludi

jankalukasova
3. máj 2025

Knižka , bez problémov. U nás cestu prežili aj hrnčeky z modranskej keramiky. Šupolové bábiky,, niekde sme kúpili dosky na krájanie, ručne robené s čičmanskym vzorom. Pozri čo ponúka Uľuv... Mali krásne ľanové výrobky.

luccija
3. máj 2025
@prasiatko30

Ja som este rozmyslala nad pekne vysivanym obrusom - tieto latino radi stoluju spolocne aj vo vsedne dni aj na sviatok - len svaitocny by musel byt asi na velky stol, tam sa vzdy zrazi kopec ludi

@prasiatko30 tiež by som kúpila obrus, nejakú vázu, šálky,kozmetiku, šperk.Skor praktické ako supolienky, obrazy, vyšívané bluzky

Strana
z2