icon

Darovali by ste darček, ktorý máte zadarmo?

6. dec 2025

Rodina nám poslala darček ktorý je niečo ako ich firemný balíček, jednoducho ho dostali ako zamestnanci, nemuseli ho kupovať. Darovali by ste blízkej rodine taký darček alebo by vám to bolo trápne rovnako ako mne?

Strana
z2
anonym_b9bdf6
6. dec 2025

@anonym_autor ak by ta nebolo logo firmy, tak kľudne

autor
6. dec 2025
@anonym_b9bdf6

@anonym_b9bdf6 je 😀

janinah
6. dec 2025

Darceky musia byť len kupované? Zalezi čo balícek obsahuje,ak somariny a lapače prachu tak by mi to bolo trapne bez ohľadu na jeho pôvod a cenu.

pribinak
6. dec 2025

Darovala by som ale určite by som pridala niečo k tomu
A k tomuto by som povedala že nech si z toho napr niečo vyberie, lebo ja to nevyuzijme
A ak tam nie je logo firmy, tak kľudne celé by som to posunula ďalej

aurelia2000
6. dec 2025

Buď to zužitkujes, alebo darujes ďalej. No problém.

autumn1
6. dec 2025

Bolo by mi to trápne nie len firemný darček ale celkovo čokoľvek čo už raz ako darček som dostala. Ja už som tak dostala na narodeniny kozmetiku po záruke, ktovie cez koľkých tak prešla pritom kvalitná bio kozmetika to bola... Niečo iné je ponúknuť priamo medzi rečou "počuj, dostala som to a to ale nevyužijem to nechceš?".

aurelia2000
6. dec 2025
@anonym_b9bdf6

@anonym_b9bdf6 a čože, montérky s hocijakým logom do záhrady dobré.

anonym_9fd9aa
6. dec 2025

Sú tam užitočné veci ktoré vieš použiť?

doriiis
6. dec 2025

Darovať nie. Normálne by som povedala, že som to dostala a že to nevyužijete, že keď sa im to zíde tak je to ich. Ja som takto tento týždeň získala dve nové panvice🤣

sendy1977
6. dec 2025

@anonym_autor pokiaľ by v nom boli veci ktoré obdarovaní využije tak áno. Ale určite
by to nebol hlavný darček.

anonym_584908
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b9bdf6 je 😀

@anonym_autor s logom ano je to trapne
Bez loga kludne
A pokial by im logo nevadilo nedavala by som to ako darcek ci pod stromcek a pod, len tak pomimo ze ked sa im to hodi vy nevyuzijete

anonym_e4ce99
6. dec 2025

@anonym_autor je to darček na Vianoce či len tak, že oni ho nevyužijú tak ho dali tebe?môže to byť kvalitné víno, oriešky veď konkretizuj.Lepsie ako hodiť do kosa

anonym_7c9c32
6. dec 2025

@anonym_autor kebyze nie je logo, kludne darujem dalej. preco nie. ked mas pocit ze sa niekomu zide viac....

ivik4
6. dec 2025

Nie

januska12323
6. dec 2025

Čo je na tom trápne, darček musí byť len kupovaný? Otázka je skôr čo tam je. Ak sú to somariny je to blbé bez ohľadu na cenu.

anonym_b9bdf6
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b9bdf6 je 😀

@anonym_autor tak to určite nie

martin_93
6. dec 2025

Ja osobne nechápem, prečo by malo byť niečo s logom trápne ?! Ak je to niečo, čo sa dá kúpiť aj bežne v obchode a dať ako darček tak úplne v pohode. Ty to nevyužiješ, tak podaruješ niekomu ďalšiemu a keď ma tá vec nejakú cenu, resp že to tá osoba aj využije tak vždy je to darček, nikto nemusí vedieť, že si to mala zdarma.
Ja som napríklad dostal v práci zdarma obuv ale je ružová, čiže ja to nosiť nebudem :D a keby som našiel ženu, ktorá by chcela tak podarujem a je mi jedno či je tam logo alebo aká je to farba.

tykat
6. dec 2025

@anonym_autor ak su to poukazky na benzin alebo do Kauflandu ci DMky tak s radostou privitam 😊

muchotrafka298
6. dec 2025

Za mna je to trapne, hlavne ak sa jedna o nejake oblecenie. Lebo co ma obdarovany s firmou XY? keby to bola neviem deka, ruksak, cestovna taska, kancelarske veci, tak bez problemov.
Moj ex mi raz kupil v robote firemne tricko, robil v zahranici, ze aby som to nosila. Bolo fakt drahe, to mi radsej mohol kupit nieco ine alebo nekupit nic a usetril by.

anonym_f26b18
6. dec 2025

su to pouzitelne veci? ak ano tak preco nie
ak to ale bol darcek na napr 50 tku a nic ine nebolo tak to je trapas

malaopicka
6. dec 2025

Posunúť ďalej len tak, ak viem, že to niekto využije je za mna ok. Darovať k sviatku a ešte s logom firmy akože “tu máš skvelý darček, uži si ho”, tak to by mne osobne bolo trápne veľmi. Skôr by som kúpila/vyrobila riadny darček s tým, že tu máš k tomu, to sme dostali a ty na to nájdeš využitie.

kavasmliekom
6. dec 2025

Zaujíma ma, čo v ňom je

bielasovicka
6. dec 2025

Nie. A najmä nie rodine, ktorá vie, odkiaľ to mam.

0silvia0
6. dec 2025

Nedarovala by som to ako dar, ale len ako posunutu vec

anonym_4980f6
6. dec 2025

Zalezi na tom, co to je …my sme “dostali” tablet, kt asi davali k mobilu ako doplnok - je na nom logo. Pre mn nevyuzitelny. A bol vianocny darcek, logo mu nevadilo vobec. Poukazky som tiez dala. Jedlo nie, to kos som rozobrala a ponukla len tak.

biba_18
6. dec 2025

niečo čo som dostala zadarmo a ja to dám ako niečo čo chcem darovať? lebo je rozdiel významovo medzi slovesami dať a obdarovať 😏 ale chápem, ľudia sú rôzni a rôzne pristupujú k darom…

biba_18
6. dec 2025

@0silvia0 presne tak. posuniem ďalej, možno skutočne ako dar - ale nie na špeciálnu príležitosť…

lintu
6. dec 2025

Dostala som raz "zbierku" pár rôznych reklamných predmetov s logami z viacerých firiem ako darček. Áno, bolo mi to trápne. Boli to zjavne nepotrebné veci a tá osoba nebola odkázaná na to riešiť to takto. Keby mi ich posunula len tak - mám nazvyš, nechceš? - zobrala by som to určite lepšie.

anonym_4b6956
6. dec 2025

@anonym_autor ak by sa to niekomu hodilo, tak prečo nie,? Napr my sme dostávali firemne osušky, mojim rodičom sa úplne hodia nové osušky…. Alebo mňa by potešila napr handrička na okuliare, na každej je napis firmy a aj tak by ma potešila.

betulinka1
6. dec 2025

@anonym_autor uplne v pohode by som to prijala ale aj darovala. Nepíšeš co to bolo. My dostávame kopec fliaš, mame chlapsky kolektiv. Vacsinou vino, co nikto u nas nepije. Kludne to dam ako darcek aj s logom firmy. Vacsinou su to velmi kvalitne vina. A pamatam si ako dieta, ked teta robila v štátnom podniku, pise sa rok 1985 a viac, ze sme dostávali darceky s logom. Ale my sme na ne tesili, lebo to boli kožené peňaženky, pera, rozne klucenky, co proste nemal hocikto. Alebo nam doniesla co jej tam nechali z inych zahranicnych firiem. No kto mal v tom case tricko Coca Cola 😉 z Nemecka. Aj teraz si vela firiem dava záležať na pekných kvalitných prezentoch. My ako firma tiez. Uz to nie len o perách a diaroch.

Strana
z2