Dávali ste výslužku z krstu?

paulicka
26. mar 2014

Keď ste krstili vaše detičky, dávali ste pozvaným hosťom domov výslužku?

mirkamirkaa
26. mar 2014

@paulicka ano davali tortu aj zakusky

jedina30
26. mar 2014

ano...z krstu sme davali kusok torty a par zákuskov.... 😎 😎

klincek
26. mar 2014

@paulicka nie, a naco? podla najnovsich trendov sa uz nedava ani zo svadby, z krstu sa mi to vidi uplne zbytocne.

paskolinka
26. mar 2014

@paulicka my ked sme boli, tak nic nedavali... vidi sa mi to zbytocne. ale zavisi od zvykov u vas a od toho, co rodina ocakava...

enya00
26. mar 2014

ano dali sme

sjuzan77
26. mar 2014

Davali sme, ale kvoli tomu, ze sme dostali neplanovane 3 velke torty. Neriad sa trendami, ked to tak citis, daj, ak nechces, nikto ta nebude nutit. Vy robite krst, tak to bude podla vasich pravidiel a predstav 😉

jasminet
26. mar 2014

nie, nedali sme. ani sme zakusky nemali. len tortu a tu sme celu rozkrajali po obede.

sabina1975
26. mar 2014

@klincek podla najnovsich trendov ?to co je za blbost uz aj v tomto su trendy ak robim napr. oslavu tak zabalim ci su to narodky krst a zo svadby sa roznasa uz den dopredu zakusky torty a flasa my sme krstili v decembri a kazdemu som zabalila cca 10 zakuskov a slane pecivo mala som take male sikovne krabicky je to o tom kolko mas nachystane ,ja som si piekla sama , uctit si hosti nie je trend ale slusnost

klincek
26. mar 2014

@sabina1975 no jasneze su, tak ako vo vsetkom 😉. hlavne v mestach a pri malych svadbach sa to v poslednych rokoch fakt velmi nerobieva (mrkni sa napr. na mojasvadba).
my sme pred 5 r. tiez nosili den vopred, teraz by som si to uz rozmyslela-su to starosti navyse (a aj vydavky nemusia byt pre niekoho zanedbatelne, ak mas vela hosti). s uctenim si hosti to podla mna nic nema. a ved na oslave ich pohostim ako najlepsie viem, tak ci tak, nie?

jasminet
26. mar 2014

@sabina1975 podla mna si uctis hosti uz len tym, ze ich pozves na taku vyznamu udalost ako je svadba, krst a podobne, pohostis ich a stravite spolu par chvil. vsetko ostatne je nadstandard...ani povinnost, ani slusnost

siska53
26. mar 2014

Nie. My sme,si dali v restauracii obed,kto,chcel,dal si dezert,kavu a slo sa domov. My sme mali len najblizsiu rodinu,spolu aj s malou 15 ludi.

catherine87
26. mar 2014

Krst je sviatosť, každý sa z toho teší a je normálne - ľudské, že sa dáva rodine výslužka. Aby sme sa raz nepo..... z trendov. Tradície a zvyky si treba vážiť.

hajajanka
26. mar 2014

@paulicka Nie. Mali sme obed v restauracii, kolaciky boli tam a potom vsetci pekne-krasne domov. Keby bolo na mne, ani zo svadby nedam ziadnu vysluzku. Pride mi to zbytocne.

siska53
26. mar 2014

@catherine87 tak to som,ani nevedela,ze su dake trendy v tomto. My sme asi divni,ale ja som ani nekupovala specialnu kpsielku,ci saty na krst. Saty mala take,ake mala na,trosku sviatocnejsie -nedelne,nosenie,syn mal normalne oblecko,co nosil aj inokedy a kosielku sme mali bielu,vysivanu,co som este aj ja nosila. Pytala som sa farara na to,ten mi to odobril.
a neviem,my sme z toho nerobili ziadne halo. Ak by mala byt dakedy svadba,tak zakusky dam spravit,lebo su take ine,ako ked si pecieme,my,ale opat pozyvam len,najblizsiu rodinu maximalne a len do restiky a sup domov. Ja tieto udalosti velmi nemusim. A ani,som,nevedela,ze aj po krste sa dava vysluzka,a ked by aj ano,my by sme,to nedali robit. Ved bol obed a kazdy si mohol dat,co len,chcel i dezert. Potom sa to nepoje,zbyticne sa povyhadzuje,pamatam,si,ked sa krstny zenil,tiez sme to nevladali zjest a po sesyrinej svadbe veru mama kolace i do mrazaka dala,inak by sa pokazili a vytahovala ich priebezne. Je to vyznamny sviatok,ale nie obzerstva,rovnako Vianoce,preto nevidim,dovod na nehorazne plne stoly a prezieranie. My sme sa stretli ako rodina,porozpravali sa ,presli,to povazujem,za,dolezitejsie,ako skatulu zakuskov.

83lenka83
26. mar 2014

Ahoj, davali sme koláče a každému fľašu vína ale na krstinach sme mali iba krstnych rodičov a farára takže to bolo v pohode a oslavu sme robili doma.

kejtinka
26. mar 2014

@paulicka aj my sme dávali, veď boli napečené zákusky, jedna babka, druhá babka, 2 torty a pagáče. Tam sa toho veru moc nezjedlo, však sme neboli dlho, asi 4 hodinky a kto by to všetko pojedol. Rozdali sme to zúčastneným domov 🙂

zuzzuli
26. mar 2014

my sme mali krstiny v lete a sme predpokladali, ze v tom teple sa zakusky jest nebudu. mali sme objednanu len tortu, ktora sa rozkrajala, par ovocnych zakuskov na stoloch + si mohli objednat zmrzlinove pohare. cukrarka nam nabalila kolace do krabicky ( nejakych 10-12 ks) a tie sme potom dali zucastnenym domov 😉 oni si ich dali ked mali chut a nestalo to zbytocne na stoloch

bullinka
26. mar 2014

my sme boli teraz na krste synovcekovi a zostala som prekvapena, ze sme dostali vysluzku. Inak neviem o tom, ze by sa davala vysluzka. Mozno je to nejaky novy trend.

edvelyn
26. mar 2014

My sme davali lebo nasa mala dostala dve torty a kopu zakuskov sme mali.tak sme to pekne porozdavali

valy
27. mar 2014

tak mne to doteraz ani nenapadlo, ze by sa to malo