Deň matiek
Mám dve deti... muža čo furt pracuje...ale nikto si na tento deň v súvislosti so mnou nespomenul...mohol aspoň deti navigovať, dajte maminke pusinku, má svoj deň...
Alebo deti no šak jeden puberťák, druhý má svoje super adhd diagnózy a nevníma čas.... Ale prišlo mi to takto na sklonku dňa ľúto, keď každá kamoška sa prezentuje na nete nejakým vyznanim...
Myslím si že pubertálne dieťa nemusí navigovať otec…
@anonym_autor instagram znesie veľa, netráp sa dôležité že si ta ako mamu vážia stále nie len v jeden deň.
Mne dali čokoládu ale nejak ani neriešim. Moja mama bola taká že vynútila darček inak bola ako malé decko
Poznám to.
den matiek vnimam podobne ako valentina a helloween… je to take “navyse”… cista komercia.
spravi ta jedna cokolada dnes stastnejsiu matkou? nepotesi ta viac tvoj pubertak, ked ta za par dni len tak objime alebo ti povie, ze si super?
@anonym_autor mám matku, nevolala som jej, ani nepísala. Mám doma deti, nič mi nedali. Nepotrpim si na to, nie som z toho zdrvena. 🤷♀️ nepotrpim si na sladkosti, kvetov mám plnú záhradu, čo potrebujem, kúpim si. Som spokojna, vyrovnaná, zdravo šibnutá.😉 pekný zvyšok víkendu
toto by prislo asi skoro kazdej luto, ale kazdy ma podla zasluh, ak si "nespomenuli", ked reklamy vyskakuju aj z wc, tak asi nie su natolko vdacni, ze ta maju za mamu...
To mi je luto.
U nas sa na to deti chytali uz dva tyzdne, co som zachytila, ako sa na tajnasa dohaduju. A este im aj dnes potajomky moja mama pisala, aby na mna nezabudli. Ale mi to vyklebetili.
Ale zase po tych rokoch, co ich mam, boli toto prve Vianoce a prvy sviatok matiek, kedy to urobili.
Po minule roky nejak este nevnimali, ze by aj oni mohli niekoho obdarovat (a to maju rokov dost).
Takze ja som bola zvyknuta, ze nic nedostavam (ani som to popravde neriesila). Resp. dostavala som, ked boli v skolke a skole na prvom stupni a nosili mi to, co k sviatkom vyrabali s ucitelkou. Ale ako skolka, a potom druzina skoncili, uz mi nedavali nic.
Az teraz ma zacali milo prekvapovat.
Takze u vas to tiez mozno este len pride.
my sme šli z výletu, dospelé dieťa šoférovalo, v rádiu to spomínali tak ono na mňa že všetko najlepšie 😂 a bolo… kebyže to v tej chvíli nespomínajú, u nás by to neriešil nikto…
Ja som sa naučila otvorene hovoriť čo chcem a žije sa mi omnoho lepšie. Včera som im povedala aký deň bude, čo očakávam a aj som to dostala 😂.
Kdeže...ja žiadne darčeky čokolády ani kvety som nečakala...len tak, že je taký deň...cmuk...😁
Šak ja im to na deň detí pripomeniem 😅
@anonym_autor pripomeň im to dnes keď ich budeš ukladať do postele… pusu určite dostaneš, aj ťa vymojkajú…
Muz mi dal ferero vo velkej krabicke,a pobozkal ma.Dcere dal tiez ale mensiu krabicku a sice aj ked neni mama,ale raz aj ona bude.A tiez dal svojej mame.
U nas den zien,den matiek,vyrocie sobasa,narodeniny,meniny sa vsetko aspon takou to drobnostou oslavi.
@anonym_autor pre mňa tento sviatok nemá žiadnu výpovednú hodnotu, mám svoju maminu rada každý jeden deň v roku, vždy jej zavolám a spýtam sa ako sa má, nielen na deň matiek
Vies co? A ja som najviac rada, ze si v tento den mozem povedat: toto je den aj pre mna. Lebo velmi dlho som nemohla aj ked som velmi chcela. Nic viac k tomu nepotrebujem.
Mne moj pubertak upiekol uplne sam babovku,kym som spala. A to len preto,ze volal s babkou a ta mu povedala,ze je Den matiek😄 Inak by si tiez nespomenul. A dcera mi dala tiez pekny darcek - rozbila mi dekoraciu a zozrala moju cokoladu😄 Od muza by som darcek neprijala,necitim sa byt jeho matkou,ak ked niekedy je ako 3.dieta😂 A vobec ma netrapi,co sa dialo dnes na instagramoch a tieto predbiehacky a hry na dokonale rodinky🙄
Toto si mala riešiť keď bol ten pubertiak ešte malý, vtedy ste ho mali "nasmerovávať", ty mužovi (keď je hulvát a nenapadlo mu to samému) a muž synovi. Jaaaj, lenže vtedy neboli sociálne siete kde všetci vešali vyznania, tak si to neriešila. Ach tie siete 😂
@anonym_autor ja som mame poslala balik so swarovski náramkom, brat 18r jej kúpil jej oblubenu cokoladu + voucher do jej oblubene SPA a od oca dostala tetovanie obocia a nejake poukazy do estetickej kliniky. Plus jej upratali cely dom 😃😃takze ked sa chce, tak sa da. Este najmladsi kej nakreslis obrazok a isiel s ockom kupit ruzicku za penoazky ktore si zarobil na šibačke.
@anonym_autor My sme sa včera dohodli že nič nechcem len tolko, že bude deň bez mobilu to mi urobí najväčšiu radosť....dcera mala narazenú nohu a chodí o barliach a po 10 dnoch robila krok bez nich tak som sa tešila...Mužovi mama zomrela a moja mama sa tešila že sme spolu....keď muž nema mamu je mi blbe tento deň nejak preživat ...vidim že mu mama veľmi chyba.
Prislo ti to luto z tej strany, ze muz ich nenavigoval? Alebo, ze vobec neprisli? Moje deti to tiez neriesili. Partner isiel za svojou mamickou, ja za svojou. Jednemu dietatu som ja vysvetlila preco tam idem a druhe mi az vecer prinieslo bonbonieru, ze to je pre mna ;) Ja to neprezivam tak velmi, ja viem, ze ma moje deti lubia a mamickou im budem navzdy.
Myslím si že pubertálne dieťa nemusí navigovať otec…
@anonym_5206d5 ja si myslím, že mal byť navigovany pred rokmi, od malička, ako k tomu ma prísť dieta sam, keď ho ocko nenavedie
Mám to podobne. Syn je malý takže sám od seba si určite nespomenie. Muž mu ževraj vravel pred týždňom a samozrejme že si nespomenul, čo úplne chápem. Takže mi bolo ľúto. Ja keď je deň otcov, v ten deň poviem dieťatu že má sviatok a či chce niečo kúpiť alebo napríklad nakresliť. No bohužial z manželovej strany je to bez snahy, no on je celý taký ako jeho otec - takže mám smolu no.
Otcovia takto nevyplakávajú😉 a pritom, bez nich by nadradené Matky (lebo "ja som MATKA, kto je viac?) nikdy nepočali a neporodili..
My sme si s maminou zagratulovali, decka zabudli😅pripomeniem im to ku dnu deti🙃🙃🙃😃ale viem, ze nieco v skole smolili, len teda im to zatial nedoslo.....mozno po prazdninach dojde....😅😅😅
Normálne by som im večer povedala ze ďakujem že ste si spomenuli a nechala ich o tom premýšľať
Obdarovala som mamu aj svokru, mna nikto, ale vedu z toho nerobim, svet na tom nestoji ani nepada. A ak to mam niekomu nasilu pripominat, tak to radsej o take spomenutie si nestojim. A uz vobec to nemienim dcere vracat na MDD.

Mám to tiež tak. Deti dokonca viac ako ty, manžel mi dal pusu na gauči a vybavené.
Ale zas nepotrpím si na vymyslené sviatky.