Deti a reštaurácia
Baby poradte, dostali sme s rodinkou pozvanie na 50 mojej blizkeho pribuzneho. Nemala by som problem, keby sme mali samostatny salonik ale mame len stol v restauracii, ktora nema ani kutik. Riskli by ste to ? Mam 2 deti - rocne a 2,5 rocne. Starsi je zvyknuty, prezil s nami par rodinnych stretnuti a mala je kludnejsia tiez. Ale minule sa nam stalo, ze v babyfriendly restike sa jeden postarsi pan ponosoval, ze som tam prisla s dvoma detmi a urcite budu vrieskat. Deti v kutiku mu nevadili.. No nevrieskali ale jeho komentare ma dost zasiahli. Hadam sa po narodeni deti mame my mamky vzdat naozaj vsetkeho ? Nechodit pomaly von, na vylety, do restik lebo kazdy ma s niecim problem ? Uplne trpnem, co by mohlo byt na oslave, lebo pri detoch neviete nikdy ale zase nechcem urazit oslavenca.
Na takých, ako ujo, sa treba pekne usmiať a popriať krásny deň. 🤷♀️ a vypustiť ich hneď z hlavy.
@dada13288 ísť by som šla, ale nie sama, predpokladám, že ideš s mužom. Aby keď to bude nutné, ste sa mohli striedať pri deťoch, keď nebudú zvládať sedieť, resp keď budú plakať a pod. Keďže nemáte vyhradenú miestnosť, treba brať ohľad aj na ostatných ľudí v reštaurácii. A nenechať deti bezprizorne pobehovať alebo jačať 10 minút vkuse.
Ja chodím s malou hocikam . My sme veľmi spoločenské 🤪🤪🤪🤪 ale či je to restika kaviareň neviem čo keď mi začne robiť cirkus tak s ňou idem von .
@dada13288 pokial sa deti vedia spravat tak ok.
Ja mám kaviaren a chodia sem rozne deti, roznych vekových kategórií. Podla mna na veku detí nezáleží, lebo aj staršie deti vedia byť dosť hlučné. Je to o rodičoch. My máme detský kútik, kde sa možu deti hrať, kresliť, čitat si, stavať kocky atď ked nevydržia sedieť pri stole. ale extrémne mi ako častnícke vadí, ked tie deti behajú po kaviarni s autičkom, alebo sa hrajú s loptou a su medzi stolmi alebo pred barovým pultom a rodičia im to dovolia. Ked sa správajú ako na ihrisku a rodičia im na to nič nepovedia a ja ako obsluha tie deti musím upozrnovať aby nebehali mezi stolmi, lebo ich môžem obliať horúcou kávou. Proste ked sú raz v kaviarni alebo reštaurácii, tak sa tak majú správať aj deti, resp. ich rodičia ich majú stražiť a upozorniť na nevhodné správanie.
S dcérou som mohla ísť aj na ples v opere, so synom idem s kamoškou na kávu len keď spi alebo ma zásobu chrumiek a zaujem ich jest. 😅 Ťažko radit
ak sa vedia chovat tak v pohode .. ak by zacali plakat tak vzdy jeden z vas moze vyjst von a ukludnit ho ..
@dada13288 iné deti tam nebudú? Len tvoje? Však kútik si môžte urobiť aj sami, každý rodič donesie nejakú hračku, pastelky, papiere a rozprestrie sa malý koberček. My sme tak mali na jednej oslave. Vždy sa dá prispôsobiť situácii, tiež by som šla, nech sa aj deti spoločensky vyziju 😁 a ak im už bude dlho, pôjdete preč.
Mňa vcelku pobavili tie komentáre, že "ak sa deti vedia správať" Autorka má ročné a 2,5 ročné, takéto malé deti sa "správať" ešte nevedia, sú proste malé. Robia to, čo deti proste robia. A rodič môže akurát tak dúfať, že budú v tej chvíli mať lepšiu chvíľku a vydržia tam chvíľku v kľude. Ale očakávať "dobré správanie" , to fakt? A preto by som tam ani náhodou nešla s nimi sama.
V spoločných priestoroch, bytoch, podnikoch, obchodoch sa majú správať primerane všetci. Reštiky tiež nie sú zadarmo, aby tam okolo mňa skákalo a vrieskalo dieťa, prípadne strkalo do mňa, lebo ono si zmyslí že sa chce naháňať.
Zober dostatok hraciek, nejaké mláky co majú radi.. Pre to menšie kočík, pravdepodobne mu vyjde aj jeden spanok🙂 ak by bol veľký problém tak sa proste zoberiete a pôjdete domov 🙂

@dada13288 nerobila by som si takú ťažkú hlavu z poznámok cudzích ľudí. Treba byt trosku nad vecou