Detičky s nezvyčajným menom
Mile mamicky ktore mate dieta s nezvycajnym menom, chcem sa opytat ako na to reagovala vasa rodina a okolie? My sme dali meno Lucas, pretoze sa nam velmi to meno paci ale bola som velmi sklamana z reakcie hlavne rodicov, ktory mi povedali ze sa im to meno nepaci a doteraz nechcu vnucika oslovovat jeho menom a to ma uz 7 mesiacov. Poprosim mamicky ktore uznavaju len tradicne slovenske mena aby sa zdrzali negativnych komentarov. Dakujem
Mne sa meno Lucas páči a v dnešnej dobe mi nepríde už nezvyčajné alebo zvláštne.My sme pri mladšom synovi mali Maxima,nakoniec je Michal,ale keďže rodičom sa to stále nepáčilo,vraj je to ako maxipes fík,nechali sme ich v tom až do konca.teraz sme rozmýšľali,či zostaneme verní tradícii a dáme mená na M,pre dievčatko sme zvažovali Matildu.Môj otec mal skoro zástavu srdca,keď sme ho povedali,že preboha ako jej bude hovoriť.Nakoniec je v užšom výbere Jasmína a Liana,ale ani jedno sme im nepovedali,stále sú v tom,že dievča bude Matilda.Majú z toho ťažkú hlavu a ja sa na tom dobre bavím.a ak to bude predsa dievča,to ešte len budú mať ťažkú hlavu,keď zistia,ako sa nakoniec volá 😀
Každé meno je krásne akékoľvek ja mám síce Lenku nik ju ináč nenazve potom Matúša a aj keď má takmer 17 vždy ho voláme Matuško a do tretice Lukáša a ten je tiež Lukaško 🙂 a máme v rodine aj nevšedné mená tiež mali s tym problém hlavne starší či to je Laura,Max,Leo alebo maláLilli nič im neostáva len si na to zvyknúť 🙂
@janette4 poznám to moja dcéra je Lenka no svokra chcela Máriu ,starší syn mal byť Lukáš a je Matúš a nakoniec ďalší syn mal byť Ján a je Lukáš synom menil meno manžel po naražkách svokrovcov vraj má dvoch synov a ani jeden nemá meno po ňom a najmladší je Lukáš lebo tak si priala moja mama na smrteľnej posteli veľmi sa jej to meno páčilo .a dnes som rada že deti sa tak volajú 🙂
Ja mam Angelinu a Lindu ;)))) raodicia si zvykli..moj otec zo srandy povie Angelina nie ""Andzelina"""
@lenka07 no pol rodiny je u nas mimo z ocakavaneho Alberta 🙂 ale to ich odmietnutie nas len utvrdilo v rozhodnuti a basta. k priezvisku sa hodi a pekne to znie. u nas sa mena nededia, takze nemam ani zly pocit,ze nie je po mne alebo po tatovi ci pra pra dedovi ... ak by bol dievca, bol by Hanka, ale s pindulakom sme museli meno hladat. tak sme nasli take, co sa aci nam dvom, a to je dolezite.
Nuz my mame Fèlixa 😀 boze to bolo reci...moja babka Renée a otec Eugen ma presviedcali ze ako bude trpiet s takym menom 😀 a to su obaja s tym svojim nesmierne spokojni...no a cakame druhe mimco,mena vybera manzel,vedu Oto alebo Oskar a Bibiána (och tu Bibku nejak neviem spracovat)
Och a najvtipnejsia otazka bola ze to ako ho budete volat? Sak felix,nie? 😀
tazka tema... 😀 my mame take podla mna normalne, nedaju sa velmi pokomolit, su to mena zname po svete, nic tradicne- Sandra a Tamara. Mame noveho suseda, ma takmer 2mesiace a je Bertram po tatkovi... 😉
tak baby, nasi chalosi su sice tradicni viac menej- zdedene meno vladimir ( v poradi 4.) a moje silno presadzovane roman. (uz vladko mal byt roman, ale nakoniec som sa ho na porodnej sale nahle a necakane vzdala v prospech muza, ktory ma z prveho manzelstva dve baby a tento nas prvy syn mal byt posledne dieta. chvalabohu ze sa nam zadaril aj moj vysnivany romanko, oplatilo sa nebyt sebec 😉 ) ale toto som chcela: moj muz sa vola vladimir marek. jeho mama mala asi v tehotenstve velky zmysel pre humor, lebo ho pomenovala povodne Marek Marek a az kym jej nejaku dobu po porode kazdy nevynadal, ze z neho robi koktaveho kripla, tak to zmenili celkom bez fantazie na vladimira po otcovi a dedovi... ale co uz, u nich sa dedia mena elena, michal a vladimir nejak dokola... dnes sa mi na tom nasom krpcovi to Vladko paci, volame ho vladuso, vladuli a vselijak, aj zloduso a romanko je romano, romi, ramones (podla tej punkrockovej kapely) a ked bol babatko najmensie, bol Romičinko 😀 od samej lasky som vymyslala mega zdrobneliny, aj romicicicenko 😀 😀 😀 😀 a ked sa blaznil, bol romi domy stromy hromy 😝 no ale na toho mareka mareka nemozem zabudnut! inak ten Rodan je super!
Máme alexa a aidena 🙂
my máme Tobiáša, Tomáša, Tadeáša, a Timoteja,
a hovoríme im Tobi, Tomi, Tady a Timy
/a Tadeáš má meno od biologickej matky aj Lukas,
dlhšie sme si naňho zvykali, ale zvykli sme si 😉, hovoríme mu Luky/
Lucas je pekné meno, u nás v okolí je aj Thomas, Simon, Nicolas, Kiara a pod. Pokiaľ sa vám ako rodičom to meno páči tak si za tým stojte. je to vaše dieťa a váš výber. kamarátka ma syna Maximussa a tiež sa jej smiali na úrade.. tak im tam tak vynadala, že odvtedy ani nemukli. čo na to hovorí rodina a okolie, by mňa osobne absolutne netrápilo. Dôležití je, aby malý pochopil že má krásne a jedinečné meno 🙂
@naty07 Lucas nie je nezvycajne meno, vola sa tak strasne vela malych chlapcov momentalne, podobne ako Nicolas a Sebastian. Mne to uz dokonca pride aj otrepane. A ked to vyslovim, aj tak mi krajšie príde povedať Lukáš, než Lucas. Kazdopadne, take meno dostal a tak ho budu musiet ostatni ludia volat. Podla mna to chce len cas, kym si zvyknu. Nejako ho volat budu musiet.
@lafamme moj syn je Leonard. Je to normalne meno zapisane v kalendari na 16.8., takze ma regulerne meniny. Nie je to ziadny vymyslanec. Aj Leo je v kalendari. Takze neviem, comu sa tu treba divit. My ho volame Leonko, aj on sam seba tak vola. Niekedy Leny, Leo. Co nemam rada, je Leoško. Nie je Leoš. Nastastie, kedze my ho tak nevolame, ani okolie si nezvyklo ho tak volat. Iba uplne cudzi, ktori s nami nie su, asi 3x sa nam stalo, ze mu niekto tak povedal. To fakt nemusim.
syn Leonard, dcéra Olívia, obe mena normálne v slovenskom kalendári, ale aj tak sa, mozno, niekomu zdaju nezvycajne...cakame dievcatko a manzelovi sa paci Melánia...hm, to zas bude 😀 . Uvazovali sme aj nad Vikóriou, ale tých je teraz tiež už velmi vela (páči sa nám oslovenie Viki) a ja by som prijala normálne napr. Mišku (Michaela), ale muz moc nechce. Aj tak vsetkych volame mišky 😀 (akoze nase deti)
@cenculinka Reneé som chcela pre dcéru aj ja 🙂
ja mam doma tri baby, Bianca, Rebecca a Barbara. do prvych dvoch mien sa sprtaju kvoli tomu, ze piseme s pismenom C a do posledneho zase ze preco nepiseme Barbora. takze pokial si niketo chce najst nieco do coho bude zaparat tak si aj najde 😀 no a o tom, ze nam este aj lekarka napise meno zle, tak ani nehovorim. a ze som nedala babam k priezviksu priponu -ova 😀 😀 😀 😀 no teraz zijem v zahranici a tu ich nikto neriesi, kedze sa to tu hmyri detmi s najnezvycajnejsimi menami, takze ak chce niekto doma soknut rodinu ze ake bude mat meno potomok, tak kludne mozte povedat ze sa bude volat KEVSARS, FIRDEVS; EFLIN; TUANA; PAKIZE; SENA. alebo pre chlapca CHAM, UMUT, SAYFULAH, FARUK a pod 😝 a vtedy mize zacat rodina a pribuzenstvo padat na zadok 😉 😉
Tak po dnesnom sone nam s istotou k Félixovi vo februari pribudne Oskar 😀
Mne sa velmi pacia mena Faustina a Kozeta, viem ze na slovensku by som sa stretla urcite s nepochopenim hlavne u mena Kozeta 😒
No my nemáme že úplne slovenské meno ale už neni myslím si ani tak nepoužívané, syn sa volá Leon.... Nemala som síce žiadne negatívne názory, aspoň nie do tváre asi aj preto lebo som nikomu dopredu nepovedala ako sa bude volať, boh vie ale čo si povedali za chrbtom, čo ale neznášam je keď malému niekto zdrobňuje meno, žijeme v zahraničí, tu sa to nerobí ale moja slovenská rodina a známy mali tendenciu volať syna Leonko zo začiatku a to sa mi všetky chlpy stavali, vysvetlila som, niektorý pochopili, a niektorý ako môj otec ho tak volajú naschvál stále, Leonko alebo Leo, ako keby Leon bolo zbytočne dlhé pre neho tak mu hovorí Leo, z čoho ma ide šlak trafiť 😠

My mame doma Johanku 🙂