Do akého veku dávať krstným deťom darčeky?
Do akého veku dávate krsniatkam darčeky?nie sme v príbuzenskom vzťahu sú to kamarátkine deti.má 4.všetkým som krstná.okrem nich mám ešte jedno krsniatko a manžel tiež ďalšie 4.takže dokopy 9.budem úprimná.je to finačne náročné.uvažujem, že už nebudem dávať tým starším.manžel už jednému svojmu 15ročnému nedáva.moje najstaršie má 10.už asi tiež nedám.rastú keď sa opýtam, čo by chcel odpoveď neviem a včera namiesto ďakujem ja už také mám.namiesto jednej hry, ktorú už má dostal odo mňa aj iné darčeky, ktoré nemá.môj syn dostal od nich tiež knihu, ktorú má, ale nepovedal už takú mám.to má tak trošku zamrzelo jeho reakcia,myslim krsniatka.nie je malý, už by mal vedieť čo sa patrí.a aby sme sa vyhli situáciam že už majú tak tým starším od 10 rokov už nebudeme dávať.je to fakt finančne veľa.meniny, narodenimy, vianoce...ja rozdiel mať 2 3 krsniatka a mať ich 9...či som sebecká?ešte dodám, že s kamarátkou sme sa akosi odcudzili aj to stretávanie je akoby len tak, aby sa nepovedslalo a odovzdáme darčeky.aspoň uvidim či sa budeme stretávať keď tie darčeky stopnem...či to nie je stretávanie sa len aby sa odovzdsli darčeky.býva blízko 20minut cesta autom a vidime sa tak 4x ročne.
Máme s mužom spolu 9 krstniatok 😬 Dvom nedávame, lebo žijú za hranicami, ale zvyšným áno. Starsím 20€, mladsím darčeky. Suhlasim, ze je to financne narocne, lebo vzdy Vianoce, narodeniny, plus krstiny, prijimanie, birmovky 😅
Prečo lego za 50 každému? Kúpila by som na Vianoce všetkým spolu 1 spoločenskú hru napr. Alebo spoločne lego. Starším neteriam a synovcom, pubertákom, tým dávam poukážku do kníhkupectva, alebo DMky. Menším darček za 20,30€, aký sa mi páči. Z mojej strany máme 5. A kupujem aj 3 z mužovej strany... Tiež do 20. Niekedy menej,podľa toho, čo sa mi páči. Na meniny len čokoláda, alebo ozaj maličkosť, nálepky, pastelky, gumičky. V tvojom prípade neviem ako by som sa zachovala. Máš ku krstnatam nejaký vzťah?
@macekovam manželovi som do tých veci nekafrala.jeho požiadali byť krstným, nie mňa.a tušim 2 mal ako slobodný.alebo 1 už ani neviem.čo sa týka mňa keď ma o to požiadala kamarátka boli sme si veľmi blízke a v tom čase mal manžel 1 krsniatko a ja žiadne.prijala som to.ani ona netušila že bude mať 4 deti.pri treťom som jej povedala nech dá inú krstnú.povedala, že ona chce aby jej deti mali tú istú krstnú a tohi istého krstného.nechcela som odmietnuť a hádať sa.mne bolo povedané, že nemám odmietnuť, ak má niekto požiada.
mam tri krsnata a kupovali sme tak do 20 tky na Vianoce, teraz uz len jednej z nich kupujem tak 80-100€
ostatnym neteriam a synovcom za 10-20€ max
dospelym si nekupujeme
No s jeho ženou bohužiaľ už vôbec nie .. tam je ťažká debata
@zuzubb007 ja to zopar vianoc už dávam tsk darcek okolo 5€.zošity fixky farbičky.ona mojim viac.pilovedala som jej mech to nerobi nerešpektuje.a je mi to uz aj jedno.ja davam 4 ona 2.tak možno to finančne vyjde rovnako.
kup im spolocny darcek spolocensku hru alebo spolocne jedno vacsie lego
Kedze to nie je rodina, tak by som to zrusila. Uz aj s kamaratkou nie ste v kontakte a vlastne tie deti ani nepoznas. Das si namahu s darcekmi a nakoniec ziadna vdaka, co aj chapem v puberte. A casom to vase vztahy este viac pokazi, takze ked budete najblizsie spolu, tak sa dohodnut, ze od 2025 ziadne dary.
Doma sme darčeky zrušili. Po čase sme zistili, že len mi nedávame, a tak aj náš 15 ročný syn nedostáva. Akože o nič neprišiel. Darčeky z povinnosti..
Mám štyri deti a tiež rovnakých krstnych. Starším deťom už krstná dáva len peniaze (to ich najviac poteší) akurát najmladšej (6r) kúpila hračku. Ja som tiež skončila s vymýšľanim. Starším deťom je už ťažšie vymyslieť. Do obálky 20-30€ a nech si kúpia čo chcú. Môj mladší brat mojim deťom na sviatky pravidelne nekupuje nič. Ale hocikedy ich vezme na výlet, na pizzu. Minule vzal mladšiu na narodeniny na vnútorné ihrisko. A deti tie výlety potešia viac ako hračky na ktoré po čase zabudnú.
@mamamasama presne tak
@ukulela zatial ešte mám.ake keď sa nebuddme stretávať tak neviem ako to bude
Mam jedno a budem davat do 18ky...tolkym detom by som za krstnu nesla...a cudzim vobec nie.iba vo velmi blizkej rodine
A kedze to je len kamoska tak tam by som jej dala 4 deti dokopy 50 euro a neh im kupi ona pod stromcek a rozdeli a nic by som nekupovala.ked sama nevies ck maju a s cim sa hraju
@mamina7070 vianoce a meniny zrušim.to sa neda.manžel je z veľkej rodiny tam je 9 deti.narodeniny vaham.
@cimage tak my sme v kontakte casto.ale nie v stretavani.ale s kamoskou si casto volame piseme..s detminsa zatial este pozname...neviem ako dlho.ale dary zrusit chcem alebo aspon okresat.ale okresat vyrazne
@keiko33 hej zážitky sú NAJ
@sulavikova no to si aj myslim, že o nic neprisiel.ved vy mu kupite co potrebuje a co chce.nase maju hracky duplicitne a vela zbytocnosti
Ja celkom nechapem vyznam toho, naco si im krstna? Nema nahodou krstny rodic ulohu viest tie deti k viere, chodit s nimi do kostala a tak? Stretavas sa s nimi 4x do roka, cize to ci mas pomenovanie krstna alebo nie, je fuk. Zrus strernutia, ak si uz nerozumiete a neries mrte darcekov.
@henka123123 opakujem sa, ale napisem to zase.tie 4 krsniatka su kamaratkine.s kamaratkou sme si boli velmi blizke.vsetko sme o sebe vedeli rozpravali sa.5 rokov sme spolu byvali ked sme studovali VS.casto sme sa navstevovali.myslim, ze ani kna anj ja sme nepocitali s tym, ze sa odcudzime.no prislo to.je dalej nevidime sa ma dost deti povinosti okolo nich ked sne sa chceli stretnut deti ochoreli atd...uz to.kamararatvi nie je take silne z mojej strany urcite nie.z jej neviem....ale v tom case ja som nemala dovod odmietnut je.potom uz chcela vsetkym detom rovnaku krstnu.posledne asi 2 roky smd sa tak od seba vzdialili.ostatne deti su blizka rodina.brat sestra.
@belllinka do kostola s nimi nechodim, kedze byvaju inde, ale o viere sa s nimi rozpravam.najstarsi nema vobec zaujem prostredny sa dost zaujima.on je najviac nakloneny.zas ich nechcdm vyskrtnug xi svojhi zivita msm zavazok.len darceky zminimalizovat.len som chceka vediet nazory.su aj take aj take.a necakala som popravde az tolko komentarov.
My máme s manželom 1 spoločne a 1 ma len manžel a darčeky nekupujeme. Tento rok sme to už zatrhli uplne lebo to je potom len o "vracani darcekov" . Maju 6 a 9rokov.
@4stanka4 druha strana to vzala v pohode?
A keby ste není krstnimi sestrám a bratovi tak tým deťom nekúpite nič? Ja to beriem rovnako ci krstné dieťa alebo neter /synovec. V rôznych vekových kategóriách to beriem tak, ze nie každému rovnako. Staršiemu dieťaťu kúpim napríklad hru na PC za 20€ak ho to baví a mladšiemu auticko na ovládanie za 8€ a tiež sa bude tešiť. Vždy nejaké oblečenie a hračku. Tento rok som mojim predskolakom kúpila farebné papiere, kufríky s pastelka i, vodovkami... A každý dostal malú hračku. Všetci spokojný. Zatiaľ ich mam 4 ale z toho sú dve krstne deti a dve vlastne deti ale princíp rovnaký každému co ho poteší a nerobím rozdiely medzi nimi.
Ja mám od segry 2 a tentokrát už bolo dosť jedno má 18 druhé 15.ja mám 5ročné a nikdy sa mi to nevráti teda ani nieje snaha čiže povedala som si sebecky stop.
Jasne uplne v pohode. Jedno krsniatko je od sestry a druhe od švagriny (slobodná matka) . Zbytočne sú potom deti zahlcovane darčekmi a veľa krát aj somarinami.
@lucinka12356 neteriam synovcom áno, ale kamarátkinym deťom nie.z manželovej strany máme 9 deti z mojej 3 kamaratkine 4 a nase vlastne 2.to si myslim, že je dosť veľa.takže kamaratkinym deťom nie nekupovala by som.kupujem len preto, že sú krsniatka.ale vianoce.meniny už nie a narodeniny ešte porozmýšľam.
@sofia1979 musim byt sebecka aj ja.

@ssimusska možno všetkým nedáva