icon

Do koľkých eur kupujete darčeky pre deti od 12 rokov?

michaltat
11. dec 2024

Ahojte

Do koľko € kupujete darčeky pre väčšie deti.j.od 12 r.?Máte rozpočet,že do koľko €?

Strana
z2
3009
11. dec 2024

@michaltat pomôže ti to keď ti napíšem, že do 10 alebo 400? Veď nech si každý kupuje ako chce.

mirola
11. dec 2024

no sice mam dieta mensie, ale princip ostane rovanky asi aj neskor.. mam na kazdeho rozpocet v hlave, ak uvidim akoze nieco mega super trefne, som ochotna ho prehodnotit, ale v zasade sa ho drzím.. na dospeleho mam 200 eur.. na moje dieta vacsi 500.. nie vzdy ho naplnim... ale to je taky strop... no ked bude vacsi a budu take zasadnejsie darceky ako iphone a podobne asi sa zlozime viaceri ... vzdy u kazdeho je jeden hlavy darcek a dva male.. u dietata malych viac .. preco ta to zaujima?

abbey1
11. dec 2024

@michaltat Nemám rozpočet. Niektoré veci sa mi podarí kúpiť top lacné, tak z princípu nebudem dokupovať ďalšiu vec. Naopak niekedy mám už darčeky kúpené a príde mi do cesty ešte niečo, čo by dotyčného potešilo, tak kúpim.

majka99999
11. dec 2024

@michaltat nemam rozpocet, ak potrebuje novy notebook a ten za 1500 eur vyhovuje parametrom, tak dostane novy notebook za 1500 eur, ak vyhovuje za 700, dostane za 700. Ak nie je nic take, co tlaci, tak sa urcite zmestim do 100 eur, kniha, hra, atd, ale zatial vzdy bolo daco. Minuly rok s bratom dostali PS5, tak snad im nepoviem, ze tento rok nedostanete nic, lebo budget je 300 eur a PS, 2 ovladace a hra su 600+. Na narodeniny len drobnosti dostavaju, takze na Vianoce vzdy sa snazim dat vacsi (najlepsie spolocny) dar. Takze tento rok notebook, knizka a s bratom dostane spolocensku hru, co chceli. Mensi dostane mensiu hodnotu, ale viac darcekov, vsetky chcel, tak asi ani prekvapeny velmi nebude, holt v tomto veku radsej konzultujem veci, nie vsetko sa da vratit (napr. personalizovany futbalovy dres)

ajka19
11. dec 2024

ja tak max do 100 eur 1 darček

janulik2008
11. dec 2024

@majka99999 to s PS ma pobavilo 🤣 neter ma 9 a tiez ma plejko a sestra sa vcera "opustila" a kupila jej ten PS Portal 🤣 este mi pisala ze ci je normalna 🤣🤣🤣 okrem neho dostane viac veci tiez cca 600e dokopy 🤣

veronikaszabova
11. dec 2024

@michaltat syn 10r - dostane novy horsky bicykel (430€), 2x lego (spolu 50€), secret box z Brlohu (50€). Este mu nieco dokupim.
Starsi ma 15r - ten ma oblecenie a tenisky nakupene (okolo 600€).
Najmladsia dostane drevene hracky do kuchynky 🙂

kavasmliekom
11. dec 2024

@michaltat záleží, koľko máte vyčlenené na darčeky, čo chce to dieťa, čo potrebuje, co ho poteší, nie koľko dám ja svojmu.
Ale aby som aj odpovedala, tak mame vyčlenené 200e na darčeky. Pre celú rodinu. 🙂

svetlonos
11. dec 2024

To ako súvisí vek s cenou darčekov?? Ved to nemá logiku. Naši krpci maju 1,5 a 4 roky, darčeky budú mať obaja za cca 500e tento rok. Minulý rok to bolo podstatne menej. Ved zakezi od situácie kolko mas a chceš minut. Nehovorím o úveroch na darčeky, to čistá blbosť. Keby mam na zvys 100e na darčeky pre všetkých, detom olich sama vyrobím. Čiastočne aj vyrobím, len čas mi chýba. Kup a min kolko môžeš aby ta to nebolelo.

dorothee
11. dec 2024

To ako vazne take cifry?Moja 13rocna ma darceky v celkovej hodnote ani nie 80€

14petulka88
11. dec 2024

Kazdy ma taky, aky si moze dovolit. Tazko sa porovnavat 🤷🏻‍♀️

katica06
11. dec 2024

@dorothee Každý nech sa prikrývka takou perinou na akú má, 17r dostane pod stromček kurz do autoškoly, čo je 900 € , čo neznamená že ďalšie dieťa tiež dostane darček tiež rovnakej hodnoty

deti95060810
11. dec 2024

u nás deti dostávajú vždy 2 darčeky - na Vianoce. keď boli malé tak jeden darček oblečenie, druhý hračka - napr. lego, bábika....
teraz sú už omnoho väčšie takže ideme aj do športu .... cena 100e/1 dieťa.

tiezjedna
11. dec 2024

@michaltat nie, nemáme rozpočet. Deťom kupujeme podľa toho, čo chcú/potrebujú/chceme my. Sú roky kedy dostanú darčeky do 100-200 € každý a sú roky (ako napríklad tento) kedy sú to veľké cifry.

terezkaarthuramax
11. dec 2024

To je kazdeho osobna vec.

pe_mi
11. dec 2024

@michaltat jeden rok dostal playstation za 800eur, tento rok niečo okolo 300eur darčeky , keď bol menší omnoho menej.keďže každá hračka za pár šupku bola dobrá a bolo tým pádom aj viac veci pod stromčekom.
Keď je starší ,tak treba aj PC monitor, lyžiarsku výbavu, športové vybavenie,bicykel..hovorím príklady, nie všetko naraz.takze je to nákladnejšie
Ale keď niekto na to nemá, samozrejme nekupuje.
Vianoce a narodeniny však aspoň máme vybavené takým,čo potrebuje .lebo keď bol menší som už mala pocit, že sa nasilu vyberá , len aby niečo bolo.

btus
11. dec 2024

závisí od toho, kto má aký príjem. Niekto je rád, že kúpi darček za 30 E a niekto povie, že pod 500 sa nedostane. My kupujme veci, ktoré potrebuje na šport. Vlani dostala lano Beal cca 120E a vak na lano Petzl, cca 40E. Potrebuje to a kupovali by sme to tak, či tak. Tento rok budú lacnejšie darčeky.

sense
11. dec 2024

Nemám rozpočet, dostane nejaké veci čo napísala na zoznam

smajliica
11. dec 2024

Tu iné sumy padajú 🙈 a mne sa zdalo, že som rozšupla, keď som malej kúpila Woom 2 za 350€ 😂

kavasmliekom
11. dec 2024

Ty kokos, tu iné sumy padajú za darčeky. To radšej by som išla v lete k moru 🙈

mironka
11. dec 2024

@kavasmliekom tak my sme to tak poriesili,s detmi sme vybrali hotel,oblasť a pod stromcek bude ,,len,,drobnosť,max. 30-40 eurová.

angela85
11. dec 2024

Syn má do 100 dcéra do 50. Ale oni aj tak iné nechcú. Čo potrebujú kúpime aj mimo vianoc.

akinom4
11. dec 2024

@btus vidím to na rovnakú krvnú skupinu...môj dostane knihu Skalky východného Slovenska a vosk na ruky po lezení

vevesh
11. dec 2024

@michaltat rozpocet nie je, ale kusy darcekov ano- kazdy dostane 1 darcek.

rachel36a
11. dec 2024

Fu...ja zasnem nad sumami...ja som kupila muzovi za 25, staršiemu synovi za 40, a malemu za cca 60...iné roky sme kupili viac , tento rok som si povedala, že nejdem kupovať žiadne zbytočnosti len aby bolo vela

btus
12. dec 2024

@akinom4 my sme jej teraz kúpili knihu od Janjy Garbret and magic flower. Je síce veľmi detská, ale je od Janjy. 🙂 Ten vosk som jej kúpila akurát túto nedeľu, lebo bola predvádzačka na stene a bolo to lacnejšie.

majka99999
12. dec 2024

@rachel36a autorka sa pyta na deti nad 12r, predpokladam ZS alebo SS, take deti maju *vyssie potreby", ale si nezarobia (mozno ti SS ano), mobil, sportove potreby, tablet, notebook, smart hodinky, znackove tenisky/oblecenie... Niekto kupi hocikedy, my kupujeme na Vianoce, ak to nie je surne. Ked boli deti mensie, malokedy bolo daco drahsie, dostali kamion a auticka z Cars, PLAY Doh plastelinu, Lego, knizku od Albi k peru alebo klasicku... Pisem preto, ze videm v profile 9 rokov a 28 rokov, co su mimo kategorie, manzel a ja vojdeme spolu do 100 eur. Mne moja mama tiez nekupuje darcek nad 500 eur, teoreticky som dieta nad 12 rokov. 😁

rachel36a
12. dec 2024

@majka99999 aj to 28 rocne dieta malo niekedy 12...a nie nikdy som nekupovala dary za stovky eur...počítač, mobil a pod dostal keď ho potreboval...mladsi ide mat 10...to zas taky rozdiel nie je 10 a 12 rokov

majka99999
12. dec 2024

@rachel36a myslim, ze pred 15 rokmi boli ine casy. To som ani internet v mobile nemala.

rachel36a
12. dec 2024

@majka99999 myslíš? Vtedy deti nepotrebovali počítač, telefón a pod? Nemám ten pocit.

Strana
z2