Dokedy nechávate vianočný stromček, ak žijete bez detí?
Ahojte, som slobodná a žijem sama. Stromček som postavila cez víkend pred vianocami. Po minulé roky som ho mala skoro do záveru mesiaca. Teraz na neho pozerám a rozmýšľam, či tam má svoje miesto, ak sviatky skončili. Keby som mala rodinu a deti, asi by to bolo iné.
My sme mali doma vždy stromček aj do konca januára. Aj keď som už nebola malé dieťa 🙂
To sa níektoré neviete same rozhodnúť ani pri banalitách?
Okolo 7 .1 ako sa nám chce
@anonym_autor my deti máme a stromček už nemáme 😀 keby bolo na mne, máme ho len 24.12, resp.vobec
@anonym_autor Neriadim sa žiadnymi pravidlami. Náš stromček stál od 13.decembra a dali sme ho dole 29.decembra, lebo sme ho mali už dosť. Vyupratovala som, povysávala som a hneď lepší pocit.
Ja som v tomto vadná, a to mám manžela aj deti, ale keby bolo po mne, tak stromček postavím 23.12. a dám dole 27.12. mne tak strašne zavadzia. Ale keďže máme deti, tak ešte stále stojí. Ale na troch kráľov ide na 100% preč.
@ljmmm tak to je zaujímavé zmýšľanie, na 1.sviatok vianočný zbaliť vianočný stromček. Asi si jedna z tých, čo ho stavajú 1.novembra a do Vianoc im je zunovaný.
@janka1011 nemusí to tak byť poznám ľudí čo majú stromček tiež len na pár dní a majú deti... Ale nemajú toľko priestoru aby im dva týždne zavádzal a majú mačku...postavia 23. A 26 dajú dole... Žiadny problém...svetielka si aj na stenu môžeš dať... Každý ako mu pasuje... Mi zase staviame skoro..na Mikuláša cca ..musí byť víkend.. tak to deti chcú..sami to všetko spravia a dole ho dávame až 6.1 ...
@anonym_autor ked som nemala deti aj do marca 🤷🏻♀️
Ja som dala dole 31.12. Vacsinou to robim 1.1 aby sme do noveho roka vstupili s cistym stitom 🙂 som srdcom minimalista a zavadza mi 🙂
@anonym_autor prečo by som nechodila do kostola? Neviem, ako si to na to z môjho príspevku prišla.
Aj v kostole máme stromček do 6.1. Ináč, stromček nepatrí len k Štedrému dňu, patrí k Vianociam celkovo.
@janka1011 Liturgické vianočné obdobie sa nekončí 6.1., ale nasledujúcou nedeľou po tomto sviatku - Nedeľou krstu P. Ježiša. Takže stromčeky sú v kostole minimálne odvtedy, ale môžu zostať až do 2.2., kedy je sviatok Obetovania Pana, ale po nedeli krstu už nesvietia.
@janka1011 Liturgické vianočné obdobie sa nekončí 6.1., ale nasledujúcou nedeľou po tomto sviatku - Nedeľou krstu P. Ježiša. Takže stromčeky sú v kostole minimálne odvtedy, ale môžu zostať až do 2.2., kedy je sviatok Obetovania Pana, ale po nedeli krstu už nesvietia.
@danulienka78 si predstav, že v našom kostole už po 6.1 ide stromček preč
moje deti sli 25. ku starkym. Este v ten den som vsetko vianocne zbalila. Deti su uz doma, po stromceku ani nestekli. Daj dole tu rarohu
@ljmmm Svoju rarohu si schovaj. Su ludia, ktori maju krasne, zive, ozdobene stromceky.

Keby je to na dieťati a chlapovi máme vianočný čas až do veľkej noci ,keď by vymenili vianočnú výzdobu za veľkonočnu