icon

Dostávate darčeky na Mikuláša aj ako dospelí?

25. nov 2024

Ahojte, taká otázka na zamyslenie pre mňa. Dávajú vám rodičia pozornosť na Mikuláša? Ide o to že včera sme boli u mojich rodičov, keďže idú teraz na dovolenku tak nám dalo už Mikulášske balíčky pre dcéru a mne s mužom taký malý balíček tiež, moji rodičia to tak proste robia, ocino stále hovorí že aj keď som už dospelá aj súrodenci nedalo by mu to nedať nám čokoládu a horalku a takéto drobnosti. Ide o to že sme išli ešte po ceste svokrovcom niečo vyložiť. So svokrou nemáme bohvieaký vzťah ani ja ani muž, muž vykladal aj so svokrom ja som behala s dcérou a svokra sa pozerala, zbadala v aute tie balíčky a sa pýtala čo to je tak hovorím že Mikuláš, no zostala celá pohoršena že vidno že som ešte malé decko keď mi majú rodičia potrebu dávať Mikuláša (pre ňu som bola vždy malé decko, ja mám 25 a muž 30). Tam jej muž povedal nech sa do toho nestará a takéto reči nech si nechá pre seba, no ona išla monológ 10 minút kým sme neodišli že to ešte nevidela aby rodičia takto dávali balíky že to je hanba atď. Jej reakciu neriešim, nič iné sa nedalo od nej ani čakať, dnes ešte volala mužovi že už by som mala dospieť a nie dostávať balíčky...poslal ju niekde. A ja sa tak zamýšľam je to divné keď aj vo vyššom veku dostávajú ľudia od rodičov Mikuláša? 😃 Neviem za mňa je to v pohode veď fakt sa bavíme o nejakej čokoláde. Ale keď sa tak rozhorčovala že nikoho takého nepozná a len ja som decko tak ma len tak zaujíma ako to majú ostatní.

13uzivatelka11
25. nov 2024

Áno, moja mama teraz doniesla balík pre syna a nám s mužom dala aspoň symbolicky dve veľké milka čokolády a svokrovci dávajú synovi a nám tiež tuším dáku drobnosť.

caar_oliine
25. nov 2024

Davame si navzajom, my rodicom a rodicia nam. S manzelom si davame po tajme do topanky, deti este nemame :D a tu by som sa nezamýšľala nad tým, či je divné, že dospelí dostávajú od rodičov darčeky na Mikuláša, ale čo vedie tvoju svokru k takej zlosti kvôli takej maličkosti. Možno by tiež chcela taký balíček, ale nevie ako to povedať 😀

milanemila
25. nov 2024

Ja mam po 30ke a mama dava mikulasa mne aj muzovi, kt je este starsi odomna :D rovnako mi dava darcek aj na den deti a chodime na palacinky 🤷🏼‍♀️ podla mna je to mile a my s muzom jej tiez davame mikulasa.
Kazdy to ma inak, ale teda nevidim na tom nic zle a myslim, ze je to uplne bezne. Aj my si s muzom medzi sebou davame mikulasa.

loliki
25. nov 2024

Mala si jej povedať, že ten, kto nás má rád, ten nám daruje. Darček nie je len pre deti, ale pre tých, ktorých máme radi.
Ja už tie čokoládové darčeky ani nechcem. Hromadí sa mi to a neviem sa ich zbaviť.

dominika126
25. nov 2024

🙂 to je milé 🙂 u starých rodičov dostávajú deti balíčky z oboch strán a takisto z oboch strán dostaneme malú pozornosť aj my s mužom. U mojej maminy je to tradičné malý mikulasik alebo čert a u svokrovcov väčšinou nejaká spoločná čokoláda. 🙂 a všetci surodenci z oboch strán sa ako malé deti tešíme,že si v tej papuci u rodičov nájdeme drobnosť ❤️
A aby som nezabudla,rovnako aj my rodičom dávame.

dominika126
25. nov 2024

@milanemila my rovnako. 🙂. A to sme vekové kategórie po dvojiciach (26 a 31, 36 a 37, 37 a 48, 39 a 46, 38 a 35), takže skoro všetci tazko po 30, niektorí už ťažko po 40 🤣

rachel36a
25. nov 2024

Malz som 49 kwd mi umrela mama...dovtedy som Mikuláša od nej dostala.. teraz mam 53 a od svokrovcov tiež stále dostavame

louise
25. nov 2024

Dostávame obaja od mojej mamy aj od svokrovcov. Sme stále ich deti, tak prečo nie? Aj my plánujeme dávať našim deťom, aj keď budú dospelé.

alienkami
25. nov 2024

@oblecenie99 ide o to, ze niekto radšej darčeky dáva ako dostáva (napr.ja). Stačí úprimne vyjadriť radosť a to je pre darcu ten najkrajší dar. Napr. ten obrúsok, ktorý Penny dala Sheldonovi ju nestál nič, ale pre neho to bolo také vzácne, že ju zasypal všetkými darčekmi, ktoré mal v zásobe - ale pre ňu bola najväčším darom práve tá jeho radosť, vďačnosť, to nadšenie... (Milujem tú scénku)

3009
25. nov 2024

My dávame vnúčatám /10 a 18/, deťom okolo 40 a navzájom s mužom 70+.

gribka1
25. nov 2024

Ja nedostávam, ale moje deti a vnúčatá áno.

pe_mi
25. nov 2024

U svokrovcov dostávame.u mojej mamy nie.
Akože zvláštne pre mňa, neviem si na to zvyknúť. Už by to mohli prenechať len vnúčatám 🕺😁

janettdamian
25. nov 2024

Ja dávam mojím dospelým dcéram (čo ľúbia a samé si nekúpia, sú v tvojom veku), tak ako aj menším deťom a vnúčatám. Ich partnerom však už nie.

ivangeline
25. nov 2024

My sme tiež dostávali s mužom maličkosť. Aj od jedných, aj od druhých starkých. Minulý rok už nie. Zjavne máme veľa deti. :D A popravde, aj tak mi idú tie sladkosti potom už na nervy.. deti by chceli zjesť všetko naraz, všade papieriky, a moja odhodlanosť odolať je tiež slabá… najmä pri 5h spánku.. Ale detom robia balíky stále. 🙂

bobaas
25. nov 2024

Nezamýšľaj sa. Chceš to v sebe živiť. Zbytočne. Táto téma nie je o nás, je o tom, že chceš ohovoriť svokru. Muž ju upratal. Hotovo. Bodka.

saxana000
25. nov 2024

Ano dostavame kavu alebo kolekciu cajiv

pe_mi
25. nov 2024

@janettdamian sú to partneri -frajeri?alebo manželia?akože životni partneri dcér, trebárs aj bez svadby?to by mi bolo divné, že aha tu máte balíčky len moje dcéry ,ale zaťkovia nedostanú..to by som sa ako zaťko cítila v rodine dosť biedne .

rorino
25. nov 2024

Deti sme,kým máme rodičov.Takze je to veľmi milé,že ti rodičia niečo vstupnú do čižmy A vlastne,čo to treiem,veď tvoji rodičia za to nemôžu,to Mikuláš.😉Svokra nech si rozpráva,hlavne že je muž na tvojej strane.

heni79
25. nov 2024

Napíšem ti z úplne iného uhla pohľadu. Po VŠ, už druhý privát, zdieľaný byt. Boli sme 3 baby. A celkom fajn sme si rozumeli. Prvý „Mikuláš", ja som nakúpila sladkosti a v noci potajme nachádzala do čižiem. Ráno okolo šiestej šla do práce prvá. Právnička. Začala tlmene nadávať, že čo to má v čižme... Ja som vtedy akože ešte spala. Veľmi ma to zabolelo. No ona to vysypala na zem a zmĺkla. Ako neskôr priznala, zostala v nemom úžase. Lebo také milé gesto za roky zdieľaného bývania nezažila. Poobede prišla s balíčkami pre nás. Bývali sme spolu ešte 4 roky a stala sa z toho tradícia. A boli sme dospelé, pracujúce, bez rodinných väzieb. Nie, nie sú decko. Je to krásne gesto medzi dospelých ľuďmi.

p.j.jacky
25. nov 2024

Mne dajú rodiacia nejakú pozornosť a ja dám im . Prečo by nie ?! Veď je to milé ❤️

dajda_01
25. nov 2024

Mam 28 a dostávame vždy aspoň malú čokoládku symbolicky od rodičov....Mikuláša dávam ešte aj starkej 70+...😍 ..podľa mňa je to milé

princess59
25. nov 2024

Dostávame a aj dávame, dokonca od mužov ho otca ( maminu už nemá) dostaneme každý svoj balíček podľa toho čo máme radi, od našich máme spoločný☺️ a to máme o niečo viac rokov ako vy, je to milé

autor
25. nov 2024

Ďakujem vám všetkým za odpovede.
@bobaas nechcem ju ohovárať, to by tu vyzeralo inak. Normálne som sa opýtala, nehľadaj hneď za tým neviem čo

mamusa123456789
25. nov 2024

Svokra nám z mužom vždy nachysta spoločný balicek, moja mama kúpi aj mne aj mužovi nejakú drahší bonbonieru a ešte sa vždy k nej pridá aj môj oco, ktorý nás príde navštíviť a každému strčí tajné pred odchodom nejakú sladkosť do špinavej topánky... Nie je na tom podľa mňa nič zvláštne a čím som staršia, tým mi sladkosť v topanke robí väčšiu radosť 😊

dadaviki
25. nov 2024

Kazdy rok uz 41 rokov.ved cely rok poslucham tak mi musi Mikulas nieco priniest aj u nich 😂

tomasqola90
25. nov 2024

Samozrejme zopar sladkosti ved su to predsa rodicia

ada510
25. nov 2024

Dostávam už 35 rokov 🙈 stále som ich dieťa ❄️🎄🫶

zuzanka1390
25. nov 2024

Ja mam 34 a dostavam aj na den deti😅. Mamina vzdy vravi,ze stale sme jej deti🥰. Je to uplne v pohode. Svoktu neries...

mtnns
26. nov 2024

Mam 45 rokov a moja mama mi dá vždy na Mikuláša nejakú drobnosť. Nielen mne ale aj manželovi. Podľa mňa je to milé 😊❤️

miamaria
26. nov 2024

Dostávame od rodičov stále aj my deti, napríklad ja vaječný likér vždy dostanem alebo broskyňovy kompót 🥹🤣