icon

Dostávate darčeky na Mikuláša aj ako dospelí?

25. nov 2024

Ahojte, taká otázka na zamyslenie pre mňa. Dávajú vám rodičia pozornosť na Mikuláša? Ide o to že včera sme boli u mojich rodičov, keďže idú teraz na dovolenku tak nám dalo už Mikulášske balíčky pre dcéru a mne s mužom taký malý balíček tiež, moji rodičia to tak proste robia, ocino stále hovorí že aj keď som už dospelá aj súrodenci nedalo by mu to nedať nám čokoládu a horalku a takéto drobnosti. Ide o to že sme išli ešte po ceste svokrovcom niečo vyložiť. So svokrou nemáme bohvieaký vzťah ani ja ani muž, muž vykladal aj so svokrom ja som behala s dcérou a svokra sa pozerala, zbadala v aute tie balíčky a sa pýtala čo to je tak hovorím že Mikuláš, no zostala celá pohoršena že vidno že som ešte malé decko keď mi majú rodičia potrebu dávať Mikuláša (pre ňu som bola vždy malé decko, ja mám 25 a muž 30). Tam jej muž povedal nech sa do toho nestará a takéto reči nech si nechá pre seba, no ona išla monológ 10 minút kým sme neodišli že to ešte nevidela aby rodičia takto dávali balíky že to je hanba atď. Jej reakciu neriešim, nič iné sa nedalo od nej ani čakať, dnes ešte volala mužovi že už by som mala dospieť a nie dostávať balíčky...poslal ju niekde. A ja sa tak zamýšľam je to divné keď aj vo vyššom veku dostávajú ľudia od rodičov Mikuláša? 😃 Neviem za mňa je to v pohode veď fakt sa bavíme o nejakej čokoláde. Ale keď sa tak rozhorčovala že nikoho takého nepozná a len ja som decko tak ma len tak zaujíma ako to majú ostatní.

mell27
26. nov 2024

Mne to príde veľmi milé, že vám dali Mikuláša. Stále ste ich deti aj keď ste dospelí.... 😊 Ja by som tiež dala. S vyzretosťou to nemá nič spoločné.

mell27
26. nov 2024

@miamaria ja by som sa broskyňovemu kompótu potešila 😃😃

miamaria
26. nov 2024

@mell27 Ja sa vzdy poteším čomukoľvek, moja mama je taká originálna 😅

pikachu999
26. nov 2024

Áno dostávam a aj ja im dávam nejakú drobnosť príde mi to pekné a milé ❤️

basska_b
26. nov 2024

Dobre jej muz dal 🤣 boze, to musi byt jednoducha zena, taketo reci trusit! Ved to je mile. Aj mne rodicia davaju, aj ja im...

nelka93
26. nov 2024

Neriešime Mikuláša, nežijem s rodičmi ani blízko nich, takže je to zbytočné. Navyše sladké som jest prestala. Ale keď niekto dostáva, tak je to predsa na nich. Reakcia svokry je totálne mimo

yvanielka
26. nov 2024

Mám 36 rokov a áno dostávam 😊❤️ tiež som pre nich ja, aj bratia stále deti, je to milé.
A divná je tá reakcia tvojej svokry nie balíček od tvojich rodičov

sandra811
26. nov 2024

Dostávame každy rok od mojich rodičov aj od svokrovcov drobnosť a my im tiež dáme. Podľa to je milé😊

johanka21
26. nov 2024

Správne, nerieš to, Tvoja svokra Ťa má stále za decko hlavne preto, lebo Ťa nemá rada a najradšej by bola, keby ste neboli s Tvojím mužom spolu. Je pekné, že Tvoj muž stojí pri Tebe. Tak to nerieš aj ďalej a vychutnávaj si to, aká je svokra voči Vašej láske bezmocná...

zazka666
26. nov 2024

Že mala ešte potrebu vám volať, ohľadom toho! Musíte sa obrniť , to nieje posledné , čo je bude vadiť
Buď je taký typ, alebo menopauze, alebo staroba..

adonish
26. nov 2024

Aj my zvykneme dostávať niečo malé a to mám 36 a muž 38 😂😂 svokru by som zignorovala 😂

dvanastka
26. nov 2024

Dospelý nedostávajú. Iba deti do 18 rokov. Je to ale milé od tvojich rodičov. Svokra nech si trhne nohou. Ja som si raz kúpila tortu k narodeninám, nie kvôli sebe, lebo torty a zákusky moc nemusím, ale kvôli synovi, lebo on má rád a tiež mi povedala, či som malé decko. 🤦

oblecenie99
26. nov 2024

@alienkami Môže byť, oni sú zlaté, len ja na to nikdy nemyslím, lebo u nás nikdy nebolo toto zvykom, my si už nedávame darčeky ani s rodičmi, krstnými rodičmi, oni hej, a mňa to potom zaťažuje, že komu a čo a koľko. Ja som napr. ich dcéram kupovala a kupujem na Mikuláša taký ten klasický balíček, no a oni môjho syna obsypávajú aj na Mikuláša taškami plnými sladkostí, hračiek, oblečenia a to sa potom nazaj cítim čudne a ako strýko Držgroš, lebo mňa by napr. nikdy nenapadlo kupovať na Mikuláša ešte aj takéto veci. Proste vedia že nemám rada darčeky, nerada ich dostávam, nerada dávam (ja som presne ten suchár, čo ti radšej pošle peniaze na účet ako dar, než by som musela absolvovať tie prešľapovačky pri gratuláciach a darovaniach, to je jedno z ktorej strany) a i tak mi to robia, aj keď si povieme, že dospelí si už nebudeme dávať darčeky a i tak. Na každý rok sa pritrafí nejaký sviatok, pri ktorom mi to urobia :D

kacena1991
26. nov 2024

Ja mam o chvilu 34 a dostavam od rodicov aj na mikulasa aj na den deti nieco 😃

princezna_bosorka
26. nov 2024

je to v pohode, ak su normalne vztahy v rodine. V manzelovej rodine dostanu sladkost iba deti a v mojej som to zrusila, lebo moja mama a babka zo zasady vzdy nakupia tonu sladkosti, ktore nikto nechce jest (uz ma nebavi nonstop to vysvetlovat a niekomu darovat 2 kg lacnych cokolad, v ktorych je viac cukru ako kakaa). Tvoja svokra je divna, neries to...

tianna
26. nov 2024

Vôbec to nie je divné 🙂 svokrovcov sme nevideli vyše 10 rokov, ale moji rodičia vždy na Mikuláša dajú balíčky aj mne a manželovi, Kinderko a čokoládový Mikuláš v ňom sú vždy 😍😁 ja ešte zvyknem dostať vianočnú kuchynskú rukavicu ako malý bonus prípadne nejakú peknú stolu na stôl alebo ozdobku na stromček 🙂 divná je tvoja svokra že sa nad tým vôbec zamýšľa 😬 doplním máme obaja 38 teda oveľa viac ako ty 😉

nominka86
26. nov 2024

Mám 38 a stále od mamky dostanem mňamku😂,na Mikuláša. Dáva mojím deťom,tak aj mne.😂😂😂. Dokonca aj na MDD...veď navždy budem jej dieťa❤️

kaciato
27. nov 2024

Dostanem od mojich rodicov vzdy nejaku pozornost malickost od svokrovcov tiez nie ale ja davam do topanky aj muzovi a uz aj sebe hodim 🤣 aby maly videl ze mikulas aj nam nieco doniesol lebo moj muz akosi na toto stale nie a nie prist

mamocka
27. nov 2024

Dostávala som do 40 kým mamka neumrela a ja doteraz dávam muzovi,každý sa poteší,je to milé.

mantilka
27. nov 2024

Tento rok už nedostanem, lebo už nemám rodicov....ale kým boli tu, samozrejme som dostávala a dávali sme aj rodičom...každý sa poteší sladkému darčeku.

tetapetra
27. nov 2024

Samozrejme 😂. Aj na MDD

len0cka
27. nov 2024

Mám 37, muž má 43 a dostávame od rodičov balíčky spolu s našimi deťmi 😀 my dospelí dostaneme také drobnosti,ale
nevidím na tom nič čudné. Stále sme ich deti a vždy budeme. A čo že sme uz dospelí?
Svokruska nech to tak neprežíva a nech si nájde lepšiu zábavku než sa starat dospelým do života ..

michelle567
27. nov 2024

No...asi by som jej odniesla na Mikuláša na parapetu uhlie cibuľu a varechu a len zabuchala a odišla 🤣

11bodka11
27. nov 2024

Áno dostávame od rodičov aj svokrovcov. Aj my dávame im. Také že čaje,pistácie atď.

memma
27. nov 2024

Mam 42 a dostávame od našich aj moje deti a manžel, tak isto sestra s rodinou. Nevidím na tom nič zlé

basullinka
27. nov 2024

Aj my dostávame, aj od mojich rodičov a aj od svokrovcov 😅 a mňa to vždy veľmi poteší ❤️

tamitamitami
27. nov 2024

Áno dostávam a poriadny balík! 😂 Ja rodičom tiež zvyknem kúpiť niečo milé ☺️.

martinadomianova
27. nov 2024

Mne to príde nanajvýš divné dávať dospelým deťom Mikuláša. Ale na druhej strane je to od rodičov milé.

linda117
27. nov 2024

Dostavame a aj my davame 🙂 sice nie cely balik sladkosti ako ked sme boli deti ale daka cokoladka alebo ovocie ci oriesky vzdy potesia. Nie je na tom nic detinske, ked je clovek obdarovany z lasky. Paci sa mi ako sa ta tvoj muz zastal pred svojou mamou, nie kazdy muz je toho v dnesnej dobe schopny 🙂

dismonika
28. nov 2024

@tululu tiež si myslím, že svokre vadia iné veci 😉 Asi chcela balíček aj ona.

Aj ja s manželom dostávame od mojej mamky Mikuláša a to už mám po 40 a manžel skoro 50. Ona z toho má radosť a pravdupovediac aj my. Také milé to je, hoc sme hej už x krát povedeli, že to nie je potrebné.

Ktovie aké mala svokra detstvo, keď takto reaguje. Možno musela skoro dospieť ona a nikdy nič nedostala. Ale pekné od tvojho muža, že stojí pri tebe.