icon

Dostávate darčeky od svokrovcov?

anny1984
17. dec 2013

Baby, dostávate na Vianoce darčeky od manželovej rodiny? Minulé Vianoce si na mňa "spomenula" len najmladšia švagrinka, ktorá mi dala náramok. 🙂 Inak nikto nič. Manžel prišiel s taškou plnou vecí pre drobca. My sme im nakúpili aspoň drobnosti, keďže staviame dom. Tento rok má tiež každý jeden od nás darček. Tak som zvedavá čo ma "čaká". 😀

selema
17. dec 2013

nám nie, nikto z manželovej rodiny 😒 od jeho súrodencov to ani neočakávam ale, že ani svokrovci, to ma trápi a zároveň štve ☹ 😠
My sme im vždy niečo kúpili, ale keď nebola žiadna odozva, tak som si povedala "dosť!" a od vtedy nekupujeme 😠
Smutné na tom je, že kašlú na vnúčatka ☹
Ale naši a moja sestra im to vždy vynahradia ♥ 🙂

m_ij_ka
17. dec 2013

my do svokrovcov dostávame peniaze, aby sme deťom pokupovali darčeky a aj my s priateľom dostávame peniaze od nich, tak podľa potreby nakupujeme

murinka
17. dec 2013

ja som dostala tento rok sijaci stroj,sveter a riflovu suknu

marian86
17. dec 2013

Ano dostavame aj na narodky,aj na meniny aj na vianoce. Aj peniazky aj nejaku drobnost , no aj pre syna stale aj ked nema kvi comu kupovat stale nieco dostane. A prababky tiez na vianoce kupuju nieco. 🙂

denisenko
17. dec 2013

ano, vždy dostaneme nejakú drobnosť....nielen na Vianoce, tiež nikdy nezabudnú na narodeniny, alebo meniny....moje, manželove alebo našich detí...jednoducho máme skvelé vzťahy 😵 😵 😵 😵 😵

drabantovazuzana
17. dec 2013

my dostavame najma od mojich rodicov.... Nemaju problem s peniazmi, tak vzdy si mozem nieco vybrat pre deti (alebo im poviem, co by mohli kupit) a este len deti vzdy dostanu od nich kopec prekvapeni. My stari peniaze a tie su aj pre deti. Od svokry len drobnost a pre deti tiez. My kupuujeme vacsinou po tricku alebo kozm. balicku a nejaky vacsi spolocny darcek (napr. minuly rok dostali moji aj muzovi po tlakovom hrnci). Inak mi na tom vobec nezalezi, ci ja osobne nieco dostanem alebo nie, ale kvoli detom som rada, ze stari rodicia im pocas roka venuju mnoho svojho casu a vedia na nich aj utratit, ked na to maju 🙂

miku1
17. dec 2013

S manželovou rodinou sa nestýkame, výnimka je jeho mama, s ktorou sa stýka manžel, a aj to preto, že býva v našom dome, inak by bola bezdomovec. My bývame v meste, v byte. Ja s ňou nemám dobrý vzťah. Darčeky od nej ani žiadne nechcem, a už vôbec neriešim darčeky pre ňu. Moji rodičia kupujú darčeky môjmu mužovi, buď nám kúpia niečo spoločné do bytu, alebo po porade somnou kúpi mama niečo môjmu mužovi, ako napr. oblečenie, knihy, a pod.

chiarkaaa
17. dec 2013

Nie darčeky nekupujeme svokrovcom a ani oni nám, kupujeme len mojim rodičom, je to akési srdečnejšie. aj ked prvé roky sme kupovali a aj oni nám, ale bolo to take silene...

adamnela
17. dec 2013

Ano dostavame kazdy rok a aj my im kupujeme. My tiez staviame dom, takze vzdy dostaneme nieco do domu a my im kazdem po malickosti a aj svagrinam. Napr. teraz som im kupila kazdemu postelne obliecky, take prakticke darceky a my dostane vstavanu mikrovlnku do domu 🙂 A deti samozrejme vzdy maju kopec darcekov, ktore su po dohode s nami, co by mali kupit. Takze u nas je vsetko ako ma byt 🙂

motovidlo
17. dec 2013

V mužovej rodine dáva darček každý každému - tj. dostávame aj dávame. U nás doma je nás veľa, takže si vždy vylosujeme jedného (resp. jednu rodinu) a iba tomu dávame. Teda, okrem detí, tie dostanú vždy od každého kopec somarín, ale s tým asi nič nenarobíme 😉

bianca
17. dec 2013

ano.My kupujeme drobnosti lebo co im das a oni to riesia obalkami.Krasne pekne pre kazdeho jednu ozdobenu naplnenu.To iste u nasich.Rodicia i babka pre vsetkych kupuju darceky.

trulinka
17. dec 2013

ahojte, my sme dostali od svokrovcov 20 Eur, nech si nieco kupime sami a okrem toho nas nabalili zavaraninami, klobaskami, aj vianocnymi ozdobami, cize ja sa nestazujem. A my sme im pokupili kozmetiku, balicek vitaminov a flasku medovinky 🙂 .

evelinq
17. dec 2013

Svokrovci sú rozvedeni, svokra nám nič nedáva aní nemá záujem sa stretávať a svokor jazdí kamiónom je málo doma ale vždy niečo prinesie keď nás ide navštíviť aj na vianoce

bluerose
Autor odpoveď zmazal
tortelinka
17. dec 2013

dostávame, aj dávame, od svokry nejaké drobnosti a nakúpi aj synovi, ale pýta sa čo by potreboval, takže ja jej poviem..od našich najmä odkedy som na materskej dostávame peniaze a malému niečo kúpia naši alebo sestry

11nika11
17. dec 2013

Ja dostávam od svokry na každý sviatok pyžamo 😀 a čím ružovejšie,mackovejšie tak tým lepšie 😀

zuzub
17. dec 2013

my s mužom väčšinou nič nedostaneme a deťom sa väčšinou netrafia tak tento rok som im povedala čo majú kúpiť 🙂 nejak extra to neriešim my kupujeme všetkým a to muž má 4 súrodencov a tí majú spolu 9 detí ! ale toto je posledný rok čo sme kupovali je to strašne veľa aj ked len nejakú drobnosť chce človek kúpiť.budeme kupovať len svokrovcom a detom co sme krstný.bývame daleko od nich, nám celý rok nikto nič nekúpi, nijako nepomôže , ani negratuluje a my ked tam ideme na vianoce tak všetkým .... už proste po 8 rokoch stačilo

klincek
17. dec 2013

dostavame-od svokrovcov nejaku drobnost a od mojej mamy peniazky. ale oboje chcem buduci rok zrusit, lebo babky idu do dochodku a nechcem, aby si robili zbytocne výdavky. travime u nich vikendy, prazdniny, davaju nam zeleninu, zavaraniny a pod., a to bohate staci. len ci sa s nimi bude dat rozumne dohodnut..no uvidíme buduci rok 😉
pre deti vzdy dostanem peniazky vopred, aby som im nakupila pod stromcek-vyhovuje to tak starym rodicom aj mne.

kikatko
17. dec 2013

po všetkých užastných darčekov som raz vysvetlila že bud si to kupim sama a preplatia alebo si prosím obalku. svokor prepláca a svokra dáva obalku. moja mama dáva polovičke kozmetiku tak na 9 mesiacov- a normalne je rád, vždy ma sprcháč a deospreje ked dojdu a moj tato kupuje vždy techniku-usb či harddisky vždy moc potešia.prarodičia davaju všetkým obalky a mojej malej aj hračku- tu kupujeme spolu-teda mala si vyberie a oni potom daju pod stromček.

monciky
17. dec 2013

mam svokrovcov rozvedenych, svokor nam dava vzdy peniaze a to tak, ze mne zvlast aj muzovi zvlast a vzdy je stedry, zrejme ma berie ako dceru🙂
a svokra....., ona vzdy ocakava neviem co, ale pritom sa tvari ako ona nic nechce, hra sa na chudinku co nema peniaze, neocakavam od nej nic, lebo to vzdy dopadlo tak, ze moj muz mi to odmietol vziat domov, lebo by som sa nasrala a otrieskala jej to o hlavu, ked ten dar nema byt kupovany a darovany zo srdca alebo aspon zo zaujmu, preto ze chcem, ale ze musim, tak o taky nestojim...
nerada od nej nieco prijimam, aj peniaze su mi blbe, lebo viem, ze jej krvaca srdce a pri kazdej prilezotosti povie, ze ona malo zaraba a ze ked nasi nieco daju, ze ved oni su dvaja a maju dva platy a dva dochodky- ale nasi davaju od srdca a ze vedia ze budeme mat radost a budu ju mat aj oni...

reni1512
17. dec 2013

dostavame ale vobec mi to nechyba..ja totiz od nich nic nechcem.. tiez som sa isla pretrhnut kazdy rok a preco by som mala.. niekto to vyriesi peniazmi, co je najjednoduchsie a svagrina sa vzdy zvozi pri svokrovcoch, kedze je slobodna.. a tento rok sme im dali urobit fotoknihu, viac nic. Aj to je dost

zuzkanik
17. dec 2013

Musím povedať, že bohužiaľ áno, dostávame. A nielen od svokrovcov, ale aj od rodičov. A lezie mi to na nervy. Lebo darčeky nenosí Ježiško, ale naše peňaženky. Nehovoriac o tom, že človek aj tak dostane samé kraviny, ktoré nepotrebuje. Ja radšej nechcem nič, ako nejakú blbosť, ktorú aj tak vyhodím.

babulina
17. dec 2013

u nas darceky si pocas roka nedavame - iba detom na sviatky sa kupuju, a na vianoce si to potom vynahradime, oba pary rodicov sa standardne opytaju co by nas potesilo, a kedze to chceme aby to bolo k spokojnosti vsetkych tak si aj povieme, samozrejme vzdy berieme v ohlad financne moznosti

katkatt
17. dec 2013

ano, ale vacsinou netrafia. Kazdy rok po Vianociach zalozim jednu bananovu krabicu, kam cely rok putuju "nevhodne" darceky (nielen od nich) a na predvianocnom charitativnom bazari sa vzdy tieto veci predaju, kedze su nove a nepouzite.

angel1223
17. dec 2013

no dostali a skoncil v kosi.....spievajuce umele vtaky co liezli na nervy.od cinanov. za 7e.to uz mohli radsej nejaku hru ci knizku kupit.uz ani nic od nich nechcem,deti maju vsetko co potrebuju niesu odkazaní na ich priblble dary

mima4
17. dec 2013

pravdaze dostávame, ved sme rodina, na sebe nesetríme 🙂

cmulinko
17. dec 2013

nezvykaj si na ludskost,lasku,porozumenie,sudrznost a harmoniu....... uz nie su v mode 😔

lubiduch
17. dec 2013

odkedy sme zacali chodit spolu s terajsim nazelom tak odvtedy darceky od svokry vzdy dostavam (vasinou vonavku). a vzdy sa tesim, ma dobry vkus 🙂 tak isto moj manzel vzdy od mojich rodicov dostava darceky (tiez vacsinou vonakvu🙂

tak isto ked svagor zacal chodit s babou, tak jasne ze aj jej sme zacali kupovat aspon nejaku drobnost (hand made nausnice a pod).

z mojho pohladu je to take vyjadrenie niecoho ako "patris do rodiny, mame ta radi" 🙂
ono to vobec nemusi byt nic drahe, skor vybrane starostlivo, staci aj knizka a pod 🙂

montinka
17. dec 2013

@selema podobneho svokra mam aj v rodine.:-/

siska53
17. dec 2013

Ano,dostavam aj ja.