icon

Dovolíte deťom zdobiť vianočný stromček?

12. dec 2025

Prezeram si fotky krasnych sumerne ozdobenych stromcekom ako z katalogu a tak sa mi natiska otazka. Dovolite tie stromceky zdobit aj detom,alebo to povazujete za klenot,ktoreho sa nesmu dotykat? Ja som prave rada,ze mi deti pomahaju. Jednak je to ovela rychlejsie a zaroven je to taka prijemna rodinna aktivita. Pri tych malickych detoch to aj chapem,ze to zrejme zdobite,ked spia,ale vidim,ze mnohe tu mate uz vacsich skolkarov,skolakov,ale tiez pisete,ze zdobite,ked spia. Tak ma zaujima,ze preco?

Strana
z3
oblecenie99
14. dec 2025

Minulý rok už zdobil so mnou, ale musela som prehodiť nejaké gule, ináč by ich bolo aj sedem na jednej vetvičke a padali dole (živý strom). Ale veľmi si to užíval, tak nejakú nesumernost som prežila.
Tento rok bude mini strom, ma loziacu zvedavu sestričku, nechcem riskovať 🫣

anonym_51b368
14. dec 2025

Mam 1,5rocneho syna, kazdy den rano ozdobuje, prelozi, nieco vyhodi. Takze kazdy den mame inak ozdobeny🤣

henka123123
14. dec 2025

Moji ho 20x denne prezdobia

sticker
detickyy
14. dec 2025
@dzina007

Nasa evolucia stromceka, pred detmi, s malymi 1 rocnymi detmi, s detmi 3+. Chyba tam stvrta forka ako to zdovia teraz, enormne prezdobeny hadzu tam hlava nehlava vsetko zaradom, hlavne ze sa paci im.

@dzina007 Krásne a výstižné 🥰. U nás veľmi podobne. Stromček nie je modla. Radosť detí je viac ako "dokonalosť" z katalógu 😉.

mikitilik29
15. dec 2025

@anonym_autor u nás už tretí rok zdobia deti. Nepotrpim si na to aby bol dokonalý, pre mňa je dôležité aby dievčatá mali radosť z tých Vianoc a zo stromčeka. Čiže náš stromček vyzerá vseliak 😂

anonym_0df330
15. dec 2025

Náš syn 6r. zdobil sám

anonym_243475
15. dec 2025

U nás zdobia len deti.. nech vyzerá ako chce, hlavne že deti majú radosť. Veď keby bolo na mne ani stromček byť nemusí 🙂

victory7897
15. dec 2025

Áno ,zdobíme spolu , nenapomínam ,dávajú si to podľa seba a ja to potom nenápadne presuniem ak je niečoho veľa pokope 😀

mandzula
15. dec 2025

Aj u nasich, aj u nas sa vzdy zdobilo a zdobi s detmi. Katalogovy stromcek pre mna patri do katalogu, doma ma byt rodinny so vsetkym, co sme za 20 rokov nazbierali, zdedili, dostali, vyrobili, kupili na skolskom vianocnom trhu. Su za tym pribehy, spomienky, nie modne trendy.

vroni
15. dec 2025

Ja som síce vianočný maniak, ale zdobenie stromčeka je jediná činnosť, ktorú fakt nemusím. Vždy zdobil muž s deťmi. Dcéra moje nadšenie pre zdobenie stromčeka zdedila, takže je zdobenie stromčeka u nás mužská práca a my baby len davame záverečné schválenie.

blackcat8885
15. dec 2025

Vždy som zdobila stromček s deťmi aj budem kým budú chcieť. My sme tiež zdobili ako deti. Samozrejme také ročne dieťa nie inak si to neviem predstaviť, môj mladší syn sa na to veľmi teší

anonym_93c3e8
15. dec 2025

Tento rok sme chceli zdobit vsetci spolu ale juniora to bavilo asi 3 minuty potom sa odisiel hrat. A ked som mala hotovo a na chvilu odisla, drbli mi s tatinkom na stromcek takmer navrch Spidermana. Akoze sa tam stvera. Ani pocut dat ho dole 🙄 tak mame tento rok stromcek so Spidermanom a mna ide vyrutit.

taja567
15. dec 2025

@anonym_autor minulé Vianoce som to "vzdala" a nechala ozdobiť stromček môjho synovca s neterkou. Vtedy mali 6 a 4 roky. Zavesila som svetielka, pripravila krabicu s ozdobami a nechápala som, ako ho sami ozdobili. Normálne sa mi uľavilo, že som predala štafetu tým deturencom. Zabavili sa, dopĺňali co kde dať, boli super. A naozaj ma ani raz na "tajnáša" nenapadlo opravovat nejakú ozdobu. Urobte to, je to super.

zara3
15. dec 2025
@anonym_850a27

Ja mám 3,5 ročného a skoro 2ročného... Tento rok to vyzeralo tak, že oni pozerali rozprávku, potom pribehli ku mne, gule (plastové) ktoré už boli nepoužiteľné, lebo sa uvoľnila časť, cez ktorú sa môžu zavesiť, som im nechala, nech sa s tým hrajú, tak tie hádzali, kotulali, behali za nimi, medzitým som ja zdobila. Starší aj trocha pomahal, podával mi ozdoby a ja som vešala. Máme aj také drevené ozdoby s menami, tak tie si mohol vybrať, na ktoré konáre zavesiť.
Inak mne sa veľmi páči predstava spoločného, idylického zdobenia ako vsetci sa pri tom tešíme, ale v praxi som úzkostlivá žena so sklonom k perfekcionalizmu, ktorú vytáča nesumernost, čiže budem musieť na tom ešte pracovať najbližšie roky 🙂

@anonym_850a27 hahah mam v rovnakom veku obidve deti, jeden den som mala 10 ozdob na chodbe na zemi, lebo hrali futbal. Mna tiez islo trafit.😂😂😂 Skor z toho aby daco rozbite do pusy nedali. Ale co, raz vyrastu a my budeme len vzpominat a smiat sa, hlavne ze su zdrave a stastne deti, strom moze ist do kelu, je to len strom a teraz z toho robia reklamu a kazdy sa len vychvaluje. Preci by som mala furt kricat na deti, ze mi cely strom sprehadzaju? 🫤Aspon mam doma zivo a nie mrtvo, ako ho ozdobim tak tak aj ozdoby dole mam, lebo sa z toho nikto netesi len internet 🙄🙄🙄

Strana
z3