icon

Dovolíte deťom zdobiť vianočný stromček?

12. dec 2025

Prezeram si fotky krasnych sumerne ozdobenych stromcekom ako z katalogu a tak sa mi natiska otazka. Dovolite tie stromceky zdobit aj detom,alebo to povazujete za klenot,ktoreho sa nesmu dotykat? Ja som prave rada,ze mi deti pomahaju. Jednak je to ovela rychlejsie a zaroven je to taka prijemna rodinna aktivita. Pri tych malickych detoch to aj chapem,ze to zrejme zdobite,ked spia,ale vidim,ze mnohe tu mate uz vacsich skolkarov,skolakov,ale tiez pisete,ze zdobite,ked spia. Tak ma zaujima,ze preco?

anonym_0dc0d3
12. dec 2025

@anonym_autor U nás zdobili vždy deti aj muž. A veruže vždy museli byť na stromčeku aj reťaze čo vyrobili v škôlke aj rôzne ich ozdoby.Tiež som mala vždy tendenciu upravovať po nich a krajšie ozdoby dopredu.Ale raz mi syn povedal,že prečo dávam inak ozdoby, čí sa mi nepáči to čo dali a veľmi som sa hanbila za seba. A keď boli väčší a už vyzeralo,Že im je jedno som chcela biely a muž aj syn zhodnotili, že nemáme pekný stromček .Syn zahlásil, že jemu sa nepáči a že krajší je farebný .Mrzelo ma dlho,že sim chcela podľa seba a zničila detskú radosť.

anonym_0dc0d3
12. dec 2025
@beata_k

@anonym_autor Ja zdobim s nimi, ale teda az tak si to neuzivam. Lebo ked sa raz take dieta rozhodne, ze vsetky hviezdicky musia byt spolu, tak koniec. Prehodit ich potom tiez nemozem lebo to bude smutku, ze hviezdicky nie su spolu. Tiez by som ho najradsej ozdobila sa 🤷

@beata_k To poznám..všetko na kope kým boli menší a dávali ako oni chceli. A vždy museli byť aj kolekcie aj salónky 😀🎄

veronika27991
12. dec 2025

ano, zdobim s detmi, zahryznem si do jazyka, sem tam daco usmernim, ale ten stromcek je proste taky aky je, nevadi mi to, nepotrebujem ho vesat na internet, stromcek je pre nas a som rada, ked maju deti radost z jeho stavania a zdobenia, ze si tam daju co sa im paci (zaklad dam ja a zvysok daju co chcu oni)

althejka
13. dec 2025

Zdobime so synom odkedy vedel stat na nohach😁 bavi ma mat "bordel" na stromceku, vsetko so vsetkym,ako chcel. Na katalog bude cas ked sa raz odstahuje . Dufam,ze potom nabehnu zas vnucata

marsmykkok
13. dec 2025

Dobrá téma, deti nemám, ale tiež som čistá perfekcionistka a na milimeter musí všetko sedieť, teda u nás zdobím len ja a veru neviem si predstaviť že mám deti a ozdobia ho, by som sa zbláznila pozerať sa naň, ja proste ak niečo nesedí sa na to fixujem a zožiera ma to. Asi je nás dosť v našej generácii čo proste lipneme na dokonalosti. Lebo moji rodičia takí neboli, zdobila som vždy ja, ako malá s ich pomocou a neskôr sama a teda aj spolužiaci zdobili strom 24teho podľa seba a rodičia to prežili. Keby mám deti proste zdobím sama v čase kedy nie sú doma, im by som maximálne možno dovolila nejaký stromček v ich izbe a by som do tej izby chodila čo najmenej nech to nevidím 😀 Lebo opravovať po niekom ozdoby pekné nie je, to deti zbadajú hlavne staršie a zamrzí ich to, každého zamrzí ak si dá s niečím námahu a proste sa to druhým nepáči.

bomba36
13. dec 2025

Áno, veľmi rada im to prenechám. Minulý rok zdobili sami a veľmi sa to nelíšilo od toho, keď som zdobila ja. Absolútne ma to nebaví.

arianna25
14. dec 2025

Aj ja nechávam zdobiť drobca. Povesa ozdoby a vidno že sa na to sústredí ale nakoniec retiazku stužku okolo stromčeka obkrutim ja. Svetielka snúbenec. Drobec zavesil aj papierovu ozdobu zo školy a pýtala som viac tak povedal že sa spýta v škole či môže také vyrobiť viac. Tak uvidíme 😊

letfenixa
14. dec 2025

Zdobí syn od mala.

barbie2023
14. dec 2025

Moje dcéry zdobia so mnou a žiadne prehadzovanie sa nekoná. Podľa mňa je to trápne ladiť a robit z toho modlu. Je to vianočný symbol, okolo ktorého sa stretnú najbližší a nevidím dôvod prečo by som nemala mojim najmilovanejsim dovolit ,aby zdobili ako sa im páči a ešte to aj meniť. 🤦

anonym_0973f0
14. dec 2025

U nás je stromček taký ako ho deti spravia. Neriešim. Majú z toho radosť. Vyložíme im ozdoby, dáme svetielka a špic. Zvyšok je na nich. Snažia sa ho pekne ozdobiť, jasné, že to nie je dokonalé. Sú to deti ale pre mňa je to najviac. A to nehovorím o tom, že ozdoby vyrábajú. Vystríhujú z papiera hviezdičky, lepia reťaze, čím farebnejšie, tým lepšie.
Stromček je zaujímavý ale určite nie ako z katalógu. Ale je náš a oni sú šťastní ako krásne si ho ozdobili. Takže neopravujem, neupozorňujem, neriešim.

dzina007
14. dec 2025

Nasa evolucia stromceka, pred detmi, s malymi 1 rocnymi detmi, s detmi 3+. Chyba tam stvrta forka ako to zdovia teraz, enormne prezdobeny hadzu tam hlava nehlava vsetko zaradom, hlavne ze sa paci im.

anonym_d7e9be
14. dec 2025

Moji maju 9,5,2a rok a zdobia si sami.Maju z toho radost a ja nie som puntickar,ako si spravia tak bude.

maryetta
14. dec 2025

Kym to deti bavi zdobia. Verim ze pride cas kedy uz nebudu chciet. Ja si potom poprekladam lebo inac by bol stromcek len do polovice ozdobeny.
Zato mam aj nerozbitne ozdoby.

tiezjedna
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_10a55f My sa vzdy dohodneme,ake farby budu a len z tych vyberaju.

@anonym_autor zdobili sme zrovna včera, spoločne🙂 Keď boli malí, zdobili sme iba my s manželom alebo najstaršia dcéra. Farba je vždy daná, podľa toho nachystám krabice s ozdobami a keď sa mi niečo nezdá, prehodím to večer, keď chrápu 🙂)

natalka13
14. dec 2025

Samozrejme ze som dovolila.
Farby nemaju ako pomiesat mane stale rovnake ozdoby. Zbankrotovala by som menit frabu kazdy rok aj tak toho mam 6 krabic od bananov.

anonym_011b52
14. dec 2025

U nás 6 ročná zdobila sama 🙂veľmi sa tešila, muž jej akurát svetielka natiahol( myslím, že tie by aj ona sama lepšie dala🫠🥴)

weruska1311
14. dec 2025

U nás zdobíme spolu, resp. ja dám svetlá a deti ozdoby

simca06022011
14. dec 2025

Odjakziva zdobime stromcek 24teho s dcerou, jedine co spravime s chlapom sami je napchat do stojana a svetielka natiahnut. Nas dizajn je chaos na stromceku. A vzdy je perfektny taky aky ma byt..

kia241
14. dec 2025

@anonym_autor pravdaže, aj ked su male ,nech si zdobia ako chcú,nepotrebujem mat stromček z časopisu, ako si ozdobia tak stromček nechávame, i ked gule vešaju väčšinou na jednu stranu, tak ich musíme porozhadzovat mi,inak by to neustál strom🙂 o to krajšie su sviatky zakaždým ked pozrem na stromček a vyčaruje mi úsmev

tom_i
14. dec 2025

Tak ako sa mi páčia stromčeky, ktoré dá niekto ozdobiť firme, páčia sa mi aj tie čičiraté plné detskej fantázie ako aj tie, ktoré ozdobia rodičia. Vždy je to pripravované s láskou. Ja si dodnes pamätám náš prvý...jak odzobaná metla ... Ale bol náš 😁

vreckovka2
14. dec 2025

Zdobi aj dieta. A vzdy sa na to velmi tesi. Nacape vsetko kade tade. Neriesim. Kolkokrat da aj rozne snurky, retiazky. Je to nas spolocny strom. Akurat sklenene gule davam vyssie a sama.

zuzuliatko18
14. dec 2025

Stromcek zdobime vsetci spolu, aby sme z neho Mali radost, sumernost a estetickost neriesim, za tie roky, co sme s muzom spolu, mame slusnu zbierku vselijakych ozdob, ktore tam chceme mat. Dolezite je, aby sme SA pri zdobeni zabavili, nie mat stromcek ako z casopisu.

anonym_6b4d60
14. dec 2025

Je to len stromček...všetky čo máte potrebu po niekom niečo prerábať ste divné..

siska53
14. dec 2025

@anonym_autor Svetla da muz a ostatne spravia deti. Nemusime ho mat ako z katalogu. Je pre nas, pre nasu radost.

gab1sol
14. dec 2025

@anonym_autor dovolím. Ale vačšinou to skončí tak, že dievčatá mi podávajú ozdoby a ja ich zavesím. A napríklad včera som zdobila sama - baby si vyzdobila svoje malé stromčeky do izieb a potom pozerali Perinbabu a popritom sledovali ako zdobím. Tak to chcú a mne to tam nevadí…

x_mery_x
14. dec 2025

5 rocny syn ozdobil cely stromcek sam, neriesim, on sa z toho tesil.

cimage
14. dec 2025

Tento rok u nas zdobili deti, lebo by sme stromcek ani nemali. Ja som dala svetielka a ostatne povesali deti. Potom som prehodila par ozdob, aby neboli 3ozdoby na jednej vetvicke, inak ok.

anonym_5b9b29
14. dec 2025

@anonym_autor dovolím. Radšej nebudem mať sklenené drahé gule na stromčeku už po druhý krát budú len plasty, drevo, plsť, možno niečo prírodné. Minulý rok to bol taký zážitok pre ne, že prišli za mnou a povedali mi že ma ľúbia a to staršie dieťa mi ešte nikdy tak spontánne nepovedalo.

petrooshka
14. dec 2025

Ano,zdobime vsetci spolu 💖🤗
Nech maju ony radost...dokonaly ho mozem mat aj neskor,teraz je to hlavne o detoch 🙂

janababana
14. dec 2025

@anonym_autor jasne, spolu, ale pod dohladom. Kazdy rok su nejake straty na ozdobach, neda sa tomu vyhnut 😀 Pocas Vianoc aj tak ozdoby pohadzuju z vetvicky na vetvicku, tak nejaku prehnanu sumernost nejak neriesim. Skor svetla vesiam iba ja, tie chcem mat sumerne a deti by to nevedeli natiahnut na cely strom. Ale my mame zivy strom, ten je prirodzene trosku menej sumerny ako tie umele.