icon

Druhé meno k menu Mia

dudulka888
13. máj 2013

ahojte🙂 baby prosim poradte...v auguste rodim a chcem dat dcerke meno Mia.Len by som jej chcela dat dve mena tak prosim o radu ake meno by sa hodilo k menu Mia.dakujem pekne 🙂

pragmaticka
15. máj 2013

@billam teda zijem v zahranici ale este som si nevsimla zeby tu niekto dal sloven./slovan. meno. Samozrejeme s vynimkou tych, kt. maju predkov z tychto krajin! Pre mna je to proste otras a som rada ze moj drahy zdiela ten isty nazor! ale hlavne teda ze vam mamickam sa tie vase kombinacie pacia... 😀

delideli
15. máj 2013

Neporadim konkretne, ale asi by nemalo byt tiez jednoslabicne ,pripadne sa rymovat..Napr. Mia Ella neznie zle..
Autorka sa predsa pyta ake meno by ste radili k menu Mia, nie co si myslite o dvoch menach ani o samotnom mene Mia..Tak nechapem niektore reakcie..
Inak k 'slovanskym' menam -ani jedno z mien Ema, Eva, Jana, Hana, Anna nie je slovanske..Ema ma nemecky povod, zbytok hebrejsky..

tehulka2011
15. máj 2013

mna prave napadlo nieco skarede, ze Mia-zmija :( ked to napadne aj deti v skole tak by som sa tak veru nechcela volat 🙂

billam
15. máj 2013

@pragmaticka ja som napisala o kombbinacii dvoch krstnych mien...ale o tom, že Mia je nádherne meno a má byt samé s priezviskom...ja som tiež žila v zahraničí, v LA a stretla som sa s Janom, Anickou, Jakubom...a nemali slovenských predkov...jednoducho sa ich rodičom takéto mena páčili.....tak ako je pre teba otras zahraničné meno, tak je pre mna smiešne a zastarale davat dedinske mena v súčasnej dobe....Anička Pastieriková 🙂

billam
15. máj 2013

@tehulka2011 tak to máš ako Denis- penis.....a väčšinou s tým vyrukuju deti, ktore nevedia vlastni rodičia skrotit.

danim
15. máj 2013

Ja tuto "modu dvoch mien" nechapem.. alebo take to chvalne pridavanie 2 rovnakych pismen do mena, Y-psylovov a pod.... no naco to je dobre ??? dieta bude cely zivot tymto otravene, kamkolvek bude diktovat svoje meno, alebo ak bude to s 2 menami vypisovat na doklady a pod... rodicia si od toho asi slubuju nejaku vynimocnost.. ale mne to pride uz smiesne.. 😀 😕

pragmaticka
15. máj 2013

@billam zato Mia Pastierkova je uz super.. 😀 Tak napr. Anna, Anicka je podla mna nadherne nadcasove meno..

danim
15. máj 2013

minule som pocula.. dieta sa volalo Rebeka, volala ho mama Rebecka.. a deti okolo.. co nevedeli povedat R, tak ho nahradili J... a aku ma mama istotu, ze sa to dieta nauci povedat pekne R ?? resp v akom veku ?? takze asi tak...

anelka5
15. máj 2013

Moja sesternica rodila v Amerike kde chvilu žili a dala svojej dcére meno Mia Grace..a priezvisko má tiež začínajuce na G a skrátené čiže bez -ova. A celkovo to znie velmi dobre.
No ty máš priezvisko dost slovanské a dlhé..tak radšej zostan pri jednom mene a kludne aj tú Miu ak chceš, len s tým druhým menom si to radšej poriadne rozmylsi..lebo teraz je taký trend ..ale čo bude za pár rokov, ked to upadne a tvoja dcera ti to možno bude raz vyčítat.

jabadaba
15. máj 2013

@magali tak mne tiez viac lahodi ta Miriam. Tu Miu som doplnila keby ozaj autorka temy nevedela od tohto mena upustit a nutne by chcela dat tie mena dve. Ono, k menu Mia sa toho vela nehodi, ak vobec....a asi ani s tou Miriam to neni ktovie aky napad.

velkacica
15. máj 2013

Myja-va :D

chloe001
15. máj 2013

Dievcata, nic v zlom, ale teda tie co sa tu ohanate tym, ake mame krasne slovenske mena, tak si aspon zistite, ktore z nich su povodne slovanske, slovenske, lebo aj tak velka vacsina mien je prebratych. Eva - meno z hebrejciny, Ema -meno z nemciny,Jana -meno z hebrejciny, Hana - je variant mena Anna a Anna je meno z hebrejciny. Takze vsetky tie "krasne kratke slovenske mena" nie su vlastne slovenske... 😉
My sme dali dve mena, to druhe ma po prababkach spojene - jedna je Maria, druha Anna, tak sme dali druhe meno Marianna, mame zahranicne priezvisko bez prechylovania a uplne jej to sedi 😉 co na tom, ez je to trochu dlhsie, ved papier znesie 😉 a volame ju prvym menom, a ani lekari a pobobne jej nepisu druhe meno, uplne staci, ze ho ma na karticke. 😉
No a Mia je krasne meno, mne sa paci Mia Viktoria. Akurat teda, ze fakt je, ked si das, ze Mia je po taliansky moja 😕
A este... Mia je zdrobnenina od mena Maria, takze Mia Maria by som nedavala urcite 😉 http://www.babynames.com/name/Mia

zuzana76
15. máj 2013

@sissy27 veru dnes su Zuzky a Lucky uz netradicne mena, my sme sestry Zuzana a Lucia a myslim,ze nam rodicia vybrali krasne mena, som spokojna, ja som uz tiez nejaka presytena tych zvlastnych mien, ale samozrejme kazdy nech vyberie podla svojho vkusu, Mia s ami paci, ale len asi samostatne, a ked uz s druhym menom, tak az druhe v poradi. Paci sa mi aj Amelia, Aurora a pod. ale svojmu dietatu by som ich nedala. Keby som mala dceru, bola by Livia, to je moje naj meno.

billam
15. máj 2013

@pragmaticka napisala som niekde Mia Pastieriková???...samozrejme, že k tomuto priezvisku sa Mia nehodí...ale Anička Pastieriková je este väčší otras 🙂 🙂 🙂

jabadaba
15. máj 2013

@anelka5 uplne zbytocne uvadzat ake kombinacie dali v cudzine k menu Mia. To su ine priezviska a uplne ina vyslovnost mien. No akoby slovaci volali Grace? Uz vidim ako to vedia spravne vyslovit Grejs....a ako to nasledne prznia v skolke ci skole.

Uprimne, stacilo mi prejst si zopar menoslovov skolskych tried a mala som dost z poniektorych rodicov. Mena a ich kombinacie take, ze sa clovek za hlavu chytal, najma v spojitosti s priezviskami. To je tak, ked chyba sudnost. Poniektori kludne mozu vystupovat v Harry Potterovi. 😀

tehulka2011
15. máj 2013

@billam ano, Denis-penis poznam 😀 preto by som dieta nikdy nenazvala Denis 🙂 podla mna je lepsie si na to dat bacha, lebo hlupe deti sa vzdy najdu

billam
15. máj 2013

@tehulka2011 hlúpe deti maju hlupych rodičov

jabadaba
15. máj 2013

@pragmaticka nooooo ,tak je fakt, ze toto etnikum (netreba menovat) rado dava mena po hrdinoch telenoviel a je im fuk nakolko to ich dieta poznaci. Ale tusim za nimi prestavame zaostavat co tak sledujem. Lebo ak niekto da dietatu mena Jakub Kevin, tak sa placam po cele.

jabadaba
15. máj 2013

@tehulka2011 inac toto mi napadlo, ze takto decka mozu sprznit meno Denis. Mne sa pacilo jeden cas. Je to otras, ze niekto ma potrebu mena hovadit. Najhorsie je ked tak robi ucitelka v skolke ako sa to stalo nam a deticky sa pekne chytili! Vsak co by sa nepovysmievali, ze ano.

chloe001
15. máj 2013

A este vsetkym fest mudrym davam do pozornosti kompletny kalendar mien http://sk.wikipedia.org/wiki/Meniny_na_Slovensku tam si mozete vybrat mena, na ktorych sa pochechtavat ako napr Hrdoš, Celestín, Sofrónia atd...
Totizto, ten kalendar, co mate na stole, tak to je len cast mien a tiez sa casmi meni.
Zoznam mien priradených dátumu je zverejnený v kalendári. Aj keď je v kalendári zobrazené len jedno alebo dve mená, býva priradených aj viacero mien. Mená zobrazené tučným písmom sú zvyčajne zobrazované v kalendári. Aj keď ostatné mená nie sú vytlačené v kalendári, môžu byť oficiálne dané dieťaťu.
"Na Slovensku takmer každý deň prináleží aspoň jednému menu. Pôvodný zoznam bol vlastne kalendár svätých, keďže meniny sú pôvodne sviatkom svätca alebo svätice, ktorého meno človek nosí. Ľudia s daným menom oslavujú svoj sviatok (meniny) v tento deň. V slovenskej kultúre majú meniny menšiu ale podobnú dôležitosť ako narodeniny."

No...len pre tu uplnost... a v minulosti sa uplne pohodka davali aj v nasich podmienkach dve a viac mien...nie je to nic nezvycajne, ani americke 😉 😝

danim
15. máj 2013

@billam v puberte chalanov v skole napadne cokolvek.. a potom sa v skupine na tom mozu smiat.. a chuda ten chalan s takym menom... ako no Rebeka- co som pisala vyssie..

mariankamk
15. máj 2013

ale baby, polemizovat o vhodnosti dvoch mien alebo povodu mena si chodte inde... zbytocne tu kazite atmosferu 🙄

@dudulka888 mna napada Mia Silvia, Mia Paula

zuzana76
15. máj 2013

@jabadaba to je otras ze ucitelka v skolke sa posmievala

tykat
15. máj 2013

@danim no presne poznám dieťa menom Rebeka v priezvisku má ďalšie dve "r" niečo ako Drotárová a teda keď sa R nenaučí tak bude mať dosť veľký problém sa predstaviť. Mama ju tiež volá Rebečka, Rebka, Rebuška, Rebinka už aj Rebuľka a Rebiša som ju počula zavolať, čo mi príde strašné.

danim
15. máj 2013

@tykat take obmeny mena som veru nepocula.. odpadavam tiez 😀 ale nie je to fakt sranda s tym R

sissy27
15. máj 2013

@zuzana76 no ono s tými našimi "obyčajnými" menami človek aspoň nič nepokazí... či dieťa, či dospelá žena, či babička, bude to znieť normálne, nikto sa nad tým nepozastaví s blbou poznámkou typu "aká telenovela vtedy fičala?"... 😅 mne sa tiež páčia aj niektoré cudzokrajné alebo netradičné mená, ale beriem ohľad na to, že dieťa sa raz bude niekde niekomu predstavovať, bude si hľadať prácu, vypisovať formuláre, tak nech to nemá zbytočne komplikované... a u dievčat nikdy nevieš, aké priezvisko bude mať po svadbe, tak nech to ozaj nie je komplet komické...

zuzana76
15. máj 2013

@sissy27 presne tak, ja volam tie normalne mena,ze " strednoprudove " 😀 , ako by som asi nedala ani napr Boženku, ci Irenku , tak ani ziadnu Juliettu a pod. proste taka stredna volba

billam
15. máj 2013

....a myslím si, že ked naše dcéry budú babkami, tak v tom čase vyznie smiešne babka/tetka Anča, Zuza...lebo všetky budu Sophie, Zary, Lary...a tiež dedo Jozef bude rarita... Budu dedovia Maxovia, Samkovia, Alexovia 🙂

anjelicek26
15. máj 2013

Ja poznam Mia Valentina 🙂

tykat
15. máj 2013

@danim ja odpadávam keď dieťa čo býva o ulicu ďalej mama volá Tyfušaaaa, Tyfaaaaa...Tiffany Laura sa volá, chúďa malé. To už ju mohli radšej Laura volať.