Finančné odmeny za polievačku od babky. Koľko dostali vaše deti?
Prosím Vás kolko € dostali Vaši chlapci od babky za polievačku?
@anonym_autor ja som dávala po 2€
@anonym_autor jedna 20,druhá 100
@anonym_39c7b7 aj u nás tak
Slovenske tradicie a zvyky v plnej krase🤑🤑🤑, este tu niekto ide hovorit o tradiciach? Radsej sa na Velku noc odlifrujem dakam na hory nez robit zo seba bankomat a este byt ohovarana na MK, ze som dala malo 😆
Svokra 20 eur aj synovi aj dcére. Moja mamina 30 eur synovi aj dcére
Trochu zvláštna otázka. K čomu Ti je táto informacia? Asi každý dá podľa svojich možností. Ak vôbec niečo dá. Ono niektorí nechodia polievať za účelom zárobku.
Chlapcom vajíčko. A chlapom pol deci. A každý mašľu na korbáč
neviem preco ju tak odciernujete ze normalnu informativnu otazku. Aj mna to celkom zaujima. Ja neznasam davanie penazi za olievacku, aj ked som z kraja kde sa peniaze davaju. Je to podla mna hrozne.Mam 3 chalanov a doniesli domov nie malu sumu a mne osobne je z toho zle….. ako uz bolo pisane vyssie….. babky sa uz sibat nemaju ale dievcata, a robi sa to preto lebo tie mlade pruty im maju priniest plodnost…….peniaze tam nemaju co hladat. Ale babky v dnesnej dobe si kupuju vnucata…..
Trochu zvláštna otázka. K čomu Ti je táto informacia? Asi každý dá podľa svojich možností. Ak vôbec niečo dá. Ono niektorí nechodia polievať za účelom zárobku.
@martinka13 no tak svokra dala menej tak ci moze zacat nadavat
@anonym_autor dostali od jednej aj druhej po 5e.
Tak ak kúpili babke polievačku tak by im mala dať toľko koľko za ňu zaplatili. Ak ju vyrábali doma tak podľa materiálu a času, ktorý nad tým strávili.
@anonym_359151 nerozumiem tvojmu komentu. 🙂. Akú polievačku mali babke vyrobiť? Nepoznám ten zvyk.
@anonym_359151 nerozumiem tvojmu komentu. 🙂. Akú polievačku mali babke vyrobiť? Nepoznám ten zvyk.
@anonym_82e234 na Veľkú noc je to olievačka/oblievačka, polievačka sa používa na polievanie kvetov
Teda, ja som asi nejaká pribrzdena. To kedy a kde sa taký zvyk zaviedol, že babky dávajú vnukom a vnuckam peniaze na Veľkú noc? Z akeho dôvodu? Obdaruva sa snáď na narodeniny, Vianoce, nejaká maličkosť na meniny, prípadne MDD. Ak sú bežní dôchodcovia, majú niekoľko vnúčat, tak ďakujem pekne. Rodičom, teda ich dospelým deťom, to nie je trápne? Omg..
Teda, ja som asi nejaká pribrzdena. To kedy a kde sa taký zvyk zaviedol, že babky dávajú vnukom a vnuckam peniaze na Veľkú noc? Z akeho dôvodu? Obdaruva sa snáď na narodeniny, Vianoce, nejaká maličkosť na meniny, prípadne MDD. Ak sú bežní dôchodcovia, majú niekoľko vnúčat, tak ďakujem pekne. Rodičom, teda ich dospelým deťom, to nie je trápne? Omg..
@anonym_613b35 a čo má ten rodič akože robiť ? Ja tomu tiež nerozumiem prečo majú starí rodičia potrebu pchať pri každej príležitosti vnúčatám peniaze . Možno keď raz budem babka tak to pochopím . Nie , nie je mi to trápne , nemá mi byť čo , je to ich rozhodnutie , tak isto sú to dospelí ľudia
u jednej coko vajce u druhej cokoladu... peniaze nedostavaju z principu, nepotrebuju ich a chodia ich oliat a vysibat preto ze sa tomu tesia a ako vravia ide o sviatok kedy ma byt rodina pokope. chalani maju 11 a12 rokov.
Minuly rok si mladsi syn vysibal peniaze u spoluziacok a aj tak sa viac tesil kazdej stuzke na korbaci a top najviac sa mu pacilo ze dostal kraslicu.
ale teda ak by im dali peniaze necham ich im ale deti ich neocakavaju tak nieje dovod...
U nás tiež jeden čas chceli dávať peniaze za všetko. Vysvetlili sme si že peniaze maximálne na Vianoce, narodeniny a meniny. Na zvyšné "sviatky" nech radšej niečo kúpia ak veľmi chcú.
@anonym_613b35 a čo má ten rodič akože robiť ? Ja tomu tiež nerozumiem prečo majú starí rodičia potrebu pchať pri každej príležitosti vnúčatám peniaze . Možno keď raz budem babka tak to pochopím . Nie , nie je mi to trápne , nemá mi byť čo , je to ich rozhodnutie , tak isto sú to dospelí ľudia
@lenka.25 Máš pravdu, ak da babka peniaze, tak ich synovi nebudeš trhať z ruky. Ja som len prekvapená z pôvodnej otázky autorky, že KOLKO dostanu za oblievacku, nie CI dostanu. Stále na to nevidím dôvod.
@anonym_autor od mojej mamy 10 dostala aj dcéra, u druhej sme neboli. Ja inak sama neuznávam dávať za sibacku peniaze ,ale dávam,lebo by som bola za lakomu. A najlepšie,keď treba dat takým,čo sa mi za celý rok ani nepozdravia.
@anonym_autor od mojej mamy dostal syn 25€, od manželovej mamy 15€ plus veľa ďaľšieho, obom
som povedala že nemali dať žiadne peniaze max 5€ ale ani počuť. Ešte aj krstná dala 10€
@anonym_82e234 na Veľkú noc je to olievačka/oblievačka, polievačka sa používa na polievanie kvetov
@anonym_359151 ja som si myslela, že na polievanie kvetov je krhla. 😆 Tvoj koment úplne od veci....
@anonym_359151 ja som si myslela, že na polievanie kvetov je krhla. 😆 Tvoj koment úplne od veci....
@anonym_82e234 trošku humoru do života, netreba brať všetko vážne
@anonym_82e234 trošku humoru do života, netreba brať všetko vážne
@amalka07 veď mne je to smiešne, nikdy by ma nenapadlo, že polievačka je nádoba na polievanie kvetov 😆
@amalka07 veď mne je to smiešne, nikdy by ma nenapadlo, že polievačka je nádoba na polievanie kvetov 😆
@anonym_82e234 tak ešte šťastie, že si v poriadku a nič ťa nenapadlo
Nič, my tieto nezmyslené zvyky neuznávame. Deti ju ani neboli oblievať a babka dáva deťom peniaze pri iných príležitostiach. Len sme sa navštívili a posedeli sme spolu.
@anonym_088f94 a načo reagujes, keď sa to vás netýka
Inak tento prispevok sa mi zda velmi trefny

Zijem v CR a som fakt rada, ze u nas sa za vysibanie dostane stuzka na korbac a vajicko, pripadne sladkost a nic ine. Toto predbiehanie, kto kolko dostal, je otrasne.