icon

Finančný dar na svadbu

katuskaa159
20. apr 2021

Dobrý deň všetkým!
Chcela by som sa spýtať, možno pre niekoho hlúpu otázku.
Spolu s partnerom sme boli pozvaní na svadbu. Budúci manželia majú novo zariadený bytík, takže si želajú skôr peniažky ako svadobný dar. A tu nastáva dilema, prosím vás, koľko sa tak dáva do obálky? Rodinný vzťah- budúca nevesta je moja teta. Nevieme sa s partnerom dohodnúť, koľko by sme mali prispieť. Nerobí nám problém žiadna čiastka, len chceme vedieť váš názor, koľko dať, aby sme náhodou neurazili.
Ďakujem za odpovede❤️

Strana
z2
juliet86
20. apr 2021

@katuskaa159 ak nechce kvety. co uplne chapem. ja som poprosila max symbolicky jeden kvet skoncila som s dvoma vanami plnymi kvetov lebo starsia generacia neodolala... tak to bolo sa s tym nosit premasat to. smrdel od toho byt a vyhodilo sa to za dva dni a booo v tom tal 200-300eur urcite..
ak chces dat nieco okrem obalky tak napr fotoalbum svadobny kde vytlacis ich prve fotky a das datum svadby az nekonecno nadpis nejaky vins a uz nech si nalepia dalsie fotky. alebo elektronicky fotoramik na fotky. alebo poukazku do ich oblubenej restauracie. najma sa neoblec do bieleho vsetko im pochval a dobre sa bav
ponukni pomoc s drzanim kytic ci kabelky.

katulkagajdos
20. apr 2021

@katuskaa159 my sme dali 100 € - bola to kamarátka a dali sme im to v takomto prasiatku- je to celkom sranda, lebo peniažky cez to horné prasiatko prepadnú do spodného - čiže všetky peniaze ajtak ostanú žene 😁- a ešte sme dali žreby, keďže oni nechceli kytice - max jednu ružu .

majulino
20. apr 2021

@zuvelyn ak sa nemýlim tak v bardejove to tak je, sestra sa vydala do.bardejova a tak sa tam davalo na kocik a redovy

tyrkysova_kobyla
20. apr 2021

@katuskaa159 u nas to bolo rozne, od 30 € az po 300 €, kazdy dal tolko, na kolko sa citil/kolko mal.

blabla22
20. apr 2021

Pozeram ze niektore svadby su pomaly ako charitativne zbierky, tolko "prilezitosti" pytat peniaze :D 100-200eur za par je ok, zalezi ako ste si s tetou a jej snubencom blizki a kolko si viete dovolit 🙂

simca06022011
20. apr 2021

Tak my sa na dary v rodine skladame vo velkom, nenosime ani velmi tasticky potom a neviem co, aj ked vzdy daaku somarinu najdeme ako flasu vina, kvety sme obmedzili z praktickych dovodov, vzdy cestujeme vsetci.. dokonca aj teraz aj mladomanzelia budu cestovat... :D a do obalky davame minimalne 100/osoba (cize ideme 3kusy na svadbu = 300), aby minimalne sa im "svadba" vratila.. kolko dam navyse, zalezi od toho ako velmi ich mam rada :D

katuskaa159
autor
20. apr 2021

Ďakujem vám😁😊

susedka
21. apr 2021

@surama ja nie som az tak uplne z uplneho vychodu ale len taky zaciatok 🙂 ale ano u nas je redovy tam sa davaju € a este pred svadbou sa u nas prispieva ze,,do pecenia" a to je podla uvazenia ci ide o blízku rodinu a tak. Ale u nas sa flasa uz nedava .... len do obalke, kvety, prispievanie do pecenia a potom € do redoveho. MOj švagor je original z vychodu 🙂 a tam maju napriklad zvyk ze nosia na svadby torty. Krstna mama musi doniesť proste to je tradícia aj keby co bolo a aj taka blizka rodina. Cize sestra mala na svadbe neuveritelne mnozstvo tort 🙂 co kraj to zvyk 🙂

surama
21. apr 2021

@susedka Fuuu my sme dostali cez 20 flias alkoholu urcite :D Sme 2 roky po svadbe a doteraz ich este mame, kedze velmi nepijeme :D :D

domi235
4. sep 2022

@katuskaa159 Bola som na svadbe svojej najlepšej kamaratky, ako prvá družička a všetky kvety, ktore darovali mladomanželom. A ja som bola preplnena kvetmi tak mi ženichov oco otvoril kufor auta a všetky kvety, som hodila samozrejme na jeho prikaz, do kufra, keďže sa na svadbe rieši zabava, aby sa ľudia bavili, vôbec sa nemysli na kvety😢, najdolezitejsia je nevestina kytica a na ostatne kvety sa vôbec neberie ohľad. Myslim si že veľka škoda je vyhodiť peniaze za kvety radšej daj viac do obalky.
Ako dobrý napad som videla spraviť papierovu kyticu a do tych pučikov vložiť losy, ak si kreativna dušička tak skus niečo pohladat a inšpirovat sa. Ak zasa nepatriš k typom ľudi, tak losy do obalky. 🤗

Držim prsty. Hlavne sa zabavte na svadbe. 💓

matina327
12. aug 2024

Zdravím.. ja by som sa chcela pripojiť. S manželom sme mali svadbu pred mesiacom a od dotyčných sme dostali 300€ (2 dospelí a 2 deti) stravná jednotka cca 45€. A teraz idem na svadbu sama, lebo manžel ísť nemôže a to tiež budem len na prvom jedle, lebo predsa ísť na svadbu sama, hm. Ale som krstná jej dcére, takže aspoň takto. No, chcem sa opýtať je dané pravidlo že koľko sa darovalo, toľko sa má aj vrátiť, či ako to funguje. Lebo ozaj, čo viem.. oni majú stravnu 35€, lebo pôvodne sme tam chceli mať, ale nebol voľný termín. Ako mám k danej veci pristúpiť? Muž povedal, že jemu je to jedno.

Strana
z2