icon

Frustrácia z plánovania svadby: Kde začať?

26. aug 2024

Ahojte. Asi je to normalne, ale chyta ma uplna panika. Vsetko je na mne. Aj by mi chcel niekto pomoct, ale ja netusim ako... Mam dojem, ze polovicu veci zabudnem a ze bude zle, nastane chaos. Mozete mi dat aspon odporucania, na co si URCITE NEZABUDNUT, DAT POZOR? dakujem

adrianap83
26. aug 2024

Urob si plán, napíš si program dňa, podľa toho úlohy, čo treba vybaviť. Nekomplikuj si život, ak sa ti niečo zda zbytočne, aj to bude zbytočne.
A teda neviem, ako to vážne v rodine beriete, u nás to bola veľká svadba, bralo sa to vážne , ale neviem co sa mi stalo , proste som nestresovala. Bola to jedna super party s rodinou a kamarátmi. Fakt sme sa dobre zabavili. Malichernosti som neriešila.
Ale ak máš mať takýto silny stres, porozmýšľajte o mini svadbe. Fakt nič za toto nestojí!!!

katkaseiner
26. aug 2024

ja som to cele hodila na agenturu... ale teda my sme boli v zahranici... takze mozno trochu ina situacia...
Skus kontaktovat svadbulienku na IG... mozno ti da fajn cenu a v konecnom dosledku ti pomoze

hederamonstera
26. aug 2024

Ja som mala vsetko v exceli spisane
A ber to ako zabavu, nie nejaku povinnost preboha

marcellka32
26. aug 2024

My sme mali starejsieho, poriešil všetko, a hlavne v deň D organizoval ľudí, inak by to bol chaos..a hlavne urobil veľa dobrej zabavy

gejb
26. aug 2024

Vygoogli si svadobný plánovač a podla toho si sprav zoznam veci...vsetko do excelu a keď ti niečo napadne tak dopisuj.

autor
26. aug 2024

@adrianap83 Mini svadba to uz nebude, zostava posledny mesiac. Berie sa to velmi vazne, ale musim riesit este aj to, kto u nas doma rozdava pierka, kto berie kytice, kde ich po gratulaciach dame, kto nas previaze obrusom pri polievke ....... BLA BLA BLA ... mam dojem, ze tych veci je tolko, ze mi to ani nedojde a zrazu nebude clovek, ktory by to mal na starosti. U nas v rodine je to prva svadba, nikto nic nevie, nevieme co robit pri odobierke ....... no, bez komentara

autor
26. aug 2024

@marcellka32 nemame starejsieho, nemame na to ani rozpocet, takze to nejako musime zvladnut. Svagrina starejsieho mala a rodine sa zas nepacilo

marcellka32
26. aug 2024

Je to vaša oslava, nie oslava rodiny, takže si urob ako sa tebe páči

zeldia
26. aug 2024

Vieš ono to nie je korunovácia aj keď tebe a rodine sa to tak môže zdať. Je to obyčajne rodinne stretnutie kde sa podpise medzi dvoma rodinami že sa spojili financie a prípadne potomstvo zabezpečia obe strany. Ten cirkus ktorý vytvárate okolo toho je len vás cirkus ver že ani vláda ani cirkev koli tomu nepadne takže kluuuud a uzite si jedlo a pekny den.

hederamonstera
26. aug 2024

No je dost blbe ze to riesis mesiac pred svadbou. Na nete mas kopu info co ako prebieha. Ak na nieco nebudes mysliet a budu chybat ruky, neboj sa, niekto sa podujme v dany moment.

cimage
26. aug 2024

Taketo malickosti teda riesit nemusis, to sa poriesi aj same. Na bratovej svadbe som pierka davala ja nasej strane rodiny a neveste jej niekto z rodiny. Kytice je uplne jedno kto zoberie. Kto bude k tebe najblizsie, tomu podas. Nejake podbradniky a neviem co ani netreba riesit. Ako chcete robit odobierku ked neviete co robit? Bud si najmite starejsieho, kto to vyriesi, alebo to nerieste. Tam vacsinou niekto cita basnicky, ale nie je to potrebne. Stretnut sa mozete az v kostole, alebo na urade. Aj cepcenie nie je potrebne a na vela svadbach sa uz upusta od tradicii. Svadba moze byt len vecera, zabava, o polnoci prezlecenie a hotovo. Ide o zabavu a nie stres.

autor
26. aug 2024

@zeldia lenze niekto to zorganizovat musi, nie?

zeldia
26. aug 2024

Najdôležitejšie je poslať pozvánky pripadne pozvať osobne aby ti vôbec hostia prišli. Potom dať dobre jedlo. Ostatné je úplne jedno. Ved ti ľudia sa zabavia aj sami. Stretnú sa, porozprávajú, zablahoželaju vam, najedia sa a pôjdu domov.

autor
26. aug 2024

@hederamonstera rozhodli sme sa urobit svadbu pre 90 ludi za 2 a pol mesiaca, takze neviem, co by na tom malo byt blbe :D a vo vseobecnosti si nemyslim, ze tieto organizacne veci niekto riesi skor ako mesiac do svadby, ked pol roka dopredu este pomaly nik netusi, ze sa nieco planuje a uz vobec nie kto realne pride a ake budu vztahy.

autor
26. aug 2024

@cimage dakujem za nazor, ale nase rodiny su velmi tradicne a taketo moderne svadby by nam nepresli, nechcem to dalej riesit a vytarat si dalsie "problemy" :D

autor
26. aug 2024

@zeldia stretavame sa aj s tym, ze od nas hostia automaticky chcu aj ubytovanie /i kamrati/ a mam dojem, ze aktualne to uz nie je cest byt hostom pozvanym na svadbu, ale ze sa rodiny predbiehaju, ake darceky este vymysliet a ako ludi nabalit :D

fairyy
26. aug 2024

podla toho ako vasu svadbu opisujes a to ze chces spravit radost rodine aby bolo vsetko tak aby boli spokojni lebo u vas ficia tradicie ...tak otazku smeruj na nich a nie na nas co nezabudnut 😊

autor
26. aug 2024

@fairyy Tak sa nezapajaj, ak mas problem odpovedat, nie?! Bud porad alebo roluj dalej, nie je to tazke

zeldia
26. aug 2024

No ja som bola na svadbe kade tade a NIKDY mi nikto ubytovanie nezabezpečoval. Ako som písala ten cirkus je len na tebe, tak sa na to vykasli, pozvala si, keď prídu fajn nepridu fajn treba menej jedla. Staraj sa aby si mala jedlo a bola pekna a veselá. Ostatné netreba.

zeldia
26. aug 2024

@fairyy ti ale dobre poradila. Lebo ak chces presne tradície od vás, musíte vy vedieť čo vlastne chcete. Vsade su predsa iné zvyky.

fairyy
26. aug 2024

vobec som to nemyslela zle...ale tradicie sa na Slovensku menia aj od dediny k dedine, je pomerne nerealne ti poradit spravne, ked nie sme informovane co sa robi ako u Vas v rodine resp rodinach... potom ti tu poradime a nakoniec ja neviem cepcenie bude cele zle lebo u vas sa inak robi ...toto ti vie najlepsie poradit rodina kto co ma.robit kedy a tak podobne

adrianap83
26. aug 2024

Ale vieš, že ani tie veci mat NEMUSÍTE! Aj tak to bude určite skvelá svadba, aj keď nebude obviazany stôl ;) urobte si to tak, aby ste boli v pohode v prvom rade Ty a manžel.
Hlavne veci aj tak máte....ale verím, že ak Ťa tlačí rodina do tých veci, je to na nervy.
Ja som plno takýchto veci zrušila, pretože to vytváralo nervy nie len mne, ale aj mojej mamke a svokre. Kvety držala kamoška, čo bola najbližšie.

777januska777
27. aug 2024

Moja svadba bola o tom, kto sa čoho chytil a chcel, to robil. Kamoška ma maľovala, nechty mi robili na učnovke, jedlo, alkohol a výzdobu saly riešil hotel, koláče a korbace rodičia. DJ známy, fotograf známy, ešte v deň svadby som tlačila na domácej tlaciarni menovky na stoly 😀 pierka boli na stole, netuším kto ich rozdával a môjmu nastávajúcemu pierko dala moja mama, lebo mne to nejako nešlo pripnúť 😀 akoze všetko sa riešilo za pochodu a každý niečo. A poviem ti riadna pohoda to bola. Kamarátky a rodina doteraz spomínajú, ako ziadne stresy nik nemal a ako veci samé nejako išli. A to bola tradičná svadba s 90 ľuďmi. Takže fakt najlepsie urobíš ak sa dáš viac do kľudu a necháš veci plynúť. Ved práve tie nedokonalosti sú super.