icon

Hľadám inšpirácie na vianočné darčeky

17. nov 2019

Ahojte. Na začiatok chcem napísať. Mám 15 rokov. Áno, viem ,že by som tu moc byť nemala ale preto je to aj anonýmne. Pochádzam z dobrej rodiny. No ak tak chodím brigádovať kde momentálne (ak sa neráta škola) trávim 90% svojho voľného času. No idem k pointe:

Blížia sa Vianoce. Snažím sa zarobiť si viac. Aby som svoju rodinu mohla aj ja potešiť. Som rada keď ich vidím ako sa tešia z darčekov. Môj limit na tento rok budem rada keď bude 100€... limit na osobu je cca 25€ (mohol byť aj väčší limit len ja sa snažím platiť si viac vecí sama, keď už brigádujem)
Nemáte iba nejaké čisto typy čo kúpiť?
Mám 30 ročnú sestru, býva sama v rodinnom dome no má iný vkus a netrúfam si kupovať jej tam veci
Brat má 28
Mamke a otcovi som rozmýšľala nejaký wellness nech si odýchnu
Potrebujem len čisto inšpiráciu a možno aj radu. Veľmi by som to ocenila. Veľmi pekne Vám ďakujem a želám pekný deň 🙂

Strana
z2
cutty
17. nov 2019

Ahoj, je velmi pekne, ze myslis na rodinu a chces ich potesit hoc este len chodis do skoly a brigadujes. Ak nevies ci sa trafis do vkusu, tak skus napriklad poukazku do nejakeho obchodu, kde si samy potom vyberu co sa im bude pacit. A wellness pre rodicov je dobry napad 😉

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
syslik81
17. nov 2019

dobra kniha , vonne veci do bytu, kozmetiku ci poukazku ku kozmeticke ... bratovi neakuhru na pc ak hrava , kredit na nakup musiky alebo daco elektronicke , pripadne vonavku .. ono dost zalezi co ich bavi alebo zaujima ...
niekto sa potesi aj preedplatnemu casopisu , alebo kit na vyrobu niecoho ,

kotulicek
17. nov 2019

joj neviem či to ešte existuje v Kauflande taká poukážka alebo karta na nákup v určitej hodnote to by potešilo že by si nakúpila zadarmo

korunka1
17. nov 2019

Od kedy u nas môže brigadovať 15 ročný?

prevenar
17. nov 2019

podla mna su najlepsie 3 moznosti 🙂

1 - ak poznas danu osobu a vies , aky ma konicek ..nejaky sport , alebo pod. kup nejake sportove tricko . Lidl ma velmi dobre veci co sa tohto tyka lacne - pekne - a funkcne.

2 - pouzazka - nech si vyberu co sami uznaju za vhodne 🙂 ..alebo vstup do sauny , masaz ..ak maju radi taketo aktivity.

3 - vzdy mozes skusit spravit nieco aj sama 🙂 vo vacsich mestach su dielne , kde mozes spravit keramiku , doma sa da zvladnut vyroba mydla , kremu a pod 🙂 (internet poradi)

stela01
17. nov 2019

@korunka1 ak má skončenu 10 r dochádzku môže

drobcek53
17. nov 2019

@korunka1 odkedy si pamätám 😉

korunka1
17. nov 2019

@stela01to viem,ale tak narychlo počitam...skoĺsky rok este neskoncil, či? Možno to len veľmi pitvam 😁😂

mmmonika
17. nov 2019

Ahoj, to je skvelé, že ich chceš potešiť. Mne vždy urobilo radosť, keď som dostala od detí niečo, čo som počas roka spomenula, že by som chcela. V mojom prípade to boli gumičky do vlasov, guma na cvičenie, čelenka na behanie. Ak má sestra domácnosť, kde má všetko, možno nejakú drobnosť do domácnosti. Napríklad varešku s vypálený menom, alebo pilník s menom. Myslím, že každú ženu poteší nejaká bio kozmetika, či už bambucké maslo, dobrý balzam na pery. Bratovi kľudne peňaženku, alebo niečo na jedenie, ak má rád pálivé veci, nejaký čili balíček. Ak pijú kávu, akebo čaj, kľudne nejaký dobrý.

marsmykkok
17. nov 2019

napríklad obľúbený parfém poteší vždy (treba zistiť aký používajú a kúpiť im)

stela01
17. nov 2019

@korunka1 je v procese ukončenia . 😉

abbey1
17. nov 2019

@korunka1 Oficiálne môže až po ukončení povinnej 10 ročnej dochádzky. Čiže to vychádza na tých 16 rokov. Dobre píšeš. Neoficiálne sa deje čokoľvek.

autor
17. nov 2019

@korunka1 brigádujeme s kamarátkou v ich rodinnom podniku 🙂 v podstate vypomáhame. A som už na strednej škole.

autor
17. nov 2019

Ďakujem pekne za rady. Hoc sa tu niektorý pozastavovali nad brigádovaním. Je to skôr vypomáhanie v rodinnom podniku. Ako ja viem, príjímajú na brigády od 15 väčšinou.

hettinka
17. nov 2019

Kde sa dá v 15 brigádovať tak, že tam tráviš 90% voľného času a platíš si veci sama? By som sa na ten “rodinný podnik” rada pozrela, čo využíva deti na prácu. A to máš dojem, že si z “dobrej rodiny”?
Ja mám deti tiež a v 15 staršia chodila do školy a na krúžky, užívala si život a všetko jej doteraz platíme my. Ako darček mi kupuje napríklad rúž do 10€, alebo inú drobnosť z vreckového. Tatino niekedy zaplatí a ona vyberá, chodia kupovať darček spolu. Mladší má 12 a nechcem, aby mi niečo kupoval. Ak kúpi, tak s babkou zasa, nejakú kozmetiku zvycajne.

autor
17. nov 2019

@hettinka zlatá moja. Prepáčte ,že Vám to musím takto napísať... nech si Vaša dcéra užíva život ako chce. Ja pochádzam z rodiny ,ktorá má peniaze. Ale keď mám možnosť si zarobiť sama využijem to. Nechcem byť odkázaná na peniaze mojich rodičov ako Vaša dcéra. Verte mi ,že si svoje peniaze asi vážim inak. taktiež som nepochopila vašej ,očividne, vyrývačnej poznámke na rodinný podnik. My sme chceli tam vypomáhať a jej rodičia nám to dovolili. Neviete čo tam robíme keď sme tak pri tom. Určite to nieje využívanie detskej práce. A chcem ešte napísať ,že každý si svoj voľný čas využíva ako chce. Ja ho chcem využiť takto. Aby som si ku vreckovému niečo privyrobila aby som nebola úplne závisla na peniazoch mojej rodiny. Peniaze si šetrím na osobné potreby. Narozdiel od mládeže v mojom veku nepijem, nefajčím a ani nehulím. NIektorý tak trávia som voľný čas a míňajú svoje vreckové. Ja som chcela POMOC a NÁPADY od ostatných. Nie komentáre žien ,ktoré mi nemajú čo napísať k téme a vyrieša to tým ,že ma zhodia. Prajem pekný večer 🙂

autor
17. nov 2019

@hettinka ešte mi nezabudnite vynadať za to aká som neslušná. Dúfam ,že ste ma pochopili ,že niesom typ dievčatka ,ktorému rodičia platia aj ich darčeky pod stromček . A kludne sa do podniku poďte pozrieť. Máme výbornú kávu 🙂

evkamotka
17. nov 2019

Ja mam 30 a od 15 som tiez brigadovala hned 3 rozne brigady-uz v lete po 9.triede. Upratovala som v obchode s nabytkom (1 tyzden letnych prázdnin), malovala som detske preliezky po meste (1 tyzden) a dlhofobo 1x mesacne som roznasala mestske noviny

otazka1
17. nov 2019

Ahoj, s manzelom sme vo veku tvojich surodencov, mna by potešila dobra kucharska kniha napriklad, alebo aj iny zaner, pripadne sveter, tricko. Mojho manzela napriklad encyklopedia, tiez oblecenie + ponozky,tie potesia vzdy a kazdeho. Rodicom davame hotovost, ale ako bonus kozmetický balicek, kniha, oblecenie, sada uterakov napríklad, pyzamo. Fandim ti za brigady, tiez som na strednej brigadovala.

evkamotka
17. nov 2019

Ano k veci, tiez sme vo veku tvojich surodencov. V najhorsom daj sestre poukazku do, dmky, mna by potesila. Rovnako ak vies odhadnut velkost, originalne tricko bratovi-napr z kompotu a podobne.... Kozmetika z manufaktury a pod tiez potesi aj sa minie, set fajnovych kav, alebo ak im chyba nieco do kuchyne.... Mlyncek na kavu, nejaka vychytavka z Tescomy..

autor
17. nov 2019

@evkamotka tričko z kompotu je naozaj dobrý nápad. Taktiež ma napadlo aj z NOSENE

autor
17. nov 2019

@otazka1 Rodičom som plánovala asi nejaky poukaz na wellnes s neurčeným termínom. Ale ďakujem za nápad. Myslím ,že brigádovanie aj počas strednej je dobrá skúsenosť

eliska13
17. nov 2019

Brat tricko, siltovku, vonavku, powerbanku, USB kluc nejaky zaujimavy, knihu neviem podla zaujmov ty vies aky je, co ho bavi
Sestre lak na nechty, dobru sviecku, salik, fotoramik, obal na mobil, nejaky kozmeticky balicek

evkamotka
17. nov 2019

Este pre sestru mi napadla poukazka na masaz. Ja som minule dostala a bolo to super. Sama by som sa neobjednala ale ked uz som to mala, rada som ju vyuzila

luccija
17. nov 2019

@hettinka prečo taký útočný ton?prečo porovnávas svoje dieťa s ňou?Tvoje deti môžu robiť iba to, čo ty dovolíš a schvalis.Podla mňa je blbé, že 18 tka vyberie a platí tatino.Dievca si chce zarobiť a minúť na to, čo ona chce a je pekné, že myslí na rodinu.

hettinka
17. nov 2019

Je zrejme, že rodinný podnik porušuje zákon. Vo vlastnom zaujme, uzi si život a nie 90% času robiť v nejakej (dúfajme že) kaviarni. Je fajn zarobiť si pár EUR na osobnú potrebu, hoci si myslím, že v 15 by mali deťom ešte kúpiť všetko potrebné (sj nepotrebné) rodičia. Ale pre rodičov je najväčší dar čas, ktorý s nimi stravis. Nie drahé dary pod stromom. Nie wellness vikendy, ale obyčajný spoločný čas, kedy sa venujete jeden druhému. Peniaze toto nekúpia.

hettinka
17. nov 2019

@luccija 18- ročná práve maturuje a škole venuje 90% času, neviem, kedy by asi tak brigádovala. Možno bude cez prázdniny, teraz len doucuje spolužiakov a to nie za peniaze, skôr tak z kamarátstva. Jedine cez prázdniny môže.
Keďže učím na strednej škole, vidím denne, ako deti brigádujú na úkor školy, chodia nám nenaučení, často nevyspatí a počas školského roka toto naozaj neschvaľujem.

lauriinkaa
17. nov 2019

@hettinka tiež učím na strednej škole, moji študenti aj brigáduju a nestalo sa mi, ze by prišli nenauceni. Mám aj prvákov a tiež chodia nauceni aj keď chodia na brigády. A sama som pred Vianocami chodievala na brigády, aby som mohla rodičom kúpiť darčeky a poďakovať im za to všetko co mi počas roka kupovali a dávali denno denne. Naopak je skvelé, že dievča, ktoré si začína uvedomovať realitu a dospieva, sa už teraz stavia k financiám takto zodpovedne.

kittykat22
17. nov 2019

@hettinka ja som zmaturovala na jednu dvojku, a pracovala som kazdy vikend od piatku do nedele, niekedy 24 hodin v kuse, pocas prazdnin som bola v praci. To, ze niekto pracuje nezmena, ze sa nedokaze efektivne ucit. Ja schvalujem pracu popri skole, pretoze ked clovek vystuduje bez brigady tak je z neho neohrabane tela, kym dieta ktore popri skole pracuje, sa dostane do firiem pomerne svizne. Je to aj dobra priprava na pracu popri studiu na VS. Ono pravda je aj taka, ze dnesne studium na strednej skole minimalne pripravi dieta na pracu. Kolko z predmetov ktore sa vyucuju sa realne daju pouzit v praxi? Max 25%.

Strana
z2